Lagfarter SkD

Huset på Ekbacken Ringvägen 14 i Höör sålt igen – andra gången på kort tid

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Emma Lindekvist, 22 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Ekbacken Ringvägen 14 i Höör. Köpet gjordes klart i maj 2020 och priset på huset blev 1 200 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som oktober 2018 för 1 000 000 kronor. Huset har en boyta på 67 kvadratmeter.

Alldeles i närheten såldes för nio månader sedan ett annat hus, på Ekbacken Ringvägen 6. Där landade priset på 2 250 000 kronor för det 125 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Bulgarisk minister gripen för skräpimport

Transporter med illegala sopor har kommit från Italien till Bulgarien. Arkivbild.
Transporter med illegala sopor har kommit från Italien till Bulgarien. Arkivbild.
Fotograf: Hristo Rusev/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Bulgariens biträdande miljöminister har gripits anklagad för illegal import av skadliga sopor från Italien. Minister Krassimir Zhivkov påstås vara delaktig i hanteringen av soporna som bränts i Bulgarien enligt åklagare.

Italienska och bulgariska myndigheter har utrett två bulgariska bröder som äger en återvinningsfirma där miljöskadligt och farligt material tas om hand. Batterier, blyprodukter och plastmaterial har ingått i återvinningsverksamheten. Men åklagare säger att de farliga ämnena brändes.

"Biträdande minister Zhivkov pressade sina underordnade att tillåta den illegala verksamheten med sopor från Italien", skriver åklagare Dolka Brezashka.

Tidigare i år skickades 157 containrar med sopor tillbaka till Italien. Miljöminister Neno Dimov tvingades då avgå, och har sedan dömts till fängelse för vårdslöshet.

Vid en räd mot de två affärsmännen i staden Rousse på fredagen fann polis enligt uppgift även listor med namn på mediepersoner och entreprenörer som dödats under 1990-talet, samt uppgifter om omfattande penningtransaktioner nedtecknade invid namnen.

Utrikes

Nationalgardet kallas till flera delstater

En polis bevakar en brinnande bil i Salt Lake City på lördagen.
En polis bevakar en brinnande bil i Salt Lake City på lördagen.
Fotograf: Rick Bowmer/AP/TT
Utrikes
Utrikes Efter en förhållandevis lugn eftermiddag har konfrontationer mellan polis och protesterande blossat upp i flera amerikanska städer.
Utegångsförbud införts på många platser och nationalgardet har kallats in i minst åtta delstater.

När mörkret började falla över USA började rapporterna om oroligheter strömma in från hela landet.

I Minneapolis, där protesterna inleddes efter polisers ingripande som innebar den svarte mannen George Floyds död, förbereder polis och nationalgarde sig för en femte natt av oroligheter.

Alla infartsleder in i staden är avstängda, och politiker och kändisar uppmanar allmänheten att hålla sig till utegångsförbudet.

– Just nu utnyttjas vår sorg och smärta. Människor som främst kommer utifrån förstör affärer och företag ägda av svarta och minoriteter i vår stad. Vi kan inte låta dem göra det. Låt oss alla prioritera att rättvisa skipas för George Floyds död. Jag uppmanar alla att stanna hemma i natt så att vi kan isolera de som upplivar till våld, säger Ilhan Omar, som i USA:s kongress representerar det distrikt där en stor del av kravallerna har ägt rum.

"Kommer stoppa våldet"

För att förebygga kravaller har även städer som Los Angeles, Chicago, Philadelphia, Denver, Atlanta och Portland infört utegångsförbud under dygnets mörka timmar.

Men demonstranterna lät sig inte stoppas av det, eller president Donald Trumps hot om att "omedelbart" stoppa våldet.

– Vi kan inte tillåta att en liten grupp kriminella och vandaler förstör våra städer och ödelägger våra samhällen, sade Trump under en presskonferens i Florida där han pekade ut vänstergrupper i allmänhet och Antifa i synnerhet som ansvariga för förstörelsen.

– Min regering kommer att stoppa ligistvåldet. Och vi kommer att stoppa det omedelbart, fortsatte han.

Exakt vilka medel Trump vill ta till utvecklade han inte, men han sade tidigare på lördagen att militärpolis kan sättas in, om guvernörer begär det.

Flera sammandrabbningar

Minnesotas guvernör Tim Walz säger att han beordrat att hela styrkan inom delstatens nationalgarde ska mobiliseras, vilket aldrig tidigare har hänt i delstatens historia. Walz sade också att han hade tackat nej till federal hjälp i samtal med Donald Trump.

Under fredagen var 2 000 av delstatens 13  200 aktiva medlemmar av nationalgardet inkallade.

Och fler guvernörer följer nu Walz exempel. Nationalgardet hade under lördagskvällen kallats in i eller begärts till åtta delstater samt Washington DC.

Sammandrabbningar mellan polis och protesterande har rapporterats på många håll. Från bland annat Los Angeles, New York och Philadelphia kommer rapporter om gripna demonstranter och skadade poliser.

Polis vid brinnande bil i Los Angeles.
Polis vid brinnande bil i Los Angeles.
Fotograf: Mark J Terrill/AP/TT
Demonstration i Seattle under lördagen.
Demonstration i Seattle under lördagen.
Fotograf: Erika Schultz/AP/TT

Inrikes

Åtal för yxattack mot festande grannar

En 57-årig man åtals för att ha slagit en annan man i huvudet med en yxa. Arkivbild.
En 57-årig man åtals för att ha slagit en annan man i huvudet med en yxa. Arkivbild.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En 57-årig man åtals för att ha slagit en annan man i huvudet med en yxa, skriver Motala Vadstena Tidning.

Det var i april som yxmannen ska ha gått till attack mot festdeltagare i en bostad i Motala. Enligt den misstänkte ska det ofta ha förekommit fester hos grannen och han säger att han gick dit med sin yxa för att avskräcka festdeltagarna som han upplevde som störande och hotfulla.

Den skadade mannen är i 40-årsåldern och träffades i huvudet av yxans trubbiga sid. Han säger att attacken var oprovocerad medan 57-åringen hävdar att han agerade i nödvärn.

Utrikes

Ordbråk efter miljardbeslag av libyska dinarer

Den östlibyske krigsherren Khalifa Haftar (i blå kostym) efter ett möte i Paris i maj 2018. Arkivbild.
Den östlibyske krigsherren Khalifa Haftar (i blå kostym) efter ett möte i Paris i maj 2018. Arkivbild.
Fotograf: Francois Mori/AP/TT
Utrikes
Utrikes Malta har beslagtagit en stor mängd libyska dinarer, närmare bestämt sedlar till ett värde av motsvarande nära 10,4 miljarder kronor. USA och Ryssland bråkar nu om pengarnas legitima status.

USA:s utrikesdepartement berömmer på sin hemsida de maltesiska myndigheterna för beslaget av vad de anser är förfalskade sedlar. Departementet skriver vidare att pengarna är tryckta av ett statligt ägt ryskt bolag och att "det här visar återigen nödvändigheten i att Ryssland slutar med sitt skadliga och destabiliserande agerande i Libyen".

Men Moskva hävdar att de i Ryssland trycka sedlarna är giltiga.

"Vi skulle vilja notera att under rådande omständigheter existerar det de facto dubbla styren i Libyen och det finns två centralbanker", skriver det ryska utrikesdepartementet som svar, och lägger till: "Det som är falskt är inte dessa libyska dinarer utan det amerikanska uttalandet."

Godkänt av FN?

Det berörda ryska bolaget Goznak hävdar i ett eget uttalande att en FN-kommitté har godkänt tryckandet och leveransen av pengarna och att man inte bryter mot sanktioner mot Libyen. I december i fjol konstaterade FN-experter att Goznak mellan 2016 och 2018 har levererat dinarer motsvarande 67 miljarder kronor till krigsherren Khalifa Haftars parallella centralbank i Tobruk.

Oljerika Libyen har härjats av kaos och konflikt mellan rivaliserande styren och miliser sedan diktatorn Muammar Gaddafi störtades och dödades i ett Nato-stött uppror 2011. FN och många västmakter stödjer Tripoliregeringen, kallad GNA och ledd av Fayez al-Sarraj.

Alternativt parlament

Ryssand, liksom Egypten, Förenade arabemiraten och Saudiarabien, stödjer Khalifa Haftar. Han bröt 2014 med styret i Tripoli och etablerade ett rivaliserande maktcentrum i Tobruk i östra Libyen. Där finns ett alternativt parlament, ett alternativt oljebolag och en alternativ centralbank.

Haftar inledde i april i fjol en offensiv mot styret i Tripoli och Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian varnade i onsdags för att situationen i Libyen börjar likna den i Syrien.

Ekonomi

Trump skjuter upp G7-möte

Italiens premiärminister Giuseppe Conte, Japans premiärminister Shinzo Abe, USA:s president Donald Trump, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson under G7-mötet i Biarritz i Frankrike i augusti i fjol.
Italiens premiärminister Giuseppe Conte, Japans premiärminister Shinzo Abe, USA:s president Donald Trump, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson under G7-mötet i Biarritz i Frankrike i augusti i fjol.
Fotograf: Ian Langsdon/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Donald Trump skjuter upp sommarens G7-möte i Washington, från sent i juni till preliminärt i september.

USA:s president säger vidare att de nuvarande medlemmarna USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Storbritannien är en omodern samling och att han vill bjuda in fler länder; Australien, Ryssland, Sydkorea och Indien.

På fredagen sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel att hon på grund av coronakrisen inte tänkte åka till junimötet.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lånapengar

Fyra dyra misstag många gör när de lånar pengar

Lånapengar Att låna pengar kan ofta upplevas som svårt och krångligt. Att hitta det rätta lånet med den lägsta räntan och de mest förmånliga villkoren går inte fort. Det kan kännas som att kliva in i en snårig djungel där erbjudanden finns från banker och långivare både till höger och vänster. Hur ska man veta vilka som faktiskt är bra?

Det är lätt att begå misstag, speciellt om det är första gången som man tar ett lån. Det finns vissa misstag som är vanligare än andra – och det kan stå en dyrt. När du ska låna pengar – jämför alla typer av lån, på så sätt hittar du det bästa alternativet för just dig.

Du missar uppläggningsavgiften

Ett mycket vanligt misstag är att man inte undersöker vilka extra kostnader som tillkommer till lånet. Man kikar på den slutgiltiga kostnaden som informerar om vad man ska återbetala men man missar vad den faktiskt består av.

Förutom ränta så tillkommer det ofta extra avgifter för bland annat avier och uppläggning. En uppläggningsavgift är en engångsavgift som ofta kan vara mycket hög. Det är inte ovanligt att den ligger på 795 – 895 kr. Tänk därför på att alltid undersöka vilka extra avgifter som måste betalas och välj hellre ett lån med en avgift på mellan 0 – 395 kr för att sänka den totala kostnaden.

Du jämför inte räntorna

Att inte jämföra räntor tillräckligt kan vara ett av de största misstagen som görs. Det är också ett av de vanligaste. Att jämföra olika låns räntor är mycket viktigt, det är det här som du ska lägga mest tid på när du letar efter ett lån.

Det är räntan som bestämmer hur dyrt ditt lån blir. Ofta har snabblån en mycket hög ränta medan ett längre privatlån har låga räntor om du har rätt förutsättningar. Räntan du betalar på ett bolån över tid är vanligtvis en väldigt stor summa. Tänk därför noggrant över vilken typ av lån du behöver.

Jämför inte bara den nominella årsräntan utan även den den effektiva räntan. Se om räntorna är fasta eller rörliga och hur de ändras beroende på vilket belopp och vilken löptid du vill ha.

Du struntar i att ha en medsökande

Att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande är väldigt förmånligt. Med en medsökande som har en god ekonomi kan du få en betydligt bättre ränta. Det innebär helt enkelt att lånet blir mycket billigare.

Om man har dålig hälsa på sin ekonomi, dvs. en låg kreditvärdighet, så är det även enklare att få ett lån godkänt om man ansöker med en medsökande. Det gäller speciellt om man vill ansöka om ett stort privatlån för en större utgift eller investering.

Du amorterar inte tillräckligt

Något som många missar är att inte amortera tillräckligt mycket på sitt lån. Många långivare kan locka med långa löptider vilket ger en lägre månadskostnad. Men det här är inte ett alternativ att föredra, då det i slutänden kommer att ge ett dyrare lån.

Ju längre löptid du har desto mer ränta kommer du att totalt betala för ditt lån. Det allra bästa för låntagare är därför att välja en så kort löptid som möjligt samtidigt som man håller sig inom gränsen för vad ens månadsbudget klarar av att återbetala. Budgetera därför alltid för att amortera på ditt lån varje månad.

Om du får in en extra pengar en månad så kan det vara värt att göra en extra amortering på ditt lån. I längden sparar det dig ofta ganska mycket pengar. Om du känner att du kan betala mer än vad du gör – kontakta din långivare för att öka din månadsbetalning.

Det finns många tips att ta vara på när det kommer till att låna pengar som privatperson, här samlade vi några utav de viktigaste. Om du följer de ovanstående tipsen och jämför alla lånealternativ väl innan du lånar så kommer du att få en mycket bättre upplevelse av att låna pengar.

Det är lätt att begå misstag, speciellt om det är första gången som man tar ett lån. Det finns vissa misstag som är vanligare än andra – och det kan stå en dyrt. När du ska låna pengar – jämför alla typer av lån, på så sätt hittar du det bästa alternativet för just dig.

Inrikes

Ivo kritiserar psykmottagning efter självmord

En person som hade vårdats för självmordstankar kontaktade återigen en psykiatrimottagning i Västernorrland men sattes upp på återbudslistan eftersom det inte fanns några läkartider. Kort därpå tog personen sitt liv – och nu får kliniken kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Arkivbild.
En person som hade vårdats för självmordstankar kontaktade återigen en psykiatrimottagning i Västernorrland men sattes upp på återbudslistan eftersom det inte fanns några läkartider. Kort därpå tog personen sitt liv – och nu får kliniken kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Arkivbild.
Fotograf: Vilhelm Stokstad/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En person som hade vårdats för självmordstankar kontaktade en psykiatrimottagning i Västernorrland men sattes upp på återbudslistan eftersom det inte fanns några läkartider. Kort därpå tog personen sitt liv – och nu får kliniken kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), skriver Örnsköldsviks Allehanda.

Personen hade en läkartid en vecka efter samtalet med mottagningen, och hade dessutom vid utskrivningen uppmanats att återkomma om måendet skulle försämras.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Över sex miljoner coronasmittade

Provtagning för covid-19 pågår över hela värden, här i Spanien under veckan.
Provtagning för covid-19 pågår över hela värden, här i Spanien under veckan.
Fotograf: Manu Fernandez/AP/TT
Utrikes
Utrikes
PREMIUM

De samlade officiella siffrorna över antalet smittade av coronaviruset har stigit över 6 miljoner.

När lördag övergick till söndag, svensk tid, noterades 6 003 762 smittade personer, enligt Johns Hopkins-universitetet i USA. Antalet avlidna till följd av viruset i världen är 367 356.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sjöbo

Alla presentkort har inte nyttjats

Kommunens tillväxtchef och kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) står utanför kommunhuset och håller i ett presentkort.
Kommunens tillväxtchef Kamilla Danielsson och kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) var glada när de i slutet av mars kunde berätta att kommunen skulle dela ut presentkort till alla kommunanställda för att stötta de lokala företagarna.
Fotograf: Caroline Stenbäck/Arkiv
Sjöbo
Sjöbo Sjöbo kommun delade ut presentkort till sina kommunanställda för att hjälpa de lokala företagen i kommunen på grund av coronakrisen.
Men långt ifrån alla har använts.

Anställda i Sjöbo kommun fick vardera tre presentkort med 100 kronor på varje som gick att använda hos företag i Sjöbo kommun fram till den 15 maj. En satsning som kostar kommunen 375 000 kronor.

– Vi delade ut cirka 4 200 presentkort och hittills har vi fått in 1 100 som använts hos företag som vi ska betala ut pengar till, säger kommunens tillväxtchef Kamilla Danielsson.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL