Tomelillatrio i racinglandslaget

MOTOR Bröderna Joel och Jimmy Eriksson från Tomelilla kommer att vara med i det svenska racinglandslaget även un der 2020.

21-årige Joel Eriksson har varit en del av det svenska racinglandslaget under hela sin bilracingkarriär, och förblir en del av truppen även 2020.
Svenska Bilsportförbundet presenterade på fredagsförmiddagen en lista på totalt tolv namn som tagits ut till årets landslag. I truppen finns också bland andra Joels storebror Jimmy Eriksson.
– Jag är glad att förbundet fortsätter att tro på mig, och på Jimmy, säger Joel Eriksson.
– Det är förstås hedrande att bli uttagen till landslaget. Jag hoppas att jag kan leverera bra resultat ute på banorna i år och längtar efter att få presentera mitt tävlingsupplägg för säsongen väldigt snart.
Jimmy Eriksson presenterade nyligen sitt tävlingsupplägg för årets racingsäsong, med en fortsatt satsning på GT-serien ADAC GT Masters där han förlängt sitt kontrakt med toppteamet Zakspeed BKK Mobil Oil Racing.
– Det är kul att vara tillbaka i landslaget inför den här säsongen. Det är en samlande plattform som framför allt gör det möjligt att utbyta erfarenheter med de andra i truppen, säger Jimmy Eriksson.
Även Tomelillasonen Alfred Nilsson är uttagen i racinglandslaget. (SkD)

Landslagstruppen 2020: Viktor Andersson, Isac Blomqvist, Andreas Bäckman, Jessica Bäckman, Marcus Ericsson, Joel Eriksson, Jimmy Eriksson, Linus Lundqvist, Alfred Nilsson, Felix Rosenqvist, Emil Skärås, Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Sportresultat

Sport i dag