Foto: Andreas Hillergren / TT

Rösler tar över Bundesligaklubb

FOTBOLL Efter avancemanget till Europa Leagues slutspel tvingades Uwe Rösler i december lämna Malmö FF.

Nu har tysken fått ett nytt jobb. Han blir tränare i Bundesligajumbon Fortuna Düsseldorf.
– Bundesliga har alltid varit en dröm för mig. Jag är glad över att få arbeta för en så här pass klassisk klubb och ska hjälpa dem att hålla sig kvar i ligan, sade han på presskonferensen där han presenterades på onsdagseftermiddagen.
– Allt gick mycket snabbt. På tisdagskvällen blev intresset konkret och jag tvekade inte ett ögonblick. Jag har varit tränare i 16 år och jag tror att jag har färdigheter och energi för att klara uppgiften tillsammans med laget och ledarstaben, fortsatte han.

Fortuna Düsseldorf ligger jumbo och tre poäng under nerflyttningsstrecket i Bundesliga. Man möter närmast Eintracht Frankfurt på hemmaplan. Därefter väntar MFF:s kommande Europamotståndare Wolfsburg på bortaplan.
Rösler kom till Malmö FF sommaren 2018, efter en vårsäsong där MFF halkat efter i allsvenskan. På ett och ett halvt år ledde Uwe Rösler Malmö FF vidare från två raka gruppspel i Europa League.

 

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...