Mergim Feka är en av tolv deltagare i årets upplaga av Big Brother. Hässleholmaren är dessutom yngst av de medverkande. Foto: Jakob Dahlström/TV4
Samtliga deltagare i årets upplaga av Big Brother. Foto: Jakob Dahlström/TV4

Hässleholmare jagar miljonen

HÄSSLEHOLM Tolv deltagare låses ikväll in i Big Brother-huset i jakt på en miljon kronor.
En av dem är Mergim Feka från Hässleholm.

Under måndagskvällen låses sex män och sex kvinnor in i Big Brother-huset när programmet drar igång i TV4. Den eller de som är kvar efter 100 dygn har chansen att bli en miljon rikare.
Yngsta deltagaren av de tolv är Mergim Feka, 21, från Hässleholm. Till programmet beskriver han sig som sprallig, rolig och extremt lättskrämd. Den som följer programmet lär dessutom höra honom sjunga.

De tolv deltagarna kommer ifrån Hässleholm i söder till Luleå i norr, även om hälften är från Stockholm-Uppsala.
Åldersspannet på deltagarna är från 21 år upp till 51.

Deltagarna ska leva under total kameraövervakning i 100 dagar, och är helt isolerade från omvärlden. Tittarna bestämmer vem som får stanna kvar, och kommer också vara delaktiga i många av de uppdrag som ska genomföras i stora huset i Farsta. Deltagarna kommer ha 400 kvadratmeter boyta, 75 kvadratmeter poolrum, spa och gym – och mer än 50 kameror och 90 mikrofoner utplacerade i detsamma.

Sändningen drar igång under måndagskvällen, och strömmas sedan dygnet runt på Cmore. Tisdag till söndag visas dagliga sammanfattningar på kvällen, och på måndagskvällarna visas veckofinalerna.