Lagfarter SkD

154 kvadratmeter stort hus i Marieholm sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD 2 695 000 kronor fick Lisa och Bo Göran Ingvar Eidevall, 31 och 33 år, från Eslöv ge för huset på adressen Odengatan 14 i Marieholm. Det 154 kvadratmeter stora huset är byggt 1978. Köpet från säljaren Kristian Zadenius och Victoria Palm blev klart i juni 2020.

För elva månader sedan såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Frejavägen 3. Där landade priset på 2 775 000 kronor för det 123 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Billborn efter nya tappet: "Går troll"

Hammarbys Muamer Tankovic, till höger, provar skott i lördagens hemmamöte med Sirius.
Hammarbys Muamer Tankovic, till höger, provar skott i lördagens hemmamöte med Sirius.
Foto: Ali Lorestani/TT
Sport
Sport Ny match, nytt poängtapp i allsvenskan. Efteråt pratade Hammarbytränaren Stefan Billborn om det mentala.
– Det går troll i det till slut, säger han efter 0–0 hemma mot Sirius.

Tippade topplaget Hammarby fortsätter att gå trögt i den allsvenska fotbollen. Mållöst hemma mot Sirius betyder att stockholmarna nu har två segrar på sju matcher och är åtta poäng efter IFK Norrköping i topp, dessutom med en match mer spelad.

– Klart det är frustrerande, säger Muamer Tankovic.

– Vi vet att vi har kvaliteten i laget, kvaliteten att göra det där lilla extra. Man kan inte sätta fingret på exakt vad problemet är, men jag tror att det är den där gnistan, att vara lite mer sugen på att göra mål, att hota lite mer sista tredjedelen och att ta för sig mer där.

"Slarvigt"

Tränaren Stefan Billborn menar att det "är uppenbart" att Hammarby är en bra bit ifrån prestationen i fjol.

– Det är många parametrar tror jag. Det viktigaste är att man tror på sin egen förmåga och att man vill ha bollen och vågar ta initiativ med den. Jag tycker vi spelar bollen oftast lite långt ifrån motståndaren i uppbyggnadsfasen vilket gör det lätt att stressa och pressa oss. Det är väl kanske det som är största skillnaden, säger Billborn och fortsätter:

– Vi måste jobba på så det börjar stämma. Vi får många lägen men det känns som att det är slarvigt med sista passningen och sista mottagningen. Gör vi någonting bra så studsar det och far. Vi har svårt att få betalt för när vi gör något bra. Vi kämpar med mycket. Det är nog många faktorer, hade det bara varit en så vore det enkelt.

"Får inte gnälla"

Muamer Tankovic håller med Billborn om att skillnaden är mental.

– Ja, jag känner det. Det är uppförsbacke just nu. Vi får inte gnälla, utan bara borra ner huvudet och jobba oss uppåt, säger mittfältaren, och understryker att man inte kan tappa poäng för många gånger.

– Då är vi ute ur rejset. Men det är lite för tidigt att säga om vi är ute eller inte, för det kan hända massor med saker under en säsong.

Hammarby hade svårt att etablera press mot Sirius första 25 minuterna, bättrade sig sedan och hade en boll i nät i den 71:a minuten. Men gästerna – ett utropstecken hittills den här säsongen med en andraplats i tabellen – stretade emot bra och såg till att "Bajen" klev av planen mållöst efter att matchen avbrutits tillfälligt på grund av strömavbrott med knappt åtta minuter kvar att spela.

Hammarby är tia i tabellen.

– Jag känner ingen oro alls. Mycket kan hända på en säsong. Det är inte över, långt ifrån över, säger Tankovic.

Simon Sjöstrand/TT

Hemestertips

Cykelverkstad på museum

Landins cykelverkstad på Järnvägsmuseet Kristianstad.
Foto: Elin Edenborg/Regionmuseet i Skåne
Skåne
KRISTIANSTAD Nu återuppstår Landins Cykelverkstad –som utställning på Järnvägsmuseet Kristianstad.

Landins Cykelverkstad var under flera årtionden en institution i Kristianstad. Generationer av Kristianstadsbor har fått sina cyklar, mopeder och motorcyklar reparerade här – från det tidiga 1900-talet fram till slutet av 1960-talet.

I utställningen kan besökarna uppleva dåtidens cyklar, sadlar, drev, hjul, verktyg och inredning från verkstan, och ett hantverk som i högsta grad är levande än idag. Här finns en del gamla cykelmärken och äldre cykelmodeller. Bland cyklarna finns Landins eget märke Express, men även klassiker som King och Rex.

Sonen tog över 1950

Cykelverkstaden grundades av Axel Landin i början av 1900-talet och fanns genom åren på flera adresser i Kristianstad. Bland annat i korsningen Östra Boulevarden och Tivoligatan innan 1918 då verkstaden flyttade en sista gång, nu till Tivoligatan 8.

Axel själv drev verkstaden fram till 1950 då sonen Holger Landin tog över.

Verksamheten utvecklades till en verkstad som reparerade det mesta – från cyklar, mopeder och motorcyklar till skivspelare och symaskiner.

I slutet av 1960-talet stängde Holger Landin verkstaden för gott. Den lämnades orörd fram till 1983 då Regionmuseet och Malmö Tekniska museum tillsammans köpte in inventarier och utrustning i syfte att bevara detta stycke unika cykel- och lokalhistoria.

”Vill visa något för nördarna”

Det innebär att Regionmuseet har haft verkstaden magasinerad i mer än 30 år innan utställningsproducenten Marie Schönhult lät plocka fram den igen.

– På Järnvägsmuseet vill vi som vanligt visa något för ”nördarna”, säger hon. Den här gången flyttar vi fokus från tåg mot cyklar, men även tågentusiasterna kan känna igen sig bland utställningens alla prylar och mojänger.

Landins Cykelverkstad är så rik på cykelhistoria och spännande föremål att den kommer att den kommer att visas i tre år på Järnvägsmuseet, som i sommar är öppet varje dag.

Sport

Unogård kritisk – men Kanu försvarar domarna

Uchenna Kanu säkrade segern för Linköping. Arkivbild.
Uchenna Kanu säkrade segern för Linköping. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sport
Sport Linköpings nya offensiva superduo ordnade det enda målet i 1–0-segern hemma mot Djurgården.
Men det borde ha varit två mål, enligt den damallsvenska serieledarens tränare Olof Unogård.
– Tråkigt när snabba spelare ska straffas för att domarna inte hinner med, säger han.

Linköping tappade offensiva landslagsstjärnor som Stina Blackstenius och Mimmi Larsson inför säsongen – och har på förhand inte räknats som någon guldkandidat i damallsvenskan.

Men åtminstone hittills har ersättarna gjort succé.

Det nigerianska nyförvärvet Ebere Orji har öst in tre mål och mot Djurgården blev hennes landsmaninna Uchenna Kanu hjälte genom att på volley läckert smälla in matchens enda mål.

– En väldigt speciell och rolig känsla eftersom det var mitt första mål i mitt nya lag och den här serien, säger 23-åringen med ett lende.

"Helt ofattbart"

De nigerianska landslagsspelarna bildar en snabb toppduo som hotar motståndarnas försvar.

Bara åtta minuter efter 1–0 i första halvleken ordnade de vad alla först trodde även 2–0 tillsammans efter en blixtrande omställning där Djurgården inte hängde med alls.

Orji spelade fram till Kanu, som löpte i från sin back och lurade bort målvakten Kathrine Östergaard Larsen.

Men det läckra målet dömdes bort på grund av offside.

– Helt ofattbart, det är ju solklart onside, säger Linköpings tränare Olof Unogård och kritiserar domarteamet:

– Jag tycker att det är väldigt synd att snabba spelare ska straffas av att domarna inte hänger med. Det var likadant när vi hade Stina Blackstenius här i fjol. Nu kunde det ju mycket väl ha kostat oss två poäng.

Målskytten Kanu blev också väldigt besviken av domslutet.

Försvarar domarna

– Jag är säker på att det inte var offside och blev väldigt överraskad när målet blev bortdömt. Men domarna gör sitt jobb och det är inget jag kan påverka. Skönt att vi ändå höll undan och tog tre poäng, säger nyförvärvet från spanska Sevilla.

LFC – som slog Växjö med 3–0 i premiären och Vittsjö med 2–1 – kom inte upp i samma höga spelstandard denna lördag.

Djurgårdens Olivia Schough var ett ständigt orosmoment och gästerna pressade på i slutet av matchen – då bland annat Malin Diaz Pettersson hade en vass chans. Men hemmamålvakten Matilda Haglund vägrade att släppa någon boll förbi sig.

– Vi slarvade en del, men jag är nöjd med sättet vi kämpade på och det är viktigt att kunna vinna även då vi inte spelar på topp. De tre raka segrarna betyder mycket för oss mentalt, men vi måste fortsätta jobba på samma sätt, säger LFC-mittfältaren Olga Ahtinen.

Stockholmarna är därmed fortfarande utan seger – med bara en poäng efter tre omgångar.

Joakim Löwing/TT

Ekonomi

Tyskland försvarar Kinahandel trots Hongkong

Tysklands näringsminister Peter Altmaier. Arkivbild.
Tysklands näringsminister Peter Altmaier. Arkivbild.
Foto: Markus Schreiber/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi Tysklands näringsminister Peter Altmaier höjer ett varningens finger för att spoliera relationen med Kina på grund av den omstridda nya säkerhetslagen i Hongkong.

Peking rundade i slutet av juni det regionala styret i den tidigare brittiska kolonin och införde en lag som bland annat förbjuder separatism och terrorism, något många bedömare befarar kommer att tolkas i mycket vid bemärkelse. Flera västländer, däribland Storbritannien, USA och Kanada, har reagerat starkt, men Altmaier manar till besinning.

– Det har alltid varit västländernas och EU:s linje att internationella handelsrelationer inte bara kan bygga på hur demokratiskt ett land är, säger han till Frankfurter Allgemeine.

Altmaier, en nära förtrogen till förbundskansler Angela Merkel, hävdar dock att försvar för mänskliga rättigheter har högsta prioritet för tyska regeringen, även i förhållande till Kina.

– Jag är övertygad om att länder som Kina på lång sikt bara kan vara ekonomiskt framgångsrika om grundläggande rättsstatliga principer upprätthålls, säger han.

Kina är Tysklands viktigaste handelspartner. I fjol uppgick den gemensamma handeln till 205,7 miljarder euro, enligt tyska statistikmyndigheten.

Sport

Lunds BK kvar i serieledning

Jesper Rindmo öppnade målskyttet för Lunds BK.
Jesper Rindmo öppnade målskyttet för Lunds BK.
Foto: Lola Nilsson/arkiv
Sport
Fotboll Serieledande Lunds BK är tillbaka på segerspåret i Ettan södra efter 3-1-triumf hemma mot Tvååkers IF.

– Skönt, konstaterade tränaren Anders Grimberg med knappt två timmars distans till drabbningen på Klostergårdens IP.

– En i slutändan stabil seger.

”Krubban” imponerade knappast under första halvlek, men kunde ändå skaffa sig en 1-0-ledning efter att Jesper Rindmo hittat rätt i minut 40.

Klapp-klapp-spel bäddade för fullträffen där det säsongsfärska nyförvärvet från BK Olympic, Filip Bohman, friställde 25-årige Rindmo som gjorde sitt femte mål på sju omgångar.

– Viktigt att ta ledningen trots att vi inte spelade bra. Vi hade många fel före paus, var inte tillräckligt aggressiva, tappade i närkampsspelet och slarvade i passningarna, betonade Grimberg.

Ovan målskytt

Tränarveteranen, som delar huvudansvaret med Ted Waltersson Larsson, var desto mer tillfreds med de avslutande 45 minuterna plus stopptid.

I 73:e minuten kom 2-0. Efter flipperspel nådde bollen fram till mittbacken Johan Andersson som avslutade distinkt upp i nättaket.

– Ingen van målskytt, men roligt för honom att göra mål.

Stor scenförändring

David Struski Persson stack sedan emellan med en reducering innan inhopparen Jakob Ottosson satte 3-1 i minut 85.

– Andra halvlek bjöd på en stor scenförändring. Plötsligt var allting mycket bättre. Vi började vinna närkamper och spelade rakare, sa Anders Grimberg.

– Första halvtimmen var riktigt bra.

I Lunds BK ska ett extra plus gå till innermittfältaren Jakob Andersson, högeryttern Felix Konstandeliasz och målvakten Marcus Norman som gjorde sitt första framträdande i årets seriespel.

På onsdag väntar bortamatch mot tabelltvåan IFK Värnamo.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Allakando

Läxhjälp och mattehjälp hjälper att lyfta svenska skolresultat

Allakando Svenska elever är bland de bästa i Europa på engelska, men de har betydligt svårare med matematiken. Det finns många elever som är i behov av extraundervisning för att kunna få godkänt i matematik - eller för att bli riktigt duktig i ämnet. Många elever har ett stort behov av mattehjälp – något som läxhjälpsföretaget Allakando hjälper till med. Fungerar det? I skrivande stund har 9 av 10 elever som tar del av deras läxhjälp höjt betygen.

Kunskapsresultaten i svensk skola har länge varit en viktig fråga på den politiska dagordningen. Sedan 1990-talet har svenska elevers resultat i internationella kunskapsmätningar fallit, även om vi på senare år har sett att resultaten gått upp något. En sak är dock säker – de svenska eleverna har svårt med matematiken.

Nästan 20 procent av de svenska eleverna kan bara förstå mycket grundläggande matematik, såsom enkla algoritmer, formler och procedurer, visade den senaste PISA-mätningen. PISA-mätningen visade att Sverige idag har en lägre andel högpresterande elever i matematik, jämfört med PISA-mätningen år 2003.

Experter oroliga för att svenska elever inte lyckas ännu bättre

Det är oroande att svenska elever inte lyckas bättre med matematiken. Matematiken är en grundförutsättning för logiskt tänkande och slutledningsförmåga och behövs i alla yrken. En vanlig missuppfattning är också att matematik är bara något som läses på högskoleförberedande program – även de som läser yrkesprogram på gymnasiet läser också minst en kurs i matematik.

På samhällsnivå är det därför viktigt att alla elever förbättrar sina kunskaper och resultat i matematik. Inte minst på grund av att vi har en arbetsmarknad idag med ett stort behov av exempelvis programmerare och personer med grundläggande kunskap i programmering, vilket i sin tur förutsätter att man behärskar matematikens grunder.

Läxhjälp som leder till höjda mattebetyg

Det finns dock goda exempel på insatser som leder till höjda mattebetyg. En sådan insats är företaget Allakandos läxhjälp. Allakando har erbjudit studiehjälp i hemmet såväl i hela Sverige sedan 2007, såväl som läxhjälp online i alla ämnen. Bolagets välrenommerade pedagogiska modell har hjälpt många elever att lyckas med sin matematik – 9 av 10 av eleverna som får läxhjäp med en mattelärare från Allakando lyckas höja sitt betyg.

Det är inte bara positivt för elevernas möjligheter att studera vidare – utan ger också en enorm skjuts för elevernas självförtroende. Matematik kan kännas svårt, men när man får det förklarat för sig på ett tydligt sätt och förstår hur man ska gå tillväga för att ta sig an uppgifterna, så är det enormt positivt för elevernas självbild.

Duktiga matteläre – nyckeln till varför Allakandos läxhjälp är så framgångsrik

Kärnan i Allakandos pedagogiska modell är att erbjuda högkvalitativ mattehjälp. Med högkvalitativ menas att den som lär ut ska ha goda ämneskunskaper, samt en bra förmåga att lära ut det som kan uppfattas som svårt inom matematiken. Därför är det mycket studenter som gör skillnad genom Allakandos mattehjälp.

Just nu populärt med läxhjälp online i matematik

En allt mer populär tjänst nu när många skolor har distansundervisning är deras skräddarsydda mattehjälp online. Tack vare den kan elever få topphjälp oavsett var de bor i Sverige. Exempelvis finns det många ingenjörsstudenter från Chalmers, Lunds Tekniska Högskola och KTH som som undervisar elever i matematik från sydligaste Skåne till nordligaste Norrland. Då det är personer som har stor förståelse för matematiken och som vet vad som krävs för att kunna göra matematiken begriplig. Ingenjörsstudenter, och andra studenter med god kunskap i matematik, är därmed tillgängliga för att ge läxhjälp till alla elever i Sverige.

En mattelärare på Allakando kommer inte bara hjälpa eleven att klara nästa prov – utan kommer också hjälpa eleven att klara framtida studier och ett framtida yrkesliv. Mattehjälp är viktigt för många elever, här kan du som ingenjörsstudent göra skillnad. På riktigt.

Kultur och nöje

Per Morberg tävlar i "Alla mot alla"

Per Morberg ställer upp i den nya säsongen av 'Alla mot alla'. Arkivbild.
Per Morberg ställer upp i den nya säsongen av "Alla mot alla". Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Skådespelaren och tv-kocken Per Morberg är en av deltagarna när Filip Hammars och Fredrik Wikingssons tävlingsprogram "Alla mot alla" kommer tillbaka med en fjärde säsong, skriver Expressens tv-blogg Spoiler Alert.

Morberg kommer att tävla i lag med sin dotter Liza Morberg. Bland de nya deltagarna finns också tv-kocken Tareq Taylor som tävlar tillsammans med programledaren Amie Bramme Sey, som häromåret kom tvåa i "På spåret" tillsammans med Gunnar Bolin.

Spoiler Alert skriver också att det är klart att förra säsongens vinnare, Lotta Lundgren och Erik Haag, återvänder till tävlingen.

Förhoppningen är att "Alla mot alla" ska spelas in i sommar och att avsnitten ska börja sändas i Kanal 5 under andra halvan av augusti. Huruvida det blir så är dock ännu oklart på grund av coronapandemin.

Sport

Sparkade Burchnall ledde Östersund till seger

Östersunds Jordan Attah Kadiri hälsade på sparkade tränaren Ian Burchnall efter sitt avgörande 1–0-mål borta mot Falkenberg.
Östersunds Jordan Attah Kadiri hälsade på sparkade tränaren Ian Burchnall efter sitt avgörande 1–0-mål borta mot Falkenberg.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Inför ögonen på ersättaren Amir Azrafshan ledde sparkade Ian Burchnall Östersund till en 1–0-seger borta mot Falkenberg.
– Det är fotboll, saker förändras, sade engelsmannen till Dplay.

I torsdags meddelade Östersunds FK att klubben avslutar samarbetet med huvudtränaren Ian Burchnall och att en ersättare skulle rekryteras.

Trots det ledde engelsmannen, som ersatte succétränaren Graham Potter för två år sedan, ÖFK borta mot Falkenberg i lördagens herrallsvenska bottenmöte – dessutom till en seger.

"Annorlunda"

– Annorlunda. Det är fotboll, saker förändras. Jag är här för att vinna och göra mitt bästa för klubben, precis som jag alltid har gjort, sade Ian Burchnall till Dplay före matchen.

Östersund vann med 1–0 sedan anfallaren Jordan Attah Kadiri gjort matchens enda mål i den 59:e minuten. 20-åringen nickade in bollen efter en hörnvariant och sprang omgående till Burchnall vid tränarbänken där båda hälsade med sina knogar.

Stöd från Keita

– Det har varit tufft, jag skulle ljuga om jag säger någonting annat. Det är aldrig kul när någon får gå, som man ändå tycker om. Det var skönt att få ett bra slut för oss och för tränaren, sade lagkaptenen och målvakten Aly Keita till Dplay efter sin hållna nolla.

Matchen var Burchnalls sista som Östersunds tränare. På läktarplats i Falkenberg syntes Amir Azrafshan, division 4-laget Djursholms tränare, som senare under lördagens presenterades som ÖFK:s nya.

Trepoängaren var Östersunds andra i allsvenskan den här säsongen och resulterade i att jämtlänningarna lyfte från 15:e till 12:e plats i en haltande tabell. Falkenberg halkade å sin sida ner från 14:e till 15:e efter sin femte raka match utan seger.

Östersund möter härnäst Malmö FF på hemmaplan på torsdag, då med Azrafshan som tränare. Falkenberg gästar härnäst regerande svenska mästarlaget Djurgården i Stockholm på onsdag.

Sport

Division 4-tränare tar över Östersund

Ian Burchnall, på bilden, ersätts av Amir Azrafshan.
Ian Burchnall, på bilden, ersätts av Amir Azrafshan.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

Strax efter att sparkade Ian Burchnall lett Östersund till seger mot Falkenberg presenterade den allsvenska klubben sin nya tränare, Amir Azrafshan.

32-åringen, som såg lördagens match på plats i Halland, kommer senast från division 4-laget FC Djursholm.

"Ett av de svåraste men också roligaste uppdragen man kan ha i svensk klubbfotboll", säger Amir Azrafshan till Östersunds FK:s hemsida.

2017–2018 var han assisterade tränare i Dalkurd. Nu har han skrivit på för sex månader i Östersund, med option på en förlängning med ytterligare två år.

"Allsvenskan är i full gång och för styrelsen är det av yttersta vikt att laget har ett modernt, målinriktat ledarskap som kan hjälpa dem på vägen mot nya segrar – det är vi helt övertygade om att vi har fått nu", säger Östersund ordförande Mathias Rasteby.

NÄSTA ARTIKEL