Vill flytta på hållplatsen i Kobjer

Lund Nu riktas det kritik mot den nya tillfälliga hållplatsen i Kobjer.
Den anses inte vara anpassad för rörelsehindrade och barnfamiljer.

Skånetrafiken har gjort om flera busslinjer i Lund. Linje fem i riktning mot Nova Lund var en av alla hållplatser som fick en ny tillfällig hållplats på Slåttervägen i bostadsområdet Kobjer. I samband med detta togs den gamla hållplatsen på Qvantenborgsvägen bort, vilket har skapar stor missnöje bland de boende i området.

I början av februari kom det in ett lundaförslag där lundaborna visar sitt missnöje. Den nya busshållplatsen på Slåttervägen har enligt lundaborna bidragit till mer buller i bostadsområdet. Samtidigt anser boende i området att hållplatsen inte är anpassad till rörelsehindrade personer samt familjer med barnvagnar. Detta beror på att vägen upplevs som väldigt smal att till och med två personer inte får plats att stå bredvid varandra utan att den ena måste stå ute på vägen.

Syftet med hållplatsen var att göra det lättföråligt för resenärerna.
– Vi valde att bygga en tillfällig hållplats på Slåttervägen för att underlätta för resenärerna. Många blev förvirrade över den gamla hållplatsen på Qvantenborgsvägen, säger Fredrik Palm, trafikingenjör på trafik och mobilenheten i Lund.
Den nya hållplatsen på Slåttervägen är enbart tillfällig och kommer snart att flyttas till norra sidan av Slåttervägen.
– Vi har märkt många missnöjen med den tillfälliga hållplatsen. Vi har därför valt att flytta den tills vi i kommunen tillsammans med Skånetrafiken hittar en permanent hållplats.
Den permanenta hållplatsen förväntas vara klar under året.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Är du rädd för att åka utomlands på grund av Coronaviruset?

Loading ... Loading ...