Sport

Bönnemark vill avsluta på topp

Magnus Bönnemark, spelande tränare i Janstorps AIF, tillsammans med skyttekungen Fabian Karlsson efter lagets triumf i Blentarpscupen i Sjöbo i januari 2018.
Fotograf: Thomas Persson
Sport
FOTBOLL Det är inte bara på spelarsidan som hårdsatsande division 4-klubben Janstorps AIF förstärkt inför säsongen 2020. Tränarkåren är i år tre man stark.

Magnus Bönnemark och Oskar Månsson, som båda spelade 2019, har nu också Fredrik Holst som tränarkollega.

– Fredrik var med lite som matchcoach redan i fjor när både jag och Oskar var på planen. I år är det inte meningen att Oskar ska spela, men jag tänker trycka ut det sista av mig som spelare och fokusera mest på detta, upplyser Magnus Bönnemark.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Duplantis rival dopad – skyller på choklad

Cole Walsh har testats positivt för dopning efter att, enligt egen utsago, ätit choklad som innehållit en otillåten substans. Arkivbild.
Cole Walsh har testats positivt för dopning efter att, enligt egen utsago, ätit choklad som innehållit en otillåten substans. Arkivbild.
Fotograf: Erik Simander/TT
Sport
Sport Cole Walsh, 24, har blivit dopningsavstängd i tre månader efter att ha testats positivt för substansen carboxy-THC som är huvudingrediensen i cannabis.
Den amerikanske stavhopparen skyller dock problemet på choklad.
"Jag har växt som person genom den här erfarenheten", skriver han på sin Instagram.

24-årige Cole Walsh blev tionde man i stavhoppsfinalen i Doha, Qatar, i september. I samma tävling tog svenske superstjärnan Armand Duplantis hem silvret efter en rysare mot Walshs landsman Sam Kendricks.

Nu har Walsh fastnat i en dopningskontroll. Amerikanen har testats positivt för substansen carboxy-THC som är huvudingrediensen i cannabis.

Stavhopparen har accepterat domen från den amerikanska dopningsbyrån USADA, men menar dock att cannabis inte är orsaken bakom.

I stället skriver Walsh på sin Instagram att det handlar om choklad.

"Jag åt en chokladbar som innehåller THC för att kunna somna under en flygning. Jag kunde inte ana att den skulle innehålla så mycket carboxy-THC så att jag skulle testa positivt. Jag har växt som person genom den här erfarenheten och jag kommer vara mer fokuserad än någonsin att bli en bättre stavhoppare", skriver han.

Amerikanen har dock redan avtjänat sitt straff. Han testade positivt den 29 januari efter att ha blivit trea på en inomhustävling i tyska Cottbus och kan därför omgående tävla igen.

Simon Norberg/TT

Sport

Midnattsloppet blir av – avgörs virtuellt

Midnattsloppet kommer i år inte att kunna genomföras under normala förhållanden. Arkivbild.
Midnattsloppet kommer i år inte att kunna genomföras under normala förhållanden. Arkivbild.
Fotograf: Mats Schagerström/TT
Sport
Sport Årets upplaga av Midnattsloppet kommer att genomföras – om än i annorlunda form.
I stället för folkfest med över 50 000 deltagare får motionärerna tävla på hemmaplan.

Den pågående coronakrisen och förbudet mot sociala sammankomster på fler än 50 personer har ställt till det rejält för Midnattsloppet som i vanliga fall arrangeras i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors.

Nu låter motionstävlingen meddela att loppet inte ställs in, utan kommer genomföras virtuellt.

"2020 blir ett annorlunda år på många sätt. Vi har hoppats in i det sista att det ska gå att genomföra Midnattsloppet som tänkt men nu kan vi inte vänta längre ifall nya beslut kommer", skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Tävlingen körs den 15 och 23 augusti i ett format där deltagarna får springa för sig själva hemma på sina egna gator eller på valfri plats i fem eller tio kilometer.

"Tänk dig Midnattsloppet oavsett vart du springer i landet, samma känsla på dina egna gator, i skogarna i Norrland, längs västkustens stränder som i den lilla glesbygden mitt i Sverige. Du springer givetvis i årets Midnattsloppströja och du får medalj", fortsätter meddelandet.

Under loppets gång kommer deltagarna, som springer med mobiltelefon och hörlurar, att få höra musik i öronen samt röstindikation på när de passerar sina kilometermarkeringar.

Sport

FK Trampen bidrar till världsrekordförsök

Barn och ungdomar med sina cyklar.
FK Trampens ungdomar laddar för ett världsrekordförsök.
Fotograf: FK Trampen
Sport
cykel Cykelns dag, onsdagen den 3:e juni, kommer att präglas av ett svenskt världsrekordförsök. Sandbyklubben FK Trampen är en av många klubbar som ska försöka bidra till världsrekordet.

Intresseorganisationen Svensk Cykling har kraftsamlat inför den av FN utlysta cykelns dag och uppmanat alla landets cyklister att bidra till att skapa ett världsrekord genom att samla in ett års cykeltid under en dag.

Målet är att få ihop 525 600 minuter under en dag genom att alla som cyklat registrerar den tid som man cyklar online på cykelns dags hemsida, cykelnsdag.se. Tiden räknas ihop och går allt som planerat ska världsrekordet vara hemma.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Ishockeyförbundet anmält till Arbetsmiljöverket

Svenska ishockeyförbundet har anmälts till Arbetsmiljöverket och en inspektion kommer att ske nästa vecka. Arkivbild.
Svenska ishockeyförbundet har anmälts till Arbetsmiljöverket och en inspektion kommer att ske nästa vecka. Arkivbild.
Fotograf: Bertil Ericson/TT
Sport
Sport Det har stormat kring Svenska ishockeyförbundet under våren. Nu avslöjar SVT att förbundet anmälts och ska inspekteras av Arbetsmiljöverket.

Svenska ishockeyförbundet har anmälts till Arbetsmiljöverket, det skriver SVT.

Under våren har en skandal inom förbundet uppdagats efter att en person med koppling till förbundet åtalats för sexuellt ofredande. Händelsen ska ha skett i februari i år. Den åtalade ska enligt åklagaren ha tagit tag i en kvinna och utfört juckande rörelser mot hennes underkropp. I oktober väntar rättegång mot den åtalade.

Åklagare Johnny Järlefelt sa i början av maj att han "med all sannolikhet kommer föreslå ett förhållandevis högt bötesstraff."

Aftonbladet har tidigare skrivit att den åtalade nekar till brott i polisförhör.

– Det är normalt att vi kramas, det var en kram i rörelsen i spelargången. Vi stod inte och pratade med varandra. Vi brukar hälsa så på varandra, exempelvis på kansliet – kom så får jag en kram har X ropat. Det här var en vanlig hälsningskram, säger han enligt tidningen.

Enligt SVT ska en anmälan ha lämnats in till Arbetsmiljöverket den 13 maj. En inspektion skulle ha skett under måndagen men kommer i stället att göras den 10 juni.

– När vi inspekterar så går vi igenom vad som har hänt, med syftet att säkerställa att liknande inte ska hända igen, så att ingen ska drabbas av ohälsa eller olycksfall i sitt arbete, säger Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket till SVT.

Om Arbetsmiljöverket upptäcker brister får arbetsplatsen en skrivelse samt att man begär att arbetsgivaren ska informera om vad som gjorts eller ska göras för att få bort riskerna.

Sport

Klart: Då körs F1-premiären i Österrike

Formel 1 har fått grönt ljus. Den 3–5 juli körs premiären i Österrike. Arkivbild.
Formel 1 har fått grönt ljus. Den 3–5 juli körs premiären i Österrike. Arkivbild.
Fotograf: Ronald Zak/AP/TT
Sport
Sport Formel 1 har fått grönt ljus att återuppta. Den 3–5 juli körs premiären på banan i Spielberg.
Dessutom är ytterligare sju deltävlingar bekräftade.

Redan i förra veckan gav Österrikes hälsominister Rudolf Anschober grönt ljus för formel 1 i landet i juli.

Nu har organisationen själv bekräftat att så blir fallet. Den 3–5 juli körs premiären på Red Bull Ring i Spielberg. På Twitter har formel 1 presenterat programmet för de åtta första deltävlingarna. Gemensamt för dessa är att alla kommer köras i Europa. Inledningen blir intensiv med sex race på sju veckor.

