Under onsdagskvällen bildades köer vid betalstationen på Lernacken efter att all fordons- och tågtrafik på Öresundsbron stoppats i båda riktningarna. Foto: Johan Nilsson/TT

Jordfel slog ut övervakningskameror på Öresundsbron

Öresundsbron Öresundsbron var under onsdagskvällen avstängd i drygt två timmar för all trafik på grund av ett jordfel som slog ut de tekniska systemen, bland annat övervakningskamerorna.

Det var vid 18:30-tiden under onsdagskvällen som Øresundsbrons Trafikcenter meddelade  att Bron var avstängd i båda riktningarna på grund av tekniska problem vilket orsakade långa köer.

– Vi hade jordfel i anläggningen som slog ut switchar och servar som bland annat är till för vårt övervakningssystem, kamerorna, säger Niclas Malmström, chef för teknisk drift på Öresundsbron.

En felsökning av anläggningen sattes omedelbart igång och tekniker tillkallades till platsen. Under tiden det arbetet pågick öppnades bron igen knappt två timmar efter den tidigare stängningen och extra personal sattes in för att manuellt övervaka tunneln.

– De körde fram och tillbaka i tunneln och övervakade, säger Niclas Malmström.

Vid 23-tiden var det tekniska felet lokaliserat och åtgärdat. Under torsdagen väntas en kartläggning och förklaring till hur det här kunde hända överhuvudtaget. Ett arbete som kan ta tid.

– Målet är att hitta grundorsaken, och det kan ta tid för det är flera sökningar som ska göras och mönster som ska hittas, säger Niclas Malmström.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...