Söderslätt

Tjuvar stal kakor och godis

Söderslätt
Söderslätt TRELLEBORG När ägaren till en kaféverksamhet på stationen i Trelleborg kom till jobbet på tisdagen hade lokalerna haft påhälsning av tjuvar under natten.

När ägaren till en kaféverksamhet på stationen i Trelleborg kom till jobbet på tisdagen hade lokalerna haft påhälsning av tjuvar under natten.

Genom att bryta upp jalusierna till lokalen hade en eller flera gärningspersoner tagit sig in och stulit kakor och godis till ett okänt värde.

Det är oklart om eventuell kameraövervakning finns Kontinentalplan och därmed kan ha fångat kattungarna på bild.

Söderslätt

Bilbrand i Trelleborg

Söderslätt
Trelleborg Polis och rädddningstjänst åkte under natten till lördagen till Engelbrektsgatan efter larm om en bilbrand.

Det var strax före 03.00 som ett larm om en bilbrand kom in till SOS Alarm. En bil blir helt utbränd och ytterligare en bil får brandskador.

Ingen person har kommit till skada i samband med branden.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman gripen för händelsen.

En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Larmet kom in 02.47.

Söderslätt

Full förare mejade ner 275 meter räcke

Söderslätt
TRELLEBORG 275 meter vajerräcke och 73 stolpar drogs ner längs E6 i samband med en trafikolycka som misstänks ha orsakats av en full förare.

En man i 65-årsåldern satt i bilen som efter kollisionen med räcket längs ett vägavsnitt innan Maglarpsrondellen väster om Trelleborg, hittades i diket. Mannen är nu misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha konstaterats ha minst 1,0 promille alkohol i blodet.

Räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen klockan 22.45 då sträckan längs vägen spärrades av helt i norrgående riktning.

Polisen hade också en hundpatrull på plats för att söka efter eventuellt fler personer som färdats i bilen.

Det är oklart hur omfattande skador den misstänkte 65-åringen fick i samband med olyckan.

Söderslätt

Ringväg byggs men utan östlig infart till hamnen

Lastbilar rullar av TT-line färjan Tom Sawyer i hamnen i Trelleborg.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Trafikverket och Trelleborgs kommun är överens. Infarten till hamnen ska fortsätta ske från väster men den planerade ringvägen runt hela stan ska förverkligas - och det så snart det bara går.

- Jag är oerhört nöjd med att ringvägen byggs och att vi för första gången på tio år är överens med Trafikverket.

Det säger kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Mikael Rubin (M) efter att han på torsdagen undertecknade en avsiktsförklaring om vilka nödvändiga åtgärder som ska vidtas för Trelleborgs hamns framtida utbyggnad.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

Söderslätt

Full bil stoppad i hamnen med misstänkt stöldgods

Söderslätt

När skåpbilen registrerad i Ukraina stoppades i Trelleborgs hamn på väg att ta en färja ut ur landet visade sig totalt nio ukrainska medborgare finnas i fordonet.

Bilen stoppades i ett samarbete mellan tull, polis och kustbevakningen och i fordonet ska även misstänkt stöldgods ha hittats.

Enligt polisen är det oklart hur länge de nio personerna vistats i Sverige.

Åtminstone en man i 30-årsåldern ska ha gripits misstänkt för häleri. Vilka eventuella misstankar som riktas mot de nio övriga personerna som färdades i bilen är oklart.

Söderslätt

Öppen verksamhet har flyttat ut

- Man blir rätt isolerad som föräldraledig och då kan det vara väldigt skönt för både barnen att träffa jämnåriga och oss föräldrar att få nya kontakter, säger Tina Gunnarsson med barnen Ellie 4 och Agnes 14 månader.
Fotograf: Pernilla Nielsen Negrén
Söderslätt

Alternativet hade varit att stänga ner helt. Men inne på tredje veckan fortsätter föräldralediga med barn att träffas för ett socialt lekplatshäng - i Vellinge kommuns regi.

Babycaféet har ersatts med barnvagnspromenad, föräldrautbildningen sker via nätet och den öppna förskolan har flyttat ut och alternerar nu runt på Vellinges olika lekplatser. Det för att minska spridningen av coronaviruset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Tjuvar shoppade runt på företagskort

Hand håller kort i kortläsare.
Gärningspersonerna gjorde inköp elva gånger i Trelleborg innan kortet spärrades.
Fotograf: isabell Höjman/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Kameror, dator, högtalare och ett betalkort i bilfirmans namn blev bytet när tjuvar bröt sig in på företaget på Maskingatan i Trelleborg.

När personal kom till bilfirman på tisdagens morgon klockan 8.30 upptäckte de att en eller flera gärningspersoner brutit sig in i lokalerna någon gång sedan stängning kvällen innan.

Staket uppklippt

Tjuvarna tog sig in genom att klippa upp ett stängsel till området och därefter bröts ett fönster upp och tjuvarna tog sig in i lokalerna.

Med sig tog gärningspersonerna en dator värd 20 000 kronor, kameror samt högtalare.

11 inköp på mackar

Tjuvarna lyckades även komma över ett betalkort i företagets namn som man på kort tid under kvällen och natten lyckades utnyttja för totalt elva köp på olika bensinmackar och Pressbyrån runt Trelleborg.

Fångade på bild

Möjligen kan polisen via filmupptagningar från något av inköpsställena ringa in gärningspersonerna som med köpen förutom stöld genom inbrott nu även är misstänkta för ringa bedrägeri och egenmäktigt förfarande.

Totalt gjordes inköp för 1 348 kronor.

Söderslätt

Hyresvärd slängde kvarlämnade saker

Söderslätt
ANDERSLÖV Mannen flyttade ut från gården han hyrt i Anderslöv. När han återvände för att hämta kvarlämnade saker var de väck. Nu anmäler han hyresvärden för egenmäktigt förfarande.

Den 15 februari i år var hyresavtalet slut för en 60-åring som hyrt en gård i Anderslöv under en period.

Hann inte ta allt

Mannen ska ha flyttat ut, men hade inte hunnit med att plocka med sig personliga saker som lämnades kvar på husets tomt samt i ett garage.

Bland annat handlar det om en gasolgrill, verktyg, gräsklippare, en soffa och en bokhylla som mannen återvände för att hämta.

Alla grejer borta

Men när 60-åringen kom till gården den 27 mars var allt väck enligt mannen som nu polisanmält gårdsägaren för egenmäktigt förfarande.

Han uppger att hans grejer ska ha slängts någon gång mellan den 1 och 27 mars.

Söderslätt

Kulor sköts genom företags fönster

Söderslätt
VELLINGE Ett företag på Verkstadsgatan i Vellinge har polisanmält att någon skjutit flera skott genom ett fönster

Företagaren i Vellinge har polisanmält att någon skjutit hål i en glasruta tillhörande företagets lokaler. Vilket typ av vapen som ska ha används är i nuläget oklart.

Enligt anmälan ska skjutningen ha hänt någon gång i slutet av förra veckan.

Personalen som arbetar på företaget har efter upptäckten känt stor fruktan efter att skotthålen upptäckts.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. Polisens rubricerar händelsen som grovt olaga hot samt skadegörelse.

NÄSTA ARTIKEL