Förutom i Österrike har även Ungern, Storbritannien, Spanien, Belgien och Italien fått en deltävling vardera. Schemat sträcker sig så här långt till den 4–6 september. Fler deltävlingar kommer att presenteras framöver. Ambitionen är att få ihop 15–18 race, men med nuvarande åtta tävlingar uppfyller F1 redan nu kravet i reglementet på antalet tävlingar för att kunna kora en mästare.

Formel 1 har en utförlig plan klar för hur man ska undvika smittspridning av covid-19. F1 jobbar intensivt tillsammans med organisationens läkare för att hitta en hållbar metod för att hålla teamen isolerade. Ett av kraven är att ha minimalt med personal kring bilarna. Dessutom genomförs regelbundna corona-tester.

FAKTA

Fakta: Så körs deltävlingarna

3–5 juli: Österrike

10–12 juli: Österrike

17–19 juli: Ungern

31 juli–2 augusti: Storbritannien

7–9 augusti: Storbritannien

14–16 augusti: Spanien

28–30 augusti: Belgien

4–6 september: Italien

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

SUNBIRD WEBBYRÅ

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Sport

Joakim Lövgren tog en lunchtrippel

Joakim Lövgren visar upp tre fingrar för sina tre segrar.
Joakim Lövgren vann tre av de nio loppen på tisdagens lunchtrav.
Fotograf: Mikael Rosenquist
Sport
trav Racing Mange tröttnade tyvärr i Elitloppets final – men Joakim Lövgren tröstade sig själv med en trippel på Jägersros lunchtrav på tisdagen.

Lövgren inledde redan i kvällens första lopp (V4-1) genom att sätta dit Palais Bourbon som vann en mycket lätt spetsseger.

Sedan satte ”Jocke” även färg på V5:an. Han tog hem V5-4 med Legendaria Zon som höll undan efter en tuff duell med favoriten Erik You Know och därmed vann sin första seger i tredje starten i karriären.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Nytt jätteavtal för Klæbo: "Värt 25 miljoner"

Johannes Høsflot Klæbo har all anledning att le efter att ha ingått ett femårigt samarbetsavtal. Arkivbild.
Johannes Høsflot Klæbo har all anledning att le efter att ha ingått ett femårigt samarbetsavtal. Arkivbild.
Fotograf: Vidar Ruud/NTB/TT
Sport
Sport

Plånboken växer för Johannes Høsflot Klæbo. Den norske skidstjärnan har skrivit på ett nytt samarbetsavtal med bensinkedjan Uno-X, det största kommersiella avtalet i Klæbos karriär.

Enligt uppgifter till VG är det värt runt 25 miljoner svenska kronor över fem år.

– Jag tror inte att jag ska gå in på några siffror, men det är inget tvivel om att det är ett viktigt och stort avtal för mig, säger Klæbo till tidningen.

– Jag tror att det här är en win-win för båda parter. Långsiktigheten fram till 2025 är självklart viktigt.

Avtalet sträcker sig fram till och med VM 2025, som kan arrangeras i Klæbos hemstad Trondheim. Det ska avgöras av det internationella skidförbundet (Fis) senare i sommar.

23-årige Klæbo är en av världens bästa sprintåkare och har bland annat tre OS-guld och tre VM-guld i bagaget.

Sport

Klartecken för proffsgolf i Sverige

Rikard Karlberg och resten av svenskeliten kan se fram emot tävlingar i sommar. Arkivbild.
Rikard Karlberg och resten av svenskeliten kan se fram emot tävlingar i sommar. Arkivbild.
Fotograf: Matthias Schrader/AP/TT
Sport
Sport

Det Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden beslutade i dag att återuppta proffsgolfen i Sverige från och med 1 juli.

Först ut blir herrtouren som återuppstartar i Katrineholm 2-4 juli. Två tävlingar hann spelas i februari, på Lumine Golf i Spanien, innan coronautbrottet.

Damernas Nordic Golf Tour spelas sedan i Uppsala 23–25 juli.

– Med full förståelse och respekt för rådande situation och de svåra beslut myndigheter och regering behöver ta, är det en stor lättnad att de som försöker leva på sin idrott, i det här fallet golf, får möjlighet att göra det. De får helt enkelt tillbaka sina jobb, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet i ett pressmeddelande.

Inledningsvis blir tävlingarna utan publik.

NÄSTA ARTIKEL