Lagfarter SkD

Nya ägare till hus i Billinge

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Hanna Maria Ellinor Andersson, 28, och Joakim Bakklund, 30, är nya ägare till fastigheten på adressen Vattenverksvägen 14 i Billinge. Det 115 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Säljare är Jan Anders Klang och Suzanne Ann-Christin Persson. Affären blev klar i april 2020 och köpesumman blev 1 600 000 kronor.

För mindre än en månad sedan såldes en fastighet ett par hundra meter bort, på Röstångavägen 22. Där landade priset på 560 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Stjärntränaren: Pensionera nummer 10

Pensionera nummer 10 över hela fotbollsvärlden för att hylla Diego Maradona, det vill fotbollstränaren André Villas-Boas.
Foto: Salvatore Laporta/AP/TT
Sport
Sport Marseilletränaren André Villas-Boas vill att tröjnummer 10 inte längre ska användas, för att hedra den bortgångne fotbollsikonen Diego Maradona.
– Det skulle vara den bästa hyllningen, säger Villas-Boas.

Argentinaren Diego Maradonas bortgång, bara 60 år gammal, har skakat om hela fotbollsvärlden. Maradona hyllas och hedras, bland annat har borgmästaren i Neapel föreslagit att fotbollsarenan San Paolo ska döpas om till Stadio Diego Armando Maradona.

Tränaren André Villas-Boas tycker att Internationella fotbollsförbundet Fifa ska hedra Maradona genom att pensionera hans tröjnummer, 10.

– Jag tycker att Fifa ska pensionera nummer 10 i alla tävlingar, för alla lag. Det skulle vara den bästa hyllning vi kan ge honom. Hans bortgång är en otrolig förlust för fotbollsvärlden, säger Villas-Boas efter Marseilles 0–2-förlust mot Porto i Champions League.

Det är kanske inte är troligt att Fifa går med på Villas-Boas önskan eftersom man nyligen nekade Argentina att pensionera nummer 10.

"Världen stannade"

Det är inte bara fotbollsvärlden som sörjer Maradonas död. Argentinas rugbylag, som just nu spelar i en trenationsturnering i Australien ska hylla Maradona i lördagens match mot Nya Zeeland.

– Vi ska försöka minnas honom på det allra bästa sättet, genom att på planen visa hur man representerar den här landslagströjan, säger förbundskaptenen Mario Ledesma.

Han berättar att Maradona älskade att gå på idrott och Ledesma minns särskilt ett tillfälle när Maradona kom för att se en rugbylandskamp.

– Världen stannade när han var där, han hade den magin. En gång, när vi mötte All Blacks (Nya Zeeland), hade matchen startat när Diego kom in på läktaren. Då stannade allting upp, vi argentinare stannade upp och tittade mot läktaren, All Blacks stannade upp, säger Ledesma.

Fick namn efter Maradona

Spanske tennisstjärnan Rafael Nadal hyllar också Maradona.

"En av idrottshistoriens största, Diego Maradona, har lämnat oss. Det han gjorde i fotboll stannar kvar", skriver Nadal på Twitter.

Den argentinske tennisstjärnan Diego Schwarzman, som är döpt efter fotbollslegendaren, twittrar:

"Hur kan man inte få namnet Diego? Jag älskar dig för evigt D10S (Gud)".

Kultur och nöje

"Det var något vi aldrig hade varit med om"

Domaren Fredrik Lindström och programledaren Kristian Luuk är tillbaka i 'På spåret'. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje På fredag är det säsongspremiär för "På spåret". En redan annorlunda säsong av programmet, märkt av pandemin, blev extra tumultartad när SVT:s ledning beslutade att stryka två avsnitt.
– Det föll i knät på oss, säger programledaren Kristian Luuk.

När den 31:a säsongen av "På spåret" drar i gång sker det med en sista minuten-omstuvning i deltagarlistan. P1-programledarna Louise Epstein och Thomas Nordegren tävlar i stället för duon Frida Boisen och Hamid Zafar.

