Polisen och tullen genomförde på tisdagskvällen kontroller av fordon på Ramels väg på Rosengård i Malmö. Tisdagens insats var en av en del av Operation Rimfrost. Foto: Johan Nilsson/TT
Operation Rimfrost. Polisen och tullen genomförde på tisdagskvällen kontroller av fordon på Ramels väg på Rosengård i Malmö. Bland annat letar polisen efter vapen och narkotika. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen och tullen genomförde på tisdagskvällen kontroller av fordon på Ramels väg på Rosengård i Malmö. Tisdagens insats var en av en del av Operation Rimfrost. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Ralph Bretzer

Stora polisinsatser i Malmö – hundratals poliser deltar

Malmö Ett 50-tal poliser deltar i polisens storinsatser under tisdagen. Insatserna som är en del av Operation rimfrost kommer att fortsätta hela veckan och sysselsätta hundratals poliser.

Flera torgbesökare lyfte nog på ögonbrynen vid klockan 11 under tisdagen då ett tiotal polisbilar plötsligt rullade in förbi Möllevångstorget. Strax senare rullade över 20 bilar in på Ramels väg i Rosengård.

– Idag är det runt ett 50-tal poliser som är i insats. Under hela veckan rör det sig om ett par hundra, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson hos polisen i Region syd.

Insatserna som sker inom ramen för Operation Rimfrost genomförs i samarbete med Tullen och Kronofogden. Både fordon, individer, trappuppgångar och lägenheter genomsöks.

-Vi söker vapen droger och sprängämnen, säger Ewa-Gun Westford.

Insatserna är planerade och riktar sig mot den organiserade brottsligheten.

–  Vi har gått på information och kartläggningar, det kan röra sig om intressanta adresser och vapengömmor, säger Ewa-Gun Westford.

Hon betonar dock att alla som blir kontrollerade eller bor på adresser där tillslag görs inte har något med organiserad brottslighet att göra.

– Det är viktig att komma ihåg att 98 procent av människorna inte har något med detta att göra. Det är också för deras skull vi gör det , säger hon.

Malmöborna kommer kunna räkna med att se flera storinsatser under veckan.

-Vi kommer synas och höras rejält, säger Ewa-Gun Westford.

Dagens fråga

Är du rädd för att åka utomlands på grund av Coronaviruset?

Loading ... Loading ...