Här tvingas gymnasieeleven att öppna ett bankkonto. Bakom honom står en av de åtalade. Foto: Polisen

Här tvingar de skolkamraten att ta lån åt dem

Malmö De båda 19-åriga männen tvingade sin yngre gymnasiekamrat att öppna ett bankkonto.
Sedan tog de hans bankdosa och pressade honom att ta lån som skulle sättas in på det konto som 19-åringarna hade tagit kontroll över.
När kamraten polisanmälde dem misshandlade de honom, och fimpade en cigarett i hans kind.

En dag i början av december hämtades den 18-årige gymnasieeleven på skolan där han går. Tre unga män, elever på skolan, gick in i hans klassrum och krävde att han skulle följa med.
Sedan körde de honom till en parkering, där de förmådde honom att röka en joint. Därefter tvingade de honom att ge dem mobiltelefonen, med vilken de ansökte om lån i nio olika banker i 18-åringens namn.

Nästa anhalt blev en Teliabutik där han pressades att hämta ut en mobiltelefon värd 14 000 kronor, som utpressarna omedelbart sålde på Möllan.
Dagen därpå fick de honom att öppna ett bankkonto och lämna över bankdosan till skolkamraterna. När 18-åringen valde att berätta för sin pappa och gick till polisen blev det ännu värre.
En vecka senare stötte han på 19-åringarna på Emporia. De tvingade med honom till ett källarförråd där de misshandlade honom, och fimpade en cigarett i hans ena kind. De krävde också att han skulle ge dem 30 000 kronor för att han anmält dem.

En månad senare greps de båda 19-åringarna, och häktades tre dagar senare. Sedan dess har de suttit häktade misstänkta för bland annat grovt olaga tvång, utpressning och övergrepp i rättssak.
Båda 19-åringarna förnekar brott. I förhör har båda valt att tiga. Den ene mannen säger att han ska det han har att säga det ska han framföra när det är dags för rättegång.

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...