Sjöbo

Ännu oklart om dödsfall var mord

Den eventuella brottsplatsen är ännu avspärrad. Polisen har inte fått klart besked om vad som ligger bakom dödsfallet på Planteringsgatan.
Sjöbo
Sjöbo Det är ännu inte klart om det låg ett brott bakom dödsfallet på Planteringsgatan i Sjöbo. Det uppger förundersökningsledaren Patrik Nyquist på polisens enhet för grova brott

Arbetet fortsätter dock utifrån brottsrubriceringen mord. Enligt en uppgift har polisen utvidgat arbetet kring det eventuella brottet. Polisen ska också ha fått ett första besked efter obduktion av den döde mannen, ett besked om att det ännu inte går att säga hur han avlidit.

Förundersökningsledaren Patrik Nyquist vill inte bekräfta det senare.

– Jag kan inte gå in på det. Det tar tid men vi har så klart via våra tekniker kontakt med rättsläkaren. Egentligen är vi på samma punkt som vi var i tidigare.

Räknar du med något besked i dag?

– Nej, inte direkt. Vi jobbar i ärendet och gör vissa åtgärder. Jag vill inte gå in på vad. Men jag tror inte får besked i dag.

Den eventuella brottsplatsen i en källare i ett hyreshus på Planteringsgatan är fortfarande avspärrad.

– Rent juridiskt om vi ska använda oss av tvångsmedel som avspärrning av den här källaren så måste vi ha ett brott. Därför har vi misstanke om brott och har spärrat av, begär vi utlåtande av rättsläkare och gör teknisk undersökning och följer upp så vi inte tappar de här momenten om det visar sig att det var ett brott.

Det kan ibland vara svårt att hitta en dödsorsak, uppger Patrik Nyquist.

– Det är inte ovanligt. Ibland när man hittar en avliden person kan man inte med en gång säga att det var naturligt. Det är ofta lättare om personen har en sjukdomsbild eller om det är en äldre person. Är det yngre människor som avlider kan det vara svårare.

Mannen, som uppges vara i 40-årsåldern, ska ha hittats i en tvättstuga. Polisen larmades vid 02.30-tiden på tisdagsmorgonen.

Under tisdagsförmiddagen genomfördes en teknisk undersökning och dagen därpå knackade man dörr i området för att hitta eventuella vittnen.

Sjöbo

Mätning ska avgöra farthinders framtid

Bild på byskylt för Vollsjö med tillflliga trafikhinder i bakgrunden.
Permanentas eller inte? Det avgör kommande trafikmätningar.
Fotograf: Lennart Larsson
Sjöbo
VOLLSJÖ Permanenta trafikhinder eller inte? Trafikverket har nu kommit så långt att beslut om farthinder i Vollsjö kommer att fattas om en dryg månad.

Det uppger Martin Albrektsson, åtgärdsplanerare på Trafikverket.

Första veckan i maj tror han att allt som behövs för ett beslut är framme.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Skurup

Motorcyklist omkom efter trafikolycka på E65

Polisbil
Dödsolycka på E65
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Skurup
Sjöbo
Skurup En man i 25-årsåldern omkom efter en motorcykelolycka på E65 under lördagsförmiddagen. Motorvägen till Malmö stängdes av helt för trafik under ett par timmar.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades 09.32 om en olycka där en motorcykel var inblandad. Föraren, en man i 25-årsåldern, skadades svårt och fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen uppger vid 12.30-tiden att mannen har avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Enligt Trafikverket stängdes E65 av i riktning mot Malmö och först vid 12-tiden var vägen åter fullt framkomlig.

Sjöbo

Brist på diskmedel i kommunala köken

Porträtt på kostchef Eva Bramsvik-Håkansson.
Eva Bramsvik-Håkansson och Sjöbos kök påverkas av coronapandemin.
Sjöbo
SJÖBO Grossisterna varnar för att vissa livsmedel till Sjöbos kök kan bli svåra att leverera. Men det som det hittills blivit brist på är diskmedel.

På kommunens hemsida förvarnar måltidsverksamheten att man kan tvingas ändra i planerade matsedlar när leverantörerna kanske inte kan leverera allt som avtalats på grund av coronapandemin.

Handels- och importsvårigheter, försämrad produktion på grund av karantänbestämmelser är saker som kan påverka livsmedelsleverantörernas möjlighet att skicka alla avtalade varor till Sjöbos storkök.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

MyNanny

Vill du ha barnen hemma? Få barnvakt dagtid med myNanny

MyNanny

Många föräldrar tar hjälp av en barnvakt i Corona-tider

Just nu har många familjer ett svårt livspussel. Samtidigt som de har viktiga uppgifter på jobbet och är i behov av barnomsorg, så är inte tanken på att ha barnen i stora grupper lockande. Även om mor- & farföräldrar finns, så är det inte heller ett alternativ att barnen är hos dem — de befinner sig ju i riskgruppen. Ett tryggt alternativ som allt fler väljer är att kontakta myNanny för en trygg nanny under dagen.

Varför väljer familjer just myNanny för barnpassning?

Svaret från många föräldrar är att det är tryggt. Du får en ansvarsfull barnvakt, som är noga utvald och personlig för just er familj. Det innebär mycket mer än en noggrann urvalsprocess och certifiering. Alla får utbildning i att kommunicera pedagogiskt med barn och skapar en positiv, trygg och rolig miljö. De lär sig även hur man leker roliga lekar och hur man sköter kommunikationen med föräldrarna. Under utbildningarna lär vi ut bland annat hur man förhindrar olyckor, hanterar allergier, utför hjärt- & lungräddning och många andra viktiga säkerhetsåtgärder.

Trivsel och trygghet för både barnvakt och familjen

Genom en noga utvald nanny med rätt utbildning inom pedagogik skapas en trivsam miljö för både barnvakten och familjen. Det innebär att vi ser till att i hög grad förstå familjen och deras behov, för att sedan presentera en riktigt bra barnvakt. Vårt mål är att hjälpa familjer lösa vardagspusslet på ett tryggt sätt så både barnvakten och familjen kommer trivas.

Livet som småbarnsförälder kan vara stressigt och emellanåt är man verkligen i behov av en hjälpande hand. En personliga barnvakt kan vara tillgänglig hela veckan, även på kvällar, nätter och helger. Vi har även barnvakter som talar särskilda språk och barnvakter som kan lösa VAB, express eller akuta situationer. Läs mer här om alla möjligheter till barnvakt från myNanny.

Barnpassning anpassad för familjen

Vi erbjuder flexibla upplägg till barnfamiljer, er barnvakt kan jobba alla tider och dagar i veckan för alla åldrar - från nyfödda till skolåldern. Som barnvakt hos myNanny hjälper man en eller flera familjer i sitt område med att passa deras barn.

Givetvis erbjuds hjälp med vad som ska göras och vad barnen tycker om. Det kan innebära allt från hämtning eller lämning på förskola till lek och bus i en lekpark till att spela spel. Det absolut viktigaste är att det är roligt och tryggt för barnen, föräldrarna samt barnvakten.

Bästa möjliga barnvakt till familjen

Vi är en av Sveriges största aktörer och har under åren lärt oss hitta precis rätt barnvakt i Stockholm, Göteborg & Malmö såväl som i övriga Sverige för barnfamiljer där vi erbjuder så smidig och säker hjälp som möjligt, allt för att underlätta och skapa en enklare vardag för familjen. Eftersom alla våra barnvakter genomgår en gedigen intervju- och kontrollprocess, utbildning samt certifiering är myNanny barnvakt specialister på att matcha familjer med den barnvakt som passar familjen bäst. Kontakta myNanny för trygg barnpassning!

Sjöbo

Coronavirus försenar ansökan om kameror

Södra Åsums nya kyrka med delar av kyrkogården.
Sjöbo församling hoppas kunna motverka stölder på kyrkogårdsområdet med kameror.
Fotograf: Foto: Caroline Stenbäck
Sjöbo
SJÖBO Coronaepidemien påverkar Sjöbo kommuns ansökan om att få kameraövervaka bussterminalen.
”Alla kommuner jobbar hårt med Covid19 och kan inte fokusera och jaga befattningshavare för att få svar på kompletteringar.”

Det skriver Jörgen Nilsson, säkerhetsansvarig i kommunen och den som ställt samman Sjöbos ansökan.

Ansökan skickades in för mer än ett år sedan men nyligen begärde Datainspektionen kompletteringar, en begäran man nu skickat en påminnelse om. Senast den 14 april vill inspektionen ha svar.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sjöbo

Stort polispådrag – kvinna hotades med pistol

En polisbil under utryckning.
Det blev ett stort polispådrag i Sjöbo för att hitta gärningsmannen som hotat en kvinna med pistol.
Fotograf: Janerik Henriksson/TT
Sjöbo
Sjöbo En kvinna blev hotad med pistol när hon konfronterade två män som hade tagit sig in i hennes bostadsförråd en sen kväll i februari.
Det blev ett stort polispådrag i Sjöbo i jakten på gärningsmännen, som när de hittades försökte hoppa från en balkong.
Nu åtalas en av dem, en 30-åring, för bland annat olaga hot och narkotikabrott.

Det var den 20 februari vid halv elva på kvällen som kvinnan såg att det lyste ute i bostadens förråd. Dessutom såg hon en okänd bil stå parkerad där med passagerardörren öppen och en ölburk på taket.

Kvinnan bad en anhörig att ringa polisen och själv gick hon ut för att se efter vad som var på gång.

När hon kom in i förrådet upptäckte hon två män, varav hon kände igen en av dem. De bar på kompressor och kassar fyllda med verktyg som de släppte på golvet.

I förhör uppger kvinnan att den ena mannen tog fram en pistol som han riktade mot henne och uttalade kränkande ord i stil med: "du din jävla hora, du ska få ditt en dag".

Båda männen hoppade sedan in i bilen och försvann från platsen.

Får ångest

Kvinnan har i förhör sagt att hon blev väldigt rädd vid händelsen och hon får ångest varje gång hon behöver gå ut i förrådet eller är ensam hemma.

Polisen begav sig till den åtalade 30-åringens bostad, som kvinnan kände igen och även visade sig vara känd av polisen. Lägenheten var tom och poliserna fick bryta upp dörren för att göra en husrannsakan.

"Fullständig misär"

I lägenheten rådde "fullständig misär" och den stora oredan gjorde att poliserna inte hann gå igenom hela lägenheten utan fick återvända senare.

Då hittades sprängdeg, smällare, en elchockanordning, två tårgassprejflaskor, en soft air gun, ett basebollträ samt diverse Bandidosattiraljer. Det fanns även amfetamin, cannabis och dopingpreparat samt vågar och förpackningsmaterial som indikerade på att det förekommit försäljning.

Begärt förstärkning

Poliserna begav till en annan adress i närheten som man trodde att 30-åringen kunde befinna sig på. Eftersom det hade använts vapen hade polisen begärt förstärkning. Samtidigt som poliser knackade på lägenhetsdörren, stod några längre ner i trapphuset och andra utanför lägenhetshuset.

En av poliserna upptäckte två män ute på balkongen. En av dem kastade ner en väska som dock fastnade i ett träd. Båda männen försökte också hoppa ner från balkongen innan polisen beordrade dem att stanna kvar.

När poliserna kom in i lägenheten hittade de 30-åringen med en pistol i handen. Väskan som fastnade i trädet innehöll bland annat en luftpistol och 73 stycken narkotikaklassade tabletter.

Sprutor och kanyler

I bostaden befann sig flera personer och även här var det kaos:

"Stor oordning på gränsen till misär och det är tydligt att det missbrukas i lägenheten. Det ligger fullt av tomma sprutor och använda kanyler överallt", säger poliserna i förhör som också nämner narkotika som de hittade.

30-åringen som hotade kvinnan med pistolen åtalas för olaga hot, för innehav av bland annat drygt femtio gram amfetamin, tre gram cannabisharts och över hundra narkotika klassade tabletter, samt dopningsbrott och brott mot lagen om explosiva varor.

Mannen nekar till alla brott han anklagas för, utom en del av narkotikamängderna som hittats i hans bostad.

Sjöbo

Organist slutar hos kyrkan i Sjöbo

En person som spelar på en orgel.
Organisten i Sjöbo församling har sagt upp sig.
Fotograf: TT
Sjöbo
Sjöbo församling kommer att behöva söka efter en ny organist. Alissa Tomac som har tjänsten i dag har sagt upp sig.

Kyrkorådet behandlade uppsägningsansökan på deras senaste möte och enligt protokollet är det tänkt att Alissa Tomac gör sin sista dag den 31 maj.

Hon kommer dock att fortsätta ha hand om kören Bell singers i juni och ha hand om konserten den 24 juni. Då är det även tänkt att Alissa Tomac ska avtackas.

Kyrkomusiker Sven Persson har fått uppdraget att vikariera som organist från och med den 1 september till och med den 31 december.

Sjöbo

Sommarbyn kan få lekplats

En lekplats.
Sjöbo kommun tecknar avtal om mark till en framtida lekplats i Sjöbo sommarby.
Sjöbo
Sjöbo sommarby Kommunen planerar att bygga en lekplats i Sjöbo sommarby.

Tekniska nämnden jobbar efter den lekplatsplan som antogs 2018.

– Den innebär att vi numera tittar på var barnen finns och inte på var kommunen äger mark, säger förvaltningschefen Jesper Anderson och fortsätter:

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sjöbo

Stoppad med kniv

Bild på blåljus på en polisbil
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Sjöbo
SJÖBO Den narkotikapåverkade mannen stoppades på Västergatan med en kniv på sig.

Poliserna, fyra stycken, som stoppade mannen sent på onsdagskvällen vill att brottet mot knivlagen ska betraktas som grovt .

"Brottet är grovt då kniven är av särskilt farlig art och det förelegat synnerlig fara för att den skall komma till användning vid brott mot liv och hälsa", skriver poliserna i sin anmälan.

Mannen uppvisade också tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika, skriver poliserna, med "rödsprängda och blanka ögon och spelande fingrar."

NÄSTA ARTIKEL