Söderslätt

Pizzeriaägare utan att veta om det

Pizzeriaägare i Stockholm utan att veta om det. Arkivbild
Söderslätt
Söderslätt TRELLEBORG Trelleborgare har blivit ägare till en pizzeria i Stockholm han aldrig hört talas om.

Trelleborgaren förstod ingenting när han för någon vecka sedan fick ett brev som hävdade att han var ägare till en pizzeria i Stockholm.

Mannen som varken har någon koppling till eller ens hört talas om pizzerian gjorde en kontroll med Bolagsverket, som bekräftade att just han registrerats som ägare till pizzerian.

Vem som använts hans personuppgifter eller varför Trelleborgaren registrerats som pizzeriaägare är oklart.

Nu har Trelleborgaren polisanmält vad som nu utreds som en olovlig identitetsanvändning.

Söderslätt

Ringväg byggs men utan östlig infart till hamnen

Lastbilar rullar av TT-line färjan Tom Sawyer i hamnen i Trelleborg.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Trafikverket och Trelleborgs kommun är överens. Infarten till hamnen ska fortsätta ske från väster men den planerade ringvägen runt hela stan ska förverkligas - och det så snart det bara går.

- Jag är oerhört nöjd med att ringvägen byggs och att vi för första gången på tio år är överens med Trafikverket.

Det säger kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Mikael Rubin (M) efter att han på torsdagen undertecknade en avsiktsförklaring om vilka nödvändiga åtgärder som ska vidtas för Trelleborgs hamns framtida utbyggnad.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Full bil stoppad i hamnen med misstänkt stöldgods

Söderslätt

När skåpbilen registrerad i Ukraina stoppades i Trelleborgs hamn på väg att ta en färja ut ur landet visade sig totalt nio ukrainska medborgare finnas i fordonet.

Bilen stoppades i ett samarbete mellan tull, polis och kustbevakningen och i fordonet ska även misstänkt stöldgods ha hittats.

Enligt polisen är det oklart hur länge de nio personerna vistats i Sverige.

Åtminstone en man i 30-årsåldern ska ha gripits misstänkt för häleri. Vilka eventuella misstankar som riktas mot de nio övriga personerna som färdades i bilen är oklart.

Söderslätt

Öppen verksamhet har flyttat ut

- Man blir rätt isolerad som föräldraledig och då kan det vara väldigt skönt för både barnen att träffa jämnåriga och oss föräldrar att få nya kontakter, säger Tina Gunnarsson med barnen Ellie 4 och Agnes 14 månader.
Fotograf: Pernilla Nielsen Negrén
Söderslätt

Alternativet hade varit att stänga ner helt. Men inne på tredje veckan fortsätter föräldralediga med barn att träffas för ett socialt lekplatshäng - i Vellinge kommuns regi.

Babycaféet har ersatts med barnvagnspromenad, föräldrautbildningen sker via nätet och den öppna förskolan har flyttat ut och alternerar nu runt på Vellinges olika lekplatser. Det för att minska spridningen av coronaviruset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

spelaspel.se

Kommer Trump stanna i vita huset efter nästa presidentval?

Spelaspel.se Den 3 november 2020 avgörs det amerikanska presidentvalet och många undrar om Donald Trump kommer att få sitta kvar i Vita huset. Sett till att hans stående förmåga att vara immun mot diverse kontroverser har många länge sett hans andra mandatperiod som säkrad, men nu tycks coronaviruset kunna bli hans fall. I denna artikeln tittar vi närmare på vad som talar för och vad som talar emot att president Donald Trump får sitt ämbete förlängt.

Efter en skandalomsusad valkampanj chockades många när beskedet kom om att Donald Trump blev USA:s 45:e president. Den största förklaringen troddes ligga i hans populistiska approach och amerikanarnas utbredda misstro mot demokraternas kandidat, Hillary Clinton. Snart har fyra år gått sedan dess och den 3 november får vi veta om Donald Trump får sitta kvar eller inte. Intresset är ovanligt stort och redan nu går det att betta på presidentvalet – om vi ser till spelbolagens siffror ser vi snabbt att de räknar med en ny seger för Trump (1.75 i odds), men demokraternas kandidat Joe Biden ligger inte långt efter (2.05 i odds).

Vad talar för en Donald Trump-seger?

Donald Trump har varit i blåsväder för olika kontroversiella uttalanden och skandaler sedan han inledde sin valkampanj. Under hans första presidentperiod har kontroverserna fortsatt att dugga tätt, men han har alltid lyckats trolla sig ur de besvärliga situationerna med att starta nya skandaler, skylla på “fake news” eller skicka iväg några tweets. Exempelvis har det pratats om grova skattebrott och en förmodad inblandning i “Rysslandsaffären” där tydliga bevis pekar på att Donald Trumps valkampanj haft regelbunden kontakt med Ryssland, som i sin tur påverkade presidentvalet. Efter att mail läcktes ut som bevisade att han utpressat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på 3,7 miljarder kronor för att få dem att gräva fram smuts om demokraternas troliga presidentkandidat Joe Bidens son, ställdes han inför riksrätt. Något som bara hänt två presidenter före honom under landets 200-åriga historia. Föga förvånande lämnade han rättegångssalen som vinnare, vilket återigen talar för hans otroliga förmåga att slingra sig ur krissituationer och behålla det amerikanska folkets tillit.

En annan stark fördel för Donald Trump är hur starkt den amerikanska ekonomin har gått under de senaste åren. Även om detta är effekter av vad tidigare regeringar har banat vägen för så tar han ogenerat åt sig äran för landets ekonomiska framgång. På Twitter i somras skrev han följande:

“Big Rally tonight in Greenville, North Carolina. Lots of great things to tell you about, including the fact that our Economy is the best it has ever been. Best Employment & Stock Market Numbers EVER. I’ll talk also about people who love, and hate, our Country (mostly love)! 7:PM”

Coronaviruset är Trumps stora hot

Den 3 november avgörs alltså valet men kampanjandet har börjat för länge sedan. På demokraternas sida ser det ut som att Joe Biden kommer att bli deras kandidat. Flera favoriter har redan fått erkänna sig besegrade och nu är det Biden eller Bernie Sanders som gäller. Sett till Sanders vänsterpolitik är det inte särskilt troligt att han blir demokraternas kandidat, men samtidigt har Joe Biden varit i blåsväder för att flera gånger ha anklagats för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor vilket kan vara till Sanders fördel.

Om det blir Joe Biden eller Bernie Sanders som ställs mot Trump är nog inte något presidenten oroar sig över just nu. Hans primära fokus bör vara det omskrivna Coronaviruset som kommit till USA. Nu har han stoppat alla till USA från Europa, men det är på hemmaplan han måste agera istället. Sett till att 27 miljoner amerikaner saknar sjukhusförsäkring och därmed inte har råd att vara sjuka från jobbet, kommer viruset att sprida sig som en löpeld.

Med Coronaviruset har också handeln avstannat vilket lett till kraftiga nedgångar på börsen. USA kan komma att drabbas hårt av detta och då den starka ekonomin länge har varit Trumps stöttepelare kan ett fortsatt börsras bli hans dödsstöten för hans kandidatur.

Under de närmsta månaderna lär vi se en del svängningarna i spelbolagens odds för Donald Trump och Joe Biden. För den som vill spela på presidentvalet så gäller det att hålla sig uppdaterad framöver.

Söderslätt

Tjuvar shoppade runt på företagskort

Hand håller kort i kortläsare.
Gärningspersonerna gjorde inköp elva gånger i Trelleborg innan kortet spärrades.
Fotograf: isabell Höjman/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Kameror, dator, högtalare och ett betalkort i bilfirmans namn blev bytet när tjuvar bröt sig in på företaget på Maskingatan i Trelleborg.

När personal kom till bilfirman på tisdagens morgon klockan 8.30 upptäckte de att en eller flera gärningspersoner brutit sig in i lokalerna någon gång sedan stängning kvällen innan.

Staket uppklippt

Tjuvarna tog sig in genom att klippa upp ett stängsel till området och därefter bröts ett fönster upp och tjuvarna tog sig in i lokalerna.

Med sig tog gärningspersonerna en dator värd 20 000 kronor, kameror samt högtalare.

11 inköp på mackar

Tjuvarna lyckades även komma över ett betalkort i företagets namn som man på kort tid under kvällen och natten lyckades utnyttja för totalt elva köp på olika bensinmackar och Pressbyrån runt Trelleborg.

Fångade på bild

Möjligen kan polisen via filmupptagningar från något av inköpsställena ringa in gärningspersonerna som med köpen förutom stöld genom inbrott nu även är misstänkta för ringa bedrägeri och egenmäktigt förfarande.

Totalt gjordes inköp för 1 348 kronor.

Söderslätt

Hyresvärd slängde kvarlämnade saker

Söderslätt
ANDERSLÖV Mannen flyttade ut från gården han hyrt i Anderslöv. När han återvände för att hämta kvarlämnade saker var de väck. Nu anmäler han hyresvärden för egenmäktigt förfarande.

Den 15 februari i år var hyresavtalet slut för en 60-åring som hyrt en gård i Anderslöv under en period.

Hann inte ta allt

Mannen ska ha flyttat ut, men hade inte hunnit med att plocka med sig personliga saker som lämnades kvar på husets tomt samt i ett garage.

Bland annat handlar det om en gasolgrill, verktyg, gräsklippare, en soffa och en bokhylla som mannen återvände för att hämta.

Alla grejer borta

Men när 60-åringen kom till gården den 27 mars var allt väck enligt mannen som nu polisanmält gårdsägaren för egenmäktigt förfarande.

Han uppger att hans grejer ska ha slängts någon gång mellan den 1 och 27 mars.

Söderslätt

Kulor sköts genom företags fönster

Söderslätt
VELLINGE Ett företag på Verkstadsgatan i Vellinge har polisanmält att någon skjutit flera skott genom ett fönster

Företagaren i Vellinge har polisanmält att någon skjutit hål i en glasruta tillhörande företagets lokaler. Vilket typ av vapen som ska ha används är i nuläget oklart.

Enligt anmälan ska skjutningen ha hänt någon gång i slutet av förra veckan.

Personalen som arbetar på företaget har efter upptäckten känt stor fruktan efter att skotthålen upptäckts.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. Polisens rubricerar händelsen som grovt olaga hot samt skadegörelse.

Söderslätt

Motorcykel och personbil i krock

Söderslätt

En motorcykel och en personbil kolliderade under lördagseftermiddagen i en korsning mellan Västra Ingelstad och Östra Grevie.

– Motorcyklisten är vaken och talbar på alla sätt och vis. Men ambulans är där och tittar till personen i fråga, säger Patric Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Söderslätt

Trafikolycka på riksväg 9

Söderslätt
Trelleborg En trafikolycka inträffade under fredagskvällen på riksväg 9 vid Beddingestrand.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades 19.47 till Beddingestrand med anledning av en olycka på riksväg 9.

Det är inledningsvis oklart om någon person är skadad i samband med händelsen, samt närmare detaljer kring omständigheterna.

NÄSTA ARTIKEL