Rydsgård

190 kvadratmeter stor äldre villa i Rydsgård såld

Artikel Rydsgård John Peter Bergøe Simonsen, 63, är ny ägare till huset på Villie 6014 i Rydsgård.

PREMIUM

John Peter Bergøe Simonsen, 63, är ny ägare till huset på Villie 6014 i Rydsgård. Husets byggår är 1918 och det har en boyta på 190 kvadratmeter. Fastigheten har också en tomt på 1,4 hektar. Säljare är Christian Hansen. Ägarbytet gjordes i september 2019 och priset blev 3 600 000 kronor.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes i somras en gård, på Grevingetorp 110. Gården är 5 hektar stor och priset för den blev 4 200 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Störde grannar med skrik och gråt – vräks

De båda ska flytta ut omgående. Arkivbild.
De båda ska flytta ut omgående. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Inrikes
Inrikes En man och en kvinna som uppger att de lider av smärta, psykisk ohälsa och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska vräkas på grund av att de har stört sina grannar, skriver Hem och Hyra.

Enligt två separata domar från Svea hovrätt ska två hyresgäster som med gråt, skrik och stön av smärta ha stört sina grannar under kvällstid i några års tid vräkas. Hovrätten konstaterar att störningarna har varit så allvarliga att personerna inte längre får bo kvar i sina respektive bostäder.

– På den ena sidan har vi rätten till en bostad och på den andra sidan rätten att inte bli utsatt för störningar. Det är alltid väldigt tragiskt när någon tvingas flytta på grund av en sjukdomsbild, men den bedömningen är upp till domstolen att göra, säger Hyresgästföreningens förbundsjurist Johan Candler till Hem och hyra.

Kvinnan har tidigare fått en tillsägning av värden, men ljuden ska ha fortsatt. Kvinnan förklarar att hon och sjukvården försöker att hitta en balans i medicineringen, men medger att hon skriker och gråter av smärta, även i sömnen.

Mannen har förklarat att han lider av en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som försvårar kontroll av motoriken och bedömningen av ljudnivån. Han säger också att han har förlorat en närstående, vilket påverkat hans psykiska hälsa.

De båda ska enligt besluten flytta ut omgående.

Utrikes

Virusutbrott i Århus oroar danskar

Coronatest genomförs i Ringsted, där ett slakteri har hamnat i fokus med flera nya virusfall den senaste tiden.
Coronatest genomförs i Ringsted, där ett slakteri har hamnat i fokus med flera nya virusfall den senaste tiden.
Foto: Claus Bech/Ritzau/TT
Utrikes
Utrikes Firande fotbollsfans och studenter som träffats inför terminsstarten pekas ut som bidragande orsak till att antalet smittade med covid-19 har stuckit iväg i Århus.
I Danmark håller man nu ögonen på att smittan inte ska få ordentlig fart.

I helgen rapporterades 207 nya fall av covid-19 i Danmark. Var fjärde person som testades positivt kom från Århus, rapporterar danska medier. Det senaste dygnet bekräftades 77 nya fall, varav 27 i Århus.

Hade Århus varit ett eget land skulle det ha satts upp på Danmarks lista över portade länder. Landets utrikesdepartement skulle därmed ha avrått från icke nödvändiga resor dit, eftersom antalet nya fall överstiger den fastslagna gränsen på högst 20 nya smittade per 100 000 invånare per vecka.

De nya smittfallen kopplas bland annat till en träff på universitetet i Århus, där 80 statsvetarstudenter nyligen träffades inför terminsstarten. Efteråt har åtminstone fem av dem testat positivt för covid-19.

Festande fans

Även festande fotbollsfans pekas ut som en möjlig smittkälla. Förra söndagen firades att stadens fotbollslag AFG för första gången på 23 år knipit en medalj i den högsta ligan. Glada fans tog sig till Rådhusplatsen och festade till synes utan tanke på att hålla avstånd.

– Vi är mycket medvetna om det som sker i Århus, och just nu är vi i full gång med att klarlägga om det är fråga om en isolerad grupp i Århus eller om det är mer spritt, säger Anette Lykke Petri, chef på Styrelsen för patientsäkerhet som ansvarar för smittspårning, till Danmarks radio (DR).

Än så länge är det för tidigt att säga om fotbollsfansen har varit en smittkälla, anser hon.

Snabb spridning

Århus är ett bra exempel på att smittan kan flamma upp och orsaka många nya fall på kort tid, menar Viggo Andreasen, lektor vid Institutet för naturvetenskap och miljö på Roskilde universitetscenter och expert på matematiska modeller för epidemier.

– Det visar att det kan gå riktigt snabbt. Till viss del är det nog ett superspridningsevenemang som har skett, säger Viggo Andreasen till DR.

Den senaste tiden har ett slakteri i Ringsted också hamnat i fokus med flera nya virusfall. Och den senaste veckan har 70 av landets 98 kommuner rapporterat in nya smittofall.

Varnar för återöppning

Om bara några dagar ska politikerna börja förhandla om detaljerna i det fjärde och sista steget av återöppnandet av det danska samhället, vilket enligt planerna innefattar diskotek och större tillåtna folksamlingar. Men Kåre Mølbak, epidemiolog och chef för infektionsberedskap på smittskyddsorganet Statens serum institut, anser att den senaste ökningen av antalet fall i Danmark gör att öppningsplanerna bör sättas på paus.

– Det är en stor risk förknippat med det, säger han till tidningen Ingeniøren.

Även om danska myndigheter nu har ögonen på smittspridningen i landet, så sker ökningen från en låg nivå. Sammanlagt har 14 073 personer i Danmark bekräftats smittade och 616 personer har dött.

Maria Davidsson/TT

Malmö

Fälls för grovt narkotikabrott efter tullspaning

Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö Vid två tillfällen såg tullpersonal den 24-årige mannen överlåta heroin. Nu döms han till två års fängelse och utvisning av Malmö tingsrätt.

Tullpersonal hade span på mannen när han vid två tillfällen i januari i år lämnade över sammanlagt 60 gram heroin till två andra män.

Lämnade över 50 gram heroin

Vid det första tillfället gav han en annan man en plastpåse som varit hoptejpad. När den andre mannen grips av polis en halvtimme senare framkommer det att paket, i samma storlek som en pingisboll, innehöll drygt 50 gram heroin. 24-åringens fingeravtryck fanns på plastpåsen.

Fingeravtryck på insidan

I rätten medgav 24-åringen att han träffat på mannen och gett honom skjuts. Vid ett tillfälle inne i bilen ska han ha råkat nudda vid bollen, och att fingeravtrycket kan ha kommit därifrån.

Rätten menar dock att det är ”högst osannolikt” att hans fingeravtryck skulle finnas på plastpåsen innanför tejpen om han bara råkat nudda den i bilen.

Bilden föreställer en hoptejpad plastpåse. Mannens fingeravtryck fanns innanför tejpen. Foto: Polisen.

Vid det andra tillfället såg tullen mannen möta upp en tredje man och skaka hand med denne. När den tredje mannen greps hade han nästan tio gram heroin på sig, inslaget på ett liknande sätt, med 24-åringens fingeravtryck på och dessutom från samma tillverkningssats.

Utvisas i tio år

Mannen har nekat till båda åtalspunkterna, men tingsrätten dömer honom för ett grovt narkotikabrott och ett av normalgraden. Mannen får två års fängelse och tio års utvisning från Sverige.

Opinion

Brott och effektivt straff

Adam Marttinen i talarstolen i riksdagen.
Adam Marttinen (SD)
Foto: Claudio Bresciani/TT
Opinion
Opinion Dödsskjutningen av en tolvårig flicka i Botkyrka har väckt bestörtning. Gängvåldet blir extra verkligt när oskyldiga drabbas. Moderaterna och Sverigedemokraterna vill se längre och hårdare straff för just gängvåld.

Moderaterna och Sverigedemokraterna vill se förlängda straff för den som begår brott i gängkriminella sammanhang. Adam Marttinen, Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson vill att gängkriminalitet ska likställas med terrorverksamhet och att man ska kunna straffas för delaktighet i att möjliggöra kriminella uppgörelser. Det är en intressant tanke: gängkriminalitet är inte olikt terror i att den skapar otrygghet och misstro mot samhällets förmåga att skydda medborgarna.

Man ska dock vara lite misstänksam mot den som enbart fokuserar på straff och säger sig tro att det löser hela problemet. Det gör det inte. Det som skapar mindre gängvåld är att det växer upp färre unga som vill gå med i gäng på grund av att de upplever att det inte finns alternativ. Hårda straff måste kombineras med socialt arbete för att vara effektivt.

Det finns säkert folkligt stöd för längre eller på andra sätt strängare straff. Men man måste akta sig så att man inte fokuserar så mycket på hämnd att man glömmer att jobba brottsförebyggande.

Säkert finns det gängmedlemmar som saknar empati och bara har destruktiva motiv. Det finns också de som hamnat fel. Polisen menar att tillväxten är problemet: när de griper en kriminell står flera redo att ta hans plats. Att stoppa tillväxten är att stoppa gängvåldet.

De folkvalda bör i sina förslag på lösningar respektera polisens ståndpunkt. En handlingsplan mot gängvåldet måste vara helhetslösning som inte enbart hänger på på hur många tjänstetimmar polisen kan lägga. Vi behöver ha diskussioner om hur man skapar ett samhälle där få lockas av gängbrottslighet, men där det finns resurser att övervaka dem som ändå väljer att vara kriminella och få bort dem från gatan. Allt hänger ihop.

Ekonomi

Återkrav på permitteringsstöd inleds

Tillväxtverket ska i veckan skicka sina första återkrav på permitteringsstöd. Arkivbild.
Tillväxtverket ska i veckan skicka sina första återkrav på permitteringsstöd. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Ekonomi
Ekonomi

Tillväxtverket, som har delat ut 27,3 miljarder kronor i permitteringsstöd till företag som påverkats av coronapandemin, ska nu börja skicka ut sina första återkrav, rapporterar Dagens Nyheter.

De företag som har fått stöd ska efter tre månader inkomma med en avstämning och berätta hur det förvaltats – om det inte görs kan pengarna krävas tillbaka. De första 60 till 80 återkraven kommer att gå ut i veckan.

– Det är ärenden där det är ganska klart för oss att företaget inte lämnat in uppgifter för avstämningen utan att ha något giltigt skäl för det. Då anser vi att vi snabbt ska göra ett återkrav på pengarna, säger Tim Brooks, avdelningschef på Tillväxtverket, till DN.

I vissa fall kan det röra sig om bedrägeri – flera av ärendena har polisanmälts. Runt 1 700 företag har missat sin avstämning och mindre prioriterade fall kommer att få sina återkrav i slutet av månaden.

Bolagen har 30 dagar på sig att betala – annars tillkommer ränta. I förlängningen kan ärendet hamna hos Kronofogden.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Sport

Kulusevski prisad – bästa unga spelare i ligan

Dejan Kulusevski var säsonges främsta unga spelare i Serie A. Arkivbild.
Dejan Kulusevski var säsonges främsta unga spelare i Serie A. Arkivbild.
Foto: Garbuio /AP/TT
Sport
Sport Dejan Kulusevski har utsetts till Serie A:s bästa unga spelare efter succésäsongen i Parma.
Nu ser svensken fram emot att ta nästa kliv i ett stjärnspäckat Juventus.
– Jag var ett barn när jag beundrade Cristiano Ronaldo på tv. Nu känns det konstigt att ha honom som lagkamrat, säger han till Tuttosport.

Med tio mål och nio assist i Parma har Dejan Kulusevskis insatser gett eko i Serie A.

Nu har den 20-årige svensken prisats som säsongens bästa unga spelare av den italienska högstaligan och härnäst ska han testa sina vingar i Italiens mest framgångsrika klubb genom tiderna.

– Jag går till "Juve" för att hjälpa laget, säger Kulusevski i en intervju med Tuttosport och fortsätter:

– I Juventus kommer jag att finna en fotboll som jag älskar, med mycket bollinnehav. Det viktiga kommer vara att röra på sig mycket.

"Nedved-jämförelsen smickrar"

En som tror att Kulusevski kommer passa väl in i "Den gamla damens" spelstil är Parmas tränare Roberto D’Aversa – som under den nyligen avslutade säsongen sagt att spelaren påminner om den tjeckiske gamle storstjärnan Pavel Nedved, numera vice ordförande i Juventus.

– Jämförelsen med Nedved smickrar mig. Jag har träffat honom personligen och har dessutom sett honom på DVD. Han var verkligen stark. Jag kanske ser lite ut som honom i springstil kombinerat med min teknik, säger Kulusevski.

Men det är inte bara i styrelsen det finns stjärnglans – utan framför allt på planen där den offensiva duon Paulo Dybala och Cristiano Ronaldo sticker ut.

När ligans bästa spelare skulle utses gick dock den sistnämnde lottlös.

I stället var det Dybala som fick priset som Serie A:s mest värdefulla spelare.

"Skapar magi"

– Jag kan bara lära av den vägen som Paulo (Dybala) har tagit. Jag älskar hur han spelar. Han har spelet i sitt huvud och med sin vänsterfot skapar han magi som man normalt bara ser på Playstation.

Kulusevski fortsätter:

– Ronaldo? Lyckligtvis har jag redan träffat honom och det var väldigt kul. När jag kom till Turin i januari för att skriva på mitt kontrakt mötte jag Cristiano i högkvarteret, tillsammans med (Giorgio) Chiellini, (Gianluigi) Buffon och (Leonardo) Bonucci, som personligen hälsade mig välkommen till Juventus.

– Från utsidan kanske han ser ut som en stjärna, men han är en väldigt lätt person att ha att göra med.

Serie A-säsongen 2020–2021 inleds den 19 september.

FAKTA

Fakta: Säsongens bästa spelare i Serie A

Bästa målvakt: Wojciech Szczesny (Juventus)

Bästa försvarare: Stefan De Vrij (Inter)

Bästa mittfältare: Alejandro Gomez (Atalanta)

Bästa anfallare: Ciro Immobile (Lazio)

Bästa unga spelare: Dejan Kulusevski (Parma)

Mest värdefulla spelare: Paulo Dybala (Juventus)

Sport

Bundesliga redo att släppa in publik

Tysk fotboll hoppas få ta emot publik igen när den nya säsongen börjar i stället för de pappfigurer som Borussia Mönchengladbach satsade på för att fylla hålen i de annars tomma arenorna. Arkivbild.
Tysk fotboll hoppas få ta emot publik igen när den nya säsongen börjar i stället för de pappfigurer som Borussia Mönchengladbach satsade på för att fylla hålen i de annars tomma arenorna. Arkivbild.
Foto: Marius Becker/AP/TT
Sport
Sport Tysk fotboll hoppas att publiken kan få återvända när den kommande säsongen startar den 18 september.

Herrklubbarna i de två högsta divisionerna tillkännagav på tisdagen att de är redo för att ta emot en viss del publik om politikerna ger grönt ljus senare denna månad.

Tyska fotbollsligan DFL:s vd Christian Selfert säger att möjligheten till publik på läktarna helt och hållet vilar på viljan från politikerna.

– Om och när publiken kan få återvända till arenorna är inte ett beslut för DFL utan för den politiska ledningen. DFL väntar sig och kräver ingenting, men vi förbereder oss genom att ta det här lilla steget för att vara redo när tiden är inne, sade Selfert vid en presskonferens.

I nästa vecka är det tänkt att delstaternas hälsoministrar ska träffas för överläggningar.

Precis som i de flesta nationer spelades Bundesliga inför tomma läktare när fotbollen gjorde comeback i maj efter coronapausen. Borussia Mönchengladbach placerade dock ut pappfigurer på läktarna, men nu är förhoppningen att "pappskallarna" ersätts av riktig publik.

Utrikes

Flera döda efter skyfall och åska i Jemen

Den jemenitiska regionen Marib har drabbats av kraftiga skyfall.
Den jemenitiska regionen Marib har drabbats av kraftiga skyfall.
Foto: /TT
Utrikes
Utrikes

Minst 17 personer, varav åtta barn, har dödats i kraftiga oväder med efterföljande översvämningar som har drabbat regionen Marib i Jemen.

"Sexton personer drunknade och en annan dog efter att ha träffats av en blixt", uppger den lokala hälsomyndigheten i ett uttalande.

Väldiga stormar har nyligen drabbat flera områden i Jemen, däribland kring huvudstaden Sanaa, vilket har förvärrat den redan svåra situationen i det krigsdrabbade landet. Hundratals hus och tält för interna flyktingar har förstörts, enligt myndigheterna.

Ovädren kommer samtidigt som Jemens sjukvårdssystem kämpar med att hantera landets utbrott av coronaviruset. Enligt FN, som kallat krisen i Jemen för världens största humanitära kris, är mer än 80 procent av befolkningen beroende av bistånd för att överleva.

NÄSTA ARTIKEL