Lagfarter SkD

121 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Ljuljeta och Niclas Ingemar Mattias Malmström, 29 och 34 år, är nya ägare till huset på Sextorpsvägen 35 i Eslöv. Husets byggår är 2008 och det har en boyta på 121 kvadratmeter. Säljare är Yvonne Lill-Britt och Ulf Jörgen Håkansson. Ägarbytet gjordes i april 2020 och priset blev 3 095 000 kronor.

Bara fem månader tidigare såldes en fastighet på samma gata, på Sextorpsvägen 2. Där blev priset 10 569 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

NBA på väg tillbaka – kanske på Disneyworld

Norman Powell i Toronto Raptors. Arkivbild.
Norman Powell i Toronto Raptors. Arkivbild.
Fotograf: Rich Pedroncelli
Sport
Sport Coronapandemin stoppade säsongen i början av mars.
Men nu är NBA redo att börja med matcher igen. Återstarten är planerad till i slutet av juli, och matcher och träningar är tänkta att hållas på Disney World i Florida.

30 klubbar är numera bara 22 och matcherna kommer att spelas i Orlando, Florida. Tanken är att matcherna kommer att spelas på Disney World. Klubbägarna uppges ha godkänt den planen, och nu arbetar NBA med spelarfacket NBPA om detaljerna, rapporterar flera amerikanska medier.

Ett närmare 90 hektar stort idrottskomplex finns på området. Och Disneys vd Bob Chapek uppgav tidigare i veckan att han var hoppfull till planerna.

– Vi har uppenbarligen kapaciteten, sade han och tillade att han var väldligt optimistisk över planerna, enligt The New York Times.

Därmed är siktet inställt på att dra i gång ligaspelet igen den 31 juli, vilket gör att slutspelet väntas äga rum i augusti och NBA-finalen ska vara avgjord den 12 oktober.

Ligan har även satt den 1 december som ett preliminärt datum för nästa säsong.

Då NBA-säsongen till följd av coronapandemin stoppades i mars blir det de åtta främsta klubbarna från respektive conference som får fortsätta säsongen. De får sällskap av ytterligare sex klubbar. Dessa 22 lag kommer att spela en åtta matcher lång säsong för att få fram seedningen inför slutspelet.

Ligans plan är att klubbarna ska få inleda med träningsläger den 30 juni och sedan ska samtliga resa till Florida den 7 juli. Spelarna kommer att genomgå dagliga tester och om en spelare testar positivt kommer han att sättas i karantän.

Inrikes

Strömmen tillbaka i Skövde efter explosion

Räddningstjänsten ryckte ut till ett larm om rökutveckling i ett ställverk i Skövde. Arkivbild.
Räddningstjänsten ryckte ut till ett larm om rökutveckling i ett ställverk i Skövde. Arkivbild.
Fotograf: Pontus Lundahl/TT
Inrikes
Inrikes

Omkring 8 000 hushåll saknade elektricitet i Skövde under cirka 2,5 timmar på torsdagskvällen.

– Allt tyder på att det var ett komponentfel i vår centrala fördelningsstation. Felet orsakade en explosion och det uppstod rökutveckling. Ingen person kom till skada, säger Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationsansvarig på Skövde Energi, till TT.

Avbrottet berodde alltså inte på fel i elnätet eller pågående arbete, påpekar hon. Exakt vad som hände ska utredas. Skövde Energi har cirka 22 000 elkunder.

Inrikes

Demonstrationen i Malmö avslutad

Demonstranterna tågade genom centrala Malmö.
Demonstranterna tågade genom centrala Malmö.
Fotograf: Andreas Hillergren/TT
Inrikes
Inrikes Demonstranterna i Malmö har avslutat sin manifestation efter att ha tågat igenom staden i flera timmars tid.
Polisen valde under kvällen att enbart föra dialog och undvika ingripanden – trots att folksamlingen bedömdes vara alltför stor.

Enligt polisens beräkningar samlades drygt tusen deltagare för att delta i en antirasistisk demonstration vid Ribersborg under torsdagskvällen. Redan klockan 17.55 – fem minuter innan den tillståndsgivna demonstrationen officiellt skulle börja – tog polisen dock beslut om att upplösa samlingen. Men demonstranterna stannade kvar.

"Väldigt ledsen"

Slagorden avlöste varandra, och om och om igen knäböjde demonstranterna. Många var känslomässigt berörda.

– Det är dags att visa att sådant här inte tolereras längre. Det är viktigt för mig att vara här, sade Zakaria Farah till TT strax innan demonstranterna valde att avsluta sin manifestation för att i stället tåga genom stora delar av Malmö.

Bakgrunden till protesten är den 46-årige svarte amerikanen George Floyds död i USA i samband med ett polisingripande. Reaktionerna och avskyn är stor, och händelsen blev startskottet på demonstrationerna som sker runt omkring i världen.

– Jag har varit väldigt ledsen de senaste dagarna och inte vetat vad jag ska göra, berättade Malmöbon Melissa Atshika, en av många som tog sig till Ribersborg för att protestera mot rasism.

Många av deltagarna följde sedan med i tåget av hundratals demonstranter som tillsammans rörde sig in mot de centrala delarna av staden. Många bar munskydd, men någon social distans sågs inte till under kvällen. Strax efter klockan 21 meddelade polisen att demonstranterna hade stoppats vid nya polishuset i hörnet av Exercisgatan och Drottninggatan.

– Man har gått runt i stan och tågat, och de har stannat, och sedan har det blivit fortsatt marsch. Nu är de vid nya polishuset, där har vi slagit stopp. Nu är det stiltje i en stor vägkorsning, sade polisens presstalesperson Eva-Gun Westford för TT.

Oroligt i Stockholm

Under onsdagen utbröt oroligheter när polisen upplöste en demonstration i Stockholm – på grund av coronarestriktionerna som inte tillåter folksamlingar över 50 personer.

Trots det hade arrangören i Malmö fått tillstånd att hålla en demonstration på Ribersborgsstranden.

– Vi har att förhålla oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vi har arrangörens förståelse för detta, men vi har möjlighet att upplösa demonstrationen. Men vi kommer att använda oss av samtal och dialog så långt det någonsin går, sade polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford tidigare under torsdagen.

Malmöbon Kebe Amadou , som talade med TT innan demonstrationen började, var en av de första som samlades vid Ribersborg tidigare under kvällen. Han stod redo med sin skylt, men underströk att han är frisk – och att han självklart aldrig skulle ha deltagit om han haft symtom.

– Om man ser någon bli dödad, så glömmer man corona. Jag glömmer corona i dessa tider.

Anna Karolina Eriksson/TT

Daniel Kihlström/TT

Demonstranterna tågade genom centrala Malmö.
Demonstranterna tågade genom centrala Malmö.
Fotograf: Andreas Hillergren/TT
Melissa Atshika demonstrerar till stöd för Black lives matter-rörelsen på Ribersborgsstranden i Malmö på torsdagen.
Melissa Atshika demonstrerar till stöd för Black lives matter-rörelsen på Ribersborgsstranden i Malmö på torsdagen.
Fotograf: Andreas Hillergren/TT
Kebe Amadou demonstrerar till stöd för Black lives matter-rörelsen på Ribersborgsstranden i Malmö på torsdagen.
Kebe Amadou demonstrerar till stöd för Black lives matter-rörelsen på Ribersborgsstranden i Malmö på torsdagen.
Fotograf: Andreas Hillergren/TT
Polisen har beslutat att upplösa demonstrationen i Malmö till stöd för Black lives matter-rörelsen.
Polisen har beslutat att upplösa demonstrationen i Malmö till stöd för Black lives matter-rörelsen.
Fotograf: Andreas Hillergren/TT

Utrikes

Merkel vill "absolut inte" sitta femte period

Tysklands förbundskansler Angela Merkel meddelar att hon inte vill ställa upp för ytterligare en mandatperiod. Arkivbild.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel meddelar att hon inte vill ställa upp för ytterligare en mandatperiod. Arkivbild.
Fotograf: Markus Schreiber/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Tysklands förbundskansler Angela Merkel säger att hon "absolut inte" avser att ställa upp för en femte mandatperiod, trots sitt starka folkliga stöd.

– Nej, absolut inte, sade Merkel i en intervju med det tyska tv-bolaget ZDF där hon lade till att beslutet "står fast."

65-åriga Angela Merkel åtnjuter för närvarande ett sällan skådat väljarstöd – 71% av de tillfrågade tyskarna uppgav i en ny opinionsundersökning, gjord av statliga ARD, att de var nöjda med det arbete hon gör på posten.

Opinionssiffrorna för Merkel har ökat kontinuerligt under coronakrisen, där de tyska dödstalen är betydligt lägre än i flera av grannländerna.

Merkels kristdemokratiska parti CDU ser trots det ut att behöva välja en ny partiledare i slutet av året, denne person väntas senare ställa upp i det tyska valet 2021.

Ekonomi

Stigande börstrend bröts

Nedåt på Wall Street. Arkivbild.
Nedåt på Wall Street. Arkivbild.
Fotograf: Alyssa Ringler/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Efter flera dagars uppgång föll några av de ledande indexen på de amerikanska börserna tillbaka.

Under torsdagen kom bland annat statistik där det framgick att ytterligare 1,9 miljoner anmälts arbetslösa i landet i förra veckan. Det kom även siffror som visade att USA:s handelsunderskott med utlandet i april ökade.

Flygbranschen har drabbats hårt under coronakrisen. Men nu har American Airlines meddelat att bolaget ska utöka sitt flygschema i juli till 55 procent av vad det var motsvarande månad i fjol. Aktien lyfte drygt 41 procent. Även United Airlines steg 16,2 procent.

Ebay höjde sin prognos för innevarande kvartal och aktien ökade drygt sex procent.

Nasdaq-börsen i New York noterade också ett nytt högsta rekord. Indexet Nasdaq 100 steg 0,4 procent i börsöppningen till den nya rekordnivån 9 741, innan det föll tillbaka.

Dow Jones industriindex slutade oförändrat, Nasdaqs kompositindex minskade 0,7 procent medan S&P 500 backade 0,3 procent.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

spelaspel.se

Kommer Trump stanna i vita huset efter nästa presidentval?

Spelaspel.se Den 3 november 2020 avgörs det amerikanska presidentvalet och många undrar om Donald Trump kommer att få sitta kvar i Vita huset. Sett till att hans stående förmåga att vara immun mot diverse kontroverser har många länge sett hans andra mandatperiod som säkrad, men nu tycks coronaviruset kunna bli hans fall. I denna artikeln tittar vi närmare på vad som talar för och vad som talar emot att president Donald Trump får sitt ämbete förlängt.

Efter en skandalomsusad valkampanj chockades många när beskedet kom om att Donald Trump blev USA:s 45:e president. Den största förklaringen troddes ligga i hans populistiska approach och amerikanarnas utbredda misstro mot demokraternas kandidat, Hillary Clinton. Snart har fyra år gått sedan dess och den 3 november får vi veta om Donald Trump får sitta kvar eller inte. Intresset är ovanligt stort och redan nu går det att betta på presidentvalet – om vi ser till spelbolagens siffror ser vi snabbt att de räknar med en ny seger för Trump (1.75 i odds), men demokraternas kandidat Joe Biden ligger inte långt efter (2.05 i odds).

Vad talar för en Donald Trump-seger?

Donald Trump har varit i blåsväder för olika kontroversiella uttalanden och skandaler sedan han inledde sin valkampanj. Under hans första presidentperiod har kontroverserna fortsatt att dugga tätt, men han har alltid lyckats trolla sig ur de besvärliga situationerna med att starta nya skandaler, skylla på “fake news” eller skicka iväg några tweets. Exempelvis har det pratats om grova skattebrott och en förmodad inblandning i “Rysslandsaffären” där tydliga bevis pekar på att Donald Trumps valkampanj haft regelbunden kontakt med Ryssland, som i sin tur påverkade presidentvalet. Efter att mail läcktes ut som bevisade att han utpressat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på 3,7 miljarder kronor för att få dem att gräva fram smuts om demokraternas troliga presidentkandidat Joe Bidens son, ställdes han inför riksrätt. Något som bara hänt två presidenter före honom under landets 200-åriga historia. Föga förvånande lämnade han rättegångssalen som vinnare, vilket återigen talar för hans otroliga förmåga att slingra sig ur krissituationer och behålla det amerikanska folkets tillit.

En annan stark fördel för Donald Trump är hur starkt den amerikanska ekonomin har gått under de senaste åren. Även om detta är effekter av vad tidigare regeringar har banat vägen för så tar han ogenerat åt sig äran för landets ekonomiska framgång. På Twitter i somras skrev han följande:

“Big Rally tonight in Greenville, North Carolina. Lots of great things to tell you about, including the fact that our Economy is the best it has ever been. Best Employment & Stock Market Numbers EVER. I’ll talk also about people who love, and hate, our Country (mostly love)! 7:PM”

Coronaviruset är Trumps stora hot

Den 3 november avgörs alltså valet men kampanjandet har börjat för länge sedan. På demokraternas sida ser det ut som att Joe Biden kommer att bli deras kandidat. Flera favoriter har redan fått erkänna sig besegrade och nu är det Biden eller Bernie Sanders som gäller. Sett till Sanders vänsterpolitik är det inte särskilt troligt att han blir demokraternas kandidat, men samtidigt har Joe Biden varit i blåsväder för att flera gånger ha anklagats för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor vilket kan vara till Sanders fördel.

Om det blir Joe Biden eller Bernie Sanders som ställs mot Trump är nog inte något presidenten oroar sig över just nu. Hans primära fokus bör vara det omskrivna Coronaviruset som kommit till USA. Nu har han stoppat alla till USA från Europa, men det är på hemmaplan han måste agera istället. Sett till att 27 miljoner amerikaner saknar sjukhusförsäkring och därmed inte har råd att vara sjuka från jobbet, kommer viruset att sprida sig som en löpeld.

Med Coronaviruset har också handeln avstannat vilket lett till kraftiga nedgångar på börsen. USA kan komma att drabbas hårt av detta och då den starka ekonomin länge har varit Trumps stöttepelare kan ett fortsatt börsras bli hans dödsstöten för hans kandidatur.

Under de närmsta månaderna lär vi se en del svängningarna i spelbolagens odds för Donald Trump och Joe Biden. För den som vill spela på presidentvalet så gäller det att hålla sig uppdaterad framöver.

Utrikes

George Floyd hyllas med sång och applåder

Minneapolis Borgmästare Jacob Frey (andra från höger) deltar i George Floyds minnesceremoni i Minneapolis.
Minneapolis Borgmästare Jacob Frey (andra från höger) deltar i George Floyds minnesceremoni i Minneapolis.
Fotograf: Bebeto Matthews/AP/TT
Utrikes
Utrikes Hundratals människor har strömmat till i Minneapolis för att delta i minnesstunden för den avlidne George Floyd, vars död har chockat och upprört människor över hela världen.

På bilder inifrån det kapell där minnesceremonin hålls syns George Floyds guldfärgade kista omgiven av vita blommor. Bakom kistan visas på en skärm en av de många gatumålningar som under den senaste tiden målats av Floyd.

I botten av målningen går det att läsa orden "jag kan andas nu." Meningen är en referens till "jag kan inte andas," några av de sista ord Floyd hördes yttra innan han dog efter ett polisingripande.

Känd människorättsaktivist

Huvudtalaren under minnesstunden är människorättsaktivisten och baptistpastorn Al Sharpton. I en intervju i MSNBC berättade Sharpton om känslorna inför ceremonin:

– Efter alla mina år som jag har protesterat och talat så känner jag mig mer hoppfull inför det här än vad jag gjort på länge. För jag ser fler amerikaner, av olika etniciteter och åldrar, som går samman och höjer sina röster. Det får mig att tro att vi står inför en verklig förändring, sade Al Sharpton i intervjun.

Sång och applåder

Minnesceremonin inne i kapellet är endast öppen för ett par hundra inbjudna. Utöver familjemedlemmar deltar bland andra senatorn Amy Klobuchar, Minneapolis borgmästare Jacob Frey och medborgarrättsaktivisten Jesse Jackson. Nästan alla gäster bär munskydd

Under ceremonin varvas böner med sång, tal och applåder. Många tv-kanaler, bland andra CNN och BBC, direktsänder från kapellet.

Utanför byggnaden har ytterligare hundratals samlats för att uttrycka sitt stöd.

– Vi måste stå enade, till och med i coronatider. Jag måste visa solidaritet med George Floyd, sade Yousif Hussein i en intervju med tidningen The New York Times innan han anslöt till de många som samlats utanför kapellet.

Fler minnesstunder väntar

Efter ceremonins avslutande kommer Floyds kropp att flygas till Raeford i North Carolina där han föddes, för ytterligare en minnesstund. En tredje, och sista, minnesstund kommer sedan att hållas under lördagen i Houston där Floyd bodde fram tills sin död.

Det polisvåld som 46-åriga George Floyds, som var svart, utsattes för i anslutning till sin död har väckt ilska och sorg över hela världen. Tio dagar i rad har nu protester mor rasism och polisövervåld ägt rum i amerikanska städer från New York på östkusten till Los Angeles på västkusten, övervägande fredliga.

Inrikes

Tvååring drunknade i badtunna – polis utreder

En tvåårig pojke drunknade i en badtunna i Sandvikens kommun. Arkivbild.
En tvåårig pojke drunknade i en badtunna i Sandvikens kommun. Arkivbild.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En polisutredning om vållande till annans död har inletts efter att en tvåårig pojke drunknat i en badtunna i Sandvikens kommun i helgen, rapporterar Arbetarbladet.

Händelsen inträffade i anslutning till pojkens hem och han fördes med ambulans till sjukhus efter att ha hittats livlös i badtunnan. Det är ännu oklart vad som har föranlett dödsfallet, enligt kammaråklagare Elin Källberg.

– Vi kommer att ta reda på mer kring det här. Det har hållits förhör i ärendet, men vi ska hålla fler förhör och undersöka händelsen närmare. Vi har ännu inte delgivit någon misstanke, säger hon till tidningen.

Ekonomi

Reseföretag redo för svensk reseboom

Reseföretagen är redo för en svensk reseboom. Arkivbild.
Reseföretagen är redo för en svensk reseboom. Arkivbild.
Fotograf: Anders Wiklund/TT
Ekonomi
Ekonomi Tåg, flyg, buss och båt står redo att växla upp resekapaciteten när reseråden nu lättas i Sverige från och med den 13 juni. Och redan på torsdagskvällen uppstod tekniska problem på Destination Gotlands hemsida efter ett ökat bokningstryck.
– Det är bättre att avvakta en stund innan man bokar, säger Adam Jacobsson på Destination Gotland.

Resandet i Sverige störtdök i mars efter Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma för att minska smittspridningen. Från och med den 13 juni ska symptomfria personer kunna resa fritt i Sverige. Researrangörer som SAS, SJ och Flixbus säger sig stå redo att möta en rusning till biljettautomaterna.

– Vi har förberett oss på så sätt att vi minskat andelen korttidspermitteringar för att ha fler anställda i tjänst, säger Stephan Ray vid SJ:s presstjänst.

– Det gjorde vi för några veckor sedan för att kunna gå upp i högre volymer om det behövs. Det går snabbt att ta ner tågtrafiken men tar längre tid att starta upp den.

Något högre efterfrågan

SJ har sedan tidigare beslutat att utöka kapaciteten på vissa tågsträckor inför sommaren.

På fredagen väntar ett möte med Folkhälsomyndigheten för hur SJ ska agera för att följa råden i sommar. En fråga är exempelvis om tågen, liksom nu, endast ska ta hälften av det möjliga passagerarantalet för att skapa avstånd mellan resenärerna.

Även SAS följer utvecklingen i Sverige och i världen noggrant. Efterfrågan på deras resor påverkas inte bara, eller främst, av Sveriges restriktioner utan flera olika länders.

– I takt med att ett antal länder lättat så har vi sett att det finns en efterfrågan på resor som är något högre, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Efterfrågan på flygresor är dock fortfarande väldigt låg.

– Vi följer utvecklingen och kommer att öka i takt med att efterfrågan ökar – och det hänger ihop med restriktionerna.

Innebär ökat utbud

Bussbolaget Flixbus, som minskat sina avgångar med anledning av coronapandemin, är redo att stärka upp kapaciteten inför sommaren och resehelgen midsommar – då bussbolaget brukar ha extra kapacitet.

– Vi är beredda att anpassa oss, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig på Flixbus.

Bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges bussföretag välkomnar de slopade restriktionerna och säger att detta innebär att utbudet av turer och resor ökar.

”För våra medlemsföretag gäller det nu att möta den förväntade ökningen av resenärer i busstrafiken, såväl från de som vill resa i en turistbuss, med en långlinjebuss eller med den dagliga bussen till arbetet. Det handlar om att planera för trygga och säkra resor för alla ombord på bussen”, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges bussföretag, i ett uttalande.

Gotlandsbåtar redo

Resandet till Gotland har varit en stor fråga då öns ekonomi är starkt beroende av sommarturisterna. Samtidigt har Gotland väldigt få fall av covidsjuka och rädslan för smittspridning och hur det skulle påverka sjukvården är stor.

Destination Gotlands båtar kör med 50 procents kapacitet, men de har ändå inte varit fullbokade sedan reseråden infördes och bokningsläget låg innan beskedet på 40-45 procent av ett normalår, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.

Inför sommaren är man förberedd att utöka kapaciteten för att kunna klara av en kraftig ökning av Gotlandssugna turister.

– Trafiken kommer att fortsätta. Vi kommer att öka kapaciteten och sätta in fler turer. Exakt hur återkommer vi till, säger Christer Bruzelius.

– Vi har infört ett antal olika åtgärder för en trygg resa ur smittspridningssynpunkt. Det är tydligt att ansvaret för en säker resa ligger på oss operatörer.

Redan under torsdagskvällen efter regeringens resebesked blev det sådant högt tryck på biljetter ut till Gotland att företagets bokningssystem fick tekniska problem.

– Vi gör en direkt koppling mellan det tekniska problemet och det ökade bokningstrycket. Därför ber vi de som försöker boka att vänta lite till dess att köptrycket gått ner, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef vid Destination Gotland.

Anna Hansson/TT

NÄSTA ARTIKEL