Lagfarter SkD

Tomt i Hörby såld till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av fastigheten på adressen Fundersed Tvärvägen 98 i Hörby är nu klar. Nya ägare är Pierre Gustafsson, 32, och Alexandra Olsson, 31, och säljare är Ulf Malmgren AB. Ägarskiftet blev klart i april 2020 och priset blev 250 000 kronor. Tomten är 1 060 kvadratmeter stor.

Ett par hundra meter bort såldes för sex månader sedan ett hus, på Fundersed Granvägen 49. Priset blev där 450 000 kronor, för det 55 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Trycket på intensivvården har slutat att minska

Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen om covid-19.
Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen om covid-19.
Fotograf: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes I Sverige har nu 4 468 personer med bekräftad covid-19 dött, då 65 nya dödsfall har registrerats det senaste dygnet.
Antalet inläggningar på intensivvården har slutat att minska – och ökar i stället något i vissa delar av landet.

Sedan virusutbrottets start har totalt 38 589 personer bekräftats smittade i Sverige, enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.

– Vi har ytterligare ett stort antal nya fall som är rapporterade i dag, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Det är en hel del fallrapporteringar som kommer i fatt efter helgen, säger hon.

Iva-vården

För att följa pandemins utveckling är dock inläggningar inom intensivvården och dödsfall mer robust än att titta på antalet smittade, säger Karin Tegmark Wisell.

Ser man på rullande medelvärden på sju dagar för inläggningar på intensivvårdsavdelning så skedde en minskning under april och in i maj, men efter det en stabilisering. I Stockholm och i Västra Götaland har fallen på iva i stället ökat något de senaste dagarna.

Totalt 2 102 personer har fått eller får intensivvård för covid-19 i Sverige.

Försvaret hjälper till

Det finns fortfarande drygt 30 procent tillgänglig kapacitet för behandling med respirator inom intensivvården, enligt Socialstyrelsen.

Det är bra, eftersom andelen disponibla platser över landet varierar, säger Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

– Fyra patienter har flyttats med försvarsmaktens helikoptrar, utöver de vanliga transportvägarna vi använder i första hand, säger Johanna Sandwall.

Alla regioners sjukvård är fortfarande i någon slags stabsläge.

Testa mer

Karin Tegmark Wisell trycker också på för fortsatt provtagning.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) arbetar med att ge regionerna modulhus för att kunna testa samhällsviktig verksamhet och andra.

– I morgon sätter vi upp ett utanför vårdcentralen i Stenungsund, säger Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB.

De senaste dagarna har läkemedelstillgången i Sverige varit ett omdiskuterat ämne. Men enligt Maja Marklund, direktör på Läkemedelsverket, är läkemedelstillgången i Sverige god överlag.

– Läkemedelsförsörjning har hittills under pandemin i stort sett fungerat, säger hon.

Det beror på att alla aktörer i kedjan har agerat med skyndsamhet, säger hon. Det har dock krävts återhållsamhet gällande Propofol, ett narkosläkemedel inom vården, tillägger Marklund.

Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen, Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten och Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen.
Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen, Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten och Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen.
Fotograf: Henrik Montgomery/TT
I Sverige har nu 4 468 personer med bekräftad covid-19 dött, då 65 nya fall har registrerats det senaste dygnet.
I Sverige har nu 4 468 personer med bekräftad covid-19 dött, då 65 nya fall har registrerats det senaste dygnet.
Fotograf: TT
Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten och Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen.
Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten och Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen.
Fotograf: Henrik Montgomery/TT
Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen om coronaviruset i Sverige.
Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten under den dagliga myndighetsgemensamma pressträffen om coronaviruset i Sverige.
Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Kävlinge

Lastade bilar fick skador

Kävlinge
KÄVLINGE

En lastbilsförare som fraktade personbilar hade stannat tillfälligt vid länsväg 104 nära Slätåkersvägen för att vila. Plötsligt hörde han smällar bakifrån släpet och när han tittade ut såg han en bil som fort försvann därifrån. När han kontrollerade lasten bestående av personbilar var flera av dem skadade. Fyra bilar hade fått rutorna krossade.

Inrikes

Kvinna åtalad för nyårsmord i Sundsvall

En kvinna åtalas misstänkt för att ha mördat en kvinnlig bekant på nyårsafton. Arkivbild.
En kvinna åtalas misstänkt för att ha mördat en kvinnlig bekant på nyårsafton. Arkivbild.
Fotograf: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes

En kvinna i 50-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha mördat en jämnårig kvinna i Sundsvall under ett nyårsfirande, rapporterar lokala medier.

Polisen larmades till platsen tidigt på nyårsdagens morgon och den åtalade kvinnan misstänks då ha huggit och stuckit brottsoffret till döds med kniv. Enligt vice chefsåklagare Peter Salzberg var händelseförloppet utdraget.

De två kvinnorna var bekanta med varandra sedan tidigare och hade träffats i en lägenhet i centrala Sundsvall för att fira nyår tillsammans med en tredje kvinna. Den tredje kvinnan blev vittne till dådet och larmade polisen.

Enligt blodprovsanalyser var den åtalade kvinnan påverkad av både alkohol och droger och säger sig inte komma ihåg mer än enstaka fragment av kvällen. Hon nekar till brott.

Kävlinge

Värmepumpar stulna

Kävlinge
LÖDDEKÖPINGE

Två värmepumpar, värda 60 000 kronor styck, har stulits från en fastighet på Produktvägen i Löddeköpinge.

Stölden har genomförts någon gång mellan fredag och måndag. Värmepumparna satt monterade på fastighetens baksida varifrån de stals. Tjuvarna hade klippt av kablarna.

Inrikes

Åtal: Lurade äldre på tusentals kronor

Äldre lurades att swisha tusentals kronor till bedragare. Arkivbild.
Äldre lurades att swisha tusentals kronor till bedragare. Arkivbild.
Fotograf: isabell Höjman/TT
Inrikes
Inrikes

Malmömännen misstänks för hundratals bedrägerier mot äldre i hela landet – från Jukkasjärvi till Ronneby. Genom att ringa upp och påstå att de är banktjänstemän eller poliser och varna för bedrägerier har Malmöligan lyckats lura personer i 75- till 80-årsåldern att swisha över tusentals kronor.

Nu åtalas sex män från Malmö, varav fyra sitter häktade, för grova bedrägerier eller försök till grovt bedrägeri i sammanlagt 37 fall, uppger polisen i ett pressutskick.

Till sin hjälp har de misstänkta bedragarna haft 31 "penningmålvakter" – ungdomar i 20-årsåldern från Malmö- och Staffantorp. Ungdomarna åtalas för penningtvätt, då de tagit emot pengar från bedragarna via Swish som de sedan lämnat tillbaka till bedragarna i kontanter.

Den yngste målvakten slipper dock åtal. då denne bara är tolv år gammal, enligt polisen.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Smartstudies

Ökat intresse för läxhjälp i Skåne

SmartStudies Allt fler skånska familjer vill ha läxhjälp.

Det beskriver läxhjälpsföretaget SmartStudies som menar att intresset ökar i de flesta av de skånska kommunerna.

Fram till 2015 var det möjligt att få RUT-avdrag för läxhjälp. Men även fast RUT-avdraget för läxhjälp har avskaffats, så har det fortsatt funnits ett stort intresse för att anlita privat läxhjälp. SmartStudies är ett företag som särskilt profilerat sig på mattehjälp. SmartStudies identifierar att intresset för läxhjälp ökat avsevärt bland de skånska kommunerna, det gäller läxhjälp både för elever i grundskolan- och gymnasieskolan. Men SmartStudies får också in förfrågningar om att hjälpa elever med exempelvis tekniker för uppsatsskrivande, men även om att hjälpa elever med kurser på avancerad nivå på högskolor och universitet.

Undervisning både fysiskt och online

SmartStudies erbjuder både läxhjälp fysiskt, hemma hos eleven eller på ett bibliotek eller på annan plats. Men också digital studiehjälp, vilket det nu finns en stor efterfrågan på med anledning av Coronavirusets spridning. Det finns även elever och familjer som efterfrågar kombinationer av fysisk och digital studiehjälp. Ett annat företag som erbjuder mattehjälp både fysiskt och digitalt är Allakando, läs mer om Allakando läxhjälp här.

Läxhjälp som leder till förbättrade kunskapsresultat

Läxhjälp är en beprövad metod för att höja en elevs kunskapsresultat. Självstudier är bra, nyttigt och oundgängligt, men forskningen är samtidigt tydlig med att en av de viktigaste faktorerna för att en elev ska lära sig så mycket som möjligt i skolan är att den får tillbringa så mycket tid som krävs med en ämneskunnig lärare. Svenska elever har dessutom mindre undervisningstid än elever i jämförbara länder och läxhjälp kan på så sätt vara en möjlighet att få mer tid med en kunnig lärare. 9 av 10 av SmarStudies elever höjer sina betyg efter slutförd undervisning.

Privatlärare som kan ämnena och pedagogiken

En förklaring till att SmartStudies privatundervisning har varit så framgångsrik är att de har varit noggranna med att rekrytera de bästa privatlärarna. För att bli anställd som privatlärare, eller mattelärare, hos SmartStudies ska du genomgå en lång rekryteringsprocess som innefattar flertalet intervjuer, tester och en mycket noggrann referenstagning. SmartStudies ställer höga krav på att personen har en bra pedagogisk förmåga och djupa kunskaper i de ämnena som han eller hon ska undervisa i - för det är det som i slutändan avgör läxhjälpens kvalitet. Många av privatlärarna är studenter på framstående utbildningar på exempelvis Lunds Tekniska Högskola, Chalmers OCH Kungliga Tekniska Högskolan.

Ett upplägg som passar dig

SmartStudies anpassar ett upplägg på undervisningens som passar dig och din familj. Undervisningen kan ges i de allra flesta ämnena och oavsett var du bor i Skåne, eller var du bor i landet. Om du vill veta mer om SmartStudies läxhjälp, klicka här.

Kävlinge

Skadegörelse på förskola

Kävlinge
FURULUND

Någon gång mellan fredag och söndag bröt sig några personer in i ett trähus som står på gården och tillhör Ljunggårdens förskola i Furulund.

Gärningsmännen stal ingenting men kastade ut föremål och förstörde dessa. Det som förstördes är allt från muggar till tavlor och andra saker.

Malmö

Två cyklister i kollisioner med bilar

En olycka med en cyklist och en personbil inträffade på Storgatan på tisdagseftermiddagen
Fotograf: Karsten Petersen
Malmö
Malmö Två cyklister kolliderade med två bilar på kort tid i centrala Malmö.

Den första olyckan inträffade i korsningen mellan Storgatan och Kockumsgatan vid 14.51. Skadeläget är oklart.

Den andra olyckan inträffade på Zenitgatan klockan 15.04. Inte heller här är skadeläget känt.

– Cyklisten ska vara vaken och talbar, säger Patric Fors på Skånepolisens ledningscentral.

Inrikes

Två män åtalas för knivmord

Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för mord. Åklagaren hävdar att de två männen tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat en man i 50-årsåldern i hans lägenhet genom att flera gånger hugga eller skära honom med en kniv. Arkivbild.
Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för mord. Åklagaren hävdar att de två männen tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat en man i 50-årsåldern i hans lägenhet genom att flera gånger hugga eller skära honom med en kniv. Arkivbild.
Fotograf: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes

Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för mord. Åklagaren hävdar att de två männen tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat en man i 50-årsåldern i hans lägenhet genom att flera gånger hugga eller skära honom med en kniv. Dådet inträffade i stadsdelen Bergsjön i Göteborg i slutet av november förra året.

– Det som har hänt är att mannen befunnit sig i sin bostad. Dit har det kommit ett antal personer, däribland de som nu är åtalade. I samband med det blir målsäganden knivmördad, säger kammaråklagare Sara Toreskog.

I lägenheten fanns vid tillfället ytterligare fyra personer, tre kvinnor och en man, som samtliga är kallade som vittnen. De har under kortare tid suttit anhållna, misstänkta för delaktighet i händelsen.

De två männen åtalas i andra hand för den alternativa gärningsbeskrivningen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott. Männen åtalas även för skyddande av brottsling då de försökt undanröja bevis. De ska var för sig ha kastat varsin kniv i en damm. Knivarna har använts i attacken på den döde mannen.

Båda männen förnekar brott.

NÄSTA ARTIKEL