Detta sedan en granskning utförd av Dagens Nyheter visat att den sistnämnde skrivit nedsättande inlägg mot judar och homosexuella i olika nätforum. Hans fortsatta medverkan – flera avsnitt var redan inspelade – bedömdes snart därefter vara omöjlig.

"Extraordinär säsong"

Situationen saknar motstycke i Kristian Luuks tolv år långa sejour som programledare. Lägg därtill de redan speciella omständigheterna som coronapandemin innebar för inspelningen, som begränsade möjligheter till att spela in resmål och att ha publik i studion.

– Redan där kände vi att det här är en extraordinär säsong. Sedan hände detta när vi hade spelat in sex avsnitt, varav två var med Hamid, säger Luuk.

– Det var något vi aldrig hade varit med om. Jag tycker att SVT löste det väldigt bra, ledningen fattade beslutet redan samma dag att kasta avsnitten. Det ska också sägas att Frida Boisen var en av de första som ringde den morgonen då allting rullades ut och sade "ni måste slänga avsnitten".

Tack vare att Nordegren och Epstein tackade ja, och att det gick att återanvända resmålen och frågorna från de skrotade avsnitten, kommer det mesta ändå att vara sig likt när vinjetten rullar i gång igen.

Thåström gästar

Något, eller snarare någon, som däremot sticker ut ordentligt i år är en av de musikaliska gästerna.

Joakim Thåström, som verkligen inte är känd för sin kärlek till underhållningsprogram i tv, uppträder i ett avsnitt – ett avslöjande Kristian Luuk inte var sen med att dela på Instagram efter avslutad inspelning, vilket han gjorde samma dag som SVT meddelade att Nordegren och Epstein ersätter Boisen och Zafar.

TT: Var alltihop bara en skickligt iscensatt avledningsmanöver?

– Jag kan ärligt säga att det inte var någon som tänkte i de banorna alls. Däremot, i efterhand var det en chef som sa till mig "det där var ju bra, att du la upp Thåström", säger Luuk.

– Jag tänkte inte en sekund på det, för att för mig var det en av de största grejerna som hänt under mina tolv år i "På spåret", det är som om Bob Dylan skulle komma, så jag var bara fokuserad på att jag skulle lägga ut den här bilden. Tyvärr var det ingen plan, men så här i efterhand kan det ju framstå som en genialisk avledningsmanöver.

Patrick Stanelius/TT

Kristian Luuk är redo att ta sig an en ny säsong av 'På spåret'. Pressbild.
Kristian Luuk är redo att ta sig an en ny säsong av "På spåret". Pressbild.
Foto: Janne Danielsson/SVT

FAKTA

Fakta: De tävlar i "På spåret"

Grupp 1:

Sanna Lundell, journalist och programledare, och Plura Jonsson, artist och kokboksförfattare.

Farah Abadi, programledare, och Johan Glans, komiker.

Louise Epstein, programledare, och Thomas Nordegren, programledare.

Grupp 2:

Dilan Apak, komiker, och Moa Lundqvist, komiker.

Magdalena Forsberg, skidskytt och expertkommentator, och Claes Elfsberg, nyhetsankare.

Marianne Ahrne, regissör och författare, och Anders Johansson, komiker.

Grupp 3:

Tomas Alfredson, regissör, och Ernst Billgren, konstnär.

Irena Pozar, journalist, och Patrik Arve, rockartist och dockteatermakare.

Emma Molin, skådespelare och komiker, och Hanna Dorsin, skådespelare och komiker.

Inrikes

Pojke knivskuren av okänd man

En man har skadat en tonårig pojke med kniv i centrala Uppsala. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man har skadat en tonårig pojke med kniv i centrala Uppsala. Gärningsmannen ska ha varit okänd för pojken, enligt polisen.

– Det är oklart vad det här handlar om och varför han har blivit attackerad, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Pojken som är mellan 15 och 18 år gammal har förts till sjukhus.

– Han får hjälp av ambulans relativt omedelbart och han är vaken och talbar i ambulansen, säger Wikdahl.

Polisen misstänker mordförsök söker nu efter vittnen.

– Vi har inte hittat någon misstänkt person.

Inrikes

Begärs häktad för medhjälp till tonårsmord

Natten till den 3 november hittades en knivhuggen 17-åring utomhus i Malmö. Han avled till följd av skadorna. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man begärs häktad som misstänkt för medhjälp till mordet på en 17-årig pojke i Malmö natten till den 3 november, rapporterar Kvällsposten. Sedan tidigare sitter en man i 25-årsåldern häktad för mord.

Tonåringen hittades knivhuggen utomhus i närheten av sin bostad. Han fördes till sjukhus, men avled till följd av sina skador.

Mannen som är misstänkt för medhjälp är i 30-årsåldern och anhölls i måndags.

Lund

Sju smittades på vårdavdelningen – två dog

Foto: Arkiv
Lund
Skåne
Lund Sju patienter som vårdades på infektionsavdelning på Skånes Universitetssjukhus i Lund i våras smittades av coronaviruset under den tiden och insjuknade. Två av de dem avled som en följd av covid-19.

Det är SUS själva som nu har Lex Maria-anmält händelsen. Maria Josephson som är verksamhetschef för avdelningen säger i ett pressmeddelande att hon bedömer det som allvarligt att patienter smittats inne på sjukhuset och att man anmäler det för att det inte kan uteslutas att det hade kunnat förhindras om man haft andra rutiner för skyddsutrustning.

Smittutbrottet ägde rum under tre veckor från mitten av maj och framåt. Vid den tiden vårdades såväl covid-19-patienter och patienter med andra infektionssjukdomar på avdelningen. När utbrottet dök upp införde man ett intagningsstopp på avdelningen.

– Vi stärkte de vårdhygieniska rutinerna och införde munskydd vid alla patientmöten. Utöver det genomförde vi även en hygienrond och införde symtomkontroll av all personal och alla patienter vid varje nytt arbetspass, säger Maria Josephson i pressmeddelandet.

Hur sjukdomen kommit in på avdelningen har man inte kunnat klargöra men man finner det sannolikt att det har kommit in med personal som varit smittad men inte visat symptom. De som har insjuknat är mellan 75 och 95 år gamla.

Det har förekommit andra utbrott av covid-19 på SUS och även dessa utreds för att eventuellt bli anmälningar till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

– Det är givetvis alltid viktigt att patienter som vårdas på sjukhus inte drabbas av några nya sjukdomar under vårdtiden. Den utbredda och snabba spridningen av covid-19 i samhället har ställt ökade krav på sjukvården och vi gör hela tiden vårt yttersta för att kunna ge en trygg och säker vård, säger chefläkare Marie Ekberg.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Ekonomi

Coronastöd blir mer generösa året ut

Centerpartiets ledare Annie Lööf (C).
Foto: Jessica Gow/TT
Ekonomi
Ekonomi Stöden för tapp i omsättningen för coronadrabbade företag föreslås bli mer generösa än vad som tidigare aviserats från augusti och året ut. Regeringen och samarbetspartierna C och L är överens om detaljerna.

– Det är ett nattsvart mörker för många företag, kunderna försvinner och kassorna minskar, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf när hon motiverar stärkningen av stöden.

Sedan tidigare har regeringen, C och L meddelat att det förstärkta stödsystemet för att korttidsspermittera anställda ska vara i kraft till nästa sommar. De har också gjort klart att stödet för tapp i omsättningen ska gälla året ut. Men reglerna för hur stort tappet i omsättningen ska vara har inte varit helt klara.

Nu är regeringen, C och L överens om att företag som tappat minst 40 procent i omsättning under perioden augusti till oktober (tre månader) ska kunna söka stöd. Det tidigare budet var 50 procent.

För perioden november–december räcker det med 30 procent i minskad omsättning.

– Centerpartiet har drivit igenom att omsättningstappet sänks så att fler företag kan omfattas, säger Annie Lööf.

Hon säger att det är motiverat eftersom läget vad gäller smittspridning och påverkan på företagen åter ser ut att förvärras.

