Inrikes

Man död i kollision

En man har omkommit i en trafikolycka i Grästorp. Arkivbild.
En man har omkommit i en trafikolycka i Grästorp. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man har omkommit i en kollision på riksväg 47 i Grästorp öster om Trollhättan. Olyckan inträffade vid lunchtid på onsdagen när två bilister kolliderade.

meddelade senare på kvällen att en av dem, en man i 50-årsåldern, omkommit i olyckan. Det är inte känt vilka skador den andre fick.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Hitta rätt i munskyddsdjungeln – detta gäller

Det ser lite olika ut i medelhavsländerna Grekland, Kroatien, Italien och Spanien. Men överlag kan rådet sägas vara: Packa med munskydden. Arkivbild.
Det ser lite olika ut i medelhavsländerna Grekland, Kroatien, Italien och Spanien. Men överlag kan rådet sägas vara: Packa med munskydden. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes Munskydd eller inte på utlandssemestern? Det här bör du veta när du reser i Grekland, Italien, Kroatien och Spanien.

Under måndagen kom det efterlängtade beskedet för de svenskar som suktat efter sol, bad och tzatziki: Svenska flygplan får landa på grekisk mark från och med den 22 juli. Och trots att våra grannländer mestadels har karantänskrav på ressugna svenskar tillåter flera länder vid Medelhavet svenska medborgare utan krav på karantän.

Trots det finns det fortfarande en hel del restriktioner kvar i turistländer som Spanien, Italien, Kroatien och Grekland, för att försöka hålla coronasmittan i schack. En av åtgärderna är bland annat krav på munskydd, vilket ändrats flera gånger och är en rejäl djungel för den som nu tänker ge sig ut på solsemester.

Regionala skillnader

I Spanien är kraven på munskydd reglerade regionalt, så beroende på var i landet du tänker resa, kan det finnas olika regler. Enligt utrikesdepartementet är det viktigt att hålla koll på reglerna i landet, eftersom restriktionerna kan ändras från dag till dag.

I exempelvis de spanska provinserna Katalonien, Balearerna och Extremadura är det munskydd på som gäller om man planerar att vistas i offentliga utrymmen – både inomhus och utomhus. Den som bryter mot förbudet riskerar böter på 100 euro, alltså drygt 1 000 kronor. Svenska ambassaden i Madrid noterar också att det inom kort finns planer på att införa munskyddsregler i regionerna Andalusien, La Rioja, Murcia, Aragonien, Kantabrien, Navarra och Asturien. Enda undantaget i de provinser som har krav på munskydd är för den som motionerar, ska äta eller bada.

Även i Italien, det land i Europa som var bland de första att drabbas av pandemin, är det regionala skillnader kring munskydd. Men huvudregeln i landet är ändå att munskydd gäller, bland annat om du ska åka kollektivt, vara inne i mataffären eller apoteket. I Lombardiet och Toscana är det hårdare regler, där är det munskydd som gäller så länge du befinner dig utanför din bostad. Men ambassaden i Rom uppmanar också resande att hålla koll på lokala nyheter och regionala myndigheter för att se vad som gäller i just den region som du reser till.

Grekisk kollektivtrafik

På andra sidan Adriatiska havet, i Kroatien, krävs också munskydd för den som ska röra sig i landets affärer och apotek. Likaså för resor i kollektivtrafiken. Ambassaden i Zagreb skriver också på sin hemsida att det rekommenderas av kroatiska myndigheter att munskydd används vid restauranger och kaféer.

Grekland är det senaste landet vid Medelhavet som öppnar upp för svenskar och vars övärld är ett vanligt charterresmål. Även här gäller det krav på munskydd för de som reser kollektivt i landet. Även flygplatser, taxibilar och alla vårdinrättningar har krav på munskydd.

Victor Blomdahl/TT

Inrikes

Stockholm fortsätter med gratis antikroppstest

Antikroppstest genomförs genom blodprov. Arkivbild.
Antikroppstest genomförs genom blodprov. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Inrikes
Inrikes Region Stockholm kommer att fortsätta erbjuda gratis antikroppstest mot covid-19 även när ett miljonavtal med företaget Werlabs går ut. Andra aktörer kommer att sköta testningen.

Under fyra veckor har företaget stått för en majoritet av testerna i regionen, men nu har kapaciteten tagits över av 80 provtagningsenheter på olika platser i Stockholms län, bland annat via Karolinska Universitetslaboratoriet.

"På kort tid har vi kommit upp i stora volymer tack vare avtal med flera privata aktörer inom testning och analyserande labb", säger Claes Ruth, chef för Karolinska Universitetslaboratoriet och ansvarig för provtagningen för covid-19 i Region Stockholm, i en skriftlig kommentar.

Bland annat samarbetar man med företag som Doktor.se, Kry, Synlab och Unilabs. De kostnadsfria testerna går fortsatt att boka via Vårdguiden 1177.

"Tack vare Region Stockholms egen kapacitet och nya samarbeten med privata provtagande vårdgivare så ökade antalet prover samma vecka och det förväntas öka ytterligare under denna och nästa vecka", säger Claes Ruth.

Enligt Werlabs vd Henrik Forsberg ingick företaget en upphandling med regionen på 550 kronor per test, det vill säga nästan 55 miljoner kronor för 100 000 tester.

– Nu när vi inte har någon förlängning av avtalet på plats, samtidigt som vi måste ha kostnadstäckning, har vi inte möjlighet att hålla verksamheten öppen, säger Henrik Forsberg till TT.

Antikroppstester kan genomföras av allmänheten även i andra regioner i Sverige, men för en kostnad. I Region Sörmland går ett antikroppstest att genomföra för en avgift på 470 kronor medan den i Västra Götalandsregionen väntas bli 160 kronor för allmänheten när testningen skalats upp ordentligt i september.

Inrikes

Misstänkt serieblottare gripen

Polisen kunde i juni gripa en person misstänkt för sexuellt ofredande. Totalt har man lyckats lösa nio olika fall av ofredanden sedan mannen greps. Arkivbild.
Polisen kunde i juni gripa en person misstänkt för sexuellt ofredande. Totalt har man lyckats lösa nio olika fall av ofredanden sedan mannen greps. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för sexuellt ofredande, skriver SVT Nyheter Västernorrland.

Polisen har sökt mannen sedan flera fall av ofredanden ägt rum sedan februari i år. Mannen har rört sig i Västerbotten och Västernorrland och i hans spår har olika anmälningar av ofredanden gjorts från kvinnor som utsatts.

Mannen har väntat ut kvinnorna och sedan stigit fram naken men maskerad över ansiktet. Det yngsta brottsoffret är 14 år och det äldsta 26 år.

– Vi ser oerhört allvarligt på den här typen av brott. Det skapar obehag och oro bland de kvinnor som blivit utsatta, säger Josefine Perming Tengqvist avdelningen för grova brott på polisen i Västernorrland till SVT.

I juni kunde polisen gripa mannen, som erkänner brott, och därigenom lyckats lösa nio olika fall av ofredanden i de två länen. Mannen har blottat sig på orter som Timrå, Sollefteå, Umeå och Örnsköldsvik.

Inrikes

Polisen har sparat miljoner under coronakrisen

Inställda evenemang och begränsade möjligheter till sammankomster under pandemin har gjort att polisen kunnat frigöra resurser. Det har inneburit mer brottsförebyggande arbete och miljontals kronor i besparingar. Arkivbild.
Inställda evenemang och begränsade möjligheter till sammankomster under pandemin har gjort att polisen kunnat frigöra resurser. Det har inneburit mer brottsförebyggande arbete och miljontals kronor i besparingar. Arkivbild.
Foto: FREDRIK PERSSON / TT
Inrikes
Inrikes Polisens arbete under våren har sett annorlunda ut, på grund av coronakrisen. Inställda fotbollsmatcher, konserter och andra tillställningar har gjort att polisen sparat in miljontals kronor.

Inga ropande fotbollssupportrar på arenor, ingen allsång på utomhuskonserter, inget skanderande i första majtåg. Coronakrisen har gjort att alla större tillställningar i Sverige har tvingats ställa in. Det har frigjort polisiära resurser och gjort att polisen behövt betala mindre övertidsersättning.

– Det påverkar polisverksamheten positivt att det inte är så många tillställningar, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg och fortsätter:

– Våra driftskostnader i form av övertid är inte så höga som de har varit tidigare. Om vi tar en fotbollsmatch eller stor konsert så är det en ganska stor andel av den tjänstgörande personalen som går på övertid.

Tusentals färre ärenden

Polisens preliminära siffror kring allmänna sammankomster och offentliga tillställningar visar på en stor förändring jämfört med i fjol. Under perioden 12 mars, den dag då förordningen med en begränsning på max 50 deltagare trädde i kraft, till och med 30 juni har polisen hanterat betydligt färre registrerade ärenden gällande sammankomster och tillställningar än vanligt. Till polisen har det under denna period i år inkommit 2 504 ärenden, att jämföra med 10 252 ärenden under samma period förra året.

– Vår verksamhet går nästan inte att lösa om man inte tar ut folk på övertid. Det är ett normalt instrument för oss, men det är ett betydligt mindre behov av det nu än under ett normalt år, säger Erik Nord.

Polisregion Väst har ett kalkylerat underskott på 20 miljoner i år, enligt Erik Nord, men nu verkar det som att polisen kan ta igen delar av den summan på grund av coronakrisen.

– För hela regionen kan det vara så att vi sparar 10 miljoner och det är alldels utmärkt, säger han och fortsätter:

– Det är många miljoner även om det inte är stora pengar sett till omfattningen av vår verksamhet.

Att polisen sparar in miljontals kronor på inställda evenemang är något som polisen i huvudstaden också har sett.

– Det är helt klart så att när vi har större kommenderingar med kortare varsel kostar det otroligt mycket övertid för svensk polis, säger Mattias Andersson, biträdande polisområdeschef i city i Stockholm.

Över 200 poliser vid högriskmatch

Även i Malmö har pandemin frigjort resurser för polisen.

– Att vi sparar pengar är helt klart, men kanske inte så mycket på sammankomster och tillställningar som var kända på lång tid. Det ligger inom planeringen. Allt som kommer in i närtid måste man se till att lösa med övertid, säger Stefan Sintéus, polisområdeschef Malmö och fortsätter:

– Om vi får en demonstration nästa helg och Malmö FF samtidigt spelar så ska det hanteras med personal. Då hade det blivit övertid.

Den största vinsten i nuvarande läge menar polisområdeschef är att polisen kan fokusera på andra delar av sin verksamhet. Vid en högriskmatch i fotboll går det till exempel åt 200-250 poliser enligt honom.

– Det som ger mest är att vi kan frigöra resurser till annat. Mycket handlar om brottsförebyggande verksamhet.

Polisen, i hela landet, har under pandemin kunnat utreda fler brott än vanligt. Sett till samtliga polisregioner har 5 700 fler ärenden utretts och lämnats över till åklagare under årets sex första månader jämfört med samma period 2019.

Joel Sund/TT

Stefan Sintéus, polisområdeschef Malmö. Arkivbild.
Stefan Sintéus, polisområdeschef Malmö. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Erik Nord, polischef i Storgöteborg. Arkivbild.
Erik Nord, polischef i Storgöteborg. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

Inrikes

Man påkörd av bil – en anhållen för mordförsök

En man i Linköping har förts till sjukhus sedan han misshandlats efter att ha blivit påkörd av en bil. Arkivbild.
En man i Linköping har förts till sjukhus sedan han misshandlats efter att ha blivit påkörd av en bil. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 45-årsåldern i Linköping fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bil vid 11.30-tiden på måndagen. Efter påkörningen ska mannen ha blivit attackerad och utsatts för någon form av misshandel.

Vittnesmål och uppgifter om den misstänkte förarens bil gjorde att polisen fick fram ett namn och kunde gripa en man i 25-årsåldern som nu misstänks för mordförsök. Gripandet skedde i Örebro län.

– Vi visste först vem det var och sedan gällde det att lokalisera personen. Och det fick vi hjälp med av polisen i Bergslagen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Mannen fördes till Linköping för förhör, och anhölls av åklagare senare under måndagen.

Enligt medieuppgifter ska mannen som blev påkörd ha attackerats med kniv.

– Jag kan inte kommentera det tyvärr. Vi vill jobba på nu och hålla förhör med vittnen. Det är ett ganska vältrafikerat område med många företag omkring, så det finns nog en del personer vi vill hålla förhör med utan att de är påverkade, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Den påkörde mannen skadades allvarligt men polisen har kunnat hålla förhör med honom på sjukhuset.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Inrikes

Regler för smittspårning ändras – "snåriga"

Enligt Bitte Bråstad är föreskrifterna för svåra att tillämpa. Arkivbild.
Enligt Bitte Bråstad är föreskrifterna för svåra att tillämpa. Arkivbild.
Foto: Ali Lorestani/TT
Inrikes
Inrikes

Folkhälsomyndigheten ändrar reglerna kring smittspårning, skriver DN. Detta då det är krångligt att följa föreskrifterna om smittspårning i smittskyddslagen.

– De är gamla, snåriga och svårtillämpliga. Det är inte bra nu när man ska underlätta för smittspårningen, säger Bitte Bråstad, chefsjurist på Folkhälsomyndigheten, till DN.

Det var coronapandemin som gjorde att problemen med föreskrifterna uppdagades, då man bland annat insåg att de var för detaljstyrda.

Föreskrifterna ska upphävas redan denna vecka, men det finns inga nya på plats ännu. Istället ska en vägledning tas fram och tillämpas tills nya föreskrifter framarbetas.

Inrikes

Hårdare klimatpolitik bäst för ekonomin

En ny studie visar att det är ekonomiskt lönsamt att begränsa utsläppen av växthusgaser i nivå med Parisavtalet.
En ny studie visar att det är ekonomiskt lönsamt att begränsa utsläppen av växthusgaser i nivå med Parisavtalet.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Parisavtalets tvågradersmål har kritiserats för att vara omöjligt att uppnå både praktiskt och ekonomiskt. Men en ny studie, baserad på den klimatmodell som belönades med ekonomipriset 2018, visar att tvågradersmålet tvärtom är den mest lönsamma vägen framåt.

Det hördes många kritiska röster när nationalekonomen William Nordhaus belönades med Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne för sin klimatforskning 2018. Orsaken var att han utifrån den modell han utvecklat förespråkade en global uppvärmning på 3,5 grader fram till år 2100, i stället för Parisavtalets mål att hålla uppvärmningen under två grader jämfört med förindustriell nivå. Det skulle vara det mest lönsamma i längden, menade han.

Nu har en internationell forskargrupp stoppat in uppdaterade värden i hans prisbelönta modell och kommit fram till att den ekonomiskt mest optimala nivån snarare ligger på 1,5–2 grader, alltså precis det som föreskrivs i Parisavtalet.

– Det här visar att de bästa ekonomiska modellerna mycket väl kan stödja en klimatpolitik som siktar på att begränsa uppvärmningen vid den nivå som man kom överens om i Paris, säger Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet och en av forskarna bakom den nya studien som publiceras i tidskriften Nature Climate Change.

Ny syn på skador

Forskargruppen har bland annat uppdaterat några av modellens rent naturvetenskapliga ingångsvärden, exempelvis hur mycket koldioxid och värme som absorberas av jordens hav och ekosystem.

Dessutom har de sett över den del som hanterar kostnaden för skador på grund av klimatförändringar, den så kallade skadefunktionen. Det är ett arbete som pågått under längre tid, och som William Nordhaus själv refererade till i sitt Nobeltal.

– Där har vi haft mycket korrespondens med Nordhaus och han tycker att det är rimligt. Han refererade till vår skadefunktion i sitt Nobeltal och sa att den ger ett lägre värde för optimal uppvärmning, säger Thomas Sterner.

Framtida kostnader

Den tredje justeringen handlar om hur kostnaden för framtida generationer ska bedömas – det som med ekonomiska termer kallas för diskontering. När William Nordhaus kom fram till den kontroversiella 3,5-gradersnivån utgick han enligt Thomas Sterner från att mänskligheten om 100 år är kommer att vara så pass mycket rikare än i dag att kostnaderna för att hantera klimatförändringarna blir förhållandevis låga.

– Men vi tycker att det är orimligt med en hög diskonteringsränta när det handlar om problem som ligger mer än 100 år framåt i tiden. Många menar att tillväxttakten måste minska på lång sikt, eller ändra karaktär genom exempelvis mer tjänster snarare än materiell produktion. Då bör diskonteringsräntan också minska, eftersom den hänger samman med tillväxten, säger Thomas Sterner.

Stora skillnader

En annan av forskarna bakom studien är Christian Azar, professor i fysisk resursteori vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Han tycker att en av de mest intressanta slutsatserna är att det genom att ändra bara några få ingångsvärden går att få så helt annorlunda resultat från modellen. Forskarna har till exempel behållit William Nordhaus metod att beräkna kostnaderna för att minska koldioxidutsläppen, som i princip bygger på att det ska finnas en kostnad för utsläpp, ett slags koldioxidskatt.

– Men i verkligheten tror jag att man utöver en koldioxidskatt även måste stödja teknikutveckling, så att satsningar på elbilar, solceller, energilagring och liknande blir billigare och mer attraktiva alternativ, säger Christian Azar.

"Billig försäkringspremie"

John Hassler, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, tycker att den nya studien är intressant och håller i grunden med om slutsatsen. Men han påpekar att det finns ett grundläggande problem med modeller som ska räkna ut en ekonomiskt optimal nivå för klimatpolitiken, eftersom det finns en så stor osäkerhet kring både de fysikaliska parametrarna och hur stora de ekonomiska skadorna blir.

Därför, menar han, är det bättre att angripa problemet genom att räkna på kostnaden för att göra fel åt ena eller andra hållet – alltså att jämföra om det är dyrare att i onödan ta i för mycket för att minska utsläppen av växthusgaser än att ta i för lite och sedan upptäcka att klimatförändringarna blev värre än man hade hoppats. Sådana analyser har han gjort tillsammans med sina kollegor.

– Då visar det sig att det kostar väldigt lite att ta i för mycket jämfört med att ta i för lite. En ambitiös klimatpolitik är alltså en mycket bra försäkringspremie, förutsatt att man genomför den på ett smart sätt, säger John Hassler.

Jörn Spolander/TT

FAKTA

Fakta: Prisbelönt klimatmodell med kritiserat resultat

Den amerikanske nationalekonomen William Nordhaus började studera klimatfrågan redan på 1970-talet. År 2018 belönades han med Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne för en beräkningsmodell som beskriver samspelet mellan ekonomi och klimatförändringar.

Modellen kan användas för att beräkna konsekvenserna av samhällspolitiska styrmedel och för att hitta en optimal nivå där kostnaderna för att hejda utsläppen är i balans med kostnaden för de skador som klimatförändringarna orsakar.

De beräkningar som William Nordhaus själv gjorde visade att den optimala nivån för global uppvärmning var 3,5 grader över förindustriell nivå. Resultaten har kritiserats av flera klimatforskare, eftersom den nivån enligt andra modelleringar betraktas som farligt hög och kan leda till katastrofala och oåterkalleliga konsekvenser.

Källa: Kungliga Vetenskapsakademien och Linköpings universitet

Inrikes

Då kommer sommarvärmen tillbaka – i två dagar

I två dagar kan det bli temperaturer som är över det normala, sedan återgår vädret till sin ostadiga karaktär.
I två dagar kan det bli temperaturer som är över det normala, sedan återgår vädret till sin ostadiga karaktär.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Juli har hittills varit ovanligt kall i år. Men nu kan de som önskar sig sommar och sol pusta ut, i alla fall på torsdag och fredag när sommarvädret slår till.

Kyliga vindar, regnskurar och temperaturer som får vem som helst att bli en badkruka. Julivädret har varit kallare än vanligt, och i början av veckan ser det ut att vara fortsatt ostadigt i hela landet.

– Det finns en liten ljusning här senare i veckan för dem som gillar varmare väder, säger Emelie Karlsson, meteorlog på SMHI.

Det är på torsdag och fredag som temperaturerna stiger. I stora delar av landet blir det då 20 grader och på sina håll blir det 25. Det ser även ut att vara mestadels soligt.

– Nu har vi haft temperaturer som ligger under det normala och det kommer att gå mer mot det normala eller på sina håll till och med över det normala på torsdag och fredag.

Men sommarvädret håller inte i sig länge.

– Det ser ut att kunna vara ganska ostadigt väder igen framåt helgen, säger Karlsson.

Den som vill njuta av sommartemperaturer får passa på under torsdag och fredag, för generellt sett är vädret ostadigt den närmaste tiden.

– Det finns inga prognoser nu som pekar på att det skulle bli det här jättevarma och soliga vädret som vi hade i juni, inte under de närmaste tio dagarna i alla fall.

Jennifer Berg Eidebo/TT

NÄSTA ARTIKEL