Sven Fornling. Foto: Claes Hall

Fornling siktar mot comeback

boxning Sven Fornling, 31, har bestämt sig för att återuppta sin boxningskarriär.
– Jag hoppas på en match innan sommaren.

I november kom Sven Fornlings första stora motgång i en annars spikrak boxningskarriär. Han åkte på en knock i en titelmatch i lätt tungvikt, förlorade matchen och hamnade dessutom på sjukhus med blödning i en hjärnhinna.
Men Fornling, som ganska snabbt var på benen igen, har bestämt sig för att det inte var slutet på karriären.
– Jag mår bra, känner mig stark och är hungrig på att boxas igen. Känner mig väldigt sugen på att komma igång, berättar han för Skånskan.

Skadan som läkte ganska snabbt oroar honom inte:
– För att vara en blödning så var det en relativt sett lätt sådan och i en hjärnhinna, inte i hjärnan. Läkarna säger att det inte finns någon förhöjd risk för att det ska hända igen.
Ändå har han funderat ordentligt innan beslutet om att satsa på nytt:
– Det var inget lättvindigt beslut, det handlar ju inte bara om fysisk form utan även om att vara mentalt hundra procent redo för att lägga ner det jobb som behövs. Men min fru stöttar mig, vi tog beslutet tillsammans. Jag brinner fortfarande för boxningen och har mer att ge.

Sven Fornling berättar att han innan sin senaste match redan tänkte framåt, drömde om nästa match, om att boxas i USA och om de stora pengarna.
– Nu blir det ett steg tillbaka förstås. Men det är inget jättesteg. Jag har inte tappat särskilt mycket på rankingen och det är små marginaler, det kan vara en match bara innan jag är tillbaka på den nivån jag var på tidigare.
– Tiden får utvisa vad det kan bli för motstånd i nästa match. Men jag är väldigt motiverad.
Återkomsten kommer dock att ske med en ny tränare vid Fornlings sida. Han har nämligen sparkat tyske Bulen Baser.
– Han fick gå. Jag tycker att han gjorde ett dåligt jobb helt enkelt.

Sportresultat

Sport i dag