Sport

Grönt ljus för La Liga-start i början av juni

La Liga-fotbollen ser ut att starta om den avbrutna säsongen under den andra veckan i juni. Arkivbild.
Foto: Joan Monfort/AP/TT
Sport
Sport Herrarnas La Liga kan återupptas den andra veckan i juni.
Från och med måndagen den 8 juni är det grönt ljus för tävlingsmatcher, meddelar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.
PREMIUM

Den spanska fotbollssäsongen avbröts den 12 mars på grund av coronapandemin. Nyligen lättades restriktionerna något och de två högstaligorna på herrsidan – La Liga och La Liga 2 – har kunnat återuppta lagträningar i grupper om max tio personer.

Nu verkar också tävlingsmatcher vara nära förestående. Spaniens premiärminister Pedro Sánchez meddelade i ett tal på lördagen att "det värsta ligger bakom oss" och att La Liga kan starta om den andra veckan i juni, alltså som tidigast måndagen den 8 juni.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Fladdermus trotsar publikförbudet

En fladdermus har intagit Himmelstalundshallen i Norrköping.
Foto: Lars Schröder/TT
Sport
Sport Vita Hästen har fått högst oväntad hjälp från ovan i hockeyallsvenskan.
En fladdermus stör motståndarna.

Den skicklige flygaren har då och då synts till i Himmelstalundshallen den senaste tiden.

Senast under matchen mot Tingsryd i måndags. Lagom till Tingsryds spel i numerärt överläge tog den några lovar över isen och stal uppmärksamheten.

Vita Hästen vann matchen med 5–3. I vilken utsträckning fladdermusen bidrog till segern är oklart, men varken klubben eller hyresvärden har några planer på att avhysa den objudne gästen som trotsar publikförbudet.

– Vi har inte för avsikt att vräka vår fridlysta inneboende mitt i vintern. I vissa kulturer anses fladdermöss vara lyckobringande. Hen får vara kvar och bringa Vita Hästen lycka säsongen ut. Det får bli hyran, säger Daniel Ackermann, kommunikationsansvarig hos hyresvärden Norrevo, till Norrköpings Tidningar.

Enligt Johan Eklöf, doktor i zoologi och expert på fladdermöss, är det ovanligt att fladdermöss vistas i ishallar.

– Ishall har jag aldrig hört att en fladdermus har varit i förut. Däremot har jag varit med om sjukhus, skolor och simhall och lite av varje, säger Johan Eklöf till Norrköpings Tidningar.

– Den är nog lite förvirrad när den är ute och flyger där skulle jag tro. För det är inte meningen. Den skulle nog ligga och sova egentligen. Sen finns det ändå fladdermöss som... alltså blir det plusgrader och det finns något att äta, så flyger de gärna ut och fyller på vinterförråden lite. Det kan vara så att det finns lite insekter i luften som trivs i värmen under taket. Men det är svårt att säga.

Sport

"Dopningsläkaren" överklagar fängelsedomen

'Dopningsläkaren' Mark Schmidt, mitten, överklagar fängelsedomen. Arkivbild.
Foto: Peter Kneffel/AP/TT
Sport
Sport Mark Schmidt – huvudperson i dopningshärvan "Operation Aderlass" – dömdes till fängelse i fyra år och tio månader.
Nu väljer den tyske läkaren att överklaga domen.

Därmed kommer målet till en högre instans i det tyska rättsväsendet, och enligt tyska nyhetsbyrån DPA ska det nu tas upp i domstol i Karlsruhe.

Mark Schmidt, som tidigare erkänt att han sysslat med systematisk dopning, åtalades för att ha hjälpt 23 skidåkare och cyklister från åtta nationer att bloddopa sig mellan 2012 och 2019.

Två av Schmidts medhjälpare dömdes till villkorlig dom på två år och fyra månader respektive ett år och fyra månader. För de övriga två blev det böter.

– Jag tog fel väg, allt är mitt fel. Jag är väldigt ledsen för att jag drog in de andra fyra i det, sade Schmidt enligt AFP under den tidigare rättegången i München.

"Operation Aderlass" (aderlass betyder åderlåtning, att man tappar blod) avslöjades under skid-VM i Seefeldt 2019 då österrikisk polis gjorde en razzia mot dopningsnätverket.

Sport

Storklubbarnas intäktsfall – United värst drabbat

Manchester United spelar inför tomma läktare mot Bournemouth. Arkivbild.
Foto: Dave Thompson/AP/TT
Sport
Sport Pandemin har inneburit intäktsfall i miljardklassen för flera europeiska storklubbar.
Värst drabbat är Premier League-ledaren Manchester United, visar Deloittes årliga rapport.

Revisionsfirman Deloittes årliga rapport om de europeiska storklubbarnas intäkter visar att pandemin har haft stora konsekvenser. Värst har det varit för Manchester United vars intäkter minskat med hela 19 procent. Det innebär att klubben för första gången sedan 2013 hamnar utanför topp tre i intäktstabellen.

Det stora fallet kan till stor del förklaras av coronautbrottet, som har lett till minskade intäkter från TV-rättigheter och biljetter.

