Lagfarter SkD

Nya ägare till mindre hus i Höör

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Mary Yosufzai, 42, och Khurram Mansoor, 44, från Arlöv är nya ägare till huset på Grönalundsvägen 5 i Höör. Huset har en boyta på 64 kvadratmeter. Säljare är Bertil Gustavssons dödsbo. Ägarbytet gjordes i april 2020 och priset blev 940 000 kronor.

Nyligen såldes en fastighet bara några hundra meter bort, på Verkstadsgatan 6. Där landade priset på 2 200 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Frankensteinmuseum planeras i Bath

Frankensteins monster får ett eget museum i Bath, Storbritannien. Arkivbild.
Frankensteins monster får ett eget museum i Bath, Storbritannien. Arkivbild.
Fotograf: AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Ett museum tillägnat Frankensteins monster och romanens författare Mary Shelley planeras i staden Bath i sydvästra England, skriver BBC. Mary Shelley bodde i Bath från 1816 och förmodas ha skrivit "Frankenstein" under perioden, då den publicerades 1818.

– "Frankenstin" var den första sci fi-romanen. Det är en av de 100 mest inflytelserika böckerna i litteraturhistorien, men ingen i Bath nämner den någonsin, säger Jonathan Willis, en av initiativtagarna till projektet.

Bath är annars förknippat med författaren Jane Austen och det nya museet planeras i en byggnad i närheten av det populära Jane Austen-centret. Museet kommer att fokusera både på Mary Shelley och hennes ikoniska romanfigur, monstret som skapas av forskaren Doktor Frankenstein.

Några av Shelleys brev, kläder från tidsperioden och konst inspirerad av romanen kommer att inhysas på museet – men ingen förstautgåva av "Frankenstein". Nyligen såldes en sådan på auktion, signerad av Shelley, för över fyra miljoner kronor.

Inrikes

Fyra skurna hästar avlivade efter attacker

Polisen efterlyser tips efter att fyra hästar attackerats i Varbergs kommun under året. Arkivbild.
Polisen efterlyser tips efter att fyra hästar attackerats i Varbergs kommun under året. Arkivbild.
Fotograf: Michael Probst/AP/TT
Inrikes
Inrikes Två hästar skars på torsdagen så allvarligt att polisen tvingades avliva dem. Attacken utanför Varberg är den andra på kort tid och den tredje i år i den halländska kommunen.
Totalt fyra hästar har skadats så svårt att de måste avlivas och nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp.

I samtliga fall har polisen tvingats avliva hästarna efter att de bland annat fått senor på benen avskurna.

Enligt Anders Wiss, lokalpolisområdeschef i Varberg, misstänker polisen att samma gärningsperson ligger bakom.

– Vi tror att det här är gjort av någon som vet vad den gör. Hästarna är skurna på ett sätt att man måste avliva dem, säger Wiss till TT.

Alla de tre attackerna har inträffat inom samma område i den östra delen av Varbergs kommun.

Den första attacken skedde i januari och sedan två på kort tid, en i maj och en den 4 juni. Men i nuläget finns inga misstänkta gärningspersoner eller någon teori kring motiv.

– Vi har inget sådant just nu. Vi arbetar med det men har inget som vi kan peka på, säger Anders Wiss.

Polisen ber därför om hjälp som kan vara till hjälp i utredningen.

– Vi vill gärna ha tips som kan hjälpa oss. Från de som kanske har råkat ut för samma sak, eller som har sett personer eller bilar i omgivningen, säger Wiss.

Robin Salomonsson/TT

Inrikes

Moderat KU-anmäler Löfven – trams enligt S

Moderaterna KU-anmäler Stefan Löfven (S) efter ett uttalande i en intervju med Sveriges Radio. Arkivbild.
Moderaterna KU-anmäler Stefan Löfven (S) efter ett uttalande i en intervju med Sveriges Radio. Arkivbild.
Fotograf: Sören Andersson/TT
Inrikes
Inrikes Den moderata riksdagsledamoten Edward Riedl anmäler statsminister Stefan Löfven (S) till konstitutionsutskottet (KU) efter ett uttalande om coronatester, rapporterar Aftonbladet.
S anser att anmälan är tramsig.

Enligt Moderaterna har Löfven i en intervju med Sveriges Radio vilselett allmänheten om testning av covid-19 när han felaktigt hävdade att regionerna ansvarar för att testa alla fyra prioriteringsgrupper.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Riedl i KU-anmälan enligt Aftonbladet.

Annelie Karlsson, gruppledare för (S) i riksdagen, menar att M ägnar sig åt oväsentligheter.

"När vanligt folk oroar sig för om jobbet ska försvinna eller för att någon i familjen ska bli smittad, ägnar sig Moderaterna åt trams. Vi är mitt uppe i en pandemi, och vårt gemensamma fokus borde även i fortsättningen vara att hindra smittspridning, säkra resurser till sjukvården och rädda jobb och företag. Jag blir ärligt talat besviken över att Moderaterna vill flytta debatten till att handla om något annat, även om jag kanske inte är helt förvånad", skriver hon i en kommentar till TT.

Sport

Danmark öppnar för publik i högstaligan

Snart kan de danska fotbollssupportrarna få komma tillbaka till arenorna.
Snart kan de danska fotbollssupportrarna få komma tillbaka till arenorna.
Fotograf: Henning Bagger/Ritzau
Sport
Sport Publik på arenorna i danska högstaligan kan bli verklighet inom kort. Enligt ett förslag från den danska regeringen ska upp till 500 supportar kunna tas in på arenorna från och med den 8 juni.

Superligan togs upp i slutet av maj. Förslaget som regeringen lagt fram innebär att man skulle ta in sittande publik på arenorna.

Enligt Claus Thomsen, direktör på Divisionsforeningen (Danmarks motsvarighet till Svensk elitfotboll), kommer en publik på 500 personer inte göra någon större skillnad för klubbarna.

– Om vi ​​får möjlighet att öppna upp för 500 personer är vi glada att ha möjlighet att visa att vi säkert kan ta in åskådare till arenan. Men om det ska göra en skillnad för fotboll måste vi titta på några helt andra möjligheter, säger han till nyhetsbyrån Ritzau.

I förslaget framgår det bland annat att åskådare måste informera om eventuella symptom vid biljettköp och att publik ska släppas in vid olika tidpunkter för att undvika trängsel och stora folkmassor.

Inrikes

Rätten: Mamman har vållat treåringens död

Under rättegången har mamman till den treåriga flickan som hittades död i en lägenhet den 30 januari förnekat brott.
Under rättegången har mamman till den treåriga flickan som hittades död i en lägenhet den 30 januari förnekat brott.
Fotograf: Johan Hallnäs/TT
Inrikes
Inrikes Den treåriga flickan hittades död i januari i ett fall som fått stor uppmärksamhet. Nu slår tingsrätten fast att mamman har vållat flickans död av oaktsamhet.
– Hon är lättad över att inte längre vara misstänkt för de uppsåtliga brott som hon var åtalad för, säger mammans försvarsadvokat Per Oehme.

Mamman har vållat flickans död genom underlåtenhet att omgående tillkalla sjukvårdspersonal eller ta henne till sjukhus, enligt Norrköpings tingsrätts beslut på fredagen.

Per Oehme anser att det intressanta i det här beslutet är vad tingsrätten inte har funnit övertygande bevisning om.

– Det vill säga att det inte är mord, inte grovt vållande, inte synnerligen grov misshandel och inte brott mot griftefriden. Det är alltså inget uppsåtligt brott. Det är ett vållandebrott som endast handlar om att hon inte har ringt 112 eller tagit flickan till sjukhus och det efter att det hänt, säger Per Oehme.

Förordnar undersökning

Norrköpings tingsrätt anser att det finns skäl att förordna om rättspsykiatrisk undersökning av kvinnan för att kunna bedöma om det finns medicinska förutsättningar att överlämna henne till rättspsykiatrisk vård och bedöma om hon har begått gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Därför förordnar tingsrätten om rättspsykiatrisk undersökning av henne.

– Jag har ingen kommentar till det annat än att det föreslogs i den så kallade paragraf 7-undersökningen. Det är väldigt ovanligt att tingsrätten inte följer en sådan rekommendation, säger Per Oehme.

Fortsatt förhandling

Den rättspsykiatriska undersökningen ska redovisas inom fyra veckor och sedan ska fortsatt huvudförhandling hållas.

TT: Kommer du att begära att din klient ska försättas på fri fot nu?

– Nej, för då kommer hon inte att komma till någon stor rättspsykiatrisk undersökning. De gör det bara på häktade personer på grund av coronasituationen. Det enda hon sitter häktad för är så kallad flyktfara – de är rädda att hon ska ta livet av sig om hon försätts på fri fot, säger han.

Kammaråklagare Anna Lander lämnar inga kommentarer till tingsrättens beslut. Enligt Åklagarmyndighetens presstjänst kommer hon att kommentera fallet först när dom har fallit.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Sport

Mörk bild av konståkningen: Värre än vi trott

En extern utredning som Svenska konståkningsförbundet beställt visar på stora missförhållanden inom sporten. Arkivbild.
En extern utredning som Svenska konståkningsförbundet beställt visar på stora missförhållanden inom sporten. Arkivbild.
Fotograf: Ivan Sekretarev/AP/TT
Sport
Sport En extern utredning, beställd av Svenska konståkningsförbundet, visar på stora missförhållanden inom sporten.
Utfrysningar och bestraffningar från tränare, återkommande kroppshets och höga orosnivåer bland barn.
– Det är klart att det är mycket allvarligt. Det är värre än vi hade kunnat tro, säger förbundsordföranden Katarina Henriksson till Dagens Nyheter.

