Polisen på plats vid akuten på sjukhuset i Kristianstad natten till tisdagen. Polisen utreder en misstänkt skottlossning i Kristianstad sedan boende i området kring Långebro slagit larm om höga smällar vid 22.30-tiden på måndagskvällen. En man med skottskador har anlänt i privatbil till sjukhuset i staden. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna på Gamla Långebrogatan i Kristianstad natten till tisdagen efter en skottlossning. Polisen utreder en misstänkt skottlossning i Kristianstad sedan boende i området kring Långebro slagit larm om höga smällar vid 22.30-tiden på måndagskvällen. En man med skottskador har anlänt i privatbil till sjukhuset i staden. . Foto: Johan Nilsson/TT

Man död efter skottlossning

Kristianstad Flera samtal kommer in till polisen om höga smällar i området Långebro sent på måndagskvällen. I samma stund kommer en skottskadad man in till sjukhuset i Kristianstad.
På tisdagsmorgonen meddelar polisen att den skottskadade mannen har avlidit av sina skador.

Det var vid 22.30-tiden som samtal kom in till Polisens regionledningscentral om flera höga smällar i området runt Långebro. Ungefär samtidigt kommer det in uppgifter om att en skottskadad person anlänt i privatbil till Centralsjukhuset i Kristianstad. Polis skickades till både Långebro och till sjukhuset för närmare kontroll.

Polis lokaliserade en brottsplats på Långebrogatan och ett större område spärrades av. Kriminaltekniker begärdes samtidigt till platsen för undersökning.

Polisen söker efter en eller flera gärningsmän.

Den skottskadade personen är en man i 24-årsåldern med livshotande skador, uppger Region Skånes presstjänst. Samtidigt uppger polisen att det har varit mycket folk som samlats utanför sjukhuset.
– Vi har varit på plats efter att ett flertal anhöriga och bekanta till offret samlats. Det har inte varit några incidenter men vi har ändå varit där för att försäkra oss om att personal på sjukhuset kan arbeta säkert, säger Evelina Olsson på polisens presstjänst.

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelar polisen att den skottskadade mannen har avlidit. I nuläget finns ingen misstänkt gripen för händelsen och nu fortsätter det polisiära arbetet på platsen.
– Avspärrningarna lyftes klockan 03.00 i natt och nu genomför vi dörrknackning och kartlägger den här mannen och försöker ta reda på vad han har gjort och varför han var på platsen. En förundersökning om mord har inletts, säger Evelina Olsson.

24-åringen arbetade som väktare enligt Expressen, men Evelina Olsson vill varken kommentera det eller eventuella motiv till mordet.

Personer som har gjort iakttagelser i samband med skjutningen uppmanas att höra av sig till polisen på tel 114 4.

Dagens fråga

Är det rätt att företag i välfärdssektorn tar ut vinst?

Loading ... Loading ...