20-åring gripen vid gymnasiet – misstänks ha sålt narkotika

SVEDALA Polisens fokusgrupp grep på tisdagen två unga Svedalabor misstänkta för att vara involverade i försäljning och brukande av narkotika.
– Områdespoliserna har lagt mycket tid på det här, de gör ett bra jobb i alla våra kommuner, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson.

Det var på tisdagens eftermiddag som en 20-årig Svedalabo greps vid NFU-gymnasiet i Svedala tillsammans med en två år yngre kamrat. Då hade civila områdespoliser från Söderslätts fokusgrupp hållit dem under uppsikt. De slog till när en av männen öppet gick och rökte cannabis.
– Det var inte inne på skolan utan i anslutning till gymnasiet, på Börringevägen, som de båda greps, berättar Jan-Ingvar Nilsson.

Den yngre av männen, 18-åringen, greps misstänkt för narkotikabrott för eget bruk medan 20-åringen även misstänks för överlåtelse.
Polisen genomförde efter gripandet en husrannsakan i 20-åringens bostad och hittade då flera kartor av narkotikaklassade tabletter samt portionsförpackad narkotika av olika slag.

– Ett sånt här gripande ger lite ringar på vattnet. Vi vet att vi har dealare överallt, i alla byar. Narkotikan finns bara ett telefonsamtal bort och det är så det landar hos våra yngre ungdomar, säger Jan-Ingvar Nilsson.

Områdespoliserna i Svedala, Trelleborg och Vellinge sätter regelbundet fokus inom en kommun, en plats eller mot specifika personer.
– Det florerar mycket narkotika i alla våra kommuner, men kan vi få bort en liten del så är det väldigt positivt, säger Jan-Ingvar Nilsson.

Dagens fråga

Kommer du att äta någon semla i dag?

Loading ... Loading ...