Lagfarter SkD

Stor villa på 217 kvadratmeter såld i Vollsjö

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Starrarp 9392 i Vollsjö av Claus Jakobsen. Nya ägare är Ilkka Laine, 60, och Annika Laine Tigerhielm, 63. Priset blev 3 250 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i april 2020. Huset har en boyta på 217 kvadratmeter.

För fem månader sedan såldes en gård strax över kilometer därifrån, på Sniberup 9470. Priset blev där 2 260 000 kronor, för en 2 hektar stor gård.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Nio åtalas efter tortyrliknande misshandel

Nio unga män åtalas misstänkta för att ha utsatt en person för tortyrlik misshandel i slutet av förra året. Arkivbild.
Nio unga män åtalas misstänkta för att ha utsatt en person för tortyrlik misshandel i slutet av förra året. Arkivbild.
Fotograf: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes

Nio unga män åtalas misstänkta för människorov och grov misshandel efter att ha utsatt en annan ung man för tortyrliknande misshandel i slutet av förra året, rapporterar Stockholmdirekt.

Männen, som alla är mellan 18 och 21 år, ska ha tvingat in brottsoffret i en bil i Täby varpå de bland annat slagit och sänkt ned offret i kallt vatten fastspänd i en rullstol. En av dem misstänks också för rån.

Men även brottsoffret, och dennes två kamrater, åtalas nu misstänkta för rån och försök till utpressning.

Enligt åtalet har en konflikt mellan de båda grupperna uppstått tidigare på dagen och de tre personerna ska ha hotat och försökt utpressa en av de nio åtalade på tusentals kronor.

Sport

Joakim Lövgren tog en lunchtrippel

Joakim Lövgren visar upp tre fingrar för sina tre segrar.
Joakim Lövgren vann tre av de nio loppen på tisdagens lunchtrav.
Fotograf: Mikael Rosenquist
Sport
trav Racing Mange tröttnade tyvärr i Elitloppets final – men Joakim Lövgren tröstade sig själv med en trippel på Jägersros lunchtrav på tisdagen.

Lövgren inledde redan i kvällens första lopp (V4-1) genom att sätta dit Palais Bourbon som vann en mycket lätt spetsseger.

Sedan satte ”Jocke” även färg på V5:an. Han tog hem V5-4 med Legendaria Zon som höll undan efter en tuff duell med favoriten Erik You Know och därmed vann sin första seger i tredje starten i karriären.

Det var emellertid inte slut där, utan i kvällens absolut sista lopp (V5-5) satte sig Lövgren i dödens utanpå favoriten Jan Alki med 21-oddsaren Alfas Kennedy – och kämpade ner den ledande favoriten sista 50 meterna. V5-värdet 4618 kronor sköt därmed upp till en utdelning på 38 274 kronor för fem rätt.

Blåste runt fältet

Dagens bästa prestationer fick vi se inom V4:an. Adrian Kolgjini forcerade Redneck Woodland till spets efter 600 meter av V4-3 och även om hästen stumnade till något sista 100 höll han undan för snabbt avslutande favoriten Look Håleryd på goda 12,8 över 2140 meter.

Sedan fick vi se en riktigt häftig svepning av Zylekia Font som formligen blåste runt fältet på bortre långsidan i V4-finalen och vann lätt för Rick Ebbinge på 11,8 över 1640 meter.

Peter Untersteiner lämnade Jägersro med en dubbelseger. Han vann V4-2 lekande lätt bakom Dreamgirl Hall som ledde hela vägen runt.

Bortglömd skräll

Sedan skrällde han inom V5 med Radio Gaagaa som var bra senast som tvåa och som den här gången bytte tredje inner mot dödens 800 kvar och var starkast till slut till 18 gånger pengarna. Formhäst som spelarna glömt bort.

Thomas Uhrberg visade upp en fin debutant i Infinitif-dottern Princess LB som vann direkt i sin första start på 17 blankt i V5-inledningen.

V4-raden: 1 - 1 - 5 - 10. Utdelning: 362 kronor

V5-raden: 10 - 6 - 8 - 6 - 1. Utdelning: 38 274 kronor.

Kävlinge

Gammal skola rivs för att ge plats för en nya

Nu rivs Söderparkskolan. Kommunstyrelsens ordförande Pia Almström med eleverna Lovisa Wohlert, Elin Delfin och Ove Essy-Ehsing var redo att ta första skoptaget.
Nu rivs Söderparkskolan. Kommunstyrelsens ordförande Pia Almström med eleverna Lovisa Wohlert, Elin Delfin och Ove Essy-Ehsing var redo att ta första skoptaget.
Fotograf: Marianne Pernbro
Kävlinge
LÖDDEKÖPINGE På tisdagen satte grävskopan tänderna i Söderparkskolans M-hus. Rivningen är nästa stora etapp i omdaningen av Tolvåkersområdet.

När Söderparkskolans M-hus har jämnats med marken kommer den nya skolan att börja byggas. På området ska också två nya idrottshallar uppföras.

Söderparkskolans M-byggnad rivs för att ge plats åt nya skolbyggnader och två idrottshallar.
Söderparkskolans M-byggnad rivs för att ge plats åt nya skolbyggnader och två idrottshallar.
Fotograf: Marianne Pernbro

Vid spakarna i grävskopan satt kommunstyrelsens ordförande Pia Almström och det är inte först gången hon river en byggnad.

– Jag var med om att börja riva ett slakteri en gång, men det gick inte så bra, säger hon innan hon klättrar upp i grävskopans hytt.

Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge, i grävskopans styrhytt.
Det var inte första gången kommunstyrelsens ordförande Pia Almström satt vid spakarna i en grävskopa.
Fotograf: Marianne Pernbro

– Det var stålbjälkar och de var inte lätta att riva.

Den här gången gick det bättre och med lite hjälp lyckades Pia Almström få grepp om entrétaket och lyfta av det.

Gammal byggnad

– Att riva nu känns helt rätt. Skolan har gjort sitt och nu öppnar vi för nya byggnader som är mer anpassade efter dagens skola och pedagogik. Den nya skolan får plats för fler elever. Nya byggnader innebär också billigare drift, säger Pia Almström.

– Detta är också avstampet för Tolvåkersområdets förändring. Här blir två sporthallar intill varandra vilket gör att man kan samarbeta vid exempelvis större tävlingar. En hall får läktare.

2022 ska bygget kunna vara klart om allt går enligt planerna. Rivningen tar några månader men till hösten ska området vara blåst och nybygget kan starta.

Utbildningschef Camilla Mårtensen och biträdande rektor Anette Jivenius, Tolvåkersskolan,
Utbildningschef Camilla Mårtensen och biträdande rektor Anette Jivenius, Tolvåkersskolan, välkomnar den nya skola som ska byggas.
Fotograf: Marianne Pernbro

– Vi är jätteglada, säger rektor Anneli Roth på Söderparkskolan och Annette Jivenius, biträdande rektor på Tolvåkersskolan.

– Nu får vi nya fina byggnader med grupprum till klassrummen.

Under byggtiden går eleverna kvar i Tolvåkerskolan och i paviljonger som även flyttas i sommar och sätts ovanpå andra paviljonger.

Lite sorgligt

Med vid rivningen var också eleverna Lovisa Wohlert, Elin Delfin och Ove Essy-Ehsing som tyckte det var lite sorgligt att deras gamla skola rivs, men som ser mycket fram mot en ny.

Söderparkskolans M-byggnad börjar rivas här.
Rivningen av Söderparkskolans M-byggnad innebär också att nästa stora etapp av förändringen av Tolvåkersområdet nu är i gång.
Fotograf: Marianne Pernbro

Camilla Mårtensen, utbildningsnämndens ordförande, var också glad över att bygget av ny skola snart är igång.

– Det här är också en signal att vi i kommunen satsar på utbildning. Vi ska kunna erbjuda varje elev den bästa utbildningen.

Inrikes

Regioner med färre sjuka bör "stoppa smittan"

Inrikes
Inrikes Fler och fler regioner går in i en fas med färre sjuka i covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar nu dessa regioner att gå tillbaka till strategin att stoppa smittan och utföra smittspårning.

Folkhälsomyndigheten framhåller att pandemin har slagit olika i olika regioner, som därför befinner sig i olika faser. Det påverkar också hur testningen ska gå till.

I en tidig fas handlar det om att stoppa smittan och hitta alla sjuka. Som när man i början av pandemin smittspårade personer som anlände till Sverige från andra länder.

I en pandemisk fas, som Stockholm nådde i mars, skulle en sådan provtagning inte fungera.

– Det är inte möjligt att provta miljoner människor i landet, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Då var det i stället viktigt att de som visade symptom skulle isolera sig.

Ny fas – ny strategi

Nu går en del regioner in i en ny fas med färre sjuka i covid-19.

– När fler och fler går in i en fas där sjukligheten minskar är det viktigt att gå tillbaka till att stoppa smittan, hitta alla sjuka och utföra utförlig smittspårning, säger Karin Tegmark Wisell.

Vissa regioner befinner sig fortfarande i tidig fas och har hela tiden arbetat på detta sätt, säger hon. Men i de regioner som nu ser en minskad sjuklighet är det alltså dags att slå om till en mer omfattande provtagning av alla med symptom, enligt Tegmark Wisell.

Antalet tester för pågående infektion med virussjukdomen covid-19 ökade förra veckan till knappt 36 500, enligt Folkhälsomyndigheten. Veckan innan var siffran cirka 29 000 prover. Antalet tester når därmed sin högsta notering sedan statistiken började föras i inledningen av mars – men är fortfarande långt från de 100 000 prover i veckan som Sverige har kapacitet att utföra.

Förra veckan backade dock Folkhälsomyndigheten från målet om 100 000 tester i veckan. Det var en beräkning som gjordes utifrån situationen i mitten av april, då betydligt fler än nu lades in på intensivvårdsavdelningar på grund av covid-19

Regeringen har samtidigt varit fortsatt tydlig med att testandet måste öka.

Utökad testning

Flera regioner, däribland Stockholm, Skåne, Västra Götaland och Sörmland, har den senaste tiden aviserat att de utökar sin testning till att omfatta fler. Det handlar dels om personer som är sjuka men som inte behöver läggas in på sjukhus, dels om personer i den tredje prioritetsgruppen som klassas som "övrig samhällsviktig verksamhet".

Sedan tidigare testas patienter på sjukhus, riskgrupper, personer på äldreboenden samt vård- och omsorgspersonal, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Syftet med utökad testning är dels att förhindra smittspridning och därmed rädda liv, dels att få samhället att fungera genom att osmittade personer kan återgå till arbetet.

Antalet coronatester når sin högsta notering sedan statistiken började föras i början av mars. Arkivbild.
Antalet coronatester når sin högsta notering sedan statistiken började föras i början av mars. Arkivbild.
Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

FAKTA

Fakta: Så många har testats

Analyserade prover för viruset som orsakar covid-19 i Sverige:

Vecka 22: Nästan 36 500

Vecka 21: Nästan 29 000

Vecka 20: Nästan 32 700

Vecka 19: Drygt 29 100

Vecka 18: Drygt 28 800

Vecka 17: Nästan 24 600

Vecka 16: Drygt 20 000

Vecka 15: Nästan 19 900

Vecka 14: Drygt 17 700

Vecka 13: Drygt 12 300

Vecka 12: Drygt 10 300

Vecka 11: Nästan 9 000

Vecka 10: Drygt 4 300

Totalt har nästan 275 500 individers prover analyserats sedan diagnostiken sattes upp i Sverige.

Källa: Folkhälsomyndigheten

FAKTA

Fakta: Prio-listan

Folkhälsomyndighetens prioritering för provtagning:

1. Patienter i behov av inneliggande vård, inneliggande patienter vid sjukhus, individer som tillhör någon riskgrupp, boende inom omsorg och på institutioner, samt sjuka som söker vård på exempelvis en vårdcentral eller annan öppen mottagning.

2. Personal inom sjukvård och omsorg.

3. Personal inom övrig samhällsviktig verksamhet.

4. Övriga relevanta delar av samhället.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Malmö

Sex män åtalas för grova äldrebedrägerier

Fotograf: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö Genom att ringa upp äldre och utge sig för att vara banktjänstemän lurade de till sig 700 000 kronor. Nu ställs sex personer inför rätta för grova bedrägerier och bedrägeriförsök.

– När vi utreder den här typen av brott hittar vi ofta kopplingar till grov organiserad brottslighet. Det är jätteviktigt att vi kan slå ut de här brottsklustren, säger Pontus Krüger, utredningsledare på polisens bedrägerisektion i Malmö.

De senaste åren har polisen slagit till mot, som de kallar det, olika brottskluster med kriminella som riktar in sig mot äldre. Totalt har man kommit åtta av dem på spåren. Trots det fortsätter bedrägerierna.

– Trots alla insatser vi gör fortlöpande mot åldringsbedragare och brottsförebyggande insatser omsätter åldringsbedrägerierna cirka 6-8 miljoner kronor per månad i landet, säger Pontus Krüger.

70-tal poliser slog till

Nu åtalas en av de kriminella grupperingarna vid Malmö tingsrätt. De misstänks ha lurat äldre personer runt om i landet, från Jukkasjärvi i norr till Malmö i söder, på runt 700 000 kronor. Efter spaningsinsatser i januari slog ett 70-tal poliser till mot bedragarna på olika platser i Malmöområdet.

Av utredningen framgår att sex personer mellan 25 och 35 år ägnat sig åt grova bedrägerier. Samtidigt ställs 31 misstänkta penningmålvakter, ungdomar i 20-årsåldern, från Malmö- och Staffanstorpsområdet, inför rätta. De misstänks ha tagit emot pengar från bedrägerierna genom swish mot en liten betalning. Merparten har de tagit ut i kontanter och lämnat över till bedragarna.

Yngste tolv år

Den yngste av penningmålvakterna är tolv år gammal. Hen är för ung för att åtalas, och blir i stället ett fall för de sociala myndigheterna.

De drabbade personerna är mellan 75 och 80 år gamla. Bedragarna presenterade sig som poliser, banktjänstemän eller företrädare för kreditinstitut när de ringde upp offren. De hävdade att de äldre tagit ett lån.

När de nekade förkarade svindlarna att de då måste ha råkat ut för ett bedrägeri. Sedan uppmanades de att skriva ”STOPP” i meddelanderutan till swish. Först efteråt insåg de äldre att de också fört över pengar till en målvakt.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinoer.com

Spelinspektionen lämnar in remiss för matchfixning

Casinoer.com SVERIGE. Den senaste tiden har matchfixning blivit en stor fråga runt omkring i Sverige. Spelinspektionen har nu lämnat in en remiss till regeringen med förslag på hur problemet ska lösas, men alla är inte nöjda med den statliga myndighetens förslag.

Matchfixning, det vill säga illegal manipulation av ett idrottsevent för att göra en vinning på spelmarknaden eller ett avancemang i en turnering, är ett problem som har varit extra uppmärksammat i Sverige de senaste veckorna.

Problematiken ska främst röra sporter som fotboll och tennis, men den 19 januari rapporterade Aftonbladet att en landslagsspelare i futsal häktats på grund av misstankar om matchfixning. Om problematiken har blivit mer förekommande den senaste tiden, eller om fler rapporter kommer in på grund av att problemet har uppmärksammats, framgår inte. Oavsett vilket är det ett problem spelbolagen, fansen och idrottsförbunden vill få bukt med.

Vill förbjuda betting på individuella prestationer

Den statliga myndigheten Spelinspektionen ansvarar för att säkerhetsställa att lotterier, vadhållning och casinospel sköts lagligt i Sverige. Sedan de nya spellagarna infördes den 1 januari 2019, som möjliggjorde det för icke-statliga aktörer att bedriva casinorelaterad verksamhet i sverige, har Spelinspektionen fått en större roll. Nu ansvarar de också för att utfärda spellicenser till spelbolag och kontrollera att dessa lever upp till de högt ställda krav som den svenska staten ställer på dem.

Närmare 100 spelbolag har beviljats spellicens, vilket förra året genererade en skattevinst på cirka 4 miljarder kronor. Speltrenden är inte på något sätt unik för Sverige och vi kan se att många nya spel- och bettingsidor även har dykt upp i Norge. Här kan du läsa mer om de nya norska spelsidorna. Flera av dessa aktörer bedriver också verksamhet här i Sverige.

Nu har Spelinspektionen skickat in en remiss med förslag på hur matchfixning ska begränsas. I ett pressmeddelande skriver de följande:

“Om förslaget blir verklighet innebär det att spelbolagen på den svenska licensmarknaden inte får erbjuda vadhållning på regelbrott eller förlust i delmoment. Exempelvis blir det inte tillåtet att erbjuda spel på om en fotbollsspelare ska få gult kort eller om en tennisspelare kommer att göra dubbelfel.”

Med andra ord handlar det i stor utsträckning om att förbjuda betting på individuella prestationer och delmoment i olika sporter. Men många frågar sig om detta verkligen är rätt väg att gå.

Svenska fotbollsförbundet reagerar starkt.

Några som har varit mycket missnöjda med förslaget är Svenska fotbollsförbundet, som tycker att Spelinspektionen velar för mycket. Enligt Dagens Nyheter har Håkan Sjöstrand, förbundets generalsekreterare, sagt att han är “besviken och förbannad” och att han reagerar starkt på Spelinspektionens förslag på att rapportera misstänkt matchfixning en gång om året: “Det förstår väl alla att det inte räcker med att rapportera på årsbasis”.

Vad som kommer att ske med Spelinspektionens förslag om hur problematiken med matchfixning ska åtgärdas återstår att se.

Sport

Nytt jätteavtal för Klæbo: "Värt 25 miljoner"

Johannes Høsflot Klæbo har all anledning att le efter att ha ingått ett femårigt samarbetsavtal. Arkivbild.
Johannes Høsflot Klæbo har all anledning att le efter att ha ingått ett femårigt samarbetsavtal. Arkivbild.
Fotograf: Vidar Ruud/NTB/TT
Sport
Sport

Plånboken växer för Johannes Høsflot Klæbo. Den norske skidstjärnan har skrivit på ett nytt samarbetsavtal med bensinkedjan Uno-X, det största kommersiella avtalet i Klæbos karriär.

Enligt uppgifter till VG är det värt runt 25 miljoner svenska kronor över fem år.

– Jag tror inte att jag ska gå in på några siffror, men det är inget tvivel om att det är ett viktigt och stort avtal för mig, säger Klæbo till tidningen.

– Jag tror att det här är en win-win för båda parter. Långsiktigheten fram till 2025 är självklart viktigt.

Avtalet sträcker sig fram till och med VM 2025, som kan arrangeras i Klæbos hemstad Trondheim. Det ska avgöras av det internationella skidförbundet (Fis) senare i sommar.

23-årige Klæbo är en av världens bästa sprintåkare och har bland annat tre OS-guld och tre VM-guld i bagaget.

Sport

Klartecken för proffsgolf i Sverige

Rikard Karlberg och resten av svenskeliten kan se fram emot tävlingar i sommar. Arkivbild.
Rikard Karlberg och resten av svenskeliten kan se fram emot tävlingar i sommar. Arkivbild.
Fotograf: Matthias Schrader/AP/TT
Sport
Sport

Det Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden beslutade i dag att återuppta proffsgolfen i Sverige från och med 1 juli.

Först ut blir herrtouren som återuppstartar i Katrineholm 2-4 juli. Två tävlingar hann spelas i februari, på Lumine Golf i Spanien, innan coronautbrottet.

Damernas Nordic Golf Tour spelas sedan i Uppsala 23–25 juli.

– Med full förståelse och respekt för rådande situation och de svåra beslut myndigheter och regering behöver ta, är det en stor lättnad att de som försöker leva på sin idrott, i det här fallet golf, får möjlighet att göra det. De får helt enkelt tillbaka sina jobb, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet i ett pressmeddelande.

Inledningsvis blir tävlingarna utan publik.

Nyheter

8 000 hushåll strömlösa på Österlen

Nyheter
Skåne Eons kunder har drabbats av ett omfattande strömavbrott i Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner. Nära 8 000 hushåll berörs.

Strömavbrottet inträffade klockan 14.45 och slog ut elen för 7961 kunder. Strax efter klockan 15 började servicetekniker söka efter felet som orsakades av åska och vid 15.30 hade de flesta kunder fått tillbaka sin el.

829 kunder i Tomelilla kommun var dock fortfarande utan el.

NÄSTA ARTIKEL