Låtskrivaren Thomas G:son och Thorsten Flinck under SVTs presentation av de artister som ska tävla i Melodifestivalen 2020. Foto: Jessica Gow / TT

Thorsten Flinck diskas från Mello

Nöje Enligt ett pressmeddelande från SVT diskvalificeras Thorsten Flinck från Melodifestivalen då han står åtalad för olaga hot och skadegörelse.

Thorsten Flinck skulle ha medverkat under nästa lördags omgång av Melodifestivalen. I sitt pressmeddelande skriver SVT att de fått kännedom om att Flinck står åtalad för olaga hot och skadegörelse och att de därför beslutat att han inte kan delta i Melodifestivalen.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i pressmeddelandet.

Istället kommer en annan artist att tävla med bidraget Miraklernas tid, skriven av Thomas G:son. Vem artisten är är i nuläget inte klart men SVT kommer att meddela det så snart beslutet är taget.