Sport

Malte Setkov gjorde sitt första mål i SHL

Linköping fick jubla till slut i Malmö arena efter att ha avgjort i förlängningen mot Malmö Redhawks. Foto: Andreas Hillergren/TT
Sport
Sport ISHOCKEY Men Linköping vann matchen efter förlängning

– Skönt att få göra en balja och en assist.. Men laget betyder mer och jag tycker att det var tråkigt att vi bara fick med oss en poäng i dag. Vi kom inte upp i vår bästa nivå, sa Malte Setkov efter matchen.

Redhawks fick en smakstart på matchen när Nicolai Meyer slog till redan efter en minut av den första perioden med att lägga in 1-0. Men glädjen skulle bli kortvarig.

Bara två minuter senare kom kvitteringen efter ett skott från backposition som Oscar Alsenfelt i hemmakassen inte lyckades fånga.

Linköping fortsatte lägga puckar mot mål och vann skotten i den första perioden med hela 20-7. Hemmalaget saknade inte chanser, men effektivitetebn fanns inte där och i stället kunde gästerna pricka in ett ledningsmål med fyra minuter kvar av den första akten. Alsenfelt lämnade en retur som hamnade rakt i famnen på fel spelare – och så stod det 1-2 på tavlan.

– Vi måste upp i allt och hjälpa Ogge i målet, sa en inte alls särskilt nöjd Fredrik Händemark i periodpausen.

Lyftet kom – rödhökarna kom ut med mer energi i den andra perioden och belönades också med en kvittering på ett iskallt backskott av Malte Setkov – hans första SHL-mål för säsongen. Ja hans första SHL-mål någonsin (han gjorde dock ett slutspelsmål förra våren).

– Jag har fått upp självförtroendet under min tiid i Kristianstad och vågar lite mer nu, försöker få igenom mina skott oftare, sa Setkov.

Linköping tog ledningen på nytt mitt i den andra perioden i spel sex mot fem under en avvaktande hemmautvisning,

Men Malte Setkov var på hugget och efter ett stenhårt skott från blålinjen styrde Lars Bryggman in 3-3 med knappa fyra minuter kvar till pausen.

Dessutom fick Redhawks chansen i fem mot fyra under hela fem minuter efter att gästernas Samuel Lofquist straffat ut sig genom att knuffa domaren (!). Han bad om ursäkt efter matchen:

– Det plågar mig att jag gjorde en sådan dum sak, som dessutom satte mitt lag i ett dåligt läge, sa Löfqvvist.

Överläget gav emellertid ingen utdelning. Chanser var det gott om men pucken ville inte i mål.

Redhawks hade de bästa och hetaste chanserna i den tredje perioden och lyckades till slut jämna ut skottstatistiken i matchen, men perioden slutade mållös.

I förlängningen tog det bara en och en halv minut innan gästerna lyckades avgöra och därmed fick Redhawks trots allt nöja sig med en poäng – och tvingades alltså dessutom inkassera tredje raka förlusten.

– Vi släpper in för billiga mål. Men jag är nöjd med den tredje perioden då vi försökte driva spelet och sedsan förlorade vi på en stark individuell prestation i förlängningen, summerade Redhawkscoachen Martin Filander.

Att Redhawks befinner sig i lite av ett ingenmansland i tabellen med långt såväl upp som ner till de respektive strecken ville Malte Setkov inte skylla på:

– Det är ingen ursäkt. Vi spelar fortfarande för att komma bland de sex bästa.

I ett kommande slutspel tror han på sitt lag:

– Nu vet vi ju inte om det blir kvartsfinaler eller play-in men vi är ett bra slutspelslag och har en bra trupp så jag tycker att vi har en bra chans att gå långt.

Sport

NHL-stjärnan håller igång – via Instagram

Pierre Engvall har, liksom övriga NHL-spelare, tagit en ofrivillig paus på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Pierre Engvall har, liksom övriga NHL-spelare, tagit en ofrivillig paus på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Fotograf: Paul Sancya/AP/TT
Sport
Sport Rookiesäsongen fick ett abrupt stopp när coronviruset lamslog världen. Nu sitter Pierre Engvall hemma i Ljungby och väntar på nya besked från NHL.
Träningen sköter han bland annat med hjälp av Instagram.
– Det är bara att göra det bästa av situationen, säger Torontospelaren.

48 matcher hann Pierre Engvall spela för kanadensiska Toronto innan säsongen stoppades. Resultatet blev åtta mål och sju assist, tillräckligt bra för att Toronto skulle skriva ett tvåårskontrakt med Engvall i mitten av februari.

– Det startade bra, jag kände att jag fick stort förtroende från tränaren (Sheldon Keefe). Jag kände att jag kom in bra och kunde ta med mitt spel från AHL, säger den svenske forwarden.

De senaste 20 matcherna före stoppet blev det dock bara en poäng. Vad torkan berodde på har Engvall svårt att svara på.

– Jag tyckte ändå att jag spelade bra, det var mer att produktionen gick bättre i början. Man kan inte förvänta sig att vara på topp hela säsongen, samtidigt som man vill vara så bra som möjligt, säger han.

"Var lite chockad"

Sista tiden före stoppet var något märklig, när nyheterna om coronvirusets spridning i Nordamerika kom allt oftare och närmare. Spelarna uppmanades att vara extra försiktiga och tvätta och sprita händerna.

En matchdag när spelarna tog sig till hallen för morgonträning fick de beskedet att de skulle vända hem igen, att allt var inställt.

– Så klart var man lite chockad, man fattade inte riktigt vad som hände. Man tänkte att det inte skulle hålla på så länge.

Engvall stannade kvar i Kanada en tid, men sedan kände han och flickvännen att det var bättre att åka hem i stället för att sitta instängda i en lägenhet i Toronto.

– Vi flög hem, det var inte så många på planet. Man fick ha mask på sig för att hålla sig bättre skyddad.

Övar med brorsan

Nu, i väntan på besked om NHL-säsongen ska fortsätta, är han hemma igen i småländska Ljungby där han bor med föräldrarna och lillebror Kevin, 17, som spelar J20-ishockey med Rögle.

– Det är inte så mycket människor här, så du kan fortfarande gå ut och ta en springtur, säger han.

En vanlig dag i isolering innehåller träning "så man inte tappar all kondition". Laget kör även lite liveträning via Instagram. I hemmet finns också en del utrustning för styrketräning.

– Jag har en skivstång, några kettlebells. Det blir mycket magövningar, mycket ben. Hopp och spänst och så. Det är inget revolutionerande. Det är ganska basic.

När det gäller teknikdelen har han nytta av lillebrorsan som han kan öva med.

– Jag har faktiskt ett hockeymål i garaget och så har jag lite teknikpuckar så att jag kan dribbla och skjuta lite. Så man har inte tappat allt helt, säger Engvall.

Lagchatt och telefon

Spelarna håller kontakt genom en lagchatt och Engvall har även telefonkontakt med de andra svenskarna (William Nylander, Calle Rosén, Rasmus Sandin, Andreas Johnsson) som har åkt hem. Men det blir mycket dödtid.

– Jag kollar på tv-serier, just nu "Vikings". Jag spelar lite "Fortnite" ibland. Det blir inte så mycket mer.

TT: Är du en person som klättrar på väggarna eller lyckas du hitta något slags lugn?

– Nej, jag gillar att hitta på lite mer saker. Men det viktigaste är att vi får ordning på det här. Vi har inte så mycket val, det är bara att göra det bästa av situationen.

Gustav Sjöholm/TT

Pierre Engvall firar ett mål mot Arizona, bild från november.
Pierre Engvall firar ett mål mot Arizona, bild från november. Fotograf: Ross D. Franklin/AP/TT
Pierre Engvall i HV71-dräkt. Arkivbild.
Pierre Engvall i HV71-dräkt. Arkivbild. Fotograf: Mikael Fritzon/TT

FAKTA

Fakta: Pierre Engvall

Forwarden Pierre Engvall, 23, spelade ungdomsishockey i Troja-Ljungby och Frölunda, innan det blev seniorspel i Oskarshamn, Mora och HV71.

Han draftades i sjunde rundan 2014 av Toronto, och spelade sina första matcher i Nordamerika säsongen 2017–2018.

Med farmarlaget Marlies fick Engvall lyfta Calder cup som slutsegrare i AHL förra året. Den här säsongen gjorde han premiär i Toronto Maple Leaves, där han hittills har spelat 48 matcher och gjort 15 poäng.

Källa: Elite Prospects

Sport

NBA-lag stöttar New York med utrustning

New York-guvernören Andrew Cuomo tackar NBA-lagen som stöder New Yorks kamp mot coronaviruset. Arkivbild.
New York-guvernören Andrew Cuomo tackar NBA-lagen som stöder New Yorks kamp mot coronaviruset. Arkivbild.
Fotograf: John Minchillo/AP/TT
Sport

De amerikanska basketlagen New York Knicks och Brooklyn Nets skänker, i ett samarbete med ligan NBA och Kinas generalkonsul, en miljon ansiktsmasker till New York, uppger guvernör Andrew Cuomo.

"New York tackar er. Vi är mer än tacksamma över att få den personliga skyddsutrustning som behövs akut", skriver New York-guvernören på Twitte r.

Maskerna ska ges till de som arbetar med att bekämpa coronaspridningen i delstaten. Brooklyn Nets ägare Joe Tsai och hans fru, Clara Wu Tsai, har också donerat 1 000 respiratorer som ska levereras inom kort. Enligt Cuomo kommer de respiratorer som redan finns i New York att räcka till i mindre än en vecka.

Enligt sportkanalen ESPN har både NBA, WNBA och deras spelare gått ihop för att skänka 50 miljoner dollar till coronavirusrelaterade hjälpinsatser.

Sport

Svensk galopp populär i världen i coronatider

Svensk galoppsport för en tynande tillvaro i vanliga fall, men nu är det internationella intresset stort. Arkivbild.
Svensk galoppsport för en tynande tillvaro i vanliga fall, men nu är det internationella intresset stort. Arkivbild.
Fotograf: Maja Suslin/TT
Sport
Sport Svensk galoppsport är plötsligt en världsangelägenhet.
När nästan all annan hästsport har avstannat kommer intresserade från hela världen att kunna spela på svenska hästar i helgen.
– Jag skulle säga att vi säkert kommer att tre- till fyrdubbla omsättningen på söndag, säger Ylva Svensson på ATG.

Svensk trav har redan märkt av ett ökat intresse från utlandet. I Sverige är galoppsporten mycket mindre än travet, men internationellt är det den överlägset största hästsporten.

När den stängs ner i nästan hela världen på grund av coronaviruset riktas världens intresse mot Sverige.

Sverige är det enda landet i Europa där hästsport fortfarande pågår, dock utan publik på banorna, och intresset för söndagens galopptävlingar på Bro Park utanför Stockholm är därför mycket större än vanligt.

Hundratal påstötningar

– Vi har otroligt mycket påstötningar från allt från de stora mediebolagen till alla bookies, säger Ylva Svensson, internationellt ansvarig på ATG. Det är säkert ett hundratal som har hört av sig.

ATG har alldeles nyligen gjort ett avtal med ett stort brittiskt spelbolag som gör att deras spelares insatser hamnar i den svenska vinstpotten.

Via andra olika samarbetspartners bland annat i USA och flera länder i Europa öppnas dörrarna för spelare runt om i världen att slå vad på svenska hästar.

– För första gången spelar nu på söndag fransmän på svensk galopp. Det har aldrig hänt förut, säger Ylva Svensson.

ATG gör nu flera riktade marknadsinsatser.

– Vi har tagit fram galoppfilmer med fransk kommentator och gjort trailers. Sedan kommer vi att göra vissa intervjuer på franska, förklarar Ylva Svensson.

Utnyttjar inte situationen

Svensk galoppsport hoppas att tiden i det oväntade rampljuset ska göra att fler får upp ögonen för sporten.

– Det är en enormt svår situation, men det är skönt att det kan komma något lite positivt av det här, säger Svensk Galopps kommunikationschef Amie Karlsson.

För sportchefen Dennis Madsen är det en lite ovan och märklig situation.

– Det är klart när man är det enda som visas i tv är det klart att folk exponeras mer för hästsporten. Det kan vara en positiv effekt, men det är inte därför vi håller på, för att utnyttja en speciell situation, betonar han.

Tävlingarna på Bro Park inleds klockan 12.15.

Mikael Forsell/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

SUNBIRD WEBBYRÅ

Webbyråns bästa knep hur du skapar ett starkt varumärke

Enligt Sunbird Webbyrå kan ett starkt varumärke vara en av de viktigaste faktorerna för att öka ert företags försäljning online:

Det finns för mycket information och för lite tid. Potentiella kunder som besöker er tenderar att ta snabba beslut som oftas baseras på en känsla och vilket förtroende de får för er.

Ett varumärke är någons magkänsla om er. Det är inte vad ni säger att det är. Utan vad era kunder säger att det är. Här kommer Sunbird Webbyrå med fyra riktlinjer för att stärka ett varumärke.

1. Var konsekvent

Det är viktigt att ni alltid är konsekventa och lever efter ert varumärke. Byt inte budskap och värdegrunder när vinden vänder.

2. Tänk långsiktigt

Förtroende byggs upp över tid och det är viktigt att ni är beredda att offra kortsiktiga vinster för de långsiktiga. Man ska varken göra eller säga för mycket, håll er till ramen och lägg inte lättvindigt till fler tjänster i er arsenal.

3. Differentiera er

Det är lättare att bygga ett varumärke om man är unik. Är ni nischade förstår man snabbare vad ni står för.

4. Var fokuserad

För många hemsidor försöker säga för mycket. Säg bara det viktigaste. Ska ni få fram ett budskap ska ni enbart ge informationen läsaren verkligen behöver - inte allt som är bra att säga.

Även om de flesta är medvetna om detta menar Sunbird Webbyrå att många företag ändå tenderar att lägga för mycket text på hemsidan. Vilket gör att besökaren får jobba för att förstå vad man gör.

Vill ni ha hjälp att ta fram skräddarsydd webbdesign som stärker ert varumärke - Kontakta Sunbird Webbyrå här.

Sport

"Sänkt lön ger mindre pengar till sjukvården"

Spelarorganisationen PFA tycker att Skatteverket går miste om för mycket pengar om Premier Leauge-spelare som Liverpools Trent Alexander-Arnold och Watfords Abdoulaye Doucoure måste sänka sin lön med 30 procent. Arkivbild.
Spelarorganisationen PFA tycker att Skatteverket går miste om för mycket pengar om Premier Leauge-spelare som Liverpools Trent Alexander-Arnold och Watfords Abdoulaye Doucoure måste sänka sin lön med 30 procent. Arkivbild.
Fotograf: Alastair Grant/AP/TT
Sport
Sport Rösterna som kräver att Premier League-spelarna ska sänka lönerna för att rädda sina klubbar blir allt högre i England.
Spelarfackets svar:
Sänkta löner skulle ge flera miljarder mindre i skatteintäkter till sjukvården.

Den engelska fotbollen blöder pengar eftersom alla matcher är inställda på grund av coronavirusets utbrott.

Allt fler kräver att de välbetalda fotbollsstjärnorna ska ställa upp för sina arbetsgivare och gå med på sänkta löner, så att klubbarna slipper permittera eller sparka personal. Däribland sjukvårdsminister Matt Hancock, som för ett par dagar sedan sade att det inte var mer än rätt att spelarna drog sitt strå till stacken.

Ologiskt förslag

Det senaste förslaget från Premier League är att alla spelare ska sänka sina löner med 30 procent för att rädda klubbarnas ekonomi.

Nu slår spelarorganisationen PFA tillbaka.

I ett uttalande kallas förslaget för ologiskt. Den sammanlagda skatten på löner och andra ersättningar är en avsevärd summa som går till att bekosta samhällskritisk verksamhet – vilket är extra viktigt för närvarande, enligt PFA.

"En 30-procentig lönesänkning skulle innebära att Skatteverket går miste om avsevärda summor. Det skulle slå mot sjukvården och annan offentligt finansierad verksamhet", skriver PFA.

2,5 miljarder

Enligt spelarorganisationen skulle den föreslagna lönesänkningen för hela Premier League bli 500 miljoner pund, varav 200 miljoner pund, motsvarande 2,5 miljarder kronor, i skatt, som inte skulle betalas in.

"Vad skulle den intäktsförlusten för staten innebära för sjukvården? Har Premier League haft det i åtanke i sitt förslag och tänkte sjukvårdsminister Matt Hancock på det när han bad spelare gå med på en lönesänkning?", skriver PFA.

Flera spelare har dragit igång egna välgörenhetsalternativ och samlat in pengar och skyddsmateriel till sjukvården.

"Alla Premier League-spelare vill och ska göra omfattande ekonomiska insatser i denna helt unika situation", skriver PFA i sitt uttalande och tillägger att alla spelarna är medvetna om att de har ett ansvar och känner extra mycket för alla som drabbats av pandemin.

Sport

Förre F1-chefen: Ställ in säsongen

Lewis Hamilton under ett test i sin Mercedes tidigare i år. Frågan är om det blir någon F1-säsong i år? Förre F1-chefen Bernie Ecclestone vill att säsongen ställs in. Arkivbild.
Lewis Hamilton under ett test i sin Mercedes tidigare i år. Frågan är om det blir någon F1-säsong i år? Förre F1-chefen Bernie Ecclestone vill att säsongen ställs in. Arkivbild.
Fotograf: Joan Monfort/AP/TT
Sport

Förre F1-chefen Bernie Ecclestone tycker att årets säsong borde ställas in på grund av coronavirusets spridning.

De första åtta deltävlingarna på 2020 års säsong har ställts in eller skjutits upp och det är fortfarande osäkert med de 14 lopp som fortfarande finns på programmet. Enligt reglementet måste minst åtta tävlingar köras för att en världsmästare ska kunna koras.

– Vi borde stoppa mästerskapet i år och förhoppningsvis starta igen nästa år. Jag kan inte se att det är möjligt att få ihop tillräckligt antal tävlingar för att mästerskapet ska räknas, säger den 89-årige Ecclestone till BBC Radio.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton siktar i år på att tangera Michael Schumachers rekord på sju inkörda VM-titlar. Men skulle Ecclestones vilja bli verklighet får britten sikta in sig på rekordet nästa år.

Sport

Cyber Lane imponerade på Jägersro

Häst och kusk segerdefilerar efter ett lopp
Cyber Lane och Johan Untersteiner segerdefilerar efter segern i STL:s gulddivision på Jägersro.
Fotograf: MR
Fotograf: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Sport
TRAV Cyber Lane är tillbaka! Trots långt tävlingsuppehåll och knallhårt motstånd tog topphästen på lördagen hem den andra deltävlingen i Paralympiatravet.

- Målsättningen är att han ska matcha de allra bästa i år, sa hästens tränare och kusk Johan Untersteiner.

I fjol hade den forne derbyvinnaren en knackig säsong. I år är förhoppningen att han på allvar ska ta klivet in i den absoluta toppen. Av årsdebuten på Jägersro att döma är han redan där. Från fjärde par utvändigt levererade han en mäktig långspurt i tredjespår och kämpade sedan ner Velvet Gio i en rafflande upploppsstrid.

- Det var riktigt bra gjort! Han fick gå i eget anfall sista 600 meterna och det var bra att kunna tugga ner dem till slut. Det stod och vägde på upploppet och vi hade inte grepp förrän sista biten. Han kämpar verkligen hela vägen och vet var mållinjen ligger, sa Johan Untersteiner.

Cyber Lane årsdebuterade i motsvarande lopp förra året, när det fortfarande hette Olympiatravet, men i år var det en bättre häst som inledde tävlingsåret.

- Man sitter i regn- och snörusk hela vintern och ser fram emot den här dagen och att då kunna vinna direkt, det är en fantastisk känsla. Han var väldigt fin i travet i dag och det uppskattar man efter så här långt uppehåll.

Hemmaseger i Derby Trial

I Derby Trial årsdebuterade kulltopparna Upset Face och Power men den väntade duellen uteblev. Adrian Kolgjini lyckades svara upp ledningen från sitt innerspår med Upset Face och då Robert Bergh valde att gå ner i rygg på ledaren med Power och sedan sitta kvar där när hästar fyllde på i andraspår blev loppet ett sömnpiller.

Upset Face fick avverka de första 1 500 meterna på mycket långsamma 1.18,6 och hade efter det inga som helst bekymmer med att gå undan till komfortabel seger före skuggande Power.

- Det var ett skönt träningsjobb för honom med tanke på hur loppet blev kört. Det var en bra årsdebut, sa Adrian Kolgjini som nu kan blicka mot större uppgifter för den högkapable fyraåringen.

- Kungapokalen är hans första mål men han har egentligen bara ett riktigt stort mål och det är derbyt i september, så full fokus på det. Det är lång väg dit men jag tror att vi har hästen som kan göra det (vinna).

Robert Bergh var i stort sett nöjd med Power och fjolårets kriterievinnare lär utmana Upset Face när det drar ihop sig till större uppgifter.

- Han var för het och låg på alldeles för hårt för att jag ska vara helt nöjd med honom men han var väldigt fin och fick ett vilsamt lopp och det var bra, sa Robert Bergh, som istället fick vända upp för segerdefilering efter klass I.

Där dundrade han till ledningen med segervane Van Gogh Z.S. och därifrån bombade sexåringen undan på nya rekordet 1.11,7 över 1 640 meter med bilstart. Det var hästens åttonde seger i tionde starten sedan han kom i Robert Berghs träning.

Uppvisning i silver

Prosperous har hittat nya växlar sedan han i höstas flyttade från Halmstad till Henk Grif i Nederländerna. När han nu återvände till sitt forna hemland bjöd han på uppvisning. Från spår tolv bakom startbilen hade han rundat fram till positionen utvändigt om ledande favoriten Niky Flax i andra sväng och ett varv senare högg han tänderna i ledaren och klev undan till överlägsen seger, den sjunde på åtta starter för Henk Grif. I sulkyn satt Björn Goop.

I Diamantstoet gjorde fyraåriga Waiting Hill Hall en stark debut i Thomas Uhrbergs regi när hon rundade till seger från fjärde par utvändigt sista 700 meterna. Dagens andra hemmaseger på V75.

Omgångens största favorit Knowledge’em och Marc Elias fick däremot sträcka vapen mot Pär Hedbergs Fredric Palema i klass II sedan denne tagit hand om ledningen och gått undan till enkel triumf.

Björn Goop tog hem den avslutande bronsdivisionen med egentränade Giant Shadow - Marc Elias tvåa igen - och därmed landade utdelningen för sju rätt på V75 på 2 388 kronor. Sex rätt gav 46 kronor och femrättspotten, 29 220 499 kronor, går vidare till påskdagens multijackpot.

Sport

PL-klubben: "Våra pengar tar slut i augusti"

James Tarkowski (höger) och hans Burnley har det tungt ekonomiskt på grund av coronakrisen. Arkivbild.
James Tarkowski (höger) och hans Burnley har det tungt ekonomiskt på grund av coronakrisen. Arkivbild.
Fotograf: Martin Rickett/AP/TT
Sport
Sport Läget är minst sagt prekärt i Burnley på grund av coronapandemin.
Om Premier League inte återupptas kommer den engelska ligatian att ha helt slut på pengar i slutet av sommaren.

– Faktum är att om vi inte avslutar den här säsongen och inte får ett startdatum för nästa säsong så kommer vi som klubb att ha slut på pengar i augusti, säger klubbens ordförande Mike Garlick till Sky Sports.

Premier League meddelade i veckan att säsongen kommer återupptas när det bedöms vara tillräckligt säkert, med hänvisning till den okontrollerade smittspridningen.

Burnley meddelar att det handlar om en total förlust på 50 miljoner pund (drygt 620 miljoner kronor) om säsongen inte fullbordas.

– Det handlar inte bara om Burnley eller någon annan klubb längre. Det handlar om hela fotbollens ekosystem, från Premier League och nedåt och näringslivet som lever på det ekosystemet, säger Garlick.

Sport

Hyllningen till Kobe Bryant: "Vi är stolta"

Drygt två månader efter sin död väljs Kobe Bryant in i basketens Hall of fame. Arkivbild.
Drygt två månader efter sin död väljs Kobe Bryant in i basketens Hall of fame. Arkivbild.
Fotograf: Chris Schneider/AP/TT
Sport
Sport Drygt två månader efter sin död har Kobe Bryant valts in i basketens Hall of fame.
Det som skulle ha varit en glädjens stund blir nu en hyllning till stjärnan som omkom i en helikopterkrasch.
– Vi är extremt stolta över honom, säger hans änka Vanessa Bryant till ESPN.

En spelare kan väljas in i Hall of fame först fyra år efter karriären tagit slut och i år var första gången Kobe Bryant kunde komma i fråga. Bryant spelade sin sista match 2016.

Att en spelare som tog fem NBA-titlar med Los Angeles Lakers skulle väljas in ansågs som självklart, men hedersbetygelsen blir extra speciell med tanke på att den nu sker postumt.

– Det är en otrolig prestation och ära och vi är extremt stolta över honom, säger Vanessa Bryant

Kobe Bryant omkom tillsammans med sin dotter och ytterligare sju personer när deras helikopter kraschade den 26 januari i år.

– Naturligtvis önskar vi att han hade varit här med oss och firat detta, säger Vanessa Bryant. Vi är otroligt stolta över honom och det finns en tröst i att han förmodligen skulle bli invald i Hall of fame i år.

Sammanlagt nio personer blir invalda i Hall of fame i år, skriver ESPN. Däribland ytterligare två NBA-stjärnor; Tim Duncan som vann fem titlar med San Antonio och Kevin Garnett som hade en 21 år lång karriär i NBA och vann titeln en gång med Boston.

Själva inträdet i Hall of fame sker under en ceremoni i Springfield i delstaten Massachusetts den 29 augusti.

Mikael Forsell/TT

NÄSTA ARTIKEL