Glada miner i Redhawks efter ett av kvällens fem mål i Oskarshamn. Foto: TT
Jubel i Redhawks efter Tobias Ekbergs 5-1-mål. Foto: TT

En stark period räckte för seger

ISHOCKEY En mycket stark andra period räckte för att Redhawks skulle ta med sig tre poäng från Oskarshamn. Rödhökarna vann bortamatchen med klara 5-1.

Efter en blek första period som slutade 1-1 efter att Oskarshamn gjort första målet repade Malmö Redhawks nytt mod och vann den andra perioden med hela 3-0. Det avgjorde matchen.
Sedan blev det ytterligare ett mål i den tredje perioden som Redhawks vann med 1-0.
– Vi fick en blek start men tog tag i det och fick bra utdelning. Målen gav energi och jag tycker att vi spelade riktigt bra ett tag, sa Redhawks huvudcoach Peter Andersson till C More efter matchen.
Dagens spelare hos rödhökarna var Tobias Ekberg som själv satte två av målen och dessutom noterades för en assist till Carl Perssons mål.
– Vi har haft lite dåligt självförtroende för att det offensiva spelet hackat, så det betyder mycket att kunna studsa tillbaka och göra lite mål här, sa en nöjd Tobias Ekberg efter matchen
De övriga målen gjordes av Max Görtz och Johan Olofsson – efter ett helt frispelande förarbete av Adam Ollas Mattsson.
– Jag vågar ta för mig mer och har fått lite bättre självförtroende. Dessutom är det mycket roligare att spela hockey när man leder, sa Ollas Mattsson om sitt eget och lagets fina spel i den andra perioden.
Målvakten Lars Volden som ersatte Oscar Alsenfelt (som vilades av säkerhetsskäl) svarade för en stark insats i målet och hyllades bland annat för en blixtsnabb reflexräddning i plocken på ett bra skott från hemmalaget.

Sportresultat

Sport i dag