Ytterligare en orsak är att Manchester United inte spelat i Champions League under förra säsongen.

Trots att den spanska storklubben Barcelona var näst värst drabbat efter Manchester United har de fortsatt störst intäkter av samtliga. De ligger knappt före ärkerivalen Real Madrid.

Avslutar topp tre gör tyska giganterna Bayern München.

Rapporten kartlägger de 20 klubbarna i Europa med högst intäkter under året, och listan domineras av klubbar från Premier League. Hela sju av 20 klubbar spelar i den engelska högstadivisionen, varav fem återfinns i topp tio.

Bara en av klubbarna på listan kunde redovisa ökade intäkter under förra året, och det var den ryska klubben Zenit S:t Petersburg (15:e plats). Anledningen är högst sannolikt att de vann den inhemska ligan och har spelat Champions League-fotboll.

FAKTA

Fakta: Tio klubbarna med högst intäkter 2019–2020

1) Barcelona

2) Real Madrid

3) Bayern München

4) Manchester United

5) Liverpool

6) Manchester City

7) Paris SG

8) Chelsea

9) Tottenham

10) Juventus

Källa: Deloitte

Sport

Hector åtta – efter bottennappen i Slovenien

Sara Hector. Arkivbild.
Foto: Alessandro Trovati
Sport
Sport

Sara Hector fick en fin start på säsongen och var bland annat tvåa i storslalom i Courchevel i december – hennes första pallplats på sex år.

Sedan har placeringar inte varit lika bra.

Men bottennappen under tävlingshelgen i slovenska Kranjska Goras för en dryg vecka sedan – där hon var sist av alla åkare i andra åket och dagen efter inte lyckades ta sig till andraåket – verkar vara bortglömda.

28-åriga Hector ligger på åttondeplats i den just nu pågående storslalomtävlingen i Kronplatz, Italien.

Schweiziskan Michelle Gisin har så här långt varit snabbast i det första åket, 1,41 sekunder före Hector.

Estelle Alphand ligger preliminärt på 13:e plats och är 2,20 efter Gisin.

Andraåket inleds klockan 13.30.

Sport

Persson flygs hem – VM över

Linus Persson har lämnat VM-truppen. Hjärnskakningen mot Slovenien stoppar honom från vidare spel.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Handbolls-VM är över för Linus Persson.
"Det är tråkigt att åka hem, men vi har kommit fram till att det inte finns någon möjlighet att spela mer i VM", säger han.

Högernian tvingades kliva av matchen mot Slovenien i fredags sedan han tidigt fått en smäll mot huvudet. Läkarundersökningen visade att han drabbats av hjärnskakning.

Så långt in i turneringen hade Linus Persson startat i Sveriges fem första matcher och han är efter Hampus Wanne lagets främste målskytt i VM, med 20 mål.

"Det har varit jättehärligt att få vara med här och spela VM och det har varit positivt att få en så stor roll i laget, därför känns det förstås tråkigt att behöva sluta tidigare", säger han till handbollsförbundets hemsida.

"Jag har mått bra på slutet, huvudvärken har släppt och jag har kunnat ta nästa steg på hjärntrappan, men jag kommer tyvärr inte att hinna bli spelklar innan VM är över."

Persson lämnade truppen under förmiddagen

Svenska landslagsläkaren Daniel Jerrhag:

"Linus har förbättrats påtagligt sedan skadan, men vi har konstaterat att han inte kan bli redo för ytterligare deltagande i turneringen."

Sveriges spelar kvartsfinal mot Qatar 20.30 på onsdagskvällen.

Henrik Skiöld/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Sport

Nadal: "Alla har rätt till sin åsikt"

Rafael Nadal. Arkivbild.
Foto: Frank Augstein/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Novak Djokovic, tennisens världsetta, uppmanade Australian Opens ledning att korta ner karantäntiden och att spelarna skulle flyttas till "privata hus med tennisbanor".

Ett brev som kritiserades av flera på touren, bland andra ansåg Nick Kyrgios att Djokovic var en idiot.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Guardiola tror på stor roll för Agüero

Manchester Citys Sergio Agüero. Arkivbild.
Foto: Phil Noble/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Knäskadad och sedan covid-19-smittad – Sergio Agüero har inte haft en lätt start på säsongen.

Men Manchester Citys tränare Pep Guardiola tror ändå 32-åringen kommer att få stor roll i klubbens jakt efter Premier League-titeln.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Japans OS-plan: Säkra sjukhuspersonal

Japans OS-minister Seiko Hashimoto. Arkivbild.
Foto: Du Xiaoyi/AP/TT
Sport
Sport Japans OS-minister räknar med att sommarspelen genomförs – trots pandemin.
Nu säger Seiko Hashimoto att det är dags att ordna sjukhuspersonal till Tokyo-OS.
– Vi försöker säkra nödvändig medicinsk personal på ungefär 10 000 personer.
PREMIUM

Japans sjukvårdssystem är hårt belastat med tredje vågen av covid-19 – trots det räknar Japans regering med att det virusförsenade sommarspelen ska genomföras.

Och nu har de inlett arbetet med att säkra nödvändig sjukhuspersonal.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL