Lagfarter SkD

158 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Fredrik Håkan Andreas Ekman, 46, och Tove Maria Granqvist, 48, är nya ägare till huset på adressen Lovisagatan 9 i Höör. Huset har en boyta på 158 kvadratmeter. Säljare är Sven Göte Gunnar och Ulla-Britt Nilsson. Ägarbytet gjordes i juni 2020 och priset blev 2 975 000 kronor.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes för mindre än en månad sedan ett annat hus, på Lilla Tvärgatan 2. Där såldes ett 89 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 2 100 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Xbox tappar "Halo" som lanseringstitel

'Halo infinite' kommer inte att släppas samtidigt som Xbox Series X.
"Halo infinite" kommer inte att släppas samtidigt som Xbox Series X.
Foto: Microsoft/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Skjutarspelet "Halo infinite" kommer inte att släppas tillsammans med Microsofts nästa konsol Xbox Series X senare i år.

Utvecklaren 343 Industries chef Chris Lee skriver i ett inlägg på Twitter att spelet skjuts upp till nästa år. Främsta orsaken som nämns är krånglet med att jobba hemifrån under pandemin.

"Halo infinite" är den största konsolexklusiva titeln som var tänkt att agera dragplåster till den nya konsolen. Microsoft säger i ett blogginlägg att det kommer att finnas minst 100 andra titlar som "optimerats" för Series X när den släpps.

Företaget uppger att den nya konsolen kommer att släppas i november i år.

Utrikes

Ökning av smittade i Spanien igen

En vårdarbetare leker med en bebis medan barnets pappa gör ett coronatest i Barcelona.
En vårdarbetare leker med en bebis medan barnets pappa gör ett coronatest i Barcelona.
Foto: Emilio Morenatti/AP/TT
Utrikes
Utrikes Sju veckor efter det att Spaniens första coronavirusvåg börjat vika undan, stiger antalet bekräftat smittade kraftigt igen.

Spanien var tidigt under pandemin hårt drabbat, och införde några av Europas strängaste restriktioner. När landet öppnade igen den 21 juni fanns 8 bekräftade fall per 100 000 invånare.

De senaste sju dagarna har i genomsnitt nästan 5 000 nya dagliga fall registrerats, en högre siffra än de för Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien tillsammans.

"Kritisk tidpunkt"

Det gör att Spanien nu är uppe i 95 bekräftaed fall per 100 000 invånare. En del länder har höjt ett varningens finger för situationen, och Tyskland har uppmanat turister att undvika att resa till Madrid och Baskien.

– Det är en kritisk tidpunkt. Vi är precis vid den punkten där saker och ting kan bli bättre eller sämre, säger forskaren Salvador Macip.

Det beräknas finnas omkring 500 utbrottskluster i Spanien.

Joan Cayla, chef för Barcelonas turberkulosutredningsenhet, som numera fokuserar på covid-19, ser flera orsaker. Att landet öppnade för snabbt, bland annat på grund av den viktiga turistsektorn, är en av dem.

En annan är att värmen har gjort att folk slappnar av mer, och att man samlats mer med familj och vänner. En tredje är att viruset spridits mellan säsongsarbetare inom jordbrukssektorn, som ofta bor tätt tillsammans.

Fler tester, utbildningskampanjer och ökad kontaktspårning – tre områden där landet haft sina brister – pekar Cayla ut som viktiga för att få stopp på utbrottet.

Inga överbelastade sjukhus

Landets regering har dock pekat på att betydligt fler tester nu görs, att nästan hälften av de nya fallen inte uppvisar några symptom, att ökningen av dödstalet har bromsat, liksom att sjukhusen är långt ifrån överbelastade av covidpatienter.

Spanien har haft fler än 326 000 personer som bekräftats smittade, och antalet döda är fler än 28 000, enligt universitetet Johns Hopkins sammanställning.

Utrikes

Polisen stoppar stora fester i Oslo

Det är nollningstider i Norge och nya studenter festar med sina faddrar. Under natten mot onsdagen stoppade polisen flera fester.
Det är nollningstider i Norge och nya studenter festar med sina faddrar. Under natten mot onsdagen stoppade polisen flera fester.
Foto: Fredrik Hagen/AP/TT
Utrikes
Utrikes Polisen i Oslo har stoppat flera fester i Oslo då studenter har ignorerat coronarestriktioner och samlats i stora grupper i parker.

Det är nollningstider för studenter i Norge och Oslopolisen har upplöst flera stora fester som hållits i parker. Innan festdeltagarna lämnat platsen har de tvingats städa upp efter sig.

Det har varit studentfester på flera håll i landet flera dagar i rad. Natt mot onsdagen har Oslopolisen har fått larm om minst 20 fester på olika adresser.

– Det tar av våra resurser. Det är inte bara en som ringer per adress heller, telefonen slutar inte ringa. Det är mycket mer än en vanlig vecka, säger Andre Kråkenes vid polisen.

Kommunalrådet Raymond Johansen har hotat med böter för drickande på allmän plats, eller att helt enkelt blåsa av den så kallade fadderveckan om situationen inte förbättras.

Curt Rice, rektor vid universitetet Oslomet, har reagerat på studentfestandet.

– Det är inte smart att samlas i stora grupper, och det blir ännu svårare att respektera avståndskrav när man dricker. Jag skulle önska att studenterna hittade andra sätt att markera terminsstarten på, säger han.

Inrikes

Polis gripen för kvinnofridsbrott

En polis i Jämtland misstänks för grovt kvinnofridsbrott. Arkivbild.
En polis i Jämtland misstänks för grovt kvinnofridsbrott. Arkivbild.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 60-årsåldern, som arbetar som polis i Jämtland, har gripits misstänkt för grov kvinnofridskränkning, skriver Aftonbladet.

– Rubriceringen är ganska specifik och ger uttryck för vilken typ av brott som har begåtts. Men jag kan inte gå in på de exakta handlingarna, säger chefsåklagare Per Nichols, till tidningen.

Händelsen utreds av särskilda åklagarkammaren, som kopplas in när poliser är misstänkta gärningspersoner.

Utrikes

Antalet döda i Port Sudan stiger

Utrikes
Utrikes

Antalet döda i oroligheterna i Port Sudan vid röda havskusten stiger. Vårdkällor uppger att minst 25 personer har dödats och 87 skadats. Det är dubbelt så många som sudanesisk statlig media tidigare uppgett.

Våldsamheterna utbröt i söndags mellan rivaliserande etniska grupper och offren har skott- eller skärskador, enligt källorna.

Polis har sänt in förstärkningar till området och infört nattligt utegångsförbud, enligt den statliga nyhetsbyrån Suna.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Utrikes

Experten om valet av Harris: "En markering"

Valet av Kamala Harris som vicepresidentkandidat är en viktig signal till väljarna, menar Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier på Uppsala universitet.
Valet av Kamala Harris som vicepresidentkandidat är en viktig signal till väljarna, menar Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier på Uppsala universitet.
Foto: Alexander Drago
Utrikes
Utrikes Ett sätt att ta minoritetsfrågorna på allvar – men också en mittenkandidat som kan stöta bort partiets starka vänsterflygel.
Så beskriver USA-kännare Joe Bidens val av Kamala Harris som vicepresidentkandidat.

Enligt Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier på Uppsala universitet, är Kaliforniens senator Harris inte ett förvånande val.

– Hon var en av de ledande kandidaterna så det var kanske inte så oväntat. Hon har varit favoritkandidaten hos många.

Blanck menar att Kamala Harris som vicepresidentkandidat kan få en särskild betydelse för Joe Bidens kandidatur med tanke på sommarens Black lives matter-protester.

– Harris blir den första svarta kvinnan att nomineras till vicepresident. Det är en viktig signal till väljarna och en markering med tanke på den utveckling vi har sett sedan George Floyds död, säger han.

– För Demokraterna är den svarta väljargruppen en viktig grupp, det här är en signal till dem att man tar dem på allvar, fortsätter Dag Blanck.

Biden minns Obama

I Kamala Harris får Joe Biden en tuff kampanjare, bitsk debattör med stor erfarenhet, enligt Blanck. Att hon med sina 55 år är betydligt yngre än den snart 78-åriga Biden är även det en viktig faktor.

Samtidigt, menar Dag Blanck, bör valet av vicepresident inte ges för stor vikt inför höstens presidentval. Snarare menar han att det är ett val som brukar få stor uppmärksamhet, men att intresset snabbt dalar.

– Det blir sällan avgörande men kan dock vara negativt för kandidaten om man väljer någon som framstår som svag. Somliga menar att det var fallet när John McCain valde Sarah Palin till vicepresidentkandidat, men det verkar dock inte vara en risk att valet av Harris får den effekten, säger han.

Inte självklart val

Frida Stranne, statsvetare och forskare vid Högskolan i Halmstad med inriktning på amerikansk politik, tycker inte att valet var lika självklart. Detta eftersom Harris är från Kalifornien, en delstat som ofta är säkrad för Demokraterna. Hon har dessutom fattat en del omtvistade beslut i frågor som rör minoriteter.

– Även om hon också är en förkämpe för medborgarrättsfrågor och rättvisefrågor så är hon inte oomtvistad, säger hon.

Enligt Stranne kan det även försvåra att Harris är en mittenkandidat politiskt i ett parti med en stark vänsterfalang.

– Det har funnits flera väldigt starka kandidater och det har nog inte varit en lätt sak att välja eftersom partiet är så splittrat.

Når genom rutan

Men valet av Harris stärker samtidigt Bidens valkampanj​ på andra sätt, tror Stranne. Bland annat då hon är färgstark, har prövats i debatter och kan nå ut genom rutan och sociala medier under ett kampanjarbete som kommer att påverkas av coronakrisen.

Förhoppningen är även att Harris ska få valdeltagandet att öka ​i för Biden viktiga grupper, menar Stranne.

– Biden vill definitivt få minoritetsgrupper och kvinnor att verkligen gå och rösta. Afroamerikaner röstar till största delen demokratiskt men i amerikanska val handlar det alltid om att verkligen få människor till vallokalerna.

Ida Vanhainen/TT

Jennifer Berg Eidebo/TT

Utrikes

Kamala Harris blir Bidens parhäst: "Hedrad"

Joe Biden har utsett Kamala Harris till sin vicepresidentkandidat. På bilden kampanjar hon för Biden i delstaten Michigan i mars.
Joe Biden har utsett Kamala Harris till sin vicepresidentkandidat. På bilden kampanjar hon för Biden i delstaten Michigan i mars.
Foto: Paul Sancya/AP/TT
Utrikes
Utrikes Det blir Kaliforniensenatorn Kamala Harris som flankerar Demokraternas presidentaspirant Joe Biden när denne utmanar Donald Trump i USA:s presidentval den 3 november.

Biden hade lovat att utse en kvinna. Och i kölvattnet av Black lives matter-protesterna som svept över USA har såväl partikamrater som aktivister uppmanat honom att välja en icke-vit kvinna. Favorittippade Kamala Harris uppfyller båda dessa kriterier. Och har dessutom en gedigen bakgrund som både jurist och politiker.

"Jag har den stora äran att meddela att jag har utsett Kamala Harris – en orädd förkämpe för den lilla människan och en av landets mest framstående folkvalda – som min vicekandidat", skriver Biden på Twitter.

Biden lyfter fram Harris arbete som chefsåklagare, då hon bland annat "tog strid mot storbankerna, hjälpte arbetande människor och skyddade kvinnor och barn från övergrepp".

Kamala Harris replikerar att hon är hedrad att stå vid Bidens sida.

"Joe Biden kan ena det amerikanska folket eftersom han har ägnat hela sitt liv åt att kämpa för oss. Och som president kommer han att bygga ett USA som lever upp till våra ideal."

Tidigare chefsåklagare

Harris tog med sig sin tuffa juristattityd när hon 2016 valdes in i senaten, där hon har gjort sig känd för hårda utfrågningar av såväl ministrar som HD-domarkandidater i senaten.

Hon ses som progressiv, är för legalisering av marijuana och "förnuftiga vapenlagar". Hon förrättade även Kaliforniens allra första vigsel av ett samkönat par när sådana giftermål blev tillåtna 2013.

Konkurrent blev allierad

Harris aspirerade också på att bli Demokratiska partiets presidentkandidat och gjorde under den tidiga primärvalrörelsen vissa utfall mot Joe Biden – främst med anledning av att han enligt egen utsago tidigt i sin karriär samarbetat med politiker som var för segregation.

Men efter att Harris valde att avsluta sin kampanj grävdes stridsyxan ned. Den 8 mars ställde hon sig formellt bakom Bidens kandidatur.

Harris har indisk-jamaicanskt påbrå och spås kunna locka många minoriteter till valurnorna.

Trumphån: "Perfekta tillsammans"

En av anledningarna till att Bidens vicepresidentkandidat kan spela en större roll än vanligt ligger i hans ålder. Biden som blir 78 år i november skulle, om han blir vald, bli den äldsta presidenten hittills att tillträda posten i USA.

Med det i åtanke ser många hans vicepresidentkandidat som en person som kan komma att tvingas ta över presidentskapet om Biden av något skäl inte kan fullgöra ämbetets plikter.

Den sittande presidenten Donald Trump klargjorde snabbt vad han tycker om Bidens val.

"Falska Kamala. Korkade Joe. Perfekta tillsammans", lyder budskapet i en video Trump publicerade på Twitter.

På en presskonferens i Vita huset gick presidenten återigen till angrepp på Kaliforniensenatorn.

– Hon gjorde väldigt, väldigt dåligt ifrån sig i primärvalen, som ni vet, så jag var lite överraskad att han valde henne, säger Trump.

FAKTA

Fakta: Kamala Harris

55-åriga Kamala Harris blev den blott andra svarta kvinnan i USA:s senat när hon valdes in för Kalifornien 2016.

Harris far är från Jamaica och hennes mor från Indien, men själv växte hon upp i Oakland i norra Kalifornien. Efter att ha bott en tid i Kanada och studerat vid Howard University i Washington DC återvände hon till sin hemstat för att jobba som åklagare.

2011 utsågs hon till delstatsåklagare, en post hon hade tills hon blev senator 2016.

Harris angrep Biden under Demokratiska partiets första valdebatt, men hennes egen kampanj blev kortlivad. Efter att ha dragit tillbaka sin kandidatur i december 2019 ställde hon sig officiellt bakom Biden i mars 2020.

Harris var nära vän med Joe Bidens bortgångne son – Beau Biden, tidigare chefsåklagere i Delaware – som avled i cancer 2015.

Källor: TT, AFP, Reuters.

Utrikes

Vreden mot Libanons president: "Han visste"

Protesterna i Libanons huvudstad Beirut fortsatte under tisdagen.
Protesterna i Libanons huvudstad Beirut fortsatte under tisdagen.
Foto: Hussein Malla/AP/TT
Utrikes
Utrikes Libanons regering har avgått. Nu uppmanar proteströrelsen president Michel Aoun att följa dess exempel.
"Han visste", menade demonstranter som på tisdagen samlades i Beiruts hamn för att sörja de 171 människor som bekräftats ha omkommit i förra veckans explosion.

Trots att regeringen avgått fortsätter protesterna efter explosionen i Beirut.

Under tisdagen samlades demonstranter nära hamnen där den katastrofala olyckan skedde. Där läste de upp namnen på de 171 människor som hittills bekräftats avlidna i olyckan. Nära 40 människor saknas ännu.

Vreden över explosionen har lett till omfattande och våldsamma protester i Libanon. Katastrofen ses av oppositionella som ett exempel på regeringens försumlighet och korruption som redan har lett till att landet befinner sig i en svår ekonomisk kris.

Under tisdagens demonstration bar de som samlats på foton på de avlidna i explosionen samt på president Michel Aoun med texten "Han visste" skrivet i stora bokstäver över ansiktet.

Varnades i brev

Den 20 juli, drygt två veckor före den katastrofala explosionen i Beiruts hamn, varnades president Michel Aoun och premiärminister Hassan Diab i ett brev för att förvaringen av explosiva ämnen utgjorde en säkerhetsrisk och att huvudstaden kunde förstöras vid en explosion, uppger en källa inom säkerhetsmyndigheterna.

Nyhetsbyrån Reuters har kunnat bekräfta att brevet skickats men har inte kunnat läsa innehållet. Enligt den högt uppsatta säkerhetskällan handlade brevet om resultatet av en utredning som inletts i januari, och som slagit fast att kemikalierna behövde säkras omedelbart.

Drygt två veckor senare kom explosionen som sprängde en 100 meter krater i marken, jämnade en stor del av hamnen med marken och förstörde delar av huvudstaden. 6 000 skadades och 6 000 byggnader förstördes enligt lokala myndigheter.

Återuppbyggnaden av staden väntas kosta uppemot motsvarande 130 miljarder svenska kronor.

"Gjorde ingenting"

Presidentens kansli har inte kommenterat de nya uppgifterna men president Aoun bekräftade förra veckan att han fått information om de explosiva ämnena. En representant för premiärministern, vars regering avgick under måndagen med anledning av den kritik som följt efter händelsen, säger att brevet anlände den 20 juli och sändes till försvarsrådet för bedömning inom två dygn.

– Det nuvarande regeringen fick detta 14 dagar före explosionen och agerade inom några dagar. Tidigare regeringar har haft över sex år på sig och gjorde ingenting.

President Aoun har godtagit regeringens avgång men har bett den sitta kvar under en övergångsperiod fram tills att en ny regering kan bildas. Det har ännu inte framförts något datum för när detta kommer att ske.

Människor samlas i Beiruts hamn för att hedra offren för explosionen förra veckan.
Människor samlas i Beiruts hamn för att hedra offren för explosionen förra veckan.
Foto: Hussein Malla/AP/TT
NÄSTA ARTIKEL