Malmö

Maskinbrand på sjukhusområdet i Malmö

Räddnignstjänsten på plats utanför Skånes universitetssjukhus i Malmö efter larm om brand i en källare.
Foto: Karsten Petersen
Malmö
Malmö Räddningstjänsten larmades under onsdagseftermiddagen till en källare på sjukhusområdet i Malmö efter larm om brand. Väl på plats visade det sig vara en mindre omfattande brand från en maskin som steriliserar och rengör operationsinstrument.

Larmet inkom 16:24.

– Det var en mindre omfattande brand, men komplicerat med ventilationen i och med att det skedde i en källare, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

32-åring häktas för mord- och våldtäktsförsök på Spångatan

Mannen, som misstänks för både mord- och våldtäktsförsök, ska ha hotat hoppa ut genom ett fönster.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö Den 32-årige mannen som misstänks för mordförsöket och det grova våldtäktsförsöket på Spångatan i söndags häktades i dag med restriktioner av Malmö tingsrätt.

Mannen greps i lägenheten på Spångatan i söndags vid 18.45 efter larm om ett lägenhetsbråk med en kvinna i 40-årsåldern. De ska ha haft en relation med varandra.

Polis och räddningstjänst mötte upp kvinnan utanför lägenheten och hon fördes till sjukhus med lindriga skador.

32-åringen ska enligt polisen varit ”utåtagerande och med självskadebeteende” och bland annat ha hotat med att hoppa ut genom ett fönster.

Mannen misstänks för mordförsök och försök till grov våldtäkt. Några detaljer har polisen inte velat gå ut med.

Åklagaren i ärendet, Kajsa Cavallin, ansåg att det fanns en risk mannen skulle avvika, undanröja bevis eller fortsätta begå brottslighet. Tingsrätten gick på onsdagseftermiddagen på hennes linje och häktade mannen med restriktioner.

Skånskan har sökt både åklagaren och mannens advokat utan framgång.

Malmö

Olycka på Inre Ringvägen

Malmö
Malmö En olycka har skett på inre ringvägen i Malmö. Larmet kom in till SOS klockan 15.31.

Olyckan har skett mellan Videdal och Rosengård men än så länge är det oklart hur många bilar som varit inblandade och om någon skadats. Till följd av olyckan är vägen avstängd i södergående riktning och leds om.

Texten uppdateras.

Malmö

12 års fängelse för mordet på Segevång: ”ren avrättning”

T.v.: Mördaren, någon timme innan mordet på en godisaffär. T.h.: Brottsplatsen. Foto: polisens förundersökning.
Malmö
Malmö Den 20-årige man som sköt en jämnårig man i huvudet döms till 12 års fängelse för mord och grovt vapenbrott i vad tingsrätten kallar för ”en ren avrättning.” Upprinnelsen till mordet ska ha varit en följarförfrågan på Instagram från den mördade till mördarens ex.

Den 20-årige mannen, som i förhör konsekvent nekade till mordet, medgav i rätten att det var han som avlossade det dödande skottet. Han nekade dock till mord eftersom han saknade uppsåt.

Bakgrunden till mordet ska ha varit att den mördade mannen skickade en följarförfrågan till mördarens ex-flickvän.

Svartsjuka motivet bakom

Enligt flera vittnen ska mannen ha varit både svartsjuk och haft ett kontrollerande beteende. När ex-flickvännen ett kortare tag var tillsammans med en annan pojke ska han ha misshandlat både henne och pojken.

På torsdagskvällen den 5 december 2019 sköts en 20-årig man till döds på det gamla sjukhusområdet på Segevång.
Foto: Johan Nilsson/TT

20-åringen, ex-flickvännnen och den nu mördade mannen befann sig vid det gamla sjukhusområdet på Segevång tillsammans med fyra andra personer vid 17-tiden den 5 december i fjor.

20-åringen uppgav i rätten att han tyckte att det var ett bra tillfälle att konfrontera mannen och ska ha frågat flera gånger varför han följde hans ex.

Sen eskalerade saker. 20-åringen ska ha sagt till den mördade ”du vill inte hamna på nyheterna” varvid den nu mördade ska ha svarat ”det vill inte du heller.”

Skulle skjuta bredvid ”som en markering”

20-åringen, som trodde sig uppfatta ett hot, ska ha tagit fram pistolen och skjutit. I rätten sa han att det var menat ”som en markering” och att han skulle skjuta ovanför eller bredvid. Han ska ha blivit ”chockad” när mannen föll baklänges. Alla ska sen ha sprungit från platsen.

Att han bar pistol menar han beror på att han hade en hotbild mot sig.

T.v.: Tomhylsa som hittades på platsen. Vapnet återfanns inte. T.h.: En joint med bland annat den åtalades DNA. Foto: polisens förundersökning.

Tingsrätten menar att det framstår som ”oförklarligt” varför mannen, om han kände sig hotad, inte nöjde sig med att visa upp pistolen, ”vilket med all sannolikhet hade räckt för att leda till avsedd effekt.”

Ingen av vittnena har heller uppfattat något hotfullt beteende från den nu mördade mannen. Tvärtom uppger de sig ha sett mannen rikta och sikta vapnet för att sen skjuta.

Tingsrätten anser därför att 20-åringen hade uppsåt och dömer honom för mord.

Döms till 12 års fängelse

Rätten liknar mordet vid en ren avrättning och finner ingen annan förklaring till det än mannens svartsjuka och att den nu mördade ifrågasatte det rimliga i att blir förhörd om följarförfrågan. Den reaktionen finner rätten ”helt ofattbart brutal.”

Straffvärdet motiverar, enligt tingsrätten, det högsta tidsbestämda straffet på 18 år. Eftersom mannen vid tillfället för mordet var 19 år reduceras straffet med en tredjedel, ner till 12 år.

Mannen ska också betala skadestånd till offrets föräldrar på drygt 245 000 kronor för psykiskt lidande och mammans sjukskrivning. Offrets syskon får däremot inget skadestånd, och tingsrätten hänvisar till praxis från högsta domstolen om ersättning till vuxna syskon.

Malmö

Misstänkt farligt föremål var skräp

Malmö
Malmö Strax efter lunchtid spärrades ett område bakom Malmö central av efter att ett misstänkt farligt föremål har hittats i en bil.

– Någon son har hyrt en bil och ringer till oss som säger att det är ett föremål som man inte vet vad det är i bilen, säger Calle Persson på Skånepolisen.

Bilen står parkerad på Utställningsgatan. Nationella bombskyddet är kallat till platsen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Tolv års fängelse för dödsskjutning i Malmö

En ung man sköts till döds i Malmöstadsdelen Segevång i december i fjol. Orsaken ska ha varit svartsjuka över en följarförfrågan på Instagram. Arkivbild.
En ung man sköts till döds i Malmöstadsdelen Segevång i december i fjol. Orsaken ska ha varit svartsjuka över en följarförfrågan på Instagram. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö En 20-åring döms till tolv års fängelse för att ha skjutit ihjäl en ung man i stadsdelen Segevång i Malmö.
Upprinnelsen till mordet var en följarförfrågan på Instagram.
PREMIUM

Den unge mannen mördades med ett skott i huvudet efter en konfrontation med den nu dömde mannen. Flera vittnen finns till skjutningen, som skedde utomhus i december i fjol.

Rätten anser att det som skett är ofattbart brutalt och att mordet är att likna vid en ren avrättning. Straffvärdet motsvarar det högsta tidsbestämda straffet för mord, det vill säga 18 år. Men med tanke på att gärningsmannen var 19 år när dådet begicks får han straffreduktion. Han döms därför till tolv års fängelse.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Malmö

Tjuv försökte backa över anställda

Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö Butiksanställda konfronterade under tisdagen en misstänkt tjuv. Det hela ska ha slutat i att han försökte backa på dem. Men varorna kom tillbaka och mannen misstänks nu för försök till rån och försök till grov misshandel.

Vid lunchtid på tisdagen misstänkte personal på Överskottsbolaget att en man försökte stjäla från butiken.

När han var på väg ut konfronterade två anställda honom och ville kolla hans väska, men då satte han sig, enligt anmälan, till motvärn. Bland annat ska han ha slagit en av de anställda.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Kvinna försökte stjäla från permobil – greps av vakter

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT
Malmö
Malmö Den 50-årige mannen tyckte att den 20-åriga kvinnan stod lite väl nära honom i går vid 16.30-tiden utanför Triangeln-stationen. Möjligtvis försökte hon också röra vid en påse som hängde på styret till hans permobil.

När han vände sig om såg han att hans misstanke visade sig delas av två ordningsvakter.

De närmade sig snabbt närmade sig och konfronterade kvinnan. De kallade också på polis och kvinnan sitter nu anhållen för försök till grov stöld.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Kvinnomisshandlare får fängelse

Mannen greps efter att grannar larmat om ett bråk i huset.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö En 35-årig man döms till ett års fängelse för att vid två tillfällen i år ha misshandlat sin sambo. Själv säger han sig inte minnas händelserna, men att han inte tvivlar på hennes uppgifter, vilket Malmö tingsrätt heller inte gör.

Den 11 juni larmade grannar om ett högljutt bråk i ett radhus i Arlöv, och när polisen kom till huset öppnade en kvinna som enligt polisen ”verkade chockad och upprörd.” Polisen, som vittnade i rätten, trodde först att kvinnan var ”i hyfsat skick”, men plötsligt ska hon ha svimmat.

Hon fördes till sjukhus och där konstaterades att hon bland annat hade spräckt en trumhinna och fått hål i en av lungorna. Mannen, som var kvar i huset, greps.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL