Känd kriminell häktas

Malmö En grovt kriminell man som sedan tidigare är välkänd av polisen har häktats misstänkt för grov misshandel, grovt vapenbrott och olaga hot.

Det var för en dryg vecka sedan som polisen larmades på grund av ett stort bråk på Östra Hindbyvägen. Bråket ska ha uppstått när en grupp män kom ut från en svartklubb och stötte ihop med festdeltagare som befann sig i en samlingslokal som låg vägg i vägg med klubben.

Bråket kuliminerade när en man ska ha visat en pistol och fått människor att fly i panik. Inledningsvis har polisen varit försiktig med att säga så mycket om händelsen, men nu står det klart att den huvudmisstänkta mannen är en 21-åring som trots sin ringa ålder är välkänd i Malmös undre värld.
– Det är för tidigt att säga någonting om motivet men jag kan konstatera att tingsrätten gör samma bedömning som jag och att det finns sannolika skäl för att häkta honom, säger åklagare Lars Morand.

Enligt Morand ska 21-åringen ha slagit en annan man med någon form av tillhygge, men vill inte gå in på närmare hur misshandeln har gått till.
– Offret har fått skador i huvudet men mer än så vill jag inte kommentera det, säger Lars Morand.

21-åringen har sedan tidigare figurerat i en rad olika utredningar gällande grova brott, bland annat den som rör ett mord som inträffade på Möllevången mitt på dagen i december 2018. Offret då var en 51-åring som av polisen klassades som en av Malmös farligaste män.
51-åringen var i sin tur misstänkt för det så kallade taximordet 2013. Offret då var 21-åringens pappa.

Dagens fråga

Är det rätt att företag i välfärdssektorn tar ut vinst?

Loading ... Loading ...