Redhawks åter hemma i Malmö

ishockey Efter fem raka bortamatcher är Redhawks åter hemma i Malmö på tisdagskvällen. Tabellelvan Brynäs kommer på besök.

Malmös bortasvit gav två segrar och tre förluster, även om det var väldigt nära poäng mot Frölunda senast.
Redhawks huvudcoach Peter Andersson ser en uppåtgående trend:
– Fem av de sex senaste perioderna, mot Oskarshamn och Frölunda, har vi haft bra spel, energi och harmoni i laget. Jag förväntar mig att vi kan fortsätta så mot Brynäs, att vi driver spelet, har snabba spelvändningar och visar en stor åkstyrka.

Även Max Görtz är nöjd med de senaste matcherna av laget:
– Lite synd att vi förlorade mot Frölunda, vi hade flera lägen att avgöra innan de gjorde sitt segermål. Men det var bra hockey från vår sida. Det känns som om vi går mot en bättre trend spelmässigt, säger han till klubbens hemsida.
Att komma hem igen ser förstås både spelare och ledare fram emot.
– Jätteskönt att vara tillbaka och få spela för våra fans, betonar Max Görtz.
Brynäs fick ett lyft efter att Magnus Sundqvist fått lämna tränarposten och ersatts av den tidigare assisterande tränaren Ove Molin. Efter tränarskiftet blev det tre raka segrar, men nu har Brynäs förlorat två raka, dock mot topplagen Frölunda och Luleå.

I inbördes möten leder Redhawks med 2-1 den här säsongen, men senast lagen möttes i Malmö var det Brynäs som vann…
– Det brukar vara jämna matcher och vi är beredda på att det kommer att bli tufft. Jag fokuserar inte så mycket på Brynäs, utan på vad vi själva ska göra och det är att spela som i de två senaste matcherna, konstaterar Peter Andersson.
Redhawks väntas ställa upp helt ordinarie.
Matchstart klockan 19 i Malmö arena.

Sportresultat

Sport i dag