Lagfarter SkD

Tomt i Svalövs kommun såld till 69-åring

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av fastigheten Kolema 4:34 i Svalövs kommun är nu klar. Ny ägare är Nils Ronny Nilsson, 69 år, från Hässleholm, och säljare är Nils Harry Franzén. Ägarskiftet blev klart i mars 2020 och priset blev 10 000 kronor. Tomten är 796 kvadratmeter stor.

Alldeles i närheten såldes för tio månader sedan ett hus, på Humlegatan 9. Där landade priset på 1 675 000 kronor för det 160 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

"Ansvarsfullt" målfirande i allsvenskan

Så här ska det inte se ut när allsvenskan startar. Arkivbild.
Så här ska det inte se ut när allsvenskan startar. Arkivbild.
Fotograf: Janerik Henriksson/TT
Sport
Sport Avhållsamt målfirande – ett nödvändigt spel för gallerierna?
Det anser lagläkaren Sverker Nilsson – som inte tycker det behövs något förbud mot omfamningar i allsvenskan.
– Att kramas är ju ingenting som är smittfarligt om man är frisk – men det ser ju inte bra ut om man tv-sänder detta, säger han.

När fotbollsallsvenskan för herrar drar i gång nästa vecka blir det under minst sagt annorlunda premisser.

Spelare, ledare, arrangörer, medierepresentanter och andra som kommer närvara på de allsvenska arenorna måste följa ett medicinskt regelverk, framtaget av svensk fotboll, med syfte att begränsa smittspridningen.

Något som dock saknas är restriktioner gällande målfirande. Det har varit omdiskuterat i framför allt tyska Bundesliga där spelarna – i olika hög utsträckning – rättat sig efter den uttalade uppmaningen att inte vidröra lagkamrater annat än med armbågar och fötter.

I svensk fotboll är det i stället eget ansvar och sunt förnuft som gäller.

– Varje lag får hitta sitt sätt för hur man ska fira. Det är inte tal om att kramas, pussas eller någonting sådant utan det får ju också göras på ett ansvarsfullt sätt, säger Sverker Nilsson som sitter i Svenska fotbollförbundets medicinska kommitté och är lagläkare i Falkenbergs FF.

"Får inte överdriva"

Han fortsätter:

– Varje lag får hitta en modell för hur detta ska fungera på ett bra sätt. Vi får inte överdriva saker och ting, vi pratar faktiskt om friska elitidrottare.

I regelverket ingår att varje spelare före match ska fylla i ett hälsoformulär – och vid tecken på symptom blir det inget spel.

Sverker Nilsson känner sig trygg med att endast friska spelare kommer vistas på planerna och anser att försiktighetstänket runt målfirande mest handlar om symbolik.

– Kramas man som fotbollsspelare efter en match, om man är frisk, så är det ju ingenting som är smittfarligt – men det ser ju inte bra ut om man tv-sänder detta. Man får titta på hur folk i övrigt reagerar i samhället. Det gäller att föregå med gott exempel i tv. Det finns en socialmedicinsk aspekt att ta hänsyn till, inte bara spelarnas hälsa, säger han.

Berg: Håll avstånd

En som håller med är Djurgårdens Erik Berg. Han är av uppfattningen att signalvärdet som återhållsamt målfirande medför inte ska underskattas.

– Det tror jag absolut är viktigt. Även om vi börjar spela matcher nu så är det ändå en pandemi som pågår. Vi är viktiga förebilder så det gäller att fortsätta hålla distans och vara noggranna. Detta är långt ifrån över, säger 31-åringen.

Svenska mästarklubben Djurgården har enligt mittbacken inte lyft frågan om hur de ska uppföra sig när de gjort mål under den kommande, starkt viruspräglade, allsvenska säsongen.

"Ibland försvinner förnuftet"

Men kramar och fysisk kontakt lär det ändå inte bli tal om, tror Berg.

– Nej, man får hålla sig på avstånd.

Inte heller hos guldutmanaren Malmö FF finns en uttalad hållning i frågan – och lagets stjärnmittfältare Anders Christiansen, 29, vågar inte utlova att han kommer hålla känslorna i styr om hans lag slår till med ett viktigt mål.

– Man ska också komma ihåg att vi är som alla andra också. När du spelar match spelar du med adrenalin och på känsla, ibland försvinner också förnuftet. Det får man också respektera – att vi är människor också, men självklart ska vi vara förebilder så mycket det går, säger han.

