Inget coronavirus i Svalöv

Svalöv Den man som skickades från vårdcentralen i Svalöv till infektionskliniken i Lund under torsdagen är inte smittad med det nya coronaviruset.

Det var vid 14-tiden på torsdagen som mannen kom in till vårdcentralen i Svalöv. Eftersom han hade vistats i Kina och sökte vård för luftvägssymptom uppstod misstankar om coronavirus. Vårdcentralen stängdes och mannen färdades snart i ambulans till infektionskliniken i Lund.

Men, det rörde sig aldrig om coronaviruset, det kunde personalen på infektionskliniken i Lund snabbt komma underfull med.

– Misstanken kunde avskrivas på ett tidigt stadium, då det visade sig att patienten inte uppfyllde kriterierna för provtagning av coronavirus. Det fanns således helt enkelt inte skäl nog att pröva om han smittats med coronavirus, uppger Magnus Aspegren, pressansvarig på Skånes Universitetssjukhus.

Vad rör det sig om istället?

– Det kan jag inte säga av sekretesskäl, men det är inte coronasmitta utan det handlar om annan sjukdom, säger Magnus Aspegren.

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...