IFK Kristianstads målvakt Leo Larsson. Foto Johan Nilsson/TT

Larsson slutar med handbollen

HANDBOLL En av handbollsligans stora profiler tackar för sig. IFK Kristianstads målvakt Leo Larsson väljer att satsa på en civil karriär till sommaren.

Leo Larsson har varit i IFK Kristianstad sedan 2014 och blev snabbt en stor publikfavorit i Kristianstad arena.
Trots locktoner från flera proffsklubbar har Leo Larsson blivit kvar i klubben. Men 29 år gammal känner han att andra utmaningar väntar än de på handbollsplanen.
– Det är ett väldigt tungt beslut, eftersom handboll är mitt liv och IFK Kristianstad har blivit som en familjemedlem, säger Leo Larsson i ett pressutskick.

Där utvecklar han vad som ligger bakom beslutet:
– Anledningen till mitt beslut är att vid sidan om handbollen har jag alltid haft en dröm om att få jobba tillsammans med mina föräldrar och det är en möjlighet jag inte vill missa.
– Tyvärr går det inte att kombinera med handbollen då jag inte tummar på att ge hundra procent, förklarar han.
Leo Larsson började spela handboll i IFK Ystad, innan flytten gick vidare till grannklubben Ystads IF.

I IFK Kristianstad har han utvecklats till en komplett målvakt, och bidragit till klubbens många SM-guld och framgångarna i Europaspelet.
Jag är tacksam över att Mats Samuelsson och Jesper Larsson ville ha mig till Kristianstad. Jag är också tacksam över att Ola Lindgren och Ljubomir Vranjes har lärt mig allt om professionalism, beslutsamhet och hårt arbete, säger Leo Larsson.
Målvaktsprofilen kommer att bli saknad av det orangeklädda puiblikhavet i hemmaborgen.
– Jag är kanske mest tacksam över att supportrarna har lärt mig vad riktig klubbkänsla innebär. Jag är så glad över att ni har öppnat er famn och jag är stolt över att vara en del av den orangea familjen, avslutar Leo Larsson.

Sportresultat

Sport i dag