Konståkningsförbundet tillsatte i höstas en extern utredning efter larmrapporter om missförhållanden som uppmärksammats bland annat av Dagens Nyheter och Expressen samt på sociala medier.

Klara Edlund, legitimerad psykolog, psykoterapeut samt docent i psykologi, och Magnus Winter, idrottspsykologisk rådgivare, står bakom utredningen. Slutsatserna bygger på en stor webbenkät med 638 svar samt 70 djupintervjuer med åkare, tränare och ledare inom konståkningen.

Barn med ångesttillstånd

Tystnadskulturen i sporten är utbredd och såväl psykisk som fysisk ohälsa samt kränkningar är vanligt förekommande. Fysiskt hotfulla beteenden förekommer, skriver utredarna. Även sexuella trakasserier från tränare har rapporterats, om än ”i liten skala”. Unga åkare i åldern 10-12 år rapporterar hög förekomst av oro. Alla 58 svarande i den åldersgruppen rapporterar lika hög orosnivå som barn med ångesttillstånd.

– Vi har använt samma riktlinjer och mätinstrumentet som barn- och ungdomspsykiatrin. Nivåerna visar en indikation på vad vi kallar klinisk problematik, vilket betyder att man har så mycket besvär att det finns påtaglig påverkan och lidande i vardagen, säger Klara Edlund till DN.

Åtgärdsplan i höst

Katarina Henriksson har varit förbundets ordförande i åtta år och suttit i styrelsen i 18 år.

– Det är klart att jag som ordförande i förbundet, och styrelsen, har fullt ansvar för det som händer. Det pratas om en upplevd tystnadskultur, och det ser vi som en röd flagg. Det är ju ett problem om man känner att man inte kan hitta vägar för att flagga för problem. Här måste det ske en förändring, säger hon.

Henriksson säger till DN att hon vill sitta kvar på sin post och att hon kan och vill leda förändringsarbetet.

– Vi får slutrapporten den 26 juni och sen måste vi analysera den över sommaren för att se vad vi behöver för åtgärdsplan, handlingsplan. Vi kommer att ta fram ett konkret förslag. Sen har vi ett stort forum i augusti. Där vill vi diskutera med distrikten och föreningarna hur vi kan komma vidare.

Sport

Extern utredare tillsätts i Propulsion-fallet

Propulsion utreds för att vara nervsnittad. Arkivbild.
Propulsion utreds för att vara nervsnittad. Arkivbild.
Fotograf: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport

Svensk travsport tillsätter en extern utredare för att utreda sig själva i fallet kring stjärnhästen Propulsion. Det berättar förbundets vd Maria Croon för Travronden.

"Vi förstärker hela utredningen med en extern person som har ansvaret för både helheten och även uppdraget att specifikt se över förbundets hantering. Det är viktigt för oss att förstå om det har funnits brister i hanteringen och i så fall vilka", skriver hon i ett mejl till sajten.

Förbundet har känt till ryktena om att hästen kan vara nervsnittad i ett års tid.

Travförbundet inledde en utredning mot Propulsion i tisdags. Utredningen är högprioriterad och väntas kunna vara klar nästa vecka.

Utrikes

Brittisk oro över mediebehandling i USA

Delstatspolis blockerar gatan för demonstranter i Minneapolis i Minnesota. Arkivbild.
Delstatspolis blockerar gatan för demonstranter i Minneapolis i Minnesota. Arkivbild.
Fotograf: Dave Schwarz/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Den brittiska ambassaden i Washington DC har tagit upp de pågående manifestationerna mot polisiärt övervåld med amerikanska myndigheter. I fokus står bland annat hur brittiska journalister som bevakar demonstrationerna bemötts av polis, säger en talesman för premiärminister Boris Johnson.

Bilder och inspelningar från protesterna visar att polis försökt blockera mediers kameror ett flertal gånger, skriver tidningen The Independent. Den brittiske fotografen Adan Gray greps och kastades ner på marken med handfängsel när han bevakade demonstrationer i New York i söndags – trots att han visade sitt presskort, enligt tidningen.

I förra veckan greps mediebolaget CNN:s korrespondent i direktsändning när han bevakade protesterna i Minneapolis. Minnesotas guvernör Tim Walz har bett CNN om ursäkt för gripandet.

NÄSTA ARTIKEL