H65:s Kristin Thorleifsdottir hade lekstuga mot Skövde och stänkte in nio mål. Foto: Nisse Nilsson

H65 satte gasen i botten direkt

HANDBOLL H65 tryckte gasen i botten direkt och körde över gästande Skövde med hela 39–16 i SHE.

Efter att ha spelat knappa kvarten så vinklade Ida Gullberg in 10-1-bollen ute från sin kant. Höörlaget hade samma frenesi och hunger som i den föregående kampen, när Sävehof besegrades på bortaplan med nio bollar.
Koncentrationen hölls sedan uppe i så gott som hela matchen. Skövdeflickorna kämpade tappert i 60 minuter, men H65:s höga tempo och vassa fysik gjorde att det aldrig blev spännande.

Inte när tävlingsinstinkten den här gången var fullt påkopplad, till skillnad från den senaste hemmamatchen när det slutade 25-25 mot Västerås.
Matchens lirare, Kristin Thorleifsdottir (nio mål), menar att man dragit lärdom av den matchen.
– Vi fick lära oss att om vi inte är där hundra procent koncenrationsmässigt så är vi inte så överlägsna. Oavsett vilka vi möter måste vi gå in och göra jobbet ordentligt. Det infann sig en slags falsk trygghet där man tänker för mycket framåt på de ”viktiga” matcherna. Men alla matcher är viktiga.
– Jag tror att alla förstod snabbt att Västeråsmatchen var dålig och att vi behövde ta tag i det tillsammans. Vi hade inget krismöte eller så, det gällde bara att ta tag i det.
Summera er 23-bollarsseger?
– Det var stabilt. Vi gör inte många fel på banan som lag och jag kände mig lugn i spelet. Det var tryggt hela vägen.
Du har utvecklats mycket denna säsong?
– Jag hade förtroende förra säsongen, men får mer ansvar i år i och med att jag har förstarollen på högernio. Man växer som handbollsspelare och vågar göra saker man annars inte gör. Jag tar fler risker, både på matcher och på träning.

Tidigare i vintras åkte Kristin Thorleifsdottir till Japan som VM-reserv.
– Den resan gjorde mycket nytta för mig. Man lärde sig mycket omedvetet bara genom att gå bredvid de bästa spelarna. Jag delade rum med Bella Gulldén och man lärde sig massor, samtidigt som man inser att man har lång bit kvar för att nå toppen.
Tränaren Ola Månsson berömmer ”Kickovic”:
– Hon behöver kontinuitet. Förra försäsongen var hon skadad och i år kom VM-uppehållet. Det är två hack i kontinuiteten. Nu har hon varit hemma en månad och tränat handboll och då blir det bra också.
– När hon kom hit var hon främst en målgörare. Sedan dess har hon blivit bättre på både försvars- och assistspel. Det är inte lika spektakulärt som att göra en massa mål, även om hon gör det också, men det är helheten som är viktig.

Ola Månsson var nöjd med mycket efter segern mot Skövde:
– Att vi vann med 23 bollar skiter jag i. Det är sättet vi vinner på som jag bär med mig. Vi är på rätt väg och idag skapade vi förutsättningar för spelare som står i nya roller.
– Felicia Johansen fick bra hjälp i andra halvlek i målet. Alma Skretting gjorde comeback och spelade försvar, även om hon har långt kvar så såg det bra ut.
– Malin Sandberg bar ansvaret på högernio i hela matchen och var väldigt bra, även om hon inte gjorde några mål. Hon attackerar och skapar lägen till sina medspelare, och hon är mycket bra bakåt.
Nästa uppgift för H65-damerna är bortamatch den förste februari mot BK Heid.

Sportresultat

Sport i dag