Fredrik Händemark välkomnar öppet homosexuella spelare i svensk hockey. Foto: TT

Redhawksmatch med Pridetema

ishockey Under lördagen kulminerar arrangemanget SHL Pride Week med en hockeyomgång i regnbågstema.
För Malmö Redhawks del handlar det om hemmamatch mot Djurgården. Matchstart klockan 18.

Med anledning av matchens tydliga tema har Redhawks ambassadör för SHL Pride Week Fredrik Händemark gått ut med ett tydligt budskap i rödhökarnas klubb-TV på nätet.
–Vi har aldrig sett en öppet homosexuell spelare i Sverige, men vi är redo för det nu. Alla som älskar hockey hör hemma i hockeyn, säger han bland annat. Och:
– Varje spelare som inte vågar vara sig själv är en förlust.

Det är alltså Djurgården som väntar i Malmö arena – en riktigt tuff uppgift för efter att ha tagit fem poäng mot bottenlagen Leksand och Oskarshamn under bortaturnén förra veckan är det nu seriens formstarkaste lag som står på programmet.
Djurgårdens formkurva med åtta raka segrar är klart starkast i serien.
Å andra sidan är inte rödhökarnas formkurva särskilt dålig den heller, med seger i fyra av de fem senaste matcherna.
– Det brukar vara tajta matcher mot Djurgården. men vi ser verkligen fram emot den matchen och det ska bli roligt att möta dem. Hoppas att det kommer mycket publik och att det lyfter oss lite extra, säger Redhawks huvudcoach Peter Andersson.

Han är klart nöjd med lagets uppträdande under bortaturnén:
– Vi har verkligen vuxit ihop som grupp, blivitv tajtare och mognare och har en bra harmoni. Vi hanterar 60 minuter bättre nu än vad vi gjorde för några månader sedan.
– Både mot Leksand och Oskarshamn hamnade vi i svåra lägen som vi hanterade bra och redde ut. Leksand malde vi ner till slut genom att fortsätta jobba hårt och gmot Oskarshamn fortsatte vi tugga på trots deras snabba mål som betydde 2-2 i den andra perioden. Vi fick inte panik utan malde på och vann efter straffar, det är också en styrka.

På fredagen kom laget hem till Malmö från bortaturnén – och fick resten av dagen ledigt. Därför ville Peter Andersson inte prata om vilka som spelar mot Djurgården. Det avgörs på matchdagen.
– Men vi har en ganska frisk trupp just nu, inga skador att rapportera.

Sportresultat

Sport i dag