MP vill ha mer ekologiskt

Löddeköpinge

Miljöpartiets Ann-Kristin Drevnor har lämnat in en motion om mer ekologisk mat och mindre kött i skolan.
Drevnor tycker det är för lite att bara servera en vegetarisk måltid i veckan. Köttet är en stor klimatbov och därför borde kommunen servera mindre kött i skolorna, menar hon.
Utöver detta pekar hon på att rankingen Ekomatslingan visar att Kävlinge tappat sju placeringar 2019 och nu är på plats 38 i Sverige. I Skåne är Kävlinge numera på nionde plats, mot en sjundeplats 2018.
I motionen föreslår hon att fler helt vegetariska måltider införs i skolan samt att kommunen ska arbeta för att nå den nationella livsmedelsstratgins mål på sextio procents ekologisk mat inom den offentliga sektorn till år 2024.

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...