Pelle Strandman/TT

Daniel Kihlström/TT

FAKTA

Fakta: Utdrag från fotbollens regelverk

+ Klubbläkarens viktiga roll

Hemmalagets läkare tar emot och granskar på matchdagen självskattningsformulär som fyllts i av spelare, ledare och matchfunktionärer. Läkaren godkänner vilka som är behöriga att anländas och vistas på arenan. Samma procedur genomför bortalagets läkare som sedan rapporterar till hemmalagets läkare, som i sin roll som matchläkare fastställer vilka spelare och ledare som är behöriga att delta i matchen.

+ Ankomst till arenan

Separat ankomst för lagen, med en tidsintervall på minst 15 minuter. Säkerhetsavstånd på två meter hålls.

+ Områden med begränsad tillgång

Gäller uppvärmningsytor, avbytarbänkar, ytor för behandling av skadade spelare, bårpersonal och första hjälpen, avgränsade områden för lagen samt matchfunktionärer vid ankomst och hemfärd, endast ett område för inpassering för övrigt behöriga, ledningsrum med tillhörande säkerhetsfunktioner, tv-produktion, pressrum, intervju- och mixad zon för journalister och fotografer.

+ Sanitära riktlinjer

Toaletter städas noggrant inför varje match och ska som minst ska innehålla tvål eller handsprit, möten hålls i väl tilltagna rum där säkerhetsavstånd på två meter kan hållas, ingen lineup, inga maskotar eller eskorter, ingen lagfotografering, inga handhälsningar.

+ Transporter

Ledare, spelare och funktionärer rekommenderas att transporteras individuellt direkt till och från arenan, helst med eget transportmedel, annars rekommenderas resa med halvfulla bussar med en person på varje dubbelsits och om möjligt på varannan rad. Flyg kommer bara att bli aktuellt i ett fåtal fall.

Utrikes

Bolsonaro hotar att lämna WHO

Brasiliens president Jair Bolsonaro vinkar till anhängare utanför presidentpalatset i huvudstaden Brasilia.
Brasiliens president Jair Bolsonaro vinkar till anhängare utanför presidentpalatset i huvudstaden Brasilia.
Fotograf: Eraldo Peres/AP/TT
Utrikes
Utrikes Brasiliens president Jair Bolsonaro öppnar för att Brasilien kan komma att lämna Världshälsoorganisationen (WHO).

– USA har lämnat WHO och vi kollar på det, i framtiden. Antingen genomför WHO sitt arbete opartiskt, eller så lämnar vi också, säger han till journalister utanför presidentpalatset.

Uttalandet kommer efter WHO:s varning till latinamerikanska länder att inte lätta på de rådande virusrestriktionerna för snabbt.

– Epidemin i Latinamerika är djupt, djupt oroande, säger Margaret Harris, talesperson för WHO.

Organisationen har satt upp sex kriterier som bör uppfyllas innan länder börjar lätta på sina restriktioner.

– En av dem förväntas vara att smittspridningen minskar, säger Harris.

I Latinamerika sker emellertid just nu den största ökningen av konstaterat smittade, med Brasilien och Mexiko i täten. Brasilien har den tredje högsta dödssiffran i världen, med drygt 34 000 avlidna, efter att ha passerat Italien i torsdags. Dessutom har dödsfallen till följd av covid-19 ökat snabbt i landet de senaste dagarna.

Trots det fortsätter Bolsonaro att propagera för att landets delstater snarast lättar på restriktionerna som införts för att stoppa spridningen av viruset, eftersom han anser att de ekonomiska förlusterna är värre än hälsorisken med covid-19.

Sammanlagt har minst 1,1 miljoner människor smittats i Latinamerika, där pandemin även har accelererat i Peru, Colombia, Chile och Bolivia.

Skurup

Olaga intrång att gå in på förskolor kvällar och helger

En man och en kvinna i uniform på en trappa.
Magnus Weberg (M) och Sara Schön på trappan till polishuset i Sjöbo.
Fotograf: Catharina Nilsson
Skurup
Sjöbo Polismyndigheten och Sjöbo kommun gör gemensam sak och försöker stävja skadegörelse och nedskräpning på kommunens förskolor i sommar.
– Hjälp polisen att hålla koll, säger vikarierande kommunpolis Sara Schön och kommunstyrelseordförande Magnus Weberg (M) fyller i:
– Visa intresse för vad era barn sysslar med. Tillsammans kan vi lösa det här.

