Lagfarter SkD

Hus på 80 kvadratmeter från 1957 sålt i Höör

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nadja Pernilla Lindblad, 45 år, från Malmö är ny ägare till huset på Broslätt Rådjursvägen 11 i Höör. Det 80 kvadratmeter stora huset är byggt 1957. Fastigheten har också en tomt på 4 120 kvadratmeter. Säljare är Johanna Birgander. Ägarbytet gjordes i juni 2020 och priset blev 750 000 kronor.

Precis i närheten såldes nyligen ett annat hus, på Broslätt Rådjursvägen 10. Där blev priset för ett något större hus, 81 kvadratmeter, 775 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Guinea sätter datum för val

Redan förra året protesterade människor mot planerna på att ändra Guineas konstitution, bland annat i huvudstaden Conakry. Arkivbild.
Redan förra året protesterade människor mot planerna på att ändra Guineas konstitution, bland annat i huvudstaden Conakry. Arkivbild.
Foto: Youssouf Bah/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Guinea kommer att hålla presidentval den 18 oktober, meddelar president Alpha Condé i ett tv-tal.

Den 82-årige presidenten drev tidigare i år igenom en omgörning av konstitutionen, som kritiker anser är ett sätt för honom att sitta en tredje mandatperiod.

Försöken har lett till massprotester i landet och att tiotals har dödats i sammandrabbningar.

Under det västafrikanska landets konstitution kan en president bara sitta två mandatperioder, men förändringarna innebär en "nollställning" för Condé, som valdes till president 2010 och 2015.

Hans parti RPG valde honom till presidentkandidat förra veckan, men han själv har ännu inte meddelat om han kommer att ställa upp för omval.

Inrikes

Färre avlidna efter vår med överdödlighet

Färre personer än normalt har avlidit i juli enligt SCB. Arkivbild.
Färre personer än normalt har avlidit i juli enligt SCB. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Under årets första halvår alved över 50 000 personer i Sverige, vilket är ungefär 4 000 fler än snittet under föregående fem år, skriver Göteborgs-Posten.

Sedan i början av juli har antalet avlidna minskat och enligt Statistiska centralbyrån (SCB) har nivån till och med hamnat under snittet.

– Det är en rimlig hypotes att det kan ha skett en tidsförskjutning – personer som under normala förhållanden skulle ha avlidit senare under året gjorde det tidigare som en följd av att de insjuknat i covid-19. I fjol hade vi dessutom ett lägre antal avlidna än normalt och det kan också ha påverkat när corona-boomen kom under våren, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker vid SCB, till tidningen.

Totalt har över 5 700 coronadödsfall registrerats i landet, i genomsnitt avlider 90 000 personer varje år. Under juli månad avled omkring 370 färre personer i Sverige jämfört med snittet 2015–2019.

Enligt Johansson är det en tydlig trend som kan hålla i sig om en ny coronavåg undviks.

– Jag blir inte förvånad om trenden håller i sig och att dödstalen fortsätter att minska. Men det beror på förstås på en rad olika faktorer – skulle det komma en ny våg av coronavirus under hösten är det förstås många som befinner sig i riskzonen, säger han.

Kultur och nöje

Xbox tappar "Halo" som lanseringstitel

'Halo infinite' kommer inte att släppas samtidigt som Xbox Series X.
"Halo infinite" kommer inte att släppas samtidigt som Xbox Series X.
Foto: Microsoft/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Skjutarspelet "Halo infinite" kommer inte att släppas tillsammans med Microsofts nästa konsol Xbox Series X senare i år.

Utvecklaren 343 Industries chef Chris Lee skriver i ett inlägg på Twitter att spelet skjuts upp till nästa år. Främsta orsaken som nämns är krånglet med att jobba hemifrån under pandemin.

"Halo infinite" är den största konsolexklusiva titeln som var tänkt att agera dragplåster till den nya konsolen. Microsoft säger i ett blogginlägg att det kommer att finnas minst 100 andra titlar som "optimerats" för Series X när den släpps.

Företaget uppger att den nya konsolen kommer att släppas i november i år.

Utrikes

Ökning av smittade i Spanien igen

En vårdarbetare leker med en bebis medan barnets pappa gör ett coronatest i Barcelona.
En vårdarbetare leker med en bebis medan barnets pappa gör ett coronatest i Barcelona.
Foto: Emilio Morenatti/AP/TT
Utrikes
Utrikes Sju veckor efter det att Spaniens första coronavirusvåg börjat vika undan, stiger antalet bekräftat smittade kraftigt igen.

Spanien var tidigt under pandemin hårt drabbat, och införde några av Europas strängaste restriktioner. När landet öppnade igen den 21 juni fanns 8 bekräftade fall per 100 000 invånare.

De senaste sju dagarna har i genomsnitt nästan 5 000 nya dagliga fall registrerats, en högre siffra än de för Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien tillsammans.

"Kritisk tidpunkt"

Det gör att Spanien nu är uppe i 95 bekräftaed fall per 100 000 invånare. En del länder har höjt ett varningens finger för situationen, och Tyskland har uppmanat turister att undvika att resa till Madrid och Baskien.

– Det är en kritisk tidpunkt. Vi är precis vid den punkten där saker och ting kan bli bättre eller sämre, säger forskaren Salvador Macip.

Det beräknas finnas omkring 500 utbrottskluster i Spanien.

Joan Cayla, chef för Barcelonas turberkulosutredningsenhet, som numera fokuserar på covid-19, ser flera orsaker. Att landet öppnade för snabbt, bland annat på grund av den viktiga turistsektorn, är en av dem.

En annan är att värmen har gjort att folk slappnar av mer, och att man samlats mer med familj och vänner. En tredje är att viruset spridits mellan säsongsarbetare inom jordbrukssektorn, som ofta bor tätt tillsammans.

Fler tester, utbildningskampanjer och ökad kontaktspårning – tre områden där landet haft sina brister – pekar Cayla ut som viktiga för att få stopp på utbrottet.

Inga överbelastade sjukhus

Landets regering har dock pekat på att betydligt fler tester nu görs, att nästan hälften av de nya fallen inte uppvisar några symptom, att ökningen av dödstalet har bromsat, liksom att sjukhusen är långt ifrån överbelastade av covidpatienter.

Spanien har haft fler än 326 000 personer som bekräftats smittade, och antalet döda är fler än 28 000, enligt universitetet Johns Hopkins sammanställning.

Utrikes

Polisen stoppar stora fester i Oslo

Det är nollningstider i Norge och nya studenter festar med sina faddrar. Under natten mot onsdagen stoppade polisen flera fester.
Det är nollningstider i Norge och nya studenter festar med sina faddrar. Under natten mot onsdagen stoppade polisen flera fester.
Foto: Fredrik Hagen/AP/TT
Utrikes
Utrikes Polisen i Oslo har stoppat flera fester i Oslo då studenter har ignorerat coronarestriktioner och samlats i stora grupper i parker.

Det är nollningstider för studenter i Norge och Oslopolisen har upplöst flera stora fester som hållits i parker. Innan festdeltagarna lämnat platsen har de tvingats städa upp efter sig.

Det har varit studentfester på flera håll i landet flera dagar i rad. Natt mot onsdagen har Oslopolisen har fått larm om minst 20 fester på olika adresser.

– Det tar av våra resurser. Det är inte bara en som ringer per adress heller, telefonen slutar inte ringa. Det är mycket mer än en vanlig vecka, säger Andre Kråkenes vid polisen.

Kommunalrådet Raymond Johansen har hotat med böter för drickande på allmän plats, eller att helt enkelt blåsa av den så kallade fadderveckan om situationen inte förbättras.

Curt Rice, rektor vid universitetet Oslomet, har reagerat på studentfestandet.

– Det är inte smart att samlas i stora grupper, och det blir ännu svårare att respektera avståndskrav när man dricker. Jag skulle önska att studenterna hittade andra sätt att markera terminsstarten på, säger han.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Bostadslistan

Priset per kvadratmeter för hyresrätter varierar stort på olika platser i Sverige

BOSTADSLISTAN Bostadslistan har tillsammans med Bostadshub gjort en stor undersökning av Sveriges dyraste och billigaste kvadratmeter under 2019. Skillnaderna var naturligtvis stora beroende på storleken på staden i fråga, men ett intressant fynd är att det var över 300% dyrare att bo i hyresrätt i Stockholm än i Åmål.

Kvadratmeterpriset för en hyresrätt kan variera från endast 85 kronor upp till hela 629 kronor på olika platser i Sverige. Det visar en ny undersökning utförd av Bostadslistan och Bostadshub, två sökmotorer för hyresrätter på den Svenska marknaden. Efter att ha granskat över 10 000 annonser från både privatpersoner och företag som publicerats på plattformarna under 2019, har företagen kunnat skapa en intressant överblick av den svenska hyresrättsmarknaden.

Här var det dyrast och billigast

Som nämnt ovan så var det stora variationer på kvadratmeterpriset för en hyresrätt i vårt land. Som förväntat så kan vi återfinna Sveriges dyraste kvadratmeter i Stockholm, mer bestämt Nacka, där du kan betala upp till 629 kronor per kvadratmeter i genomsnitt. Å andra sidan så kan man i genomsnitt bo i en hyresrätt i Åmål för endast 85 kronor per kvadratmeter.

Bostadsort spelar stor roll på kvadratmeterpriset

Utöver att endast titta på det genomsnittliga kvadratmeterpriset kunde undersökningen också peka på vad den genomsnittliga lägenheten kostar på olika orter i landet. Efter en grundlig genomgång av de annonser vi undersökt så kostar det i genomsnitt 17 571 kronor att bo i en hyresrätt i Stockholm, samtidigt som det bara kostar 5113 i Åmål. Detta är förstås en väsentlig skillnad, men det är ingen hemlighet att det är billigare att bo utanför huvudstadsområdet, oavsett vilket land som undersöks.

Dyrare än man tror att bo i Lund och Uppsala

Utöver att endast titta på var det var dyrast och billigast i Sverige kunde undersökningen också avslöja att några av landets dyraste kvadratmeter kan hittas bland lediga lägenheter på Sveriges studentorter. Lund och Uppsala hamnade på plats tre och fyra i undersökningen, med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 217 samt 200 kronor.

Top 10: Sveriges dyraste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Top 10: Sveriges billigaste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Inrikes

Polis gripen för kvinnofridsbrott

En polis i Jämtland misstänks för grovt kvinnofridsbrott. Arkivbild.
En polis i Jämtland misstänks för grovt kvinnofridsbrott. Arkivbild.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 60-årsåldern, som arbetar som polis i Jämtland, har gripits misstänkt för grov kvinnofridskränkning, skriver Aftonbladet.

– Rubriceringen är ganska specifik och ger uttryck för vilken typ av brott som har begåtts. Men jag kan inte gå in på de exakta handlingarna, säger chefsåklagare Per Nichols, till tidningen.

Händelsen utreds av särskilda åklagarkammaren, som kopplas in när poliser är misstänkta gärningspersoner.

Utrikes

Antalet döda i Port Sudan stiger

Utrikes
Utrikes

Antalet döda i oroligheterna i Port Sudan vid röda havskusten stiger. Vårdkällor uppger att minst 25 personer har dödats och 87 skadats. Det är dubbelt så många som sudanesisk statlig media tidigare uppgett.

Våldsamheterna utbröt i söndags mellan rivaliserande etniska grupper och offren har skott- eller skärskador, enligt källorna.

Polis har sänt in förstärkningar till området och infört nattligt utegångsförbud, enligt den statliga nyhetsbyrån Suna.

Utrikes

Experten om valet av Harris: "En markering"

Valet av Kamala Harris som vicepresidentkandidat är en viktig signal till väljarna, menar Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier på Uppsala universitet.
Valet av Kamala Harris som vicepresidentkandidat är en viktig signal till väljarna, menar Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier på Uppsala universitet.
Foto: Alexander Drago
Utrikes
Utrikes Ett sätt att ta minoritetsfrågorna på allvar – men också en mittenkandidat som kan stöta bort partiets starka vänsterflygel.
Så beskriver USA-kännare Joe Bidens val av Kamala Harris som vicepresidentkandidat.
PREMIUM

Enligt Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier på Uppsala universitet, är Kaliforniens senator Harris inte ett förvånande val.

– Hon var en av de ledande kandidaterna så det var kanske inte så oväntat. Hon har varit favoritkandidaten hos många.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL