Dyr cykelväg omförhandlas

LUND

Den planerade cykelvägen mellan Stångby och Håstad blir alldeles för dyr. Enligt Trafikverkets nya beräkningar skulle den i stället för mellan 10 och 15 miljoner kosta 34,1 miljoner. Lund, som ska betala hälften, skulle då ut med cirka 17 miljoner i stället för 5-7 miljoner kronor.
Tekniska nämnden ger nu förvaltningen i uppdrag att förhandla ner priset med Trafikverket.
– Vi i Miljöpartiet är mycket för cykelvägar men så här mycket får de inte kosta, säger Karin Svensson Smith (MP).
Nämnden var enig och helt överens om att priset för cykelvägen måste förhandlas ner. Går det inte får man fundera på andra alternativ.
Lunds kommun och Trafikverket har ett avtal om att dela på kostnaden för att bygga den 3,5 kilometer långa cykelvägen längs väg 936 mellan Stångby och Håstad. Cykelvägen blir en viktig länk i cykelvägnätet mellan Lund och Eslöv.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du ätit på någon restaurang med stjärna i Guide Michelin?

Loading ... Loading ...