Engblom och Carlén till OV

handboll OV Helsingborg sparkar sin tränare med omedelbar verkan. Mats Engblom ersätter tillsammans med Per Carlén och Joel Tulldahl.

Krister Lindgren har fått sparken från OV Helsingborg på grund av lagets dåliga resultat med en tabellplacering som nästjumbo i handbollens herrliga.
”OV:s herrsportgrupp har under en tid haft en löpande dialog med Krister Lindgren och vi har nu ömsesidigt kommit fram till att en förändring kring truppen är nödvändig” säger klubbens sportchef Filip Karlsson i ett meddelande på klubbens hemsida.
Han fortsätter:
”Laget går på fredag in i slutfasen av serien med ett prekärt läge i tabellen och åtta matcher ska spelas på ca fem veckor. Vi tror att denna förändring ökar våra chanser att nå vår målsättning.
Apropå ersättarena skriver man från klubbens sida vidare:
”En förutsättning för att kunna göra denna förändring är att vi internt i föreningen har resurser som besitter mångårig erfarenhet av att träna lag på absoluta elitnivå samt redan har god insyn i laget och är väl förankrade i klubben. Förhoppningarna och tron är att den nya ledarstaben omedelbart tillför ny energi och att det visar sig i resultatet framöver. De inleder arbetet med laget redan idag och denna lösning ligger kvar säsongen ut. Parallellt har arbetet med att skapa en mer långsiktig lösning nu satts igång.
Från klubbens sida vill vi samtidigt tacka Krister för hans insatser samt önska honom lycka till i kommande uppdrag och utmaningar” (SkD)

Sportresultat

Sport i dag