Samma regler ska gälla för stöd till enskilda näringsidkare, enligt vad TT erfar.

Regeringen kommer också att driva på i EU, enligt Annie Lööf, för att så generösa stöd som möjligt ska kunna ges utan att strida mot unionens regler för statsstöd. Det handlar bland annat om hur mycket i stöd större företag ska kunna få

Lars Larsson/TT

Sport

Norska skidlandslaget riskerar missa premiären

Therese Johaug på Gardermoens flygplats inför avresan till Finland.
Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT
Sport
Sport Hela norska skidlandslaget har satts i karantän i Finland sedan en tränare testats positivt för covid-19.
Det är oklart om norrmännen får ställa upp i världscuppremiären som startar i morgon.
– För Norge blir det här en katastrof, säger Sveriges landslagschef Anders Byström till Expressen.

Landslagstränaren Eirik Myhr Nossum testades positivt för covid-19 vid ankomsten till världscuppremiären i Ruka, skriver det norska skidförbundet i ett pressmeddelande. Nu väntar man på svar från kontrollprovet, som troligen kommer under förmiddagen. Nossum har inga symptom.

"Vårt fokus är att få bäst möjliga översikt över situationen och de möjliga konsekvenserna av det positiva provet", säger landslagsläkaren Øystein Andersen.

"Vi följer alla rekommendationer och de finländska myndigheternas regler.

Byströms rädsla

Det betyder att alla åkare, inklusive storstjärnorna Therese Johaug och Johannes Høsflot Klæbo, och de ledare som inte åkte bil till Ruka, är satta i karantän.

– Det var just det här som var rädslan inför tävlingarna. Man sitter med hjärtat i halsgropen - vad händer om vi får något fall i vår trupp? För Norge blir det här en katastrof, säger Sveriges landslagschef Anders Byström till Expressen.

Enligt finländska smittskyddsregler måste personer som har exponerats för covid-19 i minst 15 minuter på nära håll (mindre än 2 meter) stanna i karantän tio dagar efter att de blivit utsatta. I förra veckan fick bland annat det svenska alpinlandslaget inte tävla i finländska Levi eftersom en tränare testats positivt.

Reste med full trupp

Inför världscuppremiären har det debatterats över att Norge valt att resa till Ruka med full trupp, 20 åkare och 22 ledare, samtidigt som bland annat Sverige tog beslutet att banta truppen till bara 13 utövare.

– Jag känner mig trygg, sade Therese Johaug till VG inför avresan till Finland i onsdags.

Minitouren i Finland inleds med sprint i morgon. Det är oklart om de norska åkare får klartecken till att tävla.

Norrmännen har försökt att undvika att hamna i samma läge som de svenska alpinåkarna genom att resa till Finland i små bubblor.

Ingela Ahlberg/TT

Simon Norberg/TT

Inrikes

Patienter smittades på sjukhus – två avlidna

Sju patienter smittades inne på en infektionsavdelning vid ett coronautbrott på Skånes universitetssjukhus. Två av dem avled. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Två patienter avled efter att ha blivit coronasmittade när de var inlagda på sjukhus. Totalt smittades sju patienter i åldern 75 till 95 år på en infektionsavdelning på Skånes universitetssjukhus, som nu gör en anmälan enligt lex Maria.

Sannolikt var det symptomfri personal som förde in smittan på avdelningen, enligt sjukhusets bedömning. Smittoutbrottet på avdelningen pågick mellan den 10 maj och den 2 juni.

"Att patienter smittas inne på sjukhuset är naturligtvis allvarligt och vi anmäler det inträffade eftersom vi inte kan utesluta att utbrottet på avdelningen hade kunnat förhindras om vi hade haft andra rutiner för skyddsutrustning", säger verksamhetschef Maria Josephson i ett pressmeddelande.

På avdelningen vårdades både patienter med covid-19 och patienter med andra infektionssjukdomar. Efter utbrottet infördes intagningsstopp och rutinerna ändrades. Bland annat började personalen använda munskydd vid alla patientmöten. Numera testas även symptomfri personal vid utbrott i verksamheten.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL