Sport

Dubbla nyförvärv till HK Malmös damlag

Sport
Handboll Mittsexan Anna Palmqvist, Mölndals HF, och målvakten Ida Dahlgren, Alingsås HK. Där har ni de senaste förstärkningarna till HK Malmös hårdsatsande damlag i division 1.

– Jag älskar att träna träna och därför kändes HK Malmö som ett seriöst lag med fokus på träning i och med deras vision att avancera i seriesystemet, säger 23-åriga Dahlgren till klubbens Facebooksida.

– Förutom det tror jag att det finns goda möjligheter för min personliga utveckling i HK Malmö i och med Jerkas (Erik Sunessons) roll i truppen som ny målvaktstränare.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Hatton vann Europatourpremiären

Tyrrell Hatton vann Europatourgens premiär. Arkivbild.
Foto: David J. Phillip/AP/TT
Sport
Sport

Det blev ingen lyckad avslutning på Europatourpremiären för den nordirländske golfstjärnan Rory McIlroy.

Ledaren efter tre ronder gjorde fyra bogeys på söndagen i Abu Dhabi och fick nöja sig med en tredjeplats efter en parrond, 72 slag.

Engelsmannen Tyrrell Hatton gjorde sex birdies och vann tävlingen 18 under par. Han var fyra slag före australiern Jason Scrivener som också gick sex under par för dagen.

Alla tre svenskar klättrade i resultatlistan sista dagen. Kristoffer Broberg slutade på 16:e plats efter 71 slag. Henrik Stenson och Alexander Björk kom på delad 46:e plats efter 69 respektive 70 slag för dagen.

Sport

Howden tar andra raka i Idre

Reece Howden (gul), vinner skicrosstävlingen i Idre före Ryan Regez (röd), och Jonas Lenherr (blå).
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport

Skicrosshelgen i Idre blev långt ifrån någon svensk succé. På lördagen åkte Viktor Andersson och David Mobärg ut i åttondelen.

På söndagen blev Andersson utslagen i kvalet, efter en krasch, och Mobärg slogs ut direkt i åttondelen. I världscuptävlingen tidigare i veckan i Idre kom Andersson tvåa.

Kanadensaren Reece Howden vann både lördagens och söndagens tävling. På söndagen med schweizarna Ryan Regez och Jonas Lenherr efter sig.

Schweiziskan Fanny Smith och fransyskan Alizee Baron hade tagit varsin seger i Idre inför söndagens avslutning.

Då vann suveränen Smith före Baron. Smith tog sin 27:e världscupseger. Kanadensiskan Marielle Thompson kom trea.

Sport

Elvira Öberg sköt bort Sverige i stafetten

Sveriges Elvira Öberg hade en tung dag på vallen. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport I går var det Peppe Femling som sköt bort Sveriges chanser i stafetten. I dag var det Elvira Öbergs (o)tur. Efter tre raka pallplatser under skidskyttesäsongen blev de svenska damerna sjua i VM-genrepet.
– Jag har ingen känsel om händerna när jag skjuter stå. Det är för jävligt när man ska skjuta, säger Elvira Öberg.

De sista stafetterna inför VM i Pokljuka, som inleds den 10 februari, gick inte Sveriges väg – varken på dam- eller herrsidan. Det svenska herrlaget slutade under lördagen på 15:e plats efter Peppe Femlings, med sina egna ord, "helt bedrövliga" insats på vallen och tre straffrundor.

I damernas stafett gick egentligen många saker väldigt bra för Sverige – förutom Elvira Öbergs stående skytte. Hon skickades ut i ett bra läge efter Johanna Skottheim som var tillbaka efter att "inte känt sig 100 procent" under ett par veckor. Skottheim var felfri på vallen på förstasträckan och lämnade över till lillasyster Öberg som sexa.

Elvira Öberg var snabb i spåret och sköt fullt i liggande skyttet – innan problemen började. Och det var inga små bekymmer som drabbade svenskan. I det stående skyttet drog Elvira Öberg på sig hela tre straffrundor – och chansen på en topplacering försvann.

"Så jäkla onödigt"

Svaret till kollapsen på vallen?

Kalla händer.

– Jag har ingen känsel om händerna när jag skjuter stå. Det är för jävligt när man ska skjuta, säger Elvira Öberg i SVT.

– Jag har egentligen väldigt lite problem med det här, jag förstår inte att jag blir så kall, det är inte ens särskilt kallt i dag. Jag försöker veva i gång och få någon känsel, men fick inte till det. Det är jättetråkigt att det behövde bli så här i dag när åkningen kändes så mycket bättre. Så jäkla onödigt att man ska skjuta massa bom och straffrundor för en sån skitsak, fortsätter Öberg.

Supersträckor av Persson och Öberg

Elvira Öberg växlade som 17:e till Linn Persson på tredje sträckan. Persson gjorde en felfri insats – bäst av alla på sin sträcka – och körde upp Sverige till en tolfteplats inför Hanna Öbergs avslutande.

Även storasyster Öberg var bäst av alla på sin sträcka och tog upp Sverige till en slutgiltig sjundeplats.

– Det är klart att det inte var där vi ville vara, men det var ändå motiverande och jag fick möjligheten att gå ut och vara offensiv. Det känns bra, åkningen känns väldigt bra, säger Hanna Öberg i SVT.

Ryssland vann före Tyskland och Frankrike.

Marie Carlsson/TT

Sport

Ryssland diskat efter Bolsjunovs ilska

Rysslands Alexander Bolsjunov, vänster, var irriterad på Joni Mäki, Finland.
Foto: Jussi Nukari/AP/TT
Sport
Sport Alexander Bolsjunov ilsknade till i slutet av världscupstafetten i Finland.
Stjärnan svingade staven och i målfållan körde han rakt in i finländaren Joni Mäki.
Kort därefter blev Rysslands första lag diskvalificerat – och av med tredjeplatsen.

Norges stafettlag var det ingen nation som lyckades hålla jämna steg med. I stället blev det allt mer rafflande kring pallplaceringarna efter stjärnkvartetten Pål Golberg, Emil Iversen, Sjur Røthe och Simon Hegstad Krüger.

Där, i spurten mot Joni Mäki, ilsknade Alexander Bolsjunov till när han ansåg att finländaren medvetet stängde vägen till mållinjen.

Den ryske 24-åringen svingade staven efter Mäki och i målfållan körde han sedan rakt in i finländaren.

Agerandet i Lahtis ledde till att Rysslands första lag diskvalificerades, tredjeplatsen gick därmed till Rysslands andra lag.

Sverige var en bra bit ifrån dramatiken på upploppet och åkte in som sjua.

Sveriges stafett började med fall och bruten stav för Björn Sandström. Trots problemen växlade han till Fredrik Andersson som åtta, bara 4,8 sekunder efter ledande Norge.

Efter sträckorna från Andersson, Jens Burman och Jonas Eriksson var Sverige till slut 2.53 minuter efter Norge. Finland blev tvåa och Rysslands andra lag trea.

Anders Wallin/TT

Sport

Anderssons VM-plan: "Spetsa till formen"

Ebba Andersson har VM i sikte – men innan dess väntar världscupen i Falun och SM i Borås. Arkivbild.
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Sport
Sport Fyra i skiathlon och en stark sistasträcka i stafetten.
Men nu lämnar Ebba Andersson världscupen i Lahtis bakom sig – och börjar lyfta siktet mot VM.
– Det är då jag vill vara i min absolut bästa form, säger hon.

Innan det är dags för skidmästerskapet i tyska Oberstdorf väntar världscuptävlingar i Sverige och SM.

Och givetvis en hel del träningspass.

För Ebba Andersson innebär det tillfällen att slipa på detaljer inför VM som inleds den 23 februari, och enligt 23-åringen är det ett måste för att hon ska känna sig i absolut toppform.

– För mig individuellt handlar det om att spetsa till formen ytterligare och jag hoppas hitta ett bra överskott in mot det VM som kommer, säger hon.

"Grundformen är jättebra"

TT: Vilka svar fick du i Lahtis?

– Det känns som att grundformen är jättebra och jag har verkligen fått lite svar på vad jag behöver träna på för att kunna komma ännu bättre förberedd till VM.

– De distanser som vi har kört i helgen är distanser som vi nästan bara kör på ett mästerskap; skiathlon och stafett. Att ha fått den chansen nu har varit lärorikt.

TT: Hur mycket tänker du på VM?

– Jag försöker att påminna mig emellanåt för att ha det som inspiration, något som gör att jag verkligen gör ett bra träningsarbete.

– Sedan kanske det inte är det, som till exempel i dag, jag har i tankarna när jag ger mig ut på min fjärdesträcka. Då är tankarna på att åka så snabbt som möjligt, från start till mål. Och på den vägen hade jag finländskan att jaga i kapp.

Norge favoriter?

Andersson, som gick ut som trea efter sträckorna av Charlotte Kalla, Emma Ribom och Lovisa Modig, hade inget problem med det, att jaga i kapp Krista Pärmäkoski. Sedan stod hon för en fin avslutning och säkrade andraplatsen bakom Norge.

TT: Hur ska ni rå på Norge?

– De får gärna bära favoritstämpeln in mot VM, säger hon.

I Lahtis var det just det svåra, att rå på Norge.

Ebba Andersson var fyra i skiathlon – efter tre norskor varav Therese Johaug dominerade och vann stort – och i stafetten var norskorna hela 42,9 sekunder snabbare än Sveriges lag.

– Om man tänker på just stafetten så har vi många starka tjejer på hemmaplan. Det är inte alls givet vilka det är som ska gå, och det innefattar även mig. Bara där tror jag att vi har ett litet sparkapital, säger hon.

TT: Vad väntar för dig nu allra närmast?

– Först väntar världscuptävlingar på hemmaplan, och då blir det ytterligare tillfällen att träna på att få till saker i tävlingssituationer. Annars handlar det om att lägga en bra plan in mot VM, och att hålla sig till den, säger hon.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Sport

Korsgren vann i långloppscupen

Lina Korsgren. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport Det blev svensk seger även i säsongens andra skidtävling i långloppscupen.
Men i Italien var det förra veckans tvåa Lina Korsgren som gick i mål som etta.

Det var hennes femte seger i långloppscupen Ski Classics och hon räknas därmed som en legendar bland långloppsåkarna och väljs in i Hall of Fame.

"Jag är glad att ta min femte seger och bli en legendar, vilket var ett av mina mål den här säsongen", säger Korsgren i ett pressmeddelande.

Loppet i Dolomiterna fick kortas med fyra kilometer på grund av lavinvarning. Korsgren tog täten direkt i Toblach och höll den hela vägen, 38 kilometer, fram till Cortina d'Ampezzo. Hon var drygt 20 sekunder före landsmaninnorna Ida Dahl och Elin Mohlin.

"När jag fick en lucka gick jag för det. Det var tufft att göra det helt själv under så lång tid och jag är glad att jag lyckades", säger Korsgren.

I förra helgens kylslagna lopp La Diagonela, där många åkare förfrös händer och fötter, vann Jenny Larsson före Korsgren.

I herrloppet blev det rysk seger genom Ermil Vokujev, som vann en spurtduell med svenskarna Oskar Kardin och Emil Persson.

Kardin vann i premiären och behåller därför ledarvästen.

"Jag är nöjd med andra plats i dag. Ermil var superstark och jag var på gränsen hela vägen. Jag ska försöka att behålla den gula västen så länge som möjligt och njuta varje sekund", säger Kardin.

Nästa söndag körs nästa långlopp, Marcialonga, i Italien.

Sport

Snöfall stoppar svenskmatchen

Chelsea, här med Magdalena Eriksson näst längst till höger. Arkivbild.
Foto: Tess Derry/AP/TT
Sport
Sport

Serieledande Chelsea, med de svenska landslagsspelarna Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic, har fått sin bortamatch mot Bristol City uppskjuten på grund av snö och kyla.

"Matchen är uppskjuten på grund av häftigt snöfall i natt som gjorde planen ospelbar", skriver Chelsea i ett uttalande på sin webbplats.

Även London-matcherna i damernas Super League, Tottenham–Everton och Arsenal–West Ham, skjuts på framtiden på grund av väderläget.

Sport

Feuz vann dubbelt i Kitzbühel

Beat Feuz vann Hahnenkammrennen i Kitzbühel.
Foto: Giovanni Auletta/AP/TT
Sport
Sport

Den schweiziske störtloppsgiganten Beat Feuz är Kungen av Kitzbühel. Han vann det svåra störtloppet nerför hanget Streif i den österrikiska skidmetropolen i fredags, det som ersatte Lauberhornrennen i Wengen. Och på söndagen vann han igen när det ordinarie Hahnenkammrennen kördes i Kitzbühel.

Feuz var 17 hundradelar före fransmannen Johan Clarey, ålderman i den alpina världscupen med sina 40 år. Han tog sin fjärde andraplats i världscupen. Hemmaåkaren Matthias Mayer kom trea, 38 hundradelar bakom Feuz.

Ingen av svenskarna, Felix Monsén och Alexander Kröll, tog sig i mål.

Söndagens störtlopp var uppskjutet med en dag på grund av häftigt snöfall natten mellan fredag och lördag. Super-G-loppet ska därför avgöras på måndagen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL