Sport

FC Rosengård höll lekstuga

FC Rosengårds Anna Anvegård och Caroline Seger jublar.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
Fotboll 4-0 efter 23 minuter. 6-0 efter full tid. FC Rosengård gjorde processen kort mot KIF Örebro som fick en kännbar lektion i mästarfotboll.
Det är svårt att säga om det gjorde mest ont mentalt eller fysiskt för Örebros del

– Vi kom in i ett härligt flow, en riktig boost, sade tvåmålsskytten Anna Anvegård efter matchen.

Matchen inleddes i rasande tempo av FC Rosengård och redan i den nionde minuten kom första målet genom ett snyggt skott av Anna Anvegård, efter ett känsligt inlägg från Sanne Troelsgaard på högerkanten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Båths hästar jagar 600 000 kronor

travtränare travhäst
Foto: Christine Olsson/TT
Sport
Trav På onsdagen bjuder Jägersro på V86 och final i Breeders Course med hela 600 000 kronor i förstapris. Svante Båth skickar ned två hästar från Solvalla.

Det är tvååriga travare som gör upp om segern, och de är förstås inte färdiga tävlingshästar ännu. Svante Båth har med en betrodd och en skrällchans i finalen.

Chipper Kronos (V86-3) gjorde sin debut i kvalet, där han ledde hela vägen på en stark segertid, 1.14.5/1640 auto. Nu har han ett passande innerspår med Stefan Persson som kusk.

– Chipper Kronos var otroligt läcker i debuten senast och jag var helnöjd med honom. Han tog resan på ett bra sätt och vann på en fin tid så givetvis hoppas jag och tror att han kan vara med där framme och göra upp om det igen, säger Svante Båth.

Båth har ett skrällbud

För Mellby Jinx (V86-3) har karriären börjat med två raka galopper. Men det här är ett riktigt råämne. Erik Adielsson väljer att åka ned till sin gamla hemstad Malmö för att köra. Det säger en hel del om förhoppningarna.

– Det känns som att det är en riktigt bra häst, men har inte fått till det riktigt i loppen. I debuten blev han störd till galopp så det är inget att säga om. Senast ryckte han till precis när bilen släppte och galopperade kort efter start, säger Båth.

– Det kan också ha varit för att det hade regnat och att det stänkte på honom. Men jag hoppas att han ska fungera bättre nu, men vi behöver tur från läget, påpekar Solvallas stortränare.

Nordström har ett hemmahopp

Jägersros hemmahopp är framförallt Good Vibes (V86-3). Per Nordström tränar och kör. Norrlänningen brukar lyckas väl i unghästloppen, och han vann tvååringarnas största lopp, Svensk Uppfödningslöpning förra hösten med Revelation, som dock numera är i träning hos Robert Bergh.

– Good Vibes har gjort allt rätt hittills både i träningen och i loppen. Senast vann hon från dödens och var inte tom i mål. hon är med och gör upp om segern, slår Per Nordström bestämt fast.

V86-omgången ser öppen ut. Det kan bli fina pengar för den som hittar alla åtta vinnarna.

Tips till onsdagens V86-tävlingar. Första start klockan 20.30:

V86-1: 1 Victory Lee, 5 Neelix, 2 Zizou. Outs: 8 American Hill.

V86-2: 10 Super Sarah, 2 Dropluggage Racing, 9 Untilwemeetagain. Outs: 12 Issiah.

V86-3 4 Good Vibes, 1 Chipper Kronos, 7 Mellby Jinx. Outs: 2 Chopin Gar.

V86-4 3 Lovemore, 10 Global U.S.A., 9 Estelle Nordique. Outs: 2 Twinkle Face.

V86-5: 4 Global Warrior, 3 Princess Kloster, 1 Dream Kåsgård. Outs: 7 Bellmondo.

V86-6: 1 Speed Tilly, 2 Yoghurt Composite, 9 Get Ready On Tour. Outs: 4 On Stage Indika.

V86-7: 5 Cobbys Olifant, 3 Demolition Man F., 2 Global Takeover. Outs: 4 M.T. Mighty Winner.

V86-8: 6 Florist, 9 Hill’s Angel, 12 Loaded Maria. Outs: 7 Queen Ratzeputz.

V86-systemet (1440 rader/360 kronor):

Avd 1: 1-5. (2-8).

Avd 2: 10 Super Sarah. (2-9).

Avd 3: 1-2-3-4-7. (9-5).

Avd 4: 3-10. (9-2).

Avd 5: 4 Global Warrior. (3-1).

Avd 6 1-2-9. (4-7).

Avd 7: 2-3-4-5-7-8. (6-10).

Avd 8: 6-7-9-12. (5-3)

Övriga lopp, Jägersro. Första start kl 18.27:

Lopp 1: 3 Nibali, 8 Idoanythingforlove, 4 Vanadium Face. Outs: 2 Bee Kronos.

Lopp 2: 7 Stenson, 8 Zachary Font, 5 Alfas Kennedy. Outs: 3 Vulnerable Face.

Lopp 3: 1 Velten Swarovski, 3 Titan Face, 10 Go Without I.D. Outs: 11 Ready Cool.

Lopp 4: 7 Digital Races, 6 Voltaire P.Hill, 4 Luke Diablo. Outs: 5 Henri Sisu.

Lopp 5: 3 Gaya De Pervenche, 2 Amour A Belle, 5 Arquana As. Outs: 8 Floalts Cesna.

V5-systemet (240 rader):

Avd 1: 7 Stenson. (8-5).

Avd 2: 1-3-10-11. (4-2).

Avd 3: 3-4-5-6-7. (1-2).

Avd 4: 2-3-5-7-10. (4-6).

Avd 5: 1-5. (2-8).

Sport

Fick hälsning från Totti – vaknade ur koma

Francesco Totti hjälpte en kvinna att komma ur koman. Arkivbild.
Foto: Alessandro Tarantino/AP/TT
Sport
Sport

19-åriga italienskan Illena Matilli väcktes ur koman med hjälp av Francesco Totti. Tidigare Roma-stjärnan skickade en video där han uppmanade Matilli att inte ge upp och fortsätta kämpa.

När hon vaknade fick hon också möjligheten att träffa Totti, som är hennes stora idol. De två spenderade en timme på Gemelli-sjukhuset i Rom, och Totti gav Matilli en signerad tröja.

– Jag vill se dig komma ut ur sjukhuset och få ditt liv tillbaka, sade Totti.

Det var i december 2019 som Matilli tillsammans med en vän var inblandad i en bilkrasch. Vännen avled av sina skador och Matilli har legat i koma sedan kraschen.

Sport

Skräll av dansk talang – Peterson utslagen

Danskan Clara Tauson, 17, debuterade i Franska mästerskapen med att slå ut amerikanskan Jennifer Brady i första omgången.
Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT
Sport
Sport Danskan Clara Tauson ses som en av damtennisens största talanger och spås en lysande karriär.
På Roland Garros visade hon varför. 17-åringen slog ut seedade amerikanskan Jennifer Brady. 2.45 timmar varade dramat – sedan firade Tauson segern med 6–4, 3–6, 9–7.
För Rebecca Peterson är singelspelet över.

Brady, rankad 25:a i världen, var så sent som för några veckor sedan i semifinal i US Open medan Tauson fick ta vägen in i Franska mästerskapen via kvalspel.

Clara Tauson visade prov på mer än skicklighet och talang i sin grand slam-debut. Hon hade även starka nerver när det drog ihop sig i skiljesetet och redde ut flera matchbollar emot sig. Hon noterade 48 vinnande slag i bataljen mot Brady.

Danskan från Köpenhamn är rankad 188:a i världen och ställs i andra omgången mot en annan amerikanska, Danielle Collins.

Peterson energilös

För svenskan Rebecca Peterson är Franska mästerskapen över redan efter den första omgången. Belgiskan Alison Van Uytvanck vände och vann singelmatchen på bana 14 med 2–1 i set – 2–6, 6–3, 6–1 – på en timma och 44 minuter.

Peterson inledde starkt, men misstagen kom slag i slag i det andra setet samtidigt som belgiskan lyfte sitt spel markant.

– Jag gjorde ett hyfsat bra första set. Tyckte att jag var ganska pålitlig, men redan i början av andra set tappade jag mycket energi. Jag kunde inte stå emot. Jag har kämpat ganska länge med att jag inte har någon energi. Kan man inte svara, vara på hugget och ta kontrollen så är det väldigt svårt att vinna mot sånt här motstånd, säger hon till TT.

Dubbel kvar

Van Uytvanck, 26, tog direkt greppet om skiljesetet när hon bröt Petersons serve och höll sin fram till 3–0. Resten blev en enkel resa fram till seger och en plats i den andra omgången på Roland Garros.

– Jag fick börja jaga. Då har jag definitivt inte chansen när jag känner att jag inte har energi, säger Peterson som har dubbelspelet tillsammans med rumänskan Ana Bogdan kvar att se fram emot i Paris.

Efter Franska mästerskapen tänker Peterson avstå tävlande och träna sig i form.

Henrik Skiöld/TT

Sport

Dopad OS-medaljör blir ny friidrottschef

Ivan Tsikhan (till höger) och Vadzim Dzevjatouski (till vänster) efter OS-finalen i slägga i Peking 2008. Arkivbild.
Foto: Petr David Josek/AP/TT
Sport
Sport En dopningsavstängd släggkastare ersätter en annan som friidrottsordförande i Belarus.
Beslutet får skarp kritik.
– Ingen som har varit dopningsavstängd skulle få en roll i det internationella friidrottsförbundet, säger en talesperson på internationella friidrottsförbundet World Athletics.

Tidigare släggkastaren Ivan Tsikhan blir ny ordförande för det belarusiska friidrottsförbundet. Beslutet har mötts av kritik från det internationella friidrottsförbundet.

– Medlemsländerna väljer sina egna representanter i hemlandet, men ingen som har varit dopningsavstängd skulle få en roll i det internationella friidrottsförbundet, säger en talesperson från World Atheltics till sajten Inside the games.

2010 fråntogs Tsikhan sitt OS-brons från Aten 2004 efter att ha testat positivt för dopning.

Dopade släggkastare på höga positioner inom belarusisk friidrott är dock ingen ny företeelse. Tsikhan efterträder nämligen Vadzim Dzevjatouski, även han en släggkastare som varit dopningsavstängd.

Dzevjatouski officiella förklaring till sitt avhopp var hälsoskäl, men enligt Inside the games tvingas han avgå efter att ha skrivit negativa kommentarer om landets president Aleksandr Lukasjenko på sociala medier.

Protester i Belarus har pågått sedan omvalet av Lukasjenko, och flera idrottare har vädrat sitt missnöje med presidenten.

Tsikhan och Dzevjatouski har även varit inblandade i en skandal tillsammans. Efter OS i Peking 2008 testade båda två positivt för höga mängder testosteron i kroppen, och båda diskvalificerades. I efterhand drogs dock avstängningen tillbaka, och belarusierna fick behålla sina silver- och bronsmedaljer.

Sport

Läkaren bakom dopningsskandalen erkänner

Läkaren, mitten, under rättegången där han står åtalad för nästan 150 brott.
Foto: Peter Kneffel/AP/TT
Sport
Sport En tysk läkare pekas ut som hjärnan bakom dopningsskandalen under skid-VM i Seefeld då en åkare blev påkommen med en spruta i armen.
Under den tredje rättegångsveckan erkänner han att han systematiskt hjälpt idrottare att dopa sig sedan 2012, enligt focus.de.
PREMIUM

Mark Schmidt står i centrum för den omfattande dopningsutredningen där 23 cyklister och skidåkare från åtta länder finns med. Enligt den tyska nyhetssajten focus.de erkänner Schmidt att han från 2012 har hjälpt i huvudsak cykel- och vinteridrottare att dopa sig.

Läkaren betonar dock, enligt uttalandet som lästes upp av hans advokat, att det inte handlade om pengar.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Sport

Idrotten: Viktigt första steg – mer behövs

Ett fåtal åskådare följde Växjös hemmapremiär mot Färjestad i SHL förra veckan. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Sport
Sport Ett första steg – men inte mer än så.
Det blev idrottens reaktion på regeringens publikbesked.
– Det känns som ett väldigt viktigt första steg, men läget är fortfarande ekonomiskt mycket kännbart, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.
PREMIUM

Efter förra veckans besvikelse kom nu beskedet att regeringens plan är att tillåta 500 sittande åskådare från och med den 15 oktober.

Om smittspridningen inte ökar planerar regeringen att ta beslutet den 8 oktober.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Idrotten: Viktigt första steg – mer behövs

Ett fåtal åskådare följde Växjös hemmapremiär mot Färjestad i SHL förra veckan. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Sport
Sport Ett första steg – men inte mer än så.
Det blev idrottens reaktion på regeringens publikbesked.
– Det känns som ett väldigt viktigt första steg, men läget är fortfarande ekonomiskt mycket kännbart, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.
PREMIUM

Efter förra veckans besvikelse kom nu beskedet att regeringens plan är att tillåta 500 sittande åskådare från och med den 15 oktober.

Om smittspridningen inte ökar planerar regeringen att ta beslutet den 8 oktober.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Gustavsson: "Jag är extremt stolt och glad"

Tony Gustavsson tar från nyår över som förbundskapten för Australiens damlandslag. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Sport
Sport Tony Gustavsson tar över som förbundskapten för Australiens fotbollsdamer från och med nästa år.
Redan om en månad träffar han spelarna på ett planerat läger någonstans i Europa, men formellt börjar han jobba för "Matildas" efter nyår.
Till dess jobbar han kvar i Hammarby.
PREMIUM

Det australiska fotbollsförbundet presenterade Gustavsson vid en presskonferens. 47-åringens kontrakt sträcker sig över fyra år och tre stora mästerskap – OS i Tokyo 2021 och i Paris 2024 samt VM på hemmaplan och i Nya Zeeland 2023.

– Jag är extremt stolt och glad över att ha blivit utsedd till förbundskapten för "Matildas". Det känns som att mina 21 år som tränare gjort mig redo för det här. Det känns som att jag nått det ögonblick då det här är vad jag väntat på, säger Gustavsson, som på tisdagen besökte Australiens ambassad i London.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL