Söderslätt

Personbil voltade efter viltolycka

Söderslätt
Söderslätt En personbil krockade med ett vildsvin på torsdagskvällen.

Händelsen inträffade strax innan klockan halv tio på torsdagskvällen på E6 utanför Vellinge. En personbil hade då kolliderat med ett vildsvin och därefter voltat. En person tog sig ut ur fordonet och bärgare är beställd till platsen.

– Personen som färdades i bilen kunde ta sig ut ur bilen och verkade inte skadad, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Hon uppger också att bilen blivit totalkvaddad och att vildsvinet ska ha dött i samband med händelsen.

Söderslätt

Bilbrand i Trelleborg

Söderslätt
Trelleborg Polis och rädddningstjänst åkte under natten till lördagen till Engelbrektsgatan efter larm om en bilbrand.

Det var strax före 03.00 som ett larm om en bilbrand kom in till SOS Alarm. En bil blir helt utbränd och ytterligare en bil får brandskador.

Ingen person har kommit till skada i samband med branden.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman gripen för händelsen.

En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Larmet kom in 02.47.

Söderslätt

Full förare mejade ner 275 meter räcke

Söderslätt
TRELLEBORG 275 meter vajerräcke och 73 stolpar drogs ner längs E6 i samband med en trafikolycka som misstänks ha orsakats av en full förare.

En man i 65-årsåldern satt i bilen som efter kollisionen med räcket längs ett vägavsnitt innan Maglarpsrondellen väster om Trelleborg, hittades i diket. Mannen är nu misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha konstaterats ha minst 1,0 promille alkohol i blodet.

Räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen klockan 22.45 då sträckan längs vägen spärrades av helt i norrgående riktning.

Polisen hade också en hundpatrull på plats för att söka efter eventuellt fler personer som färdats i bilen.

Det är oklart hur omfattande skador den misstänkte 65-åringen fick i samband med olyckan.

Söderslätt

Ringväg byggs men utan östlig infart till hamnen

Lastbilar rullar av TT-line färjan Tom Sawyer i hamnen i Trelleborg.
Fotograf: Johan Nilsson/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Trafikverket och Trelleborgs kommun är överens. Infarten till hamnen ska fortsätta ske från väster men den planerade ringvägen runt hela stan ska förverkligas - och det så snart det bara går.

- Jag är oerhört nöjd med att ringvägen byggs och att vi för första gången på tio år är överens med Trafikverket.

Det säger kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Mikael Rubin (M) efter att han på torsdagen undertecknade en avsiktsförklaring om vilka nödvändiga åtgärder som ska vidtas för Trelleborgs hamns framtida utbyggnad.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Native Skd

Priset per kvadratmeter för hyresrätter varierar stort på olika platser i Sverige

BOSTADSLISTAN Bostadslistan har tillsammans med Bostadshub gjort en stor undersökning av Sveriges dyraste och billigaste kvadratmeter under 2019. Skillnaderna var naturligtvis stora beroende på storleken på staden i fråga, men ett intressant fynd är att det var över 300% dyrare att bo i hyresrätt i Stockholm än i Åmål.

Kvadratmeterpriset för en hyresrätt kan variera från endast 85 kronor upp till hela 629 kronor på olika platser i Sverige. Det visar en ny undersökning utförd av Bostadslistan och Bostadshub, två sökmotorer för hyresrätter på den Svenska marknaden. Efter att ha granskat över 10 000 annonser från både privatpersoner och företag som publicerats på plattformarna under 2019, har företagen kunnat skapa en intressant överblick av den svenska hyresrättsmarknaden.

Här var det dyrast och billigast

Som nämnt ovan så var det stora variationer på kvadratmeterpriset för en hyresrätt i vårt land. Som förväntat så kan vi återfinna Sveriges dyraste kvadratmeter i Stockholm, mer bestämt Nacka, där du kan betala upp till 629 kronor per kvadratmeter i genomsnitt. Å andra sidan så kan man i genomsnitt bo i en hyresrätt i Åmål för endast 85 kronor per kvadratmeter.

Bostadsort spelar stor roll på kvadratmeterpriset

Utöver att endast titta på det genomsnittliga kvadratmeterpriset kunde undersökningen också peka på vad den genomsnittliga lägenheten kostar på olika orter i landet. Efter en grundlig genomgång av de annonser vi undersökt så kostar det i genomsnitt 17 571 kronor att bo i en hyresrätt i Stockholm, samtidigt som det bara kostar 5113 i Åmål. Detta är förstås en väsentlig skillnad, men det är ingen hemlighet att det är billigare att bo utanför huvudstadsområdet, oavsett vilket land som undersöks.

Dyrare än man tror att bo i Lund och Uppsala

Utöver att endast titta på var det var dyrast och billigast i Sverige kunde undersökningen också avslöja att några av landets dyraste kvadratmeter kan hittas bland lediga lägenheter på Sveriges studentorter. Lund och Uppsala hamnade på plats tre och fyra i undersökningen, med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 217 samt 200 kronor.

Top 10: Sveriges dyraste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Top 10: Sveriges billigaste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Söderslätt

Full bil stoppad i hamnen med misstänkt stöldgods

Söderslätt

När skåpbilen registrerad i Ukraina stoppades i Trelleborgs hamn på väg att ta en färja ut ur landet visade sig totalt nio ukrainska medborgare finnas i fordonet.

Bilen stoppades i ett samarbete mellan tull, polis och kustbevakningen och i fordonet ska även misstänkt stöldgods ha hittats.

Enligt polisen är det oklart hur länge de nio personerna vistats i Sverige.

Åtminstone en man i 30-årsåldern ska ha gripits misstänkt för häleri. Vilka eventuella misstankar som riktas mot de nio övriga personerna som färdades i bilen är oklart.

Söderslätt

Öppen verksamhet har flyttat ut

- Man blir rätt isolerad som föräldraledig och då kan det vara väldigt skönt för både barnen att träffa jämnåriga och oss föräldrar att få nya kontakter, säger Tina Gunnarsson med barnen Ellie 4 och Agnes 14 månader.
Fotograf: Pernilla Nielsen Negrén
Söderslätt

Alternativet hade varit att stänga ner helt. Men inne på tredje veckan fortsätter föräldralediga med barn att träffas för ett socialt lekplatshäng - i Vellinge kommuns regi.

Babycaféet har ersatts med barnvagnspromenad, föräldrautbildningen sker via nätet och den öppna förskolan har flyttat ut och alternerar nu runt på Vellinges olika lekplatser. Det för att minska spridningen av coronaviruset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Söderslätt

Tjuvar shoppade runt på företagskort

Hand håller kort i kortläsare.
Gärningspersonerna gjorde inköp elva gånger i Trelleborg innan kortet spärrades.
Fotograf: isabell Höjman/TT
Söderslätt
TRELLEBORG Kameror, dator, högtalare och ett betalkort i bilfirmans namn blev bytet när tjuvar bröt sig in på företaget på Maskingatan i Trelleborg.

När personal kom till bilfirman på tisdagens morgon klockan 8.30 upptäckte de att en eller flera gärningspersoner brutit sig in i lokalerna någon gång sedan stängning kvällen innan.

Staket uppklippt

Tjuvarna tog sig in genom att klippa upp ett stängsel till området och därefter bröts ett fönster upp och tjuvarna tog sig in i lokalerna.

Med sig tog gärningspersonerna en dator värd 20 000 kronor, kameror samt högtalare.

11 inköp på mackar

Tjuvarna lyckades även komma över ett betalkort i företagets namn som man på kort tid under kvällen och natten lyckades utnyttja för totalt elva köp på olika bensinmackar och Pressbyrån runt Trelleborg.

Fångade på bild

Möjligen kan polisen via filmupptagningar från något av inköpsställena ringa in gärningspersonerna som med köpen förutom stöld genom inbrott nu även är misstänkta för ringa bedrägeri och egenmäktigt förfarande.

Totalt gjordes inköp för 1 348 kronor.

Söderslätt

Hyresvärd slängde kvarlämnade saker

Söderslätt
ANDERSLÖV Mannen flyttade ut från gården han hyrt i Anderslöv. När han återvände för att hämta kvarlämnade saker var de väck. Nu anmäler han hyresvärden för egenmäktigt förfarande.

Den 15 februari i år var hyresavtalet slut för en 60-åring som hyrt en gård i Anderslöv under en period.

Hann inte ta allt

Mannen ska ha flyttat ut, men hade inte hunnit med att plocka med sig personliga saker som lämnades kvar på husets tomt samt i ett garage.

Bland annat handlar det om en gasolgrill, verktyg, gräsklippare, en soffa och en bokhylla som mannen återvände för att hämta.

Alla grejer borta

Men när 60-åringen kom till gården den 27 mars var allt väck enligt mannen som nu polisanmält gårdsägaren för egenmäktigt förfarande.

Han uppger att hans grejer ska ha slängts någon gång mellan den 1 och 27 mars.

Söderslätt

Kulor sköts genom företags fönster

Söderslätt
VELLINGE Ett företag på Verkstadsgatan i Vellinge har polisanmält att någon skjutit flera skott genom ett fönster

Företagaren i Vellinge har polisanmält att någon skjutit hål i en glasruta tillhörande företagets lokaler. Vilket typ av vapen som ska ha används är i nuläget oklart.

Enligt anmälan ska skjutningen ha hänt någon gång i slutet av förra veckan.

Personalen som arbetar på företaget har efter upptäckten känt stor fruktan efter att skotthålen upptäckts.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. Polisens rubricerar händelsen som grovt olaga hot samt skadegörelse.

NÄSTA ARTIKEL