Foto: Johan Nilsson/TT

Gatorna kan öppnas tidigare efter läckan

Malmö Efter den stora vattenläckan vid Amiralsbron för en vecka sedan ger nu VA Syd en ny prognos för när vägarna kan öppnas för trafik.

Den 6 februari sprang en större dricksvattenledning läck vid femtiden på morgonen i korsningen mellan Studentgatan och Södra Promenaden. Ett större område tvingades stängas för trafik, däribland den hårt trafikerade Amiralsgatan, och bussarna fick ledas om. Själva läckan lagades snabbt men de stora mängder vatten som läckte ut hade underminerat gatorna då grus och jord sköljdes bort. Reparationsarbetet har sedan dess fortgått på platsen med att säkra gatorna.
– Vi håller på att återställa gatorna och har haft entreprenör på plats för att återställa marken, säger Nina Steiner, kommunikatör på VA Syd.

VA Syd ställde först prognosen att det skulle dröja två veckor innan arbetet var klart men på torsdagen kunde de ge ett preliminärt besked om att öppna vägarna redan på fredag klockan 15.
– Det har helt enkelt varit mindre komplicerat än vi först trodde. Sådant kan ju vara svårt att beräkna, säger Nina Steiner.

Enligt fastighets- och gatukontoret i Malmö finns dock fortfarande stensättning kvar att göra på gångbanan och in på Södra promenaden. Därför kommer bussfilen i norrgående färdriktning samt Södra Promenaden vara fortsatt avstängda fram till mitten av nästa vecka.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...