Inrikes

Delade meningar om symptomfri smitta

Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att det är viktigast att fokusera på att stoppa den vanligaste smittspridningen.
Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att det är viktigast att fokusera på att stoppa den vanligaste smittspridningen.
Fotograf: Ali Lorestani/TT
Inrikes
Inrikes Smittar coronaviruset även under inkubationstiden? Ja, i vissa fall, enligt Folkhälsomyndigheten – men det är en så liten del att den blir obefintlig anser myndigheten.
Virologiprofessorn Fredrik Elgh är kritisk till den inställningen.
PREMIUM

Fredrik Elgh, professor i virologi och klinisk virologi vid Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus, är kritisk till att Folkhälsomyndigheten inte redan tidigare utgått från att även symptomfria personer kan vara smittsamma.

– Det har varit känt länge och borde ha utgjort en bas för att förändra arbetssätt i äldrevård, hemtjänst, särskilda boenden och liknande för länge sedan, säger han.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Möjligt med regionala restriktioner i höst

Det är inte uteslutet med regionala restriktioner. Arkivbild.
Det är inte uteslutet med regionala restriktioner. Arkivbild.
Fotograf: Claudio Bresciani/TT
Inrikes
Inrikes

Smittspridningen av coronaviruset ser väldigt olika ut i Sverige och det finns stora regionala skillnader när det gäller var i pandemins skede man befinner sig. Stockholmsregionen har hittills varit hårdast drabbat medan det i Skåne och Västra Götaland ligger mer stabilt över tid.

Det är därför inte uteslutet med regionala restriktioner vid en eventuell andra våg av viruset i höst eller längre fram, enligt Folkhälsomyndigheten.

– Hamnar vi i en situation där man från regionernas sida har förmågan att provta så att man har kontroll över var smittan befinner sig, då är det möjligt att man skulle kunna tänka sig att ha den typen av regionala råd och rekommendationer, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid myndigheten.

Det är särskilt viktigt att testningen utökas och blir mer omfattande.

– Man måste komma upp i högre provtagningsnivåer, det är otroligt viktigt för att hantera pandemin, säger hon.

Inrikes

Pojke brännskadad av kontaktledning

En person har brännskadats vid kontakt med tågspår i Västerås. Arkivbild.
En person har brännskadats vid kontakt med tågspår i Västerås. Arkivbild.
Fotograf: Bertil Ericson / TT
Inrikes
Inrikes

En pojke i 15-årsåldern har kommit åt kontaktledningar vid järnvägsspår i Västerås och brännskadats, skriver polisen på sin hemsida.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Den skadade pojken är förd till sjukhus med ambulans. En jämnårig pojke som blev vittne till händelsen chockades och fördes till sjukhus för kontroll.

Polisen rubricerar händelsen som olovligt beträdande av spårområde.

Inrikes

Flygkrasch i villaområde utanför Borås

Ett mindre flygplan har kraschat i ett bostadsområde utanför Borås. Arkivbild.
Ett mindre flygplan har kraschat i ett bostadsområde utanför Borås. Arkivbild.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Ett mindre flygplan har kraschat i ett bostadsområde utanför Borås, rapporterar Borås Tidning. Enligt räddningstjänsten störtade flygplanet mellan två villatomter utan att träffa någon byggnad.

– Det är en allvarlig olycka. Planet har störtat men det är oklart skadeläge, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid räddningstjänsten i Borås, till TT.

Enligt Sjö- och flygräddningscentralen var två personer ombord på planet. Larmet kom till räddningstjänsten vid 18.30 och polis, ambulans och räddningstjänst var inledningsvis på plats med flera enheter. Men vad som har föranlett olyckan är inte fastställt.

– Det är oklart vad som har hänt och varför det har störtat, säger Kuusisto.

Planet ska efter kraschen ha fattat eld.

– Planet började brinna och massa grannar skyndade sig dit med brandsläckare och vattenslang för att släcka, säger ett vittne som bor i närheten till BT.

Inrikes

Hit får du inte resa i sommar

I Grekland har stränderna öppnat, men restriktioner finns. Här på en strand utanför Aten förbokas och betalas platserna i solstolarna. Arkivbild.
I Grekland har stränderna öppnat, men restriktioner finns. Här på en strand utanför Aten förbokas och betalas platserna i solstolarna. Arkivbild.
Fotograf: Yorgos Karahalis/AP/TT
Inrikes
Inrikes För den som inte lockas av svemester lyfter nu Europa steg för steg på reserestriktionerna.
Men svenskar är inte välkomna överallt. Och på många håll kommer krav på munskydd och avstånd på stranden finnas kvar även om gränsen öppnar.

Det finns fortfarande många oklarheter om sommarens resande, men ett som är säkert är att det inte blir en vanlig sommar.

För även om beskeden om öppnade gränser och flygplatser duggar tätt, så lyfts inte alla restriktioner.

För semestrar vid Medelhavet får man nog räkna med att exempelvis bära munskydd i kollektivtrafiken, hålla avstånd på restauranger, museer och stränder och inte träffas i större grupper än vad som är tillåtet.

Sådana regler kan ändras snabbt och det gäller också att hålla koll på eventuella karantänsregler, även om de nu slopas i land efter land.

Dessutom avråder UD fortfarande från alla icke nödvändiga resor – och dit räknas alla turistresor – till den 15 juli. Avrådan gäller alla länder i världen. Den som ändå åker bör kolla sitt försäkringsskydd extra noga före avresan.

Så här ser läget ut – just nu – i grannländer och på vanliga semestermål:

Danmark

Den 15 juni öppnar gränsen för turister från Tyskland, Norge och Island. Svenska turister är inte välkomna än.

Svenskar som jobbar i Danmark, har sommarstuga, dansk käresta eller annan nära familj i landet kan dock passera gränsen. Även transitresor till Kastrup eller vidare söderut är möjliga.

Nya resebesked för svenskar kan komma under sommaren. Både den svenska och danska regeringen pratar om att eventuellt bara öppna upp för Öresundsregionen till att börja med.

Norge

Kommer att öppna gränsen för turistande danskar den 15 juni, men inte för svenskar.

Dock pågår samtal mellan den svenska och norska regeringen och ett besked om att även svenska turister är välkomna kan komma när Norge känner sig tryggt med att smittspridningen inte kommer att ta fart.

Jobbresor tillåts utan krav på att sitta tio dagar i karantän.

Finland

Tillåter endast nödvändiga inresor, till exempel för arbete. Har ännu inte gett besked om hur det blir med övriga resor i sommar.

Tyskland

Den tysk-danska gränsen öppnar för turister den 15 juni. Samma datum som landets globala reseavrådan ändras och tyskarna kan resa fritt till andra EU-länder.

Tyskland har redan lättat på gränsreglerna för flera grannländer, men den 15 juni väntas en större öppning ske för EU-länder plus några europeiska länder till.

Olika restriktioner för social distansering gäller till den 29 juni.

Restriktionerna kan se olika ut i olika delstater.

Frankrike

Planerar att öppna för turister från andra EU-länder den 15 juni.

Krav på karantän kommer endast att vara kvar för medborgare från länder som kräver att fransmän ska sitta i karantän, i dag är det till exempel Spanien och Storbritannien.

Från den 2 juni tillåts inrikesresor som är längre än tio mil. Samma datum lättar landet också på en rad andra restriktioner för exempelvis restauranger, kaféer och museer.

I Parisregionen, och andra regioner som är extra hårt drabbade, behålls en del restriktioner ytterligare en tid.

Spanien

Vill ta emot utländska turister från juli, utan krav på karantän.

Har gradvis lättat på de mycket hårda restriktionerna som infördes i mars för att stoppa smittspridningen. Restriktioner för hur man kan resa inom landet väntas vara kvar till den 21 juni.

Italien

Alla EU-medborgare välkomna från den 3 juni, utan krav på karantän.

Från samma datum ska det även bli möjligt att resa mellan regioner igen.

Andra restriktioner, till exempel för museibesök och stränder, kan skilja sig åt lokalt och regionalt, och kan ändras med kort varsel.

Grekland

Från den 15 juni välkomnas flygresenärer från stora delar av Europa till Aten och Thessaloniki, endast slumpmässiga tester kommer att göras vid ankomst. Men flyger man från en flygplats där smittorisken anses hög, däribland Arlanda, så gäller testning och övernattning på anvisat hotell. Är testet negativt gäller sju dagars karantän, är det positivt gäller 14 dagars karantän.

Det som spelar roll är vilken flygplats flyget kommer från, inte vilken nationalitet resenären har.

Från den 1 juli planeras ytterligare öppningar. Exakt hur kommer att meddelas senare.

Kroatien

Svenskar och alla andra EU-medborgare är välkomna. Det enda som krävs för att komma in i landet är en bokningsbekräftelse på hotell, lägenhet eller något liknande, så att det framgår att det rör sig om en turistresa.

Cypern

Mellan den 9 och 19 juni tillåts resenärer från 13 lågriskländer, förutsatt att personerna har intyg på att de inte är smittade. Den 20 juni slopas det kravet för resenärer från de 13 länderna, som listas som "kategori A". Då tillåts resenärer från ytterligare sex länder, "kategori B", som krävs på friskhetsintyg vid inresa.

Sverige är till en början inte listat i varken kategori A eller B, men listan uppdateras varje vecka.

Storbritannien

Från den 8 juni måste alla som anländer med flyg, färja eller tåg isolera sig i två veckor, vilket även gäller britter.

Karantänsreglerna ska utvärderas var tredje vecka, men redan nu finns krav på att de ska luckras upp. Till exempel diskuteras att flera yrkesgrupper ska undantas från karantänskravet eller att särskilda resekorridorer ska upprättas med länder som har låga infektionstal.

Tjeckien

Från den 15 juni har alla europeiska länder placerats i tre grupper utifrån smittoläget. Sverige och Storbritannien är för närvarande de enda i den högsta riskgruppen, vilket gör att svenskar och britter måste visa upp friskhetsintyg för att släppas in i landet. Samma sak gäller för tjecker som återvänder från de två länderna.

Maria Davidsson/TT

Inrikes

Senaste kallbadhuset revs på 30-talet

Det flytande kallbadhuset Strömbadet fotograferat från Stadshustornet i början på 1930-talet.
Det flytande kallbadhuset Strömbadet fotograferat från Stadshustornet i början på 1930-talet.
Fotograf: Fotot: TT Historical
Inrikes
Inrikes Det gamla Strömbadet i centrala Stockholm försvann 1936. En imponerande anläggning med tinnar, torn, kupoler och flera bassänger. Men Riddarfjärdens vattenkvalitet bidrog till att besegla dess öde.

Strömbadet hette officiellt "Stockholms Bad- och Siminrättning i Norrström". Det öppnades 1884 och blev huvudstadens första stora flytande kallbadhus strax norr om Riddarholmen.

Badinrättningen ägdes av Stockholms stad och hyrdes ut till enskilda personer. I folkmun kallades badet Köhler efter badmästaren och simläraren Olof Köhler.

Bland anläggningens faciliteter fanns rakstuga, kafé och gymnastikutrymme. Besökarna anlände via en gångbro från järnvägsbron.

Vid slutet av 1880-talet noterades runt 300 000 besök årligen. På den tiden kostade ett enkelt bad med dusch 35 öre. En hel sommarbiljett gick loss på 15 kronor. Många skolbarn samt poliser och brandmän åtnjöt fria bad, enligt boken "Nya Stockholm" (1890) som finns på runeberg.org.

Strömbadet var byggt helt i trä i nyrenässansstil. Där fanns en stor bassäng, en dubbelbassäng och mindre bassänger. Herrar och damer badade åtskilda.

Den populära Strömsimningen, som föregick senare års Riddarfjärdssimning, startade från Strömbadet. Men den försämrade vattenkvaliteten gjorde baden allt mindre hälsosamma. Dessutom ansågs den stora träkonstruktionen förfula utsikten över fjärden och Stadshuset (invigt 1923).

Därför har centrala Stockholm stått utan kallbadhus sedan 1936.

FAKTA

Fakta: Gamla Strömbadets prislista

"Fullväxta manspersoner kunna också bada i skolbassängerna, men föredraga vanligtvis den stora herrbassängen, där det är 25 à 30 fot till botten. En sommarbiljett i den afdelningen kostar 15 kr. med och 12 kr. utan dusch. Ett enkelt bad med dusch betalas med 35 öre. Fruntimmer erlägga lägre afgift. Den högsta afgiften för enkelt bad är, då detta tages i någon af de många enskilda bassängerna, nu mera 40 öre. Den lägsta afgiften är 5 öre, som betalas af arbetare, hvilka efter kl. 6 e. m. bada i skolbassängerna. Under år 1887 togos 33,197 sådana bad af män och 10,941 af kvinnor."

Källa: Boken "Nya Stockholm" (1890) av Claës Lundin, utlagd på Project Runeberg (runeberg.org).

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker om företagslån för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Inrikes

Ruffigt hamnområde ska få varmpool året om

Från vänster: Nordic Urbans vd Raoul Grünstein och det grönblå majoritetsstyret: Erik Slottner (KD), Jan Jönsson (L), finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), Karin Ernlund (C), Daniel Helldén (MP), där bad- och poolanläggningen planeras byggas i Riddarfjärden i Stockholm.
Från vänster: Nordic Urbans vd Raoul Grünstein och det grönblå majoritetsstyret: Erik Slottner (KD), Jan Jönsson (L), finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), Karin Ernlund (C), Daniel Helldén (MP), där bad- och poolanläggningen planeras byggas i Riddarfjärden i Stockholm.
Fotograf: Jessica Gow/TT
Inrikes
Inrikes Ett ruffigt och otryggt område i centrala Stockholm ska förvandlas till ett hamnbad med varma pooler öppna året om. Det är planen sedan styret i staden avundsjukt sett på hur de nordiska grannarna sprungit förbi Stockholm.

– Dessutom är det så strömt så man kan ändå inte bada här som det är nu, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Bakom henne, där hon står nedanför tunnelbanestationen i Gamla Stan i centrala Stockholm, skiner Riddarfjärden i Munkbrohamnen. En plats som av det grönblå majoritetsstyret i Stockholm beskrivs som ruffig, otrygg och otillgänglig, ska nu förvandlas till något helt annat. Det är i alla fall planen.

– Andra nordiska huvudstäder; Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, de har både strandbad och hamnbad. Det är på tiden att också Stockholm har det. Det tillgängliggör vattenytor för stockholmarna, och är dessutom citynära på en plats som i dag är relativt otrygg. Det finns många vinster med det här förslaget, säger Anna König Jerlmyr.

Flytande konstruktion i trä

Förslaget går ut på att bygga ett flytande hamnbad av trä i Munkbrohamnen. Bland annat planeras kallbad och poolanläggningar med 28-gradigt vatten som ska vara öppna året om. Bakom både planering, bygge och finansiering står företaget Nordic Urban.

– Det är en privat investering som vi värderar uppgå till 250 miljoner svenska kronor. Stockholms stad kommer inte använda skattebetalarnas pengar. Tvärtom kommer vi betala en arrendeavgift för mark och vatten, säger vd:n Raoul Grünstein.

2017 öppnade företaget anläggningen Allas Sea Pool i Helsingfors – och efter framgången där (800 000 besökare i fjol) bestämde man sig för att inleda samtal med Stockholm för ett liknande bad, säger Raoul Grünstein.

Dialog med stockholmarna

– Vi ska ha en dialog med stockholmare för att få reda på vilka typer av aktiviteter som skulle vara mest populära. Men flera typer av bassänger och bastu är kärnan av det vi vill göra.

Hur snabbt det kan stå färdigt beror på myndighetsprocesserna för att få rätt tillstånd, säger Grünstein. Men själva planeringen tar 6–9 månader och bygget 12–18 månader.

TT: Vad kommer inträdet kosta?

– I Helsingfors kostar en enkelbiljett 140 kronor och 70 kronor för barn. Ett månadskort kostar 400 kronor, och då får man bada hur mycket man vill. Det blir liknande pris i Stockholm, säger Raul Grünstein.

Politisk majoritet

Det är inte första gången man försöker bygga hamnbad i Stockholm, men Anna König Jerlmyr tror att man ska lyckas få det att bli verklighet den här gången.

– Nu finns en bred politisk majoritet, vi är fem partier som presenterar det här. Våra förvaltningar och bolag har varit inne och jobbat med frågan, och jag tror det är läge nu – och att stockholmarna kommer ta emot det positivt.

Ett förslag om tidig markreservation läggs fram i exploateringsnämnden nästa vecka, sedan vill man arbeta fram ett tillfälligt bygglov som man hoppas kan vara klart i början av nästa år.

– Jag hoppas att badet kan finnas på plats till 2022, säger Anna König Jerlmyr.

Finns konkurrent

Ett annat badhusprojekt planeras i Riddarfjärden. Nyligen avgjordes en arkitekttävling sedan stockholmarna röstat om olika alternativ. Det vinnande förslaget är ett åretruntöppet kallbadhus nedanför Münchenbryggeriet på Söder Mälarstrand, vilket tidningen Mitti nyligen rapporterade om.

Projektet är tänkt att finansieras med privata medel och bygglov sökas i sommar.

– Det är två separata projekt, säger Edward Tovi, presskontakt hos Anna König Jerlmyr, till TT.

Enligt honom behöver inte Söder Mälarstrand-planen skrotas bara för att projektet Munkbrohamnen ligger före i processen.

– Stockholms stad är alltid öppen för dialog med aktörer som kan presentera en finansieringslösning.

Samtidigt säger Edward Tovi att "det kanske är lite väl optimistiskt" om Söder Mälarstrand-planen är beroende av en markanvisning från Stockholms stad för att kunna fullfölja sitt projekt.

Marc Skogelin/TT

Konceptbild av hur badet vid Munkbrohamnen kan komma att se ut.
Konceptbild av hur badet vid Munkbrohamnen kan komma att se ut.
Fotograf: Nordic Urban
Nordic Urbans vd Raoul Grünstein och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) håller en pressträff om det planerade hamnbadet i Munkbrohamnen.
Nordic Urbans vd Raoul Grünstein och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) håller en pressträff om det planerade hamnbadet i Munkbrohamnen.
Fotograf: Jessica Gow/TT
Den grönblå majoritetsstyret i Stockholms stad presenterar planerna på ett nytt hamnbad. Från vänster: Daniel Helldén (MP), Jan Jönsson (L), Karin Ernlund (C), Erik Slottner (KD) och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).
Den grönblå majoritetsstyret i Stockholms stad presenterar planerna på ett nytt hamnbad. Från vänster: Daniel Helldén (MP), Jan Jönsson (L), Karin Ernlund (C), Erik Slottner (KD) och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).
Fotograf: Jessica Gow/TT
Från vänster: Nordic Urbans vd Raoul Grünstein och det grönblå majoritetsstyret: Erik Slottner (KD), Jan Jönsson (L), finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), Karin Ernlund (C), Daniel Helldén(MP), där bad- och poolanläggningen planeras byggas i Riddarfjärden i Stockholm.
Från vänster: Nordic Urbans vd Raoul Grünstein och det grönblå majoritetsstyret: Erik Slottner (KD), Jan Jönsson (L), finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), Karin Ernlund (C), Daniel Helldén(MP), där bad- och poolanläggningen planeras byggas i Riddarfjärden i Stockholm.
Fotograf: Jessica Gow/TT

Inrikes

Man knivskuren i Borås – en gripen

En man har hittats med misstänkta knivskador i Borås. Arkivbild.
En man har hittats med misstänkta knivskador i Borås. Arkivbild.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man har hittats knivskuren i stadsdelen Göta i Borås. Enligt polisen är mannen skadad i bröstet och bålen.

– Han fördes till sjukhus omgående. Allt pekar på att det är någon typ av knivskador. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

En man har gripits i en lägenhet i närheten till platsen.

– Lägenheten har spärrats av för en teknisk undersökning och den misstänkta ska höras när vi har fått in mer information.

Inrikes

17-åringar åtalas för grov våldtäkt mot barn

Två pojkar från Jämtland åtalas misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Arkivbild.
Två pojkar från Jämtland åtalas misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Arkivbild.
Fotograf: Robert Henriksson/TT
Inrikes
Inrikes

Två 17-åriga pojkar från Jämtland län åtalas misstänkta för grov våldtäkt mot en 12-årig flicka, rapporterar lokala medier. Våldtäkten ska ha ägt rum i mars 2019.

Enligt åklagaren ska våldtäkten bedömas som grov på grund av flickans låga ålder samt att pojkarna turats om att utsätta flickan för de sexuella övergreppen. Båda pojkarna förnekar brott.

NÄSTA ARTIKEL