Foto: Stefan Nilsson/SJ

Nattåg mellan Malmö och Jämtland utreds

Att hoppa på nattåget i Malmö och var framme vid skidbacken i Jämtland på morgonen kan bli verklighet. SJ undersöker nu möjligheterna för kommersiell nattågstrafik till Jämtland från både Malmö och Göteborg under högsäsong.

– Nattågen från Göteborg är något som vi på SJ införde i december 2018 för att utveckla resandet till och från Jämtland. Vi vet att färre byten ökar reslusten och resenärerna i Västsverige hittade snabbt till nattågen. Under vintersportsäsongen står nästan en tredjedel av det totala resandet i nattågen till Jämtland av resenärer från Västra Götaland och Örebro län, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ i ett pressmeddelande.

Den dagliga nattågstrafiken från Göteborg till Jämtland och övre Norrland som SJ införde för drygt ett år sedan har ökat resandet från Västsverige som SJ vill bygga vidare på. Trafikverkets upphandling av nattåg innefattade inte nattåg till och från Göteborg.

Den nattågstrafik från Malmö och Göteborg som SJ undersöker handlar om kommersiell nattågstrafik som är inriktad på högsäsong. SJ:s tanke är att hitta lösningar som tar vid då den nuvarande tidtabellen tar slut i mitten av december. Fram till dess körs trafiken exakt som den gjorts sedan december 2018.

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...