Simon Nyberg bidrog med sina fyra mål i första halvlek till att HK Malmö la grunden till segern mot IFK Ystad. Foto: TT

HK Malmö var bäst i allt

HANDBOLL HK Malmö visade varför laget är tabelltvåa i Handbollsligan. Man var bättre i precis allt när IFK Ystad enkelt besegrades på bortaplan med förkrossande 31–22.

Efter en jämn upptakt drog HK Malmö snabbt ifrån i målprotokollet. Matchens lirare, 29-årige Simon Nyberg, banade väg för sitt lag genom att göra fyra mål i första halvlek, som HK Malmö vann med 15–10.
– Det var länge sedan som jag sprang så här mycket, säger den alltid lika flinke Nyberg, som var snabbt uppe i anfallen och lika snabb hem i försvaret.
– Vi fick bra träff på dem efter ett tag i försvarsspelet och hade också fin utdelning framåt, säger Nyberg om segerreceptet.

Bara en enda målvaktsräddning för IFK Ystad under de första 30 minuterna underlättade förstås det hela för HK Malmös del.
Samtidigt låg den storspelande HKM-keepern Anton Hellberg på över 40 i räddningsprocent.
Simon Nyberg var hundraprocentig den här afonen. Han satte sju mål på sju skott. Och hans kollega på den andra kanten, Hampus Olsson, hade också en mycket kul fredagskväll i Ystad arena och noterades för fem mål.

Efter paus blev det av förklarliga skäl avslaget, och HKM-tränaren Stian Tönnesen kunde lufta hela truppen och spara en del spelare inför det tuffa Skånederbyt mot Lugi på tisdag kväll hemma i Baltiskan.
I den andra halvleken fick också Axel Morand chansen att visa vad han går för. Efter att inte ha fått något kontrakt med Lugi inför säsongen, så hamnade han i IFK Ystad tidigare i vintras. Men speltiden har varit måttlig.

Nu svarade den gänglige (195 centimeter) 21-åringen för fem mål på fem avslut. Vänstersexan är värd betydligt fler chanser av tränaren Sebastian Seifert.
– Skönt att få spela, det var ett tag sedan. Men Malmö är bättre än oss, där vi släpper igenom dem för enkelt, tycker Morand.
Han och IFK-spelarna har prick en vecka på sig att ladda om batterierna till det heta derbyt mot YIF.
– Kul med ett Ystadderby, det visar också hur bra handbollen är här nere. Hoppas att jag får spela också, säger Morand.

HK Malmös förre lagkapten Hampus Nygren gjorde på fredagen en överraskande comeback i sin gamla klubb. Efter att inte ha fått förlängt kontrakt med Lugi, så har Nygren hållit till i HK Ankaret och division 1 tidigare den här säsongen.
Men nu förstärker han alltså HK Malmö inför det stundande SM-slutspelet. Det blir spel i Baltiskan i stället för i Borgebyhallen.
– Det var inget enkelt beslut att ta i det här skedet av säsongen, men jag har fått fin support av alla i Ankaret, särskilt från spelarna som har sagt att jag ska den här chansen, säger Hampus Nygren om klubbytet.

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...