Pressat Lugi vann i Kungälv

handboll Lugidamerna var pressade och illa ute i slutet av söndagens bortamatch i Kungälv – men vann till slut med uddamålet: 23-22.

Lugi hade svårt att få igång spelet i den första halvleken och låg under länge trots bra målvaktsspel av Isabella Moratidou. Men till slut kämpade sig gästerna ikapp till 11-11 i halvtid.
I den andra halvleken kom Lugi emellertid ut som ett nytt lag inledningsvis och efter 42 minuter ledde Lundalaget med sex mål: 18-12.
Avgjort? Absolut inte.

Kungälv tog time out och kom tillbaka.
Med tre och en halv minut kvar stod det plötsligt 21-21.
Då svarade emellertid Hannah Flodman för ett snabbt avkast i tom kasse och Sarah Carlström följde kort senare upp med att göra även 23-21.
Det hämtade sig Kungälv inte ifrån, även om en kvittering inte var långt borta. Olivia Löfqvist missade ett friläge i slutsekunderna, men Hannah Flodman stoppade kontringen genom att ordna ett frikast – och matchen var över.

–Vi slarvade mycket i slutet av den andra halvleken och så kom de ikapp, vilket de inte skulle göra. Men vi vann och det är det enda som betyder något, konstaterade Clara Lerby i C More.
Hon gjorde själv fem mål mot sin gamla klubb och överglänstes i egna laget bara av Hannah Flodström i målprotokollet (sex mål).
– Två av mina bästa vänner spelar i Kungälv och jag har tillbringat mycket tid i den här hallen så det är klart att Kungälv finns i hjärtat, men jag älskar mina lagkamrater i Lugi och att vi vann i dag, sa Clara Lerby.

Sportresultat

Sport i dag