Det har periodvis varit mycket skadegörelse och nedskräpning på förskolorna i Sjöbo kommun under den senaste tiden. Framför allt i tätorten och i synnerhet på förskolan Lillgården. Där satte kommunen upp skyltar under tidiga våren om att det är förbjudet att beträda området och strax innan påsk utökade kommunen med kameraövervakning.

– Det har lett till att vi har två aktiva utredningar rörande Lillgården. Vi har film att titta på, berärättar Sara Schön.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Poliskåren anklagas för övervåld i Kenya

En väggmålning i Kenyas huvudstad Nairobi visar den kravallpolis som sågs sparka en medvetslös man upprepade gånger under en demonstration i landet 2016. Nu kommer nya larm om polisövervåld. Arkivbild.
En väggmålning i Kenyas huvudstad Nairobi visar den kravallpolis som sågs sparka en medvetslös man upprepade gånger under en demonstration i landet 2016. Nu kommer nya larm om polisövervåld. Arkivbild.
Fotograf: Brian Inganga/AP/TT
Utrikes
Utrikes Utegångsförbudet i Kenya har fått dödlig utgång för vissa medborgare – men inte på grund av coronaviruset – utan på grund av polisvåld.
Sedan utegångsförbudet trädde i kraft i mars har 15 personer dödats och 31 personer skadats i samband med polisingripanden.

Organisationen Ipoa, som bland annat granskar polisväsendet i det östafrikanska landet, uppger att man hittills har fått in 87 anmälningar mot polisens agerande sedan det landsomfattande utegångsförbudet infördes på grund av coronapandemin i slutet av mars.

Anmälningarna gäller allt från rån och sexuella övergrepp till misshandel och våldsanvändande med dödlig utgång. Brott som poliser ska ha utsatt medborgare för om de ansetts bryta mot utegångsförbudet.

Skarp HRW-kritik

"Efter preliminära utredningar så kan 15 dödsfall och 31 fall då offren skadats kopplas direkt till polisens agerande under deras arbete med att säkra efterlevandet av utegångsförbudet," skriver det oberoende organet i ett uttalande.

Människorättsorganisationen Human Right Watch (HRW) kritiserade redan i april den kenyanska polisen för hur den agerade under utegångsförbudet, ett förbud som enligt HRW införlivats på ett "kaotiskt och våldsamt sätt från första början."

Organisationen uppger att polisens metoder bland annat har varit att sparka, piska och skjuta tårgas på de som polisen anser har agerat i strid med förbudet.

Sköts ihjäl på balkong

HRW beskriver bland annat ett fall när en 13-årig pojke som stod på sin balkong sköt till döds när polis tvingade bort människor från gatan nedanför. Ett annat fall som tas upp är en grönsaksförsäljare i den västkenyanska Kakamega-provinsen som dog efter att ha beskjutits med tårgas.

"Polisbrutalitet är inte bara brottsligt, det är också kontraproduktivt när det kommer till att förhindra virusets spridning," skriver människorättsorganisationen i ett uttalande om händelserna.

En beväpnad polis under en protest i Kenyas huvudstad Nairobi där flera fall av polisövervåld anmälts den senaste tiden. Arkivbild.
En beväpnad polis under en protest i Kenyas huvudstad Nairobi där flera fall av polisövervåld anmälts den senaste tiden. Arkivbild.
Fotograf: Brian Inganga/AP/TT

Utrikes

Biden ryter till mot Trump: "Förkastligt"

Donald Trump vid presskonferensen utanför Vita huset.
Donald Trump vid presskonferensen utanför Vita huset.
Fotograf: Evan Vucci/AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s president Donald Trump får skarp kritik av Demokraternas tilltänkte presidentkandidat Joe Biden för att ha nämnt George Floyds namn när han talade om landets goda ekonomi, rapporterar amerikanska medier.

– Förhoppningsvis tittar George ner på oss och säger att det här är något riktigt bra för vårt land. Det är en bra dag för honom och för oss alla, sade Trump vid en presskonferens i Vita husets trädgård på fredagen, med hänvisning till nysläppta positiva amerikanska arbetslöshetssiffror.

Tvärtemot vad analytikerna hade förväntat sig ökade antalet sysselsatta i landet med 2,5 miljoner personer i maj.

Samtidigt fortsätter demonstrationer mot rasism och polisvåld i flera städer i USA, elva dagar efter det att George Floyd, som var svart, dödades vid ett polisingripande i Minneapolis. Biden är kritisk till att Trump utnyttjar hans namn, och ilskan och vreden som Floyds död har väckt, för ett eget politiskt syfte.

– George Floyds sista ord, "Jag kan inte andas, jag kan inte andas", har ekat över hela nationen, ja runt hela världen. Att presidenten försöker lägga ord i munnen på George Floyd är helt enkelt förkastligt, säger Joe Biden.

Biden kom med sina kommentarer om sin blivande presidentrival i samband med ett tal inför en liten publik vid Delaware State University i sin hemstat, rapporterar NBC News.

– Faktumet att han sa så, samtidigt som arbetslösheten steg för svarta och latinamerikaner – för unga svarta sköt arbetslösheten i höjden – säger allt om den mannen och vad han verkligen bryr sig om, säger Biden.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

spelaspel.se

Kommer Trump stanna i vita huset efter nästa presidentval?

Spelaspel.se Den 3 november 2020 avgörs det amerikanska presidentvalet och många undrar om Donald Trump kommer att få sitta kvar i Vita huset. Sett till att hans stående förmåga att vara immun mot diverse kontroverser har många länge sett hans andra mandatperiod som säkrad, men nu tycks coronaviruset kunna bli hans fall. I denna artikeln tittar vi närmare på vad som talar för och vad som talar emot att president Donald Trump får sitt ämbete förlängt.

Efter en skandalomsusad valkampanj chockades många när beskedet kom om att Donald Trump blev USA:s 45:e president. Den största förklaringen troddes ligga i hans populistiska approach och amerikanarnas utbredda misstro mot demokraternas kandidat, Hillary Clinton. Snart har fyra år gått sedan dess och den 3 november får vi veta om Donald Trump får sitta kvar eller inte. Intresset är ovanligt stort och redan nu går det att betta på presidentvalet – om vi ser till spelbolagens siffror ser vi snabbt att de räknar med en ny seger för Trump (1.75 i odds), men demokraternas kandidat Joe Biden ligger inte långt efter (2.05 i odds).

Vad talar för en Donald Trump-seger?

Donald Trump har varit i blåsväder för olika kontroversiella uttalanden och skandaler sedan han inledde sin valkampanj. Under hans första presidentperiod har kontroverserna fortsatt att dugga tätt, men han har alltid lyckats trolla sig ur de besvärliga situationerna med att starta nya skandaler, skylla på “fake news” eller skicka iväg några tweets. Exempelvis har det pratats om grova skattebrott och en förmodad inblandning i “Rysslandsaffären” där tydliga bevis pekar på att Donald Trumps valkampanj haft regelbunden kontakt med Ryssland, som i sin tur påverkade presidentvalet. Efter att mail läcktes ut som bevisade att han utpressat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på 3,7 miljarder kronor för att få dem att gräva fram smuts om demokraternas troliga presidentkandidat Joe Bidens son, ställdes han inför riksrätt. Något som bara hänt två presidenter före honom under landets 200-åriga historia. Föga förvånande lämnade han rättegångssalen som vinnare, vilket återigen talar för hans otroliga förmåga att slingra sig ur krissituationer och behålla det amerikanska folkets tillit.

En annan stark fördel för Donald Trump är hur starkt den amerikanska ekonomin har gått under de senaste åren. Även om detta är effekter av vad tidigare regeringar har banat vägen för så tar han ogenerat åt sig äran för landets ekonomiska framgång. På Twitter i somras skrev han följande:

“Big Rally tonight in Greenville, North Carolina. Lots of great things to tell you about, including the fact that our Economy is the best it has ever been. Best Employment & Stock Market Numbers EVER. I’ll talk also about people who love, and hate, our Country (mostly love)! 7:PM”

Coronaviruset är Trumps stora hot

Den 3 november avgörs alltså valet men kampanjandet har börjat för länge sedan. På demokraternas sida ser det ut som att Joe Biden kommer att bli deras kandidat. Flera favoriter har redan fått erkänna sig besegrade och nu är det Biden eller Bernie Sanders som gäller. Sett till Sanders vänsterpolitik är det inte särskilt troligt att han blir demokraternas kandidat, men samtidigt har Joe Biden varit i blåsväder för att flera gånger ha anklagats för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor vilket kan vara till Sanders fördel.

Om det blir Joe Biden eller Bernie Sanders som ställs mot Trump är nog inte något presidenten oroar sig över just nu. Hans primära fokus bör vara det omskrivna Coronaviruset som kommit till USA. Nu har han stoppat alla till USA från Europa, men det är på hemmaplan han måste agera istället. Sett till att 27 miljoner amerikaner saknar sjukhusförsäkring och därmed inte har råd att vara sjuka från jobbet, kommer viruset att sprida sig som en löpeld.

Med Coronaviruset har också handeln avstannat vilket lett till kraftiga nedgångar på börsen. USA kan komma att drabbas hårt av detta och då den starka ekonomin länge har varit Trumps stöttepelare kan ett fortsatt börsras bli hans dödsstöten för hans kandidatur.

Under de närmsta månaderna lär vi se en del svängningarna i spelbolagens odds för Donald Trump och Joe Biden. För den som vill spela på presidentvalet så gäller det att hålla sig uppdaterad framöver.

Inrikes

Fyra gripna för blåljussabotage

Fyra personer greps i Malmö. Arkivbild.
Fyra personer greps i Malmö. Arkivbild.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Fyra personer greps i Malmö vid 01-tiden, misstänkta för försök till sabotage mot blåljusverksamhet.

De fyra personerna misstänks ha varit inblandade i att ha avfyrat fyrverkeripjäser utanför polisstationen på Rättscentrum i staden ungefär en timme tidigare.

– De satt i en bil som ett vittne sett lämna platsen, säger Henrik Frändevi vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Inrikes

Hundratals tågade i tillståndslös protest

Polisen ingrep inte fysiskt för att skingra demonstrationståget i Örebro. Bilden tagen vid en annan demonstration. Arkivbild.
Polisen ingrep inte fysiskt för att skingra demonstrationståget i Örebro. Bilden tagen vid en annan demonstration. Arkivbild.
Fotograf: Andreas Hillergren/TT
Inrikes
Inrikes

Flera hundra personer deltog i en Black Lives Matter-demonstration i Örebro på fredagen, rapporterar Nerikes Allehanda.

Demonstranterna saknade tillstånd och tågade på gatorna i centrum. Polisen fattade ett beslut om att upplösa sammankomsten och sade åt deltagarna att skingra sig, men gjorde inget fysiskt.

– Vi vill inte bruka våld om det inte är nödvändigt. Patrullerna som var ute och följde tåget rapporterade hela tiden att det var läge grönt, det vill säga att det inte var några oroligheter, säger Annika Laestadius, kommenderingschef för polisernas arbete under demonstrationen, till tidningen.

Efter ett par timmar hade demonstranterna skingrats.

– Men det är väldigt olyckligt att de här ungdomarna inte tar pandemisituationen på större allvar och samlades på det här viset, säger Laestadius till NA.se.

Sport

Fans jagar balkongplats inför fotbollspremiär

Tanken på att få se fotboll på plats lockar en del att betala tusenlappar för en balkongplats tillhörande en av Tunavallens lägenhetsägare. Arkivbild.
Tanken på att få se fotboll på plats lockar en del att betala tusenlappar för en balkongplats tillhörande en av Tunavallens lägenhetsägare. Arkivbild.
Fotograf: Per Karlsson/TT
Sport
Sport

Att det inte släpps in några supportrar på läktarna behöver inte betyda att det blir helt publikfritt när superettan i fotboll drar i gång.

Åtminstone inte i mötet mellan AFC Eskilstuna och Västerås SK, där Västeråsfans vill hyra balkongplatser i de tornhus med lägenheter som står vid fotbollsarenan Tunavallen, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

På sociala medier finns flera annonser ute, där vissa erbjuder tusenlappar för att få titta på fotboll från en av lägenhetsbalkongerna som vetter mot planen.

– När det stod klart att vi skulle spela på Tunavallen i premiären så la jag ganska snabbt ut min annons och bestämde mig för att försöka hyra en balkongplats, säger VSK-supportern Andreas Bergh till tidningen

NÄSTA ARTIKEL