Brynäs forward Adam Brodecki är klar för Malmö Redhawks. Foto: Andreas Hillergren/TT

Redhawks värvar ny forward från Brynäs

ISHOCKEY Malmö Redhawks och Brynäs gör ett spelarbyte. Till Redhawks ansluter den 24-årige forwarden Adam Brodecki samtidigt som backen Marcus Björk går i motsatt riktning.

Brodecki vann SM-guld med Brynäs för två vårar sedan och har även spelat för Tre Kronor.
Patrik Sylvegård, sportchefen i Redhawks, tycker sig ha gjort ett klipp.
– Vi har följt Adam under en tid och ser med spänning fram emot att få in honom i vårt lag, förklarar han för klubbens hemsida.
– Han är en fartfylld spelare som besitter en stor potential. Han får en trygghet här med ett kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger, något som vi tror kan få honom att bli en bättre spelare.

Den här säsongen har Brodecki spelat 37 matcher i SHL för Brynäs och svarat för 14 poäng (sex mål plus åtta assist).
Tidigare har 25-åringen även spelat i högsta serien för Linköping och Växjö Lakers. Men nu är tanken att han ska stanna i Malmö ett bra tag. Kontraktet är i alla fall skrivet över två och ett halvt år.
– När den här möjligheten dök upp så kändes det bra för min del, inte minst med ett flerårsavtal. Jag vet att klubben varit intresserade tidigare och jag är glad att klubben tror på mig.
Brodecki ansluter direkt till Rödhökarnas road trip som inleds på tisdagskvällen i Tegera arena mot Leksand och avslutas på torsdag i Oskarshamn.

Samtidigt går Marcus Björk, 22, i motsatt riktning och lämnar Redhawks för Brynäs efter bara ett år i klubben.
Björk kom för övrigt till Redhawks i en bytesaffär med Örebro, när Stefan Warg flyttade hem till Närke.
Sedan backtalangen Helge Grans, 17 år, spelat in sig i Redhwaks a-lag har Björk allt mer hamnat på mellanhand i laget.
Grans, som i helgen spelade en turnering med J18-landslaget, saknas dock i laguppställningen mot Leksand. Det unga backlöftet får ta igen sig hemma i Malmö i stället.

På backsidan väljer Redhawks att kalla hem Malte Seltkov från Kristianstad. Den nästan två meter långe dansken hade svårt att få till det i höstas när han gavs chansen.
Men speltid med bottengänget Kristianstad anses ha gjort 19-åringen, som är drafad av NHL-laget Detroit Red Wings, gott.
Seltkov kan bryta kontraktet med nordskåningarna tack vare en SHL-klausul.

Leksand är tabelljumbo i SHL, men har lyckats bra i sina matcher mot Redhawks under säsongen.
– Vi har inte lyckats nypa dem än och vill verkligen göra en bra match, säger Redhawks assisterande tränare Martin Filander.
Förra veckan sparkades coachen Roger Melin av leksand, som numera tränas av Uffe Samuelsson.

Sportresultat

Sport i dag