Söderslätt

Aggressiv hund bet granne blodig

Söderslätt
Söderslätt TRELLEBORG Kvinna ska ha fått bett i rumpa, ben och arm - utan att hundägaren agerade.

Vid flera tillfällen i februari ska en 50-årig Trelleborgskvinna blivit attackerad och biten av en hund som tillhör en granne i området hon bor i.

Enligt kvinnan ska hunden vid ett tillfälle ha gett sig på henne bakifrån och bitit henne i ena skinkan så att det började blöda.

Ägaren, en 47-årig man, ska enligt kvinnan inte agerat på något vis i samband med att hunden hoppat på henne.

Vid det senaste tillfället då hunden attackerade kvinnan var på väg till tvättstugan. Då träffade betten henne på insidan av ena låret och en arm.

Kvinnan uppger till polisen att hunden vid båda attackerna bitit så djupt att tänderna gått igenom kläderna så det börjat blöda.

Nu polisanmäler kvinnan hundägaren som enligt henne varken sagt eller agerat på rimligt vis när hans hund gett sig på henne.

Mannen är nu misstänkt för vållande till kroppsskada samt brott enligt lagen om tillsyn av hundar och katter.

Söderslätt

Trafikolycka på riksväg 9

Söderslätt
Trelleborg En trafikolycka inträffade under fredagskvällen på riksväg 9 vid Beddingestrand.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades 19.47 till Beddingestrand med anledning av en olycka på riksväg 9.

Det är inledningsvis oklart om någon person är skadad i samband med händelsen, samt närmare detaljer kring omständigheterna.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

spelaspel.se

Kommer Trump stanna i vita huset efter nästa presidentval?

Spelaspel.se Den 3 november 2020 avgörs det amerikanska presidentvalet och många undrar om Donald Trump kommer att få sitta kvar i Vita huset. Sett till att hans stående förmåga att vara immun mot diverse kontroverser har många länge sett hans andra mandatperiod som säkrad, men nu tycks coronaviruset kunna bli hans fall. I denna artikeln tittar vi närmare på vad som talar för och vad som talar emot att president Donald Trump får sitt ämbete förlängt.

Efter en skandalomsusad valkampanj chockades många när beskedet kom om att Donald Trump blev USA:s 45:e president. Den största förklaringen troddes ligga i hans populistiska approach och amerikanarnas utbredda misstro mot demokraternas kandidat, Hillary Clinton. Snart har fyra år gått sedan dess och den 3 november får vi veta om Donald Trump får sitta kvar eller inte. Intresset är ovanligt stort och redan nu går det att betta på presidentvalet – om vi ser till spelbolagens siffror ser vi snabbt att de räknar med en ny seger för Trump (1.75 i odds), men demokraternas kandidat Joe Biden ligger inte långt efter (2.05 i odds).

Vad talar för en Donald Trump-seger?

Donald Trump har varit i blåsväder för olika kontroversiella uttalanden och skandaler sedan han inledde sin valkampanj. Under hans första presidentperiod har kontroverserna fortsatt att dugga tätt, men han har alltid lyckats trolla sig ur de besvärliga situationerna med att starta nya skandaler, skylla på “fake news” eller skicka iväg några tweets. Exempelvis har det pratats om grova skattebrott och en förmodad inblandning i “Rysslandsaffären” där tydliga bevis pekar på att Donald Trumps valkampanj haft regelbunden kontakt med Ryssland, som i sin tur påverkade presidentvalet. Efter att mail läcktes ut som bevisade att han utpressat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på 3,7 miljarder kronor för att få dem att gräva fram smuts om demokraternas troliga presidentkandidat Joe Bidens son, ställdes han inför riksrätt. Något som bara hänt två presidenter före honom under landets 200-åriga historia. Föga förvånande lämnade han rättegångssalen som vinnare, vilket återigen talar för hans otroliga förmåga att slingra sig ur krissituationer och behålla det amerikanska folkets tillit.

En annan stark fördel för Donald Trump är hur starkt den amerikanska ekonomin har gått under de senaste åren. Även om detta är effekter av vad tidigare regeringar har banat vägen för så tar han ogenerat åt sig äran för landets ekonomiska framgång. På Twitter i somras skrev han följande:

“Big Rally tonight in Greenville, North Carolina. Lots of great things to tell you about, including the fact that our Economy is the best it has ever been. Best Employment & Stock Market Numbers EVER. I’ll talk also about people who love, and hate, our Country (mostly love)! 7:PM”

Coronaviruset är Trumps stora hot

Den 3 november avgörs alltså valet men kampanjandet har börjat för länge sedan. På demokraternas sida ser det ut som att Joe Biden kommer att bli deras kandidat. Flera favoriter har redan fått erkänna sig besegrade och nu är det Biden eller Bernie Sanders som gäller. Sett till Sanders vänsterpolitik är det inte särskilt troligt att han blir demokraternas kandidat, men samtidigt har Joe Biden varit i blåsväder för att flera gånger ha anklagats för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor vilket kan vara till Sanders fördel.

Om det blir Joe Biden eller Bernie Sanders som ställs mot Trump är nog inte något presidenten oroar sig över just nu. Hans primära fokus bör vara det omskrivna Coronaviruset som kommit till USA. Nu har han stoppat alla till USA från Europa, men det är på hemmaplan han måste agera istället. Sett till att 27 miljoner amerikaner saknar sjukhusförsäkring och därmed inte har råd att vara sjuka från jobbet, kommer viruset att sprida sig som en löpeld.

Med Coronaviruset har också handeln avstannat vilket lett till kraftiga nedgångar på börsen. USA kan komma att drabbas hårt av detta och då den starka ekonomin länge har varit Trumps stöttepelare kan ett fortsatt börsras bli hans dödsstöten för hans kandidatur.

Under de närmsta månaderna lär vi se en del svängningarna i spelbolagens odds för Donald Trump och Joe Biden. För den som vill spela på presidentvalet så gäller det att hålla sig uppdaterad framöver.

Söderslätt

Falsk polis försökte lura oroliga föräldrar

Söderslätt
HÖLLVIKEN En "polis" ringde och sa att det hänt något med parets son. När krav på identifiering med bankuppgifter framfördes avbröt de samtalet.

Klockan var 22.15 i måndagskväll när ett Höllvikenpar i 80-årsåldern blev uppringda av en person som utgav sig för att vara från polisen.

Föräldrarna chockades

Uppringaren berättade att något inträffat med deras son, vilket fick paret att hamna i chock och stress.

Enligt polisen ska uppringaren därefter ha bett föräldrarna att legitimera sig digitalt liksom de fick en förfrågan om vilken bank de använder.

Bedrägeri anmält

Men någonstans på vägen har paret inte följt uppmaningen. Samtalet avbröts och är nu polisanmält som försök till bedrägeri.

Söderslätt

Digitalt öppet hus i Östra Grevie

Bild på Östra Grevies folkhögskolas rektor Susanne Andersson. Hon har ljust hår och ler stort mot kameran.
– Självklart tycker vi att det allra roligaste och viktigaste är att mötas på riktigt, men det här blir ett komplement, säger rektor Susanne Andersson.
Fotograf: Kristina Davidson
Söderslätt
Östra Grevie I coronavirusets spår tar Östra Grevies folkhögskola till ett helt nytt grepp. Skolan håller som planerat ett öppet hus på fredag den 27 mars – men tar emot besökarna i den digitala världen.

– Vi behöver något positivt också under rådande omständigheter. Eftersom vi på skolan tycker det är roligt att gå över gränser och jobba tillsammans har vi tänkt i nya banor och helt enkelt skapat ett digitalt öppet hus.

Det berättar Östra Grevie folkhögskolas rektor Susanne Andersson, som för första gången någonsin ställt in det öppna huset på en av landets största folkhögskolor. Det som en direkt följd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Kvinna lurad i romansbedrägeri

En bukett röda rosor.
Genrebild.
Fotograf: Nils Petter Nilsson/TT
Söderslätt
Skanör En kvinna i 60-årsåldern inledde en kontakt med en man via en dejtingsida i början av mars.

Efter en tids konversation ombads kvinnan att hjälpa mannen ekonomiskt så att han skulle kunna ta sig hem till Sverige. Kvinnan ska då ha överfört 1 000 kronor till mannen, som hon fortsatte att hålla kontakten med.

Vid ett senare tillfälle ska mannen ha bett kvinnan att föra över ytterligare pengar – den här gången med motivering att ha då skulle hinna ta sig hem till henne innan gränsen stängdes på grund av coronakrisen.

Den här gången ska Skanörskvinnan dock ha anat oråd och inte fört över några pengar utan i stället polisanmält händelsen, men utan att det finns en utpekad misstänkt.

Polisen rubricerar brottet som romansbedrägeri.

Söderslätt

18-åring rånad av flera

En genrebild på en polisbil.
Genrebild.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Söderslätt
Trelleborg Fyra gärningspersoner ska ha medverkat vid ett rån mot en 18-årig Trelleborgare på söndagskvällen.

För polis har mannen vittnat om hur framför allt en utpekad 17-åring under hot om våld tvingat 18-åringen att lämna ifrån sig mobil, bankkort och klocka.

Den misstänkte rånaren ska även ha hotat 18-åringen med att han skulle jagas om han kontaktade polisen. Avslutningsvis ska han även ha krävt att offret skulle betala en summa pengar under hot om att han annars skulle skada dennes familj.

De tre andra männen som var på Syster Jennys väg i samband med rånet pekas inte ut som misstänkta medan 17-åringen däremot nu är misstänkt för rån, utpressning samt övergrepp i rättssak.

Söderslätt

Inbrott i källare - man gripen

Söderslätt
Trelleborg Polis larmades till Gränsgatan i Trelleborg på söndagens förmiddag där en misstänkt 26-åring ska ha brutit sig in i ett källarförråd i en fastighet.

Enligt polisen är det oklart vad som stulits ur en 70-årig förrådsinnehavares förråd men däremot ska mannen misstänkas för stöld av en cykel värd 10 000 kronor tillhörande en man i 40-årsåldern.

Vid en kontroll visade sig mannen bära ett vapen, en kolsyrepistol, och är nu även misstänkt för vapenbrott.

Söderslätt

17-åring slogs med kniv

Söderslätt
Trelleborg En 17-åring är misstänkt för att både ha hotat och misshandlat framför allt en 18-årig kvinna med en kniv i lördags natt på Sockenvägen i Trelleborg.

Enligt polis som larmades till adressen ska 17-åringen ha slagit med en kniv mot kvinnans arm och huvud så hon både skadats och fått smärta.

17-åringen ska även ha agerat hotfullt med kniven i handel och det mot ytterligare två unga personer som befann sig på adressen.

Söderslätt

Polisen hittade narkotika

Söderslätt
Trelleborg Vid ett tillslag på Högalidsgatan i Trelleborg i fredags klockan 18.20 ska polisen ha hittat vad som beskrivs som en större mängd narkotika i en lägenhet.

Innehavaren en yngre man visade tydliga tecken på att vara påverkad av någon form av narkotika.

Mannen är nu misstänkt för narkotikabrott, dopningsbrott samt överlåtelsebrott.

NÄSTA